מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חרוסת

חרוסתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: חרוסת

Rating:
5
On מרץ 27, 2017
Last modified:אפריל 8, 2019

Summary:

מתכון לחרוסת פשוטה, טעימה וקלה להכנה

כל אחד מכין חרוסת בצורה אחרת. הבסיס הוא תמרים ואגוזים אבל יש כאלה שאוהבים לשים צימוקים ופירות יבשים נוספים או להוסיף תבלינים כמו הל, ציפורן וזנגביל. יש כאלה שאוהבים להוסיף קוקוס טחון או שומשום קלוי.

בכל אופן, זאת הגרסה הפשוטה והטעימה שלי לחרוסת:

מתכון לחרוסת

מצרכים (כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ"ל):

250 גרם תמרים (זה יוצא בסביבות 10-11 תמרים. ממליצה על תמרים רכים סוג מג'הול)

חצי כוס שקדים גרוסים

חצי כוס אגוזים גרוסים

שליש כפית אבקת קינמון

תפוח עץ קלוף חתוך לקוביות

3-6 כפות יין אדום מתוק או תירוש

אופן הכנה:

-מסירים מהתמרים את הגרעינים ושמים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים למרקם אחיד. את היין מוסיפים בסוף ובהדרגה לפי המרקם שאוהבים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

33 תגובות

הוסף תגובה
    1. התפוח בתוך התערובת אז אין בעיה.
      אפשר להכין גם היום ולשמור במקרר.
      חג שמח 🌸

  1. אפרת יקרה
    המון תודה על האתר ,על המתכונים הפשוטים, המעולים עד שאפילו אני שלא כ"כ אוהבת מטבח,
    משתמשת המון.
    ימי שישי וערבי חג האתר תמיד פתוח- אולי נמצא עוד משהו מעניין באפרת10.
    אז תודה וחג פסח כשר ושמח!!

    1. אני חושבת שכן למרות שלדעתי זה ייצא יותר טעים עם תמרים רגילים. בכל מקרה, אני ממליצה להשתמש במחית תמרים כמה שיותר טבעית, הכוונה בלי חומרים נוספים מעבר לתמרים.
      חג שמח 🙂

  2. אפרת צהריים טובים יקרה
    מס שאלות ברשותך
    תפוח עץ איזה צבע?אדום ורוד צהוב או ירוק
    אם רוצים להפיל כמות להכפיל הכל או רק חלק מהמרכיבים?
    תודה רבה מראש

    1. היי יעל,
      תפוח אדום או ירוק, מה שיש לך.
      יש להכפיל את כמויות כל החומרים.
      המשך יום מקסים 🙂

  3. שלום אפרת וחג שמח שיהיה!!
    יש לך רעיון לתחליף לשקדים ואגוזים? אנחנו ממש לא אוהבים את הטעם… תודה!

    1. היי ענת,
      הייתי מנסה להכין עם פירורי עוגיות של פסח ("עוגיות יין")
      חג שמח! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר