מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טבעות בצל

טבעות בצלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יוני 26, 2013
Last modified:מרץ 4, 2019

Summary:

טבעת בצל מטוגנות

טבעות בצל

מצרכים:

2 בצלים גדולים

ביצה טרופה

כוס קמח תופח

חצי כוס בירה לבנה/ סודה

פירורי לחם

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

חותכים בצל לטבעות עבות (כחצי ס"מ) ומפרידים את הטבעות.

מערבבים בקערה ביצה, קמח תופח, בירה לבנה או סודה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. 

טובלים את טבעות הבצל בתוך הקערה ומצפים בפירורי הלחם עד לכיסוי מלא.

מטגנים בשמן עמוק (180 מעלות) עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא טעים בטרוף וזה ממכר, אני לא מצליחה להשאיר כמות בצלחת מיד שיוצא לצלחת זה נחטף, שלחתי קישור כבר לכל המשפחה, ממליצה מאוד, נשאר לי כמות של בלילה אפשר לשמור במקרר ומחר להשתמש לנגלה נוספת של בצל? תודה על הכל

  2. הכנתי לפי המתכון בדיוק יצא מעולה וקריספי.
    העצה לא לעשות עיסה דלילה אלא לעשות עיסה סמיכה טבלתי את הבצל העיסה נדבקה היטב שמתי בפירורים ולא נרטבו טיגנתי והקריספיות יצאה מעולה.
    אני הוספתי לעיסה גם תבלינים כמו לבצלים כדי שיהיה להם גם טעם טוב.
    יצא טעים וקריספי מאוד עד כדי שכעבור שעה פלוס אכלתי עוד 2 ועדיין היה קריספי בהצלחה
    חשוב להניח בצלחת רחבה עם נייר סופג ושהמוכנים לא יהיו בערמה אחת. אלא מפוזרים בצלחת.

  3. שלום אפרת
    שאלה לי אלייך.
    האם אפשר להגין את כל הבלילה, כולל פירורי הלחם, יחד עם הבצל? להשאיר במקרר ולהשתמש למחרת?

  4. שלום אפרת,

    אני מנסה כעת להכין את הטבעות בצל וכעבור כמה טבילות, הפרורי לחם נהיו דביקים ומעין עיסה אחת, כך שהם כבר לא נדבקים לבצל.
    נגלה ראשונה זרקתי ופתחתי שקית חדשה, אך כעבור כמה טבילות זה שוב קרה.
    יש לך מושג מה הבעיה? זה אף פעם לא קרה לי עם שניצל.

    1. היי טובה,
      מתנצלת ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
      בכל מקרה, זה בסדר. מה שנדבק נדבק. ברגע שאת רואה שזה קורה רצוי לשטוף את הידיים, לייבש היטב ולהמשיך.

  5. הי אפרת,
    אני משתדלת להימנע ממטוגן אך האם אוכל לאפות את הטבעות בצל? האם המרקם יהיה אותו מרקם גם באפיה?
    תודה על המתכונים הטעימים כרגע הלחמניות ביס שלך בתנור 🙂

    1. היי מלכה,
      האמת שאין לי מושג, לא ניסיתי. אבל מה שבטוח זה שהמרקם לא יהיה אותו דבר כמו בטיגון.

    1. היי דפנה,
      בגלל שהבירה והסודה מוגזים זה תורם למרקם פריך. אם אין אפשר להשתמש גם במים.

    1. היי דנה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. לפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש על 180-190 מעלות.

    1. היי רבקה,
      אני לא בטוחה אם כדאי לוותר או להחליף את פירורי הלחם כי הם בעצם הציפוי.

    1. היי אניטה,
      עם משקאות מוגזים כמו בירה וסודה טבעות הבצל יוצאות יותר פריכות אבל אין בעיה גם להשתמש במים.

    1. היי יונתן,
      אפשר רק חשוב לשים שמן בנדיבות.
      יום מעולה 🙂

  6. חולה על טבעות בצל.
    שאלה- יש לדעתך אפשרות להכין מקלות בצל?
    יענו סטייל צ'יפס. נראה לי נוח יותר להגשה ונשנוש

    1. היי נתנאל,
      רעיון יפה אבל אני לא מוצאת דרך לחתוך את הבצל למקלות, רק לחצאי עיגול.
      ערב נעים 🙂

    1. הי שמרית,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה. במקרה כזה הייתי מדלדלת מעט את הבלילה עם בירה או סודה.

  7. כל הכבוד על האתר מאוד מאוד עוזר רק שאלה קטנה
    כשכתבת בירה,סודה זה בירה או סודה או ששניהם ביחד??

    1. תודה איציק, שמחה לשמוע 🙂
      אפשר להשתמש בחצי כוס בירה או חצי כוס סודה, מה שיש לך.

  8. היי ותודה רב שוב על המתכונים הטעימים הכוונה בסודה זה למי סודה או אבקת סודה? ואם אין מי סודה לשים אבקה? תודה.

    1. היי מיטל,
      הכוונה למי סודה מוגזים. האבקה זה משהו אחר לכן לא הייתי ממליצה לוותר על מי הסודה במקרה הזה.
      שבוע מקסים 🙂

    1. הי איריס, אפשר אבל מומלץ לערבב את הקמח עם כפית אבקת אפיה אם יש לך.

  9. במתכון של טבעות בצל מטוגנות מה אפשר לשים במקום הבירה / סודה במתכון??? שיהיה גם פרווה , פשוט מצרך זה לא תמיד זמין במטבח תודה ויום טוב 🙂

    1. מומלץ להשתמש בסודה ובבירה מאחר והם משקאות מוגזים ותוססים (שאינם ממותקים) מה שגורם לציפוי להיות פריך יותר. לא חובה להשתמש בהם וניתן להכין את המתכון גם ללא מצרכים אלה ועדיין המתכון ייצא טעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר