מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לטופו מוקפץ

מתכון לטופו מוקפץFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 31, 2013
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון טופו מוקפץ עם אטריות רחבות, פטריות, ברוקולי ושעועית ירוקה

מתכון לטופו מוקפץ

מצרכים (ל-2 מנות):

125 גרם אטריות ביצים רחבות וארוכות (לטבעוניים: ניתן להשתמש באטריות אורז)

100 גרם טופו חתוך לקוביות 2X2

1 בצל בינוני חתוך גס

1/2 חבילת פטריות

2 כוסות פרחי ברוקולי (משקית קפואה)

1 כוס שעועית ירוקה (משקית קפואה)

תיבול: 3 כפות גדושות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, פלפל שחור גרוס גס

אופן הכנה:

-מכינים את האטריות לפי הוראות ההכנה (בדר"כ 6-7 דקות במים רותחים) ומעבירים למסננת. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים (על מנת שהאטריות לא תדבקנה זו לזו).

במקביל, מטגנים במחבת עם מעט שמן את קוביות טופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את הברוקולי והשעועית הירוקה ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מחזירים למחבת את הטופו ואת האטריות, מתבלים ומערבבים היטב. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

19 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי 🙂 רציתי לדעת אם אפשר להוריד לגמריי את הרוטב צ׳ילי ובמקומו לשים סילאן?
    במידה שכן כמה סילאן לשים במקום?

    1. אפשר למרות שהטופו טעים יותר כשמטגנים אותו בנפרד.
      אם מטגנים בנפרד אפשר לטגן עם תרסיס שמן ולהוסיף עוד קצת שמן לטיגון הבצל.

    2. אוקיי..
      אז אפשר באותה המחבת קודם לטגן עם מעט מאוד שמן את הטופו ואז אחרי זה צריך לשים עוד טיפה שמן ושים את הבצל או שאין צורך להוסיף שמן שוב?

    3. אפשר באותה מחבת לטגן את הטופו עם מעט מאוד שמן. לאחר מכן יש צורך לשים עוד קצת שמן לבצל, רק חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אחרת הבצל יישרף.

    1. היי,
      אין בעיה להשתמש בירקות טריים חתוכים ופשוט להקפיץ/לבשל אותם קצת יותר זמן כדי שיתרככו.
      אפשר להשתמש בברוקולי, גזר, קישוא, בטטה.

  2. איזה תיבול יתאים להשרות את הטופו לפני הטיגון?
    כידוע,הטופו סופג טעמים ואני בדרך כלל מעדיפה להשרות אותו לפני הטיגון.
    תודה מראש

    1. היי ליאת,
      את יכולה להשרות את הטופו ברוטב סויה.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר