מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לטופו עם ירקות

מתכון לטופו עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 24, 2017
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון לטופו עם ירקות בתיבול אסייתי – טעים בטירוף

טופו מתכונים עם ירקות

מצרכים (2-3 מנות):

100-150 גרם טופו חתוך לקוביות  קטנות (1X1 ס"מ)

1 בצל בינוני קצוץ גס

2 גזרים גדולים חתוכים למקלות דקים

1 גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

סלסלת פטריות שמפיניון/פורטבלו חתוכות גס

כוס שעועית ירוקה שלמה משקית קפואה

תיבול: 5 כפות רוטב סויה, כף מלאה סילאן, כף צ'ילי מתוק, מעט מלח ופלפל שחור, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

*מעט שומשום לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה ומשרים ל10 דקות לפחות.  מחממים מחבת קטנה ומטגנים את קוביות הטופו עם כף שמן כ-5 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.

-מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן ומטגנים על אש בינונית את הבצל כדקה. מוסיפים את הגזר, הגמבה והפטריות. ממליחים מעט עם המלחייה, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות (מומלץ לכסות את המחבת. יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים 5-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים.  מוסיפים את הטופו ומתבלים ב3 כפות רוטב סויה, כף סילאן, כף צ'ילי מתוק, מעט מלח ופלפל שחור ופפריקה חריפה (לטעם פיקנטי). מערבבים כדקה לספיגת הטעמים ומפזרים מעט שומשום.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

36 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת היקרה
    מקווה שתספיקי לענות לי..
    החלטתי להכין את המתכון לאורחים טבעוניים.
    האם אפשר להקפיץ שום במקום הבצל עם הירקות?
    אפשר להכין שעה לפני הגעתם? כי יש לי עוד הרבה דברים להכין או שיהיה סמרטוטי?
    כמו כן, יתאים לפזר קשיו קלוי מלמעלה?

    1. היי דורית,
      אפשר לוותר על הבצל ולהוסיף שום אבל לא לוותר על הירקות.
      חשוב לשים לב שהשום לא נשרף כי אם כן הוא יכול לגרום לטעם מר.
      אפשר להכין שעה לפני. וכן, אפשר לפזר קשיו קלוי מעל לפני ההגשה.

    2. אפרת היקרה
      היה לי ברור מראש שאיתך לא מפספסים אף פעם, אך בכל זאת חששתי כי זאת פעם ראשונה שעבדתי עם טופו. אבל עם מתכון כה מדויקים ומפורטים אני ממש מרגישה שאת לצידי כשאני מבשלת, עוזרת ובאמת רוצה שכולנו נצליח במטבח. את ממש בדרגת צדיקה, מאפשרת לכל כך הרבה אנשים לאכול אוכל טוב ולשמוח. מה צריך יותר מזה. תודה מכל ה❤ גם על תגובתך המהירה. זה כל כך עוזר.. אין עלייך!

  2. היי אפרת יקרה!!
    יש אפשרות להחליף את הסויה במשהו אחר? (חוץ מטריאקי..)
    ואם לא אם אפשר לוותר על זה?

  3. היי אפרת!

    האם צריך לחתוך את הפטריות המשומרות השלמות?
    האם ניתן להקפיא תבשיל זה?

    תודה מראש

    1. היי חנה,
      אם הן קטנות אז אין צורך.
      לא רואה בעיה להקפיא.

  4. היי אפרת!

    זו לי פעם ראשונה,שאני מבשלת עם טופו.
    האם ניתן להכין מתכון זה עם פטריות משומרות?

    תודה,
    חנה

    1. כן אפשר. רצוי שאלה יהיו פטריות שלמות ולא חתוכות.

  5. מעולה!
    הפחתתי את המתוקים (סילאן ורוטב צ'ילי) לכפית במקום כף. ארוחה טעימה ומשביעה.
    תודה רבה 🙂

  6. אפרת היקרה,

    קודם כל אפתח ואומר שהמתכונים שלך נהדרים ואני נעזרת בהם המון (ואני אחת שפחדה להתקרב למטבח בכלל), הכל באמת כל כך פשוט וטעים!

    אני לא אוכלת בשר. הרבה פעמים ניסיתי למצוא תחליפי בשר לתבשילים אבל לא המרקם של הטופו ולא של השבבי סויה מספיק טובים לדעתי. מצאתי כמה מתכונים לתבשילים עם סייטן, שהטעם והמרקם שלו הרבה יותר דומים לבשר, אבל כל מחברי המתכונים האלו לא מגיעים לרמה שלך, לדעתי האישית:)

    אני ממש ממש ממש אשמח אם תוכלי להוסיף גם מתכוני תבשילים עם סייטן.

    תודה ושבת שלום!

    1. היי,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      אעלה בהמשך מתכונים עם סייטן.
      שבוע טוב!

  7. שלום אפרת! שאלה בעלי קנה סייטן קפוא בגוש האם אפשר להשתמש בזה אותו הדבר ואם לא אשמח אם יש לך מתכון עם סייטן תודה מראש ויום מקסים!

    1. היי דבורה,
      אין לי ניסיון עם סייטן (עדיין 🙂 ). בכל מקרה, אני יודעת שמכינים מוקפץ ירקות גם עם סייטן כך שזה אמור להתאים למתכון הזה.
      יום נפלא

  8. וואי ממש מתאים לי! מעוניינת להכין – אבל לא קניתי טופו אף פעם! איפה קונים את זה בדרך כלל ובאיזה צורה זה מגיע? צריך קירור? תודה רבה ושבת שלום 🙂

    1. היי אודליה,
      אני קונה את זה בשופרסל במחלקת green אבל בכל אופן אני יודעת שכיום ניתן למצוא טופו בכל סופר. זה נמצא במקרר ומגיע ארוז בקופסת קרטון (מרובע). לפעמים ארוז בניילון עבה.
      צריך לשמור את זה במקרר. כעקרון אין לטופו שום טעם אבל הוא מקבל את הטעמים של אותו תבשיל.
      מצרפת לך תמונות של טופו (כמובן שאת יכולה להשתמש בכל סוג שתמצאי).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂
      טופו

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר