מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חריימה

חריימהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: חריימה

Rating:
5
On ספטמבר 14, 2014
Last modified:ינואר 21, 2018

Summary:

מתכון לחריימה מרוקאי פיקנטי ברוטב עגבניות ופלפלים 

חריימה

מצרכים:

1 קילו דג "נסיכת הנילוס" פרוס לנתחים ללא עצמות ועור (טרי או קפוא- מופשר)

5 כפות שמן זית

1/2 בצל בינוני קצוץ

7-8 שיני שום פרוסות

1 גמבה חתוכה לרצועות דקות

3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

2 כפות מלאות רסק (תרכיז) עגבניות

1 כוס מים רותחים

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

תיבול : 1/2 כפית שטוחה כורכום, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

השריית הדג: מניחים את נתחי הדג בקערה, ממליחים מעט ומתבלים במיץ לימון טרי (רבע כפית מלח ומיץ מחצי לימון).

-מחממים מחבת רחבה עם 5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום, רצועות הגמבה והעגבניות הקצוצות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות עד שהירקות מעט מתרככים (יש לבשל עם מכסה על אש בינונית ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים, מתבלים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (מי שאוהב יותר חריף שיוסיף פפריקה חריפה).

-מוסיפים למחבת עם הרוטב את נתחי הדג ומכסים מעט עם הרוטב, מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית כ-10 דקות. לאחר מכן הופכים את הנתחים צד ומשאירים כ-10 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות לפחות.

 

*לחצו כאן למתכון דג מרוקאי.

חריימה מתכון , דג ברוטב עגבניות, דג ברוטב אדום

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

201 תגובות

הוסף תגובה
  1. מכינה כל הזמן את המתכון הזה עם פילה אמנון ויוצא מושלם!! מתכון קל, טעים ומדויק!
    תודה על כל המתכונים הקלילים והטעימים 🙂

  2. שלום אפרת!
    רציתי להודות לך על המתכון הנהדר ,יצא לי מאד מוצלח אפילו בלי פלפל שחור שבדיוק היה חסר לי!המתכונים שלך ברמה !!!
    אגב,לגבי כמות המלח נראה לי מעט מדי ,כלומר עשיתי כפי שכתוב והיה חסר בטעם, הוספתי הרבה יותר ממה שכתוב, ודווקא לא יצא מלוח מעניין… האם זה קשור לפלפל שחור שבדיוק היה חסר לי?
    שאלה נוספת ,האם אפשר גם להשתמש עם פלפל לבן?או שזה יעשה לי טעם לוואי? המון תודה.

    1. היי ליבי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      מלח זה תמיד עניין של טעם לכן אני מציינת את המינימום. כל אחד יכול לשפר ולהוסיף יותר לפי הטעם (מומלץ לטעום את הרוטב לפני שמוסיפים את הדגים).
      אפשר להשתמש בפלפל לבן.

  3. היי אפרת,
    2 שאלות בבקשה:
    1. במקום 3 עגבניות, ניתן להשתמש העגבניות מרוסקות? אם כן, מה הכמות?
    2. רשמת שצריך להפוך את הדג, איך מתחילים? קודם עם העור למטה ואז להפוך (סוף הבישול העור יהיה כלפי מעלה) או הפוך?
    תודה רבה 🙂
    מיה

    1. היי מיה,
      1. אפשר לשים כ3/4 כוס עגבניות מרוסקות. אם יש לך לפחות עגבניה אחת לשלב זה יהיה טוב (ואז תשימי עגבניה קצוצה + חצי כוס עגבניות מרוסקות).
      2. אם לדג יש עור אז תתחילי קודם עם העור למעלה כדי שבסוף הבישול העור יהיה כלפי מטה.

  4. היי אפרת.

    ראשית רצינו להגיד לך שאנחנו עושים בד״כ את המתכון ככתבו וכלשונו אבל עם פילה אמנון ויוצא נהדר.

    רצינו לשאול אם יש לנו כמות של דגים האם ניתן לעשות זאת בתנור ואם כן כמה זמן ועל כמה מעלות.

    תודה רבה🙏🏻

    1. היי משה,
      אפשר לאפות בתנור אבל יש קודם לבשל את הרוטב.
      אם כמות הדגים גדולה כדאי להגדיל את כמות הרוטב: חצי בצל בינוני, 9 שיני שום, גמבה וחצי, 4 עגבניות, 4 כפות רסק, כוס וחצי עד 2 כוסות מים, 3/4 כוס עלי כוסברה, חצי כפית כורכום, כפית וחצי פפריקה, 3/4 כפית פפריקה חריפה, ככפית מלח, רבע כפית פלפל שחור. אני מציעה לטעום ולתקן תיבול בהתאם.
      לאחר שהרוטב מוכן יש לשפוך לתבנית מחצית ממנו, להוסיף את הדגים ומעל לשים את המחצית השניה של הרוטב.
      לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך כ10 דקות. לאחר מכן לכבות את התנור ולהשאיר את הדגים בפנים במשך 15-20 דקות כדי שימשיכו להתבשל לאט.

    1. חבל כי העגבניות מוסיפות טעם. גם לא עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים?
      אם אין ואת בכל זאת רוצה להכין אז תוסיפי עוד גמבה וכף רסק.

  5. הי אין לי רסק עגבניות והירקות כבר על האש… אין לי מאיפה להשיג.
    השאלה האם ניתן להכין עם עגבניות מרוסקות במקום רסק..? ואולי להוסיף להן איזה תבלינים שישלימו את הטעם החסר🙏

    1. הרסק מסמיך את הרוטב אבל אם אין לך אפשר לשים כחצי כוס עגבניות מרוסקות.

  6. האם אפשר גם לאפות את הנסיכה חריימה התנור ולא לאפות?
    כמו כן האם המתכון מתאים כם למושט וגם לדג סלומון?
    ושוב תודה רבה.

    1. היי חיה,
      לא הבנתי את השאלה הראשונה.
      כן, המתכון מתאים גם למושט וגם לסלמון.

  7. קניתי פרוסות של דג טונה
    האם המתכון הזה מתאים לדג הזה?

    במידה וכן איך לטפל בדג?

    אם זה לא מתאים
    תוכלי להפנות אותי למתכון חריף לדג טונה.

    תודה!

  8. היי אני רוצה להכין כמות לכ-20 סועדים, אפשר להכין את הרוטב במחבת ואז להכין את הדגים בתנור? עם הרוטב כמובן

  9. הי אפרת .
    המתגונים שלך מעולים. כל דבר שרוצה להכין מכל קטגוריה קודם מחפשת באתר שלך ולא מתאכזבת .
    לגבי חריימה עושה דומה אך לא מעט פעמים הרוטב לא יוצא אגום בוהק אלא קצת עכור.
    אשמח אם תדעי להגיד מה הבעיה

    1. היי מרגלית,
      הרוטב אמור לצאת אדום אבל לא ממש בוהק וזאת מהסיבה שמוסיפים לו מרכיבים נוספים.
      כדאי להשתמש בעגבניות אדומות וברסק עגבניות 28%-30%.
      חג שמח ❤️

  10. שאלה- אני לא כל כך מבינה את עניין ההשרייה, הרי מיץ מחצי לימון לא מכנה קילו של נסיכה? האם לא חשוב שכל הדג יושרה הלימון ומלח?

    1. אין צורך לשים כמות גדולה יותר. מספיק לערבב עם נתחי הדג בצורה אחידה.
      חג שמח 🌺

  11. חייבת לשתף: הכנתי את הבסיס של הירקות לחריימה ומישהו עירבב לי עם כף שהיתה מלוכלכת בבשר, כיון שלא אוכלים דג עם בשר הכנסתי לתערובת הזו חזה חתוך לקוביות במקום הדגים, לא שמתי כוסברה, יצא מעדןןןןןןןןןן, הגשתי ע פסטה והילדים והמבוגרים ליקקו אצבעות – תודה!

    1. לפעמים ממקרים כאלה יוצאים בסוף המתכונים הכי טעימים, אהבתי 🙂
      תודה שחזרת לעדכן!

  12. נהדר. מנסה כעת. לא יודעת אם לשטוף את נתחי הדג לאחר ההשרייה וכן לא צויין ז מ ן ההשרייה…

    1. היי ענת,
      את הדג משרים עד הרגע ששמים ברוטב. אין לשטוף את הדג לאחר ההשרייה.

  13. פצצה של מתכון רציתי לדעת במקרה שהחומוס לא מבושל איך ומתי להוסיף ראיתי שכתבת על חומוס משימורים אבל על רגיל לא כתבת

    1. היי נחמה,
      חומוס יבש יש להשרות במי ברז לפחות לילה לפני. לאחר מכן לבשל אותו במים רותחים עד שהוא מתרכך ורק אז ניתן להשתמש בו למתכון.

  14. היי, המון תודה על המתכונים הנפלאים! רציתי לשאול בבקשה איך אני הופכת את המתכון לחריף? יש לי פלפלים ירוקים חריפים, מתי להוסיף אותם במהלך הבישול?

    1. היי עדי,
      את יכולה לקצוץ 1-3 פלפלים חריפים (לפי רמת החריפות שאת אוהבת) והוסיף יחד עם הגמבה והעגבניות.
      חג שמח 🙂

  15. היום אני מתכנן על החריימה הזה ורעיון תפוא נשמע מעולה (פרוסות) האם הזמן מספיק ?
    תודה

    1. היי צביקה,
      אני ממליצה לרכך את פרוסות תפו"א על ידי בישול במים או ריכוך במיקרוגל לפני שמוסיפים לחריימה.
      כדאי להוסיף אותם לפני שמוסיפים את הדג.

  16. מתה מתה מתה על המתכון הזה
    האם אפשר להוסיף למתכון לגרגרי חומוס?אם כן באיזה שלב?(במידה והם מקופסת שימורים)

    1. בטח 🙂 אם אלה גרגירים מקופסת שימורים אז כדאי להוסיף לאחר שהופכים את הנתחים צד.
      יש לשטוף היטב מנוזלי השימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.
      יום מקסים!

  17. מה השם של נסיכת הנילוס באנגלית? ואם אפשר עוד סוגי דגים אפשריים למתכון זה באנגלית. תודה

    1. היי,
      אני חושבת שזה נקרא perch. בכל מקרה אפשר להשתמש גם בפילה דניס (Sea Bream) או דג אמנון (tilapia)

  18. יצא פצצה. להלן מספר שינווים שעשיתי: במקום כוסברה הוספתי גרעיני כוסברה מתוקניקלות ובמקום מלח החלפתי במרק עוף. אפשר גם להוסיף תפוחי אדמה חתוכות בפרוסות. טעים, קל ומהיר. תודה רבה!!!

  19. תודה על המתכון, יצא מ ע ו ל ה
    עשיתי עם בורי, השתמשתי בכ 2 כפות שמן, לא הרגשתי בטעם מחסור…טעים להפליא

  20. מה קורה אם מוותרים על שום?
    יצא לי יחסית דליל אפשר להסמיך עם עוד רסק או שזה יפגע בטעם
    אני מכניסה את הדגים לתנור כמה זמן צריך לבשל את הרוטב לפני כן? ואם אפשר להוסיף פטרוזילה במקום כוסברה ואם כן מתי כיון שזה
    עובר גם תנור
    האם אפשר להכין את ברוטב מראש כמה ימים קודם ולשמור במקרר?
    תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים!!!

    1. היי מילכה,
      השום מוסיף המון טעם, חבל לוותר עליו.
      אפשר להוסיף קצת רסק.
      את הרוטב כדאי לבשל לפי הזמן שרשום במתכון. לאחר שאת מוסיפה את הדגים את יכולה להכניס לתנור.
      אפשר אבל עם כוסברה יותר טעים, לטעמי.
      אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
      המשך יום מקסים 🙂

  21. אפרת היקרה,
    המתכון נראה מאוד מעניין רק רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הכוסברה (אני נמנעת מלאכול את כל העלים הללו ממורכבות הבדיקה מתולעים)
    ושנית האם אפשר להוסיף עוד עגבניות טריות במקום הרסק עגבניות שבמתכון? ואם כן אז מה הכמות?
    מכינה הרבה מהאתר שלך! תודה על האתר המעולה!

    1. היי מלכה,
      אני לגמרי מבינה אבל קחי בחשבון שהכוסברה מאוד מוסיפה במקרה הזה. זה ייצא טעים גם בלי אבל יותר טעים עם.
      אפשר להוסיף עוד כ-2 עגבניות. הרסק למעשה מסמיך את הרוטב וממתיק אותו מעט. את יכולה להפחית את הכמות לכפית מלאה רסק או שאם את רוצה להמנע לגמרי אז גם אפשר.
      ערב נעים 🙂

    2. אפרת את כל סוגי העלים ניתן לנקות על ידי השרייה בפה זה גם לפי ההלכה שלבמועדף.בשיטה הזאת מנקים חסה פטרוזיליה שמיר פטרוזיליה שמיר ..כל ירק

    1. היי נירה,
      המתכון מתאים ל5-7 סועדים, תלוי בכמות הפילטים שאת שמה ובגודלם. לכמות של 8 סועדים אני ממליצה לשים 8-10 פילטים בגודל סביר.

    1. היי איילה,
      לאחר ההכנה (ולאחר שהדג התקרר) ניתן להעביר לקופסה אטומה ולשמור במקרר. הדג נשמר 3-4 ימים.

  22. היי באים אליי המון אורחים לשבת. ורציתי להכין פילה אמנון איזה 9 חתיחות וראיתי את המתכון הזה שבתמונה.
    מה את ממליצה יותר שיוצא יותר ואו וטעים ואם רוטב טוב? זה שכאן או זה שבתמונה?

    20170821_192856

    1. היי לאה,
      האמת ששני המתכונים יוצאים מצוין ומתאימים מאוד לאירוח. מתכון פילה אמנון ברוטב חריף הוא עם גרגירי חומוס וגזר. החריימה מבוסס יותר על עגבניות.

  23. הכנתי את המתכון הזה עם אמנון, נסיכה, לברק, בורי, סלמון, והליבוט. כולם יצאו פגז מתכון מעולה תודה רבה

  24. היי אפרת
    שאלה חשובה קניתי אמול דכ פילה אמנון מהסופר . מהמקרר לא קפוא ועכשיו כשרציתי להכין אני רואה שהתאריך עד אתמול. האם אפשר להשתמש?איך אפשר לדעת שהדג בסדר?

    1. היי אלינור,
      אם זה רק יום אחד וזה היה בקירור זה אמור להיות בסדר.
      אפשר לזהות אם דג מקולקל בעיקר לפי הריח. אם יש לו ריח חזק אז עדיף שלא להשתמש בו.

  25. היי רציתי לדעת אם חייב להפוך את הדגים בזמן הבישול
    *אני עושה דג סלומון
    ודרך אגב מתכונים פשוט טובים וכייף כול פעם לחזור ולעשות דברים אחרים

    1. כן, אפשר. זמן הבישול עשוי להתארך מעט ל 15 דקות מכל צד (במקום 10 דקות).
      שבוע נפלא 🙂

  26. היי… תודה על אתר מושלם
    כמה קריטי אם אשתמש ברסק עגבניות לדג חריימה ולא בתרכיז

  27. היי, רציתי להגיד תודה! המתכון מצוין וקל ממש, יוצא טעים. שתי הערות חשובות:
    1. השתמשתי בדג אמנון, משמעותית יותר זול מנסיכת הנילוס (1.65 קילו עלה לי 51 ש"ח, מקפוא).
    2. למי שאוהבת לשלב חריימה עם קוסקוס (שילוב מנצח), אני ממליצה לקנות קוסקוס אותנטי מרוקאי, קוראים לזה Dari. ניסיתי להכין את הקוסקוס של שופרסל ויצא בלתי אכיל.
    בהצלחה לכולן! ☺

  28. לא יודעת אם תגובתי הגיע, אני רוצה להכין את המתכון אך כאן בארצות הברית אין את הדגים הנפלאים של ארצנו,,יש פורל האם מתאים להשתמש ואילו דגים אחרים לידיעתך. תודה. דליה

    1. היי דליה,
      דג פורל יכול להתאים למתכון.
      דגים נוספים שיכולים להתאים הם לוקוס ונסיכת הנילוס.
      שבוע מקסים 🙂

  29. המתכונים שלך מעולים,נסעתי כמה מתכוני עוף ויצא מצוין.כיון שאני חיה בארהב אין כאן כדי אמנון ולא דניס איזה לידיעתך מתאימים לחריימה

    1. הי דליה. גם אנחנו גרים בארהב. אנחנו משתמשים בדג סאווי שיש עכשיו בכל מקום , בעקר וולמארט. מתאים לכל מתכון שצריך דג לבן

  30. אגב אני כל שבת מכינה את הסלט הטורקי שלך פשוט מעדן ובמקום עגבניות אני שמה עגבניות מרוסקות חבילה של 260גרם
    האם גם פה אני יכולה עגבניות מרוסקות וכמה?

    1. היי שלי,
      אני חושבת שכן. רק הכוונה לעגבניות מרוסקות ולא לרסק עגבניות נכון?
      לדעתי קופסה וחצי אמורה להספיק.

  31. שבוע מבורך
    אחרי שבת שרוב המאכלים מהאתר. מוצלחים ממש..
    רציתי לדעת לגבי הדג אם אני מחליפה את הדג לאמנון קפוא4-5 אחדים האם משהו משתנה?
    ושאלה נוספת האם אפשר להוסיף תפו"א ואם כן מתי ואיך?
    תודה ושבוע טוב

    1. היי שלי,
      אם את רוצה להכין פילה אמנון עם תפו"א לדעתי המתכון הזה יותר יתאים – פילה אמנון מבושל בירקות (אפשר לוותר על הגמבה, הגזר והחומוס).
      אם את רוצה יותר רוטב אפשר להוסיף יותר מים ואפילו 1-2 כפות רסק עגבניות.
      אם בכל זאת את רוצה להכין את המתכון הזה אפשר להכין עם אמנון כרגיל ולהוסיף את קוביות תפו"א בהתחלה ורק לאחר שהם מתרככים ברוטב להוסיף את הדג.
      שבוע טוב 🙂

  32. היי האם חייב להפוך את הדגים? ניראה לי הם יתפוררו לא? ורציתי לדעת אם יש לך מתכון לבשר עם פטריות ?

    1. היי ספיר,
      לא חובה להפוך אבל מומלץ. אם משתמשים בתרווד אז הדגים לא מתפרקים.
      ואין לי מתכון..
      המשך יום מקסים 🙂

  33. אני רוצה לשתף אותך שהכנתי את המתכון אחת לאחת כפי שלימדת ויצא נפלא, בהחלט אאמץ את המתכון , תודה

  34. היי אפרת. רציתי לשאול האם אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם לוקוס? והאם צריך לטפל בלוקוס בצורה שונה.
    תודה! אחלה אתר 3>

  35. אפרת יקרה, מועדים לשמחה!
    תודה על כל המתכונים הטעימים והמוצלחים!
    ניסינו כבר מגוון רחב של מתכונים – עיקריות,תוספות ואפילו קינוח שזה לא הצד החזק שלי.. וברוך ה' היינו מרוצים!
    אני רוצה בעזרת ה' השבת לנסות ולהכין את הדג הזה שיש לי תחושב שייצא פיצוץ…
    אבל עם – דג פילה אמנון..
    ובכמות קטנה – של כשלוש דגים..
    איך אוכל להפחית/לשנות כמויות ולא לפגוע באיכות המתכון ובטעמים?
    תודה רבה ספיר.

    1. היי ספיר,
      קודם כל אני ממש שמחה לשמוע שאת נהנית מהאתר 🙂
      לדגי המתכון, אין בעיה להכין עם פילה אמנון. אם אלה 3 דגים שלמים שפירקו אותם לפילטים אז כדאי להכין לפי המתכון ולהשאיר את כמויות הרוטב כפי שהן.
      אם הכוונה ל-3 פילטים בלבד אז אפשר להכין לפי הכמויות הבאות:
      חצי בצל קטן קצוץ
      5 שיני שום פרוסות
      חצי גמבה חתוכה לרצועות
      2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
      כף וחצי רסק עגבניות
      3/4 כוס מים
      שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
      תיבול: רבע כפית כורכום, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
      בהצלחה!

  36. שלום אפרת, אם אני רוצה לעשות את זה עם אמנון קפוא, אני צריכה להפשיר את האמנון קודם נכון? ואחרי זה זמן הבישול שלו זה כמו במתכון או שיש משהו אחר? תודה ושנה טובה! ותמשיכי להוסיף מתכונים

    1. היי יוכי,
      צריך להפשיר את האמנון. אין צורך לשנות שום דבר, תכיני כרגיל לפני המתכון.
      חג שמח ושנה טובה!

    1. כן מיטל אפשר להשתמש בדג דניס קפוא (עדיף פילה) ואפשר לוותר על הבצל.

  37. הי אפרת!

    יצא לי מעולה!

    (עם תפוחי אדמה שבטעות בושלו עד הסוף לפני שבת אך התחמם חזק על הפלטה ולא הורגש כלום.)

    תודה רבה!

  38. תודה אפרת על כל העצות.

    אם אני עושה חצי קילו דג להפחית מהרוטב?

    אפשר פטרוזליה במקום כוסברה? (אפשר תבלין כוסברה – ז"א מיובשת המחנות

    רסק או דוקא רכז?

    מליון תודות!

    1. היי דבי,
      אם את אוהבת הרבה רוטב תשאירי את הכמויות כמו שהן, אם לא תפחיתי בחצי.
      אם יש לך שימי גם קצת עלי פטרוזיליה וגם תבלין מיובש של כוסברה.
      את יכולה לשים רסק עגבניות רגיל.
      בהצלחה 🙂

  39. אפשר להוסיף תפוחי אדמה?

    נראה לך כדאי לבשל לפני שבת את תפוחי האדמה (כאן ובכלל) חלקית ובלילה של שבועות לגמור על הפלטה?

    כמה היית מבשלת קודם?

    שוב תודה!

    1. היי דבי,
      את יכולה להכין את המתכון עם פילה אמנון, פילה דניס וכו'.
      אפשר גם להכין מסלמון (אני אישית חושבת שעדיף שזה יהיה דג לבן).
      בדר"כ לא שמים תפו"א בחריימה למרות שמבחינת טעם זה כן יכול להשתלב עם הטעמים של הרוטב והדג. החלטה שלך 🙂
      וכן, כדאי לבשל את תפוחי האדמה כמעט עד ריכוך מלא ולהמשיך על הפלטה במוצש. בשלי עד שאת מצליחה לנעוץ מזלג בתפוח האדמה.

  40. היי.

    ראשית. אני רוצה לציין את המתכונים הנהדרים שהם בד״כ מוצלחים וקלים ביותר וכמעט בכל שבוע אני מיישמת אחד מהם.

    קבלי תיקון:
    חריימה, הוא לא תבשיל מרוקאי. הוא תבשיל טריפוליטאי/תוניסאי.

    תבשיל הדגים המסורתי של המרוקאים, הוא לא בעגבניות אלא עם פלפלים אדומים, המון שום, המון פפריקה, כמון וחריף למי שאוהב.

    תודה.

    1. היי גרסיה,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים ותודה על ההערה 🙂

  41. חזרתי להגיב – הדג היה מעולה! הרוטב היה סמיך וטוב והדג לא התייבש בכלל 🙂
    תודה רבה על המתכון ועל העזרה! 🙂
    קרן

  42. הי, מה הדין לגבי דניס? הוא נקנה טרי ומפולט ואין לי מושג כמה הטעם שלו חזק (הריח מאוד חזק…) וכמה זמן צריך להשרות.
    מעבר לזה, הוא נראה לי די דק ולא הכי בשרני, כמה זמן הוא צריך כדי לא להתייבש?
    תודה רבה על התשובה, את עונה לכולם בכזו סבלנות 🙂
    חג שמח!

    1. היי קרן,
      אין בעיה להכין מדג דניס על אותו עקרון. את משרה את הדג ומתחילה להכין את הרוטב (מדובר בהשרייה של בסביבות 10-15 דקות).
      לדעתי הזמן במתכון רלוונטי גם לדג הזה אולי יש להפחית ב-2 דקות (הכוונה שימי 8 דקות במקום 10 דקות).
      חג שמח 🙂

  43. היי, תודה רבה על כל המתכונים הטעימים. הייתי רוצה להוסיף גרגרי חומוס משקית קפואה. באיזה שלב ניתן?

    1. היי גאלה,
      בגלל שגרגירי חומוס משקית קפואה הם לא מבושלים לגמרי כדאי להוסיפם לתבשיל כבר בהתחלה יחד עם הגמבה והעגבניות הקצוצות.
      המשך יום נפלא וחג שמח 🙂

  44. היי, אם אני רוצה להכניס את הפלפל החריף, באיזה שלב להוסיף אותו למחבת? בהתחלה עם הבצל, או בסוף עם הדג? והאם כדאי לחתוך אותו לחתיכות קטנות או כמו גמבה?
    תודה 🙂

    1. היי נטליה,
      כדאי לקצוץ את הפלפל החריף לחתיכות קטנות ולהוסיף בזמן שמוסיפים את הגמבה.
      בהצלחה 😉

  45. שלום רב. אני רוצה להכין מתכון זה מחר.אנחנו מעדיפים פילה סלמון.הבנתי שאפשר לעשותו במתכון זה אולם האם יש צורך להשרות? הרי זהו דג מאוד עדין וההשרייה עשויה לבשלו למחצה.לא ? אני רוצה שהדג ישאר עסיסי ולא יתייבש.. להצעת אודה.

    1. היי סימה,
      ההשריה מעניקה טעם לדג ולכן מומלץ שלא לוותר עליה. אם את משתמשת בפילה סלמון כדאי להשרות לפחות 5-10 דקות לפני שאת מוסיפה את הנתחים למחבת.
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

    2. סלמון לא משרים עם לימון. שוטפים אותו היטב מספר פעמים ומשאירים מושרה במים. בינתיים מכינים את הרוטב ורק כשהרוטב מוכן מוסיפים את הדג לעוד 12-15 דקות בישול ומיד מכבים את הגז.
      אני מציעה להחליף את הבצל במתכון זה בשיני שום חצויות. בסלומון מומלץ לשים רק מגיעות של רסק בארבע פינות בסיר או להכין את כל הרוטב מרסק אבל בעדינות ואר אחרי טיגון של שיני השום עם הגמבה.

      וכמובן, המוןןןןן כוסברה (למי שאוהב). בתיאבון!

  46. בוקר טוב.. נשמע מעולה, אכין מחר.. האם להשרות את הדג רק עם מלח ולימון? אין צורך להוסיף מים לקערה?

    1. היי חגית,
      נכון. ההשריה היא רק עם מלח ולימון, ללא מים.
      שבת שלום 🙂

  47. שלום אפרת, השבת אני מכינה בעז"ה את הדג המדהים הזה למשפחתי המורחבת, אבל אין לי מספיק מקום במחבת ל10 דגים. אני יכולה להכין את הרוטב במחבת ואז העביר לתבנית תנור ולסדר על זה את הדגים? אם כן כמהזמן לאפות מכל צד?

    1. היי תהילה,
      לאחר שהרוטב מוכן שפכי כמחצית מהרוטב לתבנית, עליו הניחי את הדגים ומעליהם שפכי את יתרת הרוטב. אם כמות הדגים גדולה יכול להיות שתצטרכי להגדיל את כמות הרוטב: חצי בצל בינוני, 9 שיני שום, גמבה וחצי, 4 עגבניות, 4 כפות רסק, כוס וחצי עד 2 כוסות מים, 3/4 כוס עלי כוסברה, חצי כפית כורכום, כפית וחצי פפריקה, 3/4 כפית פפריקה חריפה, ככפית מלח, רבע כפית פלפל שחור. כמובן שאני מציעה בסוף לטעום לתקן תיבול בהתאם.
      שימי בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ10 דקות. לאחר מכן תכבי את התנור ותשאירי את הדגים בפנים במשך כ-20 דקות כדי שימשיכו להתבשל לאט.
      בהצלחה 😉

  48. מניסיון רב עם חריימה מדניס והנסיכה,

    את ראשי הדניס לבשל עם רוטב העגבניות כדי שהרוטב יצא סמיך יותר ובכלל אני מכינה כמות גדולה של רוטב עגבניות ומקפיאה בקופסאות קטנות כך שיש תמיד בשליף.
    בכל אופן, על הבצל הייתי מוותרת כיוון שהוא מוסיף מרירות.
    אבל כן הייתי מוסיפה לבישול רוטב העגבניות עם הראשים מעט ג'ינג'ר טרי חתוך לקוביות קטנות ופלפל שאטה. רצוי להשתמש בפלפל לבן.

  49. שלום,
    אני רוצה להכין את המתכון לשני אנשים (בעלי ואני…) מ3 פילה אמנון קפואים. האם זה מתאים ובכמה צריך להפחית כמויות, בחצי נניח?
    תודה על האתר המקסים והתגובות המהירות!

    1. כן תהילה, תכיני עם 3 פילטים שיש לך והפחיתי כמויות בחצי.
      בהצלחה 😉

    2. יצא פשוט מעולה! בעלי האשכנזי התענג על כל ביס… והרוטב.. אח הרוטב..
      השבת אני מכינה את החריימה פעם שניה והוא מוכתר כרגע כהמתכון המנצח לדגים לכבוד שבת!
      תודה לך!

    3. אגב, רעיון מעולה לניצול השאריות של הרוטב במוצאי שבת (אם נשאר משהו…)
      להכין חביתת חריימה! להוסיף ביצים לרוטב שנשאר, לערבב ולטגן.
      יוצא מעדן אמיתי!

  50. היי נשמע מאד טעים. האם אפשר להכין עם פילה זהבון? יש לי בפריזר ולא יודעת מה לעשות עם זה…

    1. מתכון מוצלח ופשוט מעין כמוהו שאפו ענק עשיתי כבר 3 פעמים והיד נטויה…
      2 השבחות שאני ממליץ:
      – קופסת רכז מלאה – במקום הכמות במתכון ובמקביל 1.5 כוסות מים – החריימה זה רק תירוץ לרדת על חלה שלמה – ובשביל זה צריך יותר רוטב 🙂
      – המתכון הוא פיקנטי לייט – חריימה צריכה להיות יותר חריפה:
      – לוותר על הפפריקה החריפה ולשים 2 פילפלים חריפים לאוהבי הפיקנטי ו-4 לאוהבי החריף

      חוץ מזה המתכון נדיר – הכוסברה זה התבלין הסודי האמיתי של המנה

      יישר כח !!!
      יואב

  51. היי -קניתי היום נסיכה במיוחד למתכון הנ"ל: האםלא צריך להוסיף קצת סוכר להפחתת החמיצות של הרסק? לגבי הרסק עגבניות – כוונתך לרסק עגבניות רגיל ?תודה רבה

    1. היי ענתי,
      אין צורך להוסיף סוכר (אבל אם את בכל זאת רוצה אפשר להוסיף כפית סוכר) וכן, הכוונה לרסק עגבניות רגיל (ולא לעגבניות מרוסקות).
      המשך יום נפלא 🙂

    1. הי ענתי,
      כן אפשר להשתמש בפילה מושט וזמן הבישול אינו משתנה.
      שבוע נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר