מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טורטיה אפויה במילוי

טורטיה אפויה במילויFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 29, 2016
Last modified:ספטמבר 28, 2016

Summary:

ארוחת ערב ב10 דקות – קונוסים פריכים וטעימים במגוון מילויים

טורטיה אפויה במילוי

מצרכים:

טורטיות מוכנות

אפשרויות מילוי:

מילוי פיצה: רוטב פיצה (או רסק עגבניות/קטשופ), גבינה צהובה מגורדת, זיתים, תבלין אורגנו

מילוי תרד וגבינות: עלי תרד קצוצים (יש לחלוט אותם כדקה במים רותחים), גבינה צהובה מגורדת, גבינת פטה/בולגרית מפוררת, פרמז'ן

מילוי פטריות וגבינות: בצל מטוגן, פטריות קצוצות (מומלץ לטגן מעט לפני), גבינה צהובה מגורדת, פרמז'ן

*ניתן לשלב עם הגבינות גם גרגירי תירס, טונה וכדומה.

אופן הכנה:

-מחממים את התנור ל200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את הנייר.

-מניחים את הטורטיה על משטח עבודה וחוצים לשניים. בקצה הטורטיה מניחים את המילוי (יש לשים ככפית מכל דבר, לדוג' כפית רוטב פיצה, כפית גבינה צהובה מגורדת וכו'). מגלגלים לצורה של קונוס (כמו גביע של גלידה) כאשר הצד הישר הופך להיות שפיץ.

מניחים על נייר אפיה כאשר הצד הפתוח פונה כלפי מטה. מרססים או מברישים בשמן ואופים במשך 8-10 דקות, עד להזהבה קלה.

טורטיה אפויה במילוי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

66 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על התכונים המעולים.
    האם אפשר למלא טורטיות היום (חמישי) כדי לאכול אותן בשבת בבוקר?
    אני מעדיפה לטגן, ואולי לשים מילוי בשרי…
    תודה רבה

    1. היי רותי,
      את יכולה לטגן את הטורטיות היום בצורה של גביע ולהכין את מלית הבשר. ביום שבת בבוקר רק למלא.

  2. תודה רבה, יצא טעים.
    הכנתי פרווה (כי היינו בשריים) גרדתי קישוא.
    משארית הטוריות, שעיתי מעיין ממתק דוריטוס עם תבלינים.
    רציתי לצלם.
    אבל האוכל חוסל לפני שהיתה אפשרות לדמן אותו.
    אינספור תודות וברכות על האתר ועליך…

  3. שלום לחנוכה שמח
    אני רוצה ל לא טורטיה כמו בלינצ'ס,עם גבינה וצימוקים…האם צריך/כדאי לאפות עם המלית?
    אשמח לקבל תשובה למייל אם אפשר..תודה

  4. היי,אני מחפשת כבר תקופה ארוכה בחנויות עלי תרד וגבינת פרמזן. אלו מוצרים נדירים? העלי תרד אמורים להיות בירוקים כמו פטרוזיליה וכו'?.
    תודה.

    1. ממש לא 🙂 עלי תרד אפשר למצוא ליד הירוקים (פטרוזיליה, כוסברה וכו').
      גבינת פרמזן אפשר למצוא במחלקת השירות של הגבינות (במשקל).

  5. שמתי את הטורטיות בערך 5 דק' ב200 מעלות והן ממש נשרפו…
    אולי כדאי 150 מעלות?
    תודה רבה לך, מעריכה מאוד!

    1. אולי שמת על תוכנית טורבו? צריך לאפות בתוכנית של קו עליון וקו תחתון.
      או שהתנור שלך ממש חזק ואז כדאי לאפות ב-180 מעלות ולעקוב אחרי האפיה.

  6. הי
    מאד אוהבת את המתכונים באתר…
    רציתי לשאול האם אפשר למלא בבשר טחון שטוגן עם בצל כוסברה ותבלינים לדעתך?
    בדרך כלל משתמשת במלוואח אבל בגלל בעיות דיאטה רוצה לשנות.
    תודה!

  7. אני רוצה להכין טורטיה במילוי מתוק.מה את ממליצה,על איזה חום וכמה זמן? והאם זה יהיה בסדר אם נאכל את זה רק עוד כמה שעות? לחמם זאת שוב?

    1. היי מור,
      אפשר להכין עם מילוי תפוחים כמו במתכון הזה- סלסלות פילו במילוי תפוחים. יש לבשל לפני את המלית ואז למלא בטורטיה ולאפות.
      אפשר גם להכין מלית משוקולד כמו במתכון של השוקו פאי אבל חשוב להניח את הטורטיות בצורה כזו שהמלית לא תנזל החוצה בזמן האפיה.
      אפשר להגיש עוד כמה שעות. לפני ההגשה לחמם ממש מעט.

    1. אפשר לבשל תפו"א, למעוך אותו לפירה ולערבב עם הפטריות והבצל המטוגן.

    1. היי עליזה,
      זה יוצא בסביבות רבע כוס עלי תרד, חצי כוס גבינה צהובה מגורדת, 2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת ו1-2 כפות פרמז'ן.

  8. שלום,
    אני רוצה להכין לסעודת שבועות (יומיים לפני)
    איך אפשר לשמור על זה שיהיה מוצלח?

    1. היי דינה,
      זה הכי טעים כשזה טרי אבל כשאין אפשרות להכין באותו רגע אז אני מניחה שהאפשרות הכי טובה היא לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

  9. הי אפרת,
    אני רואה שרק לי חסרות הכמויות 😊
    אשמח אם תפרטי לי כמויות של המילוי בצל ופטריות עבור 6 טורטיות (כלומר 12 קונוסים).
    במוסף, איזו גבינה תתאים במקום פרמזן (לא אוהבים אצלי).
    תודה

    1. היי לימור,
      כעקרון זה תלוי אם זו טורטיה גדולה או קטנה. כמות מומלצת (בערך): 1 בצל בינוני, סלסלת פטריות אחת קצוצה, שני שליש כוס גבינה צהובה מגורדת. אפשר לוותר על הפרמזן. כמובן שיש לטגן את הבצל ואח"כ להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן 5-7 דקות, עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים. לתבל במלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור. לסנן מעודפי נוזלים ולמלא בערך כפית מהתערובת בכל חצי טורטיה, כפית גבינה צהובה מגורדת ולגלגל.
      יום מקסים 🙂

    2. מקסימה את 😊
      בניתי תפריט לשבועות שמורכב הרבה מהמתכונים שלך.
      אעדכן אחרי החג איך יצא.
      תודה

    1. היי בטי,
      אם את מכינה טורטיה במילוי בצל מטוגן אז לא חייב רוטב. אפשר להוסיף לזה פטריות מטוגנות אם אוהבים.

  10. שלום לכולם! אתר נפלא, רעיונות יפים!רק היום ”גיליתי” את טורטיה😉איפה לשמור את האריזה, צריך במקרר?
    אשמח לדעת אם ניתן להכין מילוי טורטיה ללא אפיה…בתודה,ריבה

    1. היי ריבה,
      את האריזה אפשר לשמור במקרר או במקפיא (אם רוצים לשמור ליותר זמן). יש לחמם במיקרוגל לפני השימוש.
      האפיה מעניקה לזה פריכות אבל אם את רוצה להכין מילויים ללא אפיה אז אפשר להכין סלט טונה, ממרח אבוקדו, בולגרית עם ירקות וכו'.

    1. היי עילית,
      אפשר לשמור בתבנית מכוסה אבל לאחר כמה שעות לדעתי המילוי קצת יתייבש. אם יש לך אפשרות להכין הכל ולאפות סמוך להגשה זה הכי טוב. זאת גם ככה אפיה קצרה של 8-10 דקות.

    1. היי מיכל,
      רעיונות:
      גבינה בולגרית ועלי תרד.
      גבינה בולגרית עם חציל קלוי או פלפלים קלויים.
      גבינה בולגרית עם פסטו.

    1. היי דרורה,
      את יכולה להכין את מילוי הגבינה של הבלינצ'ס. למילוי עצמו אפשר להוסיף צימוקים ואגוזים קצוצים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי נטלי,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      הכוונה לצד שבו מסתיים הגלגול – שהוא יהיה למטה (כדי שהטורטיה לא תפתח בזמן האפיה).

    1. היי נורית,
      אני מניחה שאפשר (למרות שיותר טעים כשזה טרי).
      שבוע טוב 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר