מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אפיה בטוסטר אובן

אפיה בטוסטר אובן

אפשר לאפות כמעט כל דבר בטוסטר אובן במקום בתנור.

לגבי טמפרטורה מתאימה ומשך זמן אפיה, זה משתנה בין טוסטר אחד לאחר. זה תלוי בין היתר בגודל הטוסטר ובעוצמת גופי החימום שלו ובהתחלה זה עניין של ניסוי וטעייה עד שמצליחים.

אם אתם אופים בטוסטר אובן בפעם הראשונה מומלץ להפעיל על חום עליון ותחתון, לכוון לטמפרטורה המצוינת במתכון ולעקוב אחרי האפיה כל הזמן.

אם במקרה העוגה או המאפה משחימים מהר בחלק העליון יש להנמיך את המעלות ב 10-20 מעלות ולהמשיך לאפות. אם העוגה/מאפה מתחילים להשרף בחלק העליון, יש לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות.

כשמכינים עוף או ירקות בטוסטר אובן אני ממליצה לכסות בנייר אלומיניום ולקראת הסוף, כשהירקות או העוף כבר רכים, להסיר את הנייר והשאיר 15-20 דקות עד לקבלת צבע יפה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

4 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, אני גרה לבד ואין לי תנור, רק טוסטר אובן.
    ממש מתחשק לי לאחרונה להכין חמין, אבל אין לי פלטה ואני לא רוצה לקנות בשביל פעם אחת של חשק.
    האם אפשרי להכין חמין בטוסטר אובן?
    אני רוצה להכין כמות ממש קטנה רק בשבילי, עדיין יש צורך לחמם כל הלילה?
    יש לי אפשרות לשהייה בלי הגבלה של זמן אבל אני עדיין מפחדת להשאיר אותו דלוק וללכת לישון ושהכל יישרף.
    אשמח לעצות/מתכון לכמות קטנה ולדעת האם זה בכלל אפשרי.
    נ.ב. הכנתי בעבר עוגות בטוסטר אובן הזה ויצא ממש טוב.

    1. היי שיר,
      גם אם את מכינה כמות קטנה יותר עדיין צריך לבשל את זה בישול ממושך כדי להגיע לטעם מרוכז של חמין.
      לגבי שימוש בטוסטר אובן, אני יודעת שבסוגים מסוימים יש פונקציה נוספת המאפשרת הפעלה רצופה ללא הפסקה והיא נועדה לבישול ממושך במיוחד.
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת להנחות אותך כמה מעלות כדאי לשים. כמובן שחשוב להשתמש בסיר שמתאים לחימום בתנור.
      אולי כדאי להכין את החמין דווקא ביום שישי כשאת ערה ויכולה להשגיח. לאחר שהוא מוכן אפשר לשמור במקרר ולחמם יום למחרת. הוא טעים מאוד גם לאחר חימום.

  2. שבוע טוב
    ראשית תודה על הכל!
    כשהתחתנתי לפני שש שנים ועד היום אנחנו נמצאים בדירה קטנה שמקום לתנור אין.
    היה לי טוסטר אובן ממממש קטן שאמא שלי אמרה לי שאקח כדי לחמם מאכלים בעלי אמר תנסי להכין עוגה וניסיתי ויצא מעולה ניסיתי עוגיות מכל סוג וגם זה הצליח!
    מאוד חששתי לפני יש לציין חיפשתי תגובות בכל הרשת ולא מצאתי.
    כיום יש לי טוסטר אובן גדול 45 ליטר של חברת sol והוא ממש כמו תנור יש לו דלת כפולה העוגות יוצאות נפלא! הפיצות פיצות והכל עובד!
    אז לכל השואלים אין מה לחשוש וכמו שאמרת פשוט צריך לנסות אני למשל גיליתי שאת האפיה של העוגות חלות פיצות ושמרים אני שמה 10 דקות למטה ועשרים למעלה וזה מספיק על חום של 170 175 מעלות
    מומלץ בהשקעה של 50 שח לקנות שעון מודד חום בתנור וככה לודא את החום האמיתי כי קרה לי שאחרי שבעלי תיקן בעיה בטוסטר העוגה לא יצאה טוב ובעזרת השעון גילינו שהחום של הטוסטר אובן כבר לא מה שהיה עדיין אני מכינה בו דברים עד לחום של 175 מעלות וזה מספיק

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר