

מתכון טופו מוקפץ עם אטריות רחבות, פטריות, ברוקולי ושעועית ירוקה
125 גרם אטריות ביצים רחבות וארוכות (לטבעוניים: ניתן להשתמש באטריות אורז)
100 גרם טופו חתוך לקוביות 2X2
1 בצל בינוני חתוך גס
1/2 חבילת פטריות
2 כוסות פרחי ברוקולי (משקית קפואה)
1 כוס שעועית ירוקה (משקית קפואה)
תיבול: 3 כפות גדושות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, פלפל שחור גרוס גס
-מכינים את האטריות לפי הוראות ההכנה (בדר"כ 6-7 דקות במים רותחים) ומעבירים למסננת. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים (על מנת שהאטריות לא תדבקנה זו לזו).
–במקביל, מטגנים במחבת עם מעט שמן את קוביות טופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
-באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את הברוקולי והשעועית הירוקה ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מחזירים למחבת את הטופו ואת האטריות, מתבלים ומערבבים היטב. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.
אהבתם? שתפו
היי 🙂 רציתי לדעת אם אפשר להוריד לגמריי את הרוטב צ׳ילי ובמקומו לשים סילאן?
במידה שכן כמה סילאן לשים במקום?
כן. אפשר לשים 2 כפות סילאן.
ובאותה המחבת להוסיף שמן מחדש?
היי
אפשר לא לטגן את הטופו וישר לשים עם כל הירקות?
ואם כן לטגן אפשר עם תרסיס שמן קצת?
אפשר למרות שהטופו טעים יותר כשמטגנים אותו בנפרד.
אם מטגנים בנפרד אפשר לטגן עם תרסיס שמן ולהוסיף עוד קצת שמן לטיגון הבצל.
אוקיי..
אז אפשר באותה המחבת קודם לטגן עם מעט מאוד שמן את הטופו ואז אחרי זה צריך לשים עוד טיפה שמן ושים את הבצל או שאין צורך להוסיף שמן שוב?
אפשר באותה מחבת לטגן את הטופו עם מעט מאוד שמן. לאחר מכן יש צורך לשים עוד קצת שמן לבצל, רק חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אחרת הבצל יישרף.
הכנתי ויצא נהדר ,נטרף
האם אפשר להכין יום קודם
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין יום קודם.
הי…
אפשר להחליף אץ הטופו בעוף?
ואם כן איך לטפל בעוף ליפני?
אפשר, בדיוק באותו אופן.
ממש טעים!! הוספתי חמאת בוטנים
תודה קטי, שמחה לשמוע 🙂
היי 🙂
אם אין לי כסף לקנות ירקות קפואים… על איזה ירקות את ממליצה להקפיץ עם הטופו במקום?
היי,
אין בעיה להשתמש בירקות טריים חתוכים ופשוט להקפיץ/לבשל אותם קצת יותר זמן כדי שיתרככו.
אפשר להשתמש בברוקולי, גזר, קישוא, בטטה.
איזה תיבול יתאים להשרות את הטופו לפני הטיגון?
כידוע,הטופו סופג טעמים ואני בדרך כלל מעדיפה להשרות אותו לפני הטיגון.
תודה מראש
היי ליאת,
את יכולה להשרות את הטופו ברוטב סויה.
יום נפלא 🙂
המתכון המושלם! מניסיון, מומלץ להוסיף 3 כפות גדושות בסילאן – יוצא מדהיםםם
תודה על הטיפ!