מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

חציל בטחינה

חציל בטחינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 9, 2016
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

חצילים בטחינה אפויים בתנור. אפשר להגיש עם סלט ירקות קצוץ דק  ולחם קלוי בתנור ויש לכם ארוחת ערב טעימה.

חציל בטחינה

מצרכים:

2 חצילים

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

טחינה:

6 כפות מלאות טחינה גולמית

שן שום כתושה

4 כפות מיץ לימון

כחצי כוס מים קרים

מלח (בין רבע לשליש כפית)

*לקישוט (לא חובה) – 1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

-קולפים את החצילים וחותכים לאורך ל-4 רבעים. מפזרים על החצילים מלח ומניחים במסננת כחצי שעה עד שהחצילים מזיעים (לא חובה אך מומלץ כדי להפטר ממרירות החצילים). שוטפים את החצילים ומנגבים היטב בעזרת מגבת נייר.

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. מניחים את החצילים, מברישים כל חלק בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור. צולים בתנור במשך 30 דקות. לאחר מכן, פותחים בזהירות את דלת התנור, מחוררים בעזרת מזלג כל רבע חציל במספר מקומות וממשיכים לצלות במשך 15-20 דקות נוספות.

-בינתיים מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מים קרים ומלח עד שמתקבלת תערובת טחינה מעט נוזלית (אם הטחינה סמיכה- יש להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי).

-מוציאים את החצילים מהתנור ומניחים על צלחת. יוצקים מעל שמן זית וטחינה ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חובה).

*ניתן להכין את החצילים מראש ולפני ההגשה להזליף בשמן זית וטחינה.

טיפ לבחירת חצילים טעימים:

בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא "חולה" הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

50 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום, אודה אם תעני מהר כי אני רוצה לעשות את זה היום ושיהיה כבר מוכן להערב.
    אם אני רוצה לבשל לכל המשפחה- כלומר לשים כמה שיותר רבעי חצילים שנכנסים בתבנית, החום של התנור וזמן האפייה לא משתנים?

  2. שלום. על איזה מצב לסובב את כפתור התנור?
    על שולחן החג יככבו מתכונים מהאתר שלך.
    חג שמח

    1. היי ענבל,
      חום עליון וחום תחתון (קו למעלה וקו למטה).
      חג שמח! 🙂

    1. היי לאה,
      שמת על 200 מעלות? אם כן כנראה שזה קשור בסוג החצילים. חוררי אותם עם מזלג והמשיכי לאפות במשך 20-30 דקות, עד שיתרככו.

  3. שלום ושנה טובה!
    יש לי שאלה: הייתי מעדיפה לא לקלף את החצילים (הבנתי מאחת התשובות שלך שאפשר לא לקלף), האם יש איזשהו שינוי בגלל זה? וכשאני אחורר את החצילים, יש לחורר מצד הקליפה, נכון?
    תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך!

    1. היי מרים,
      אין בעיה לא לקלף, אין שינוי מעבר לזה. החירור לא חייב להיות בקליפה אלא אם כן את צולה את החציל בתנור כשהוא שלם.
      יום מקסים 🌺

  4. להשרות את החציל במסננת במים עם קערה או פשוט להניח במסננת עם המלח עליהם ואז לשטוף? לא בטוחה שהבנתי

  5. שבוע טוב, מכינה החציל שבת שניה ומתקבל באהדה רבה!:)
    מתכון מעולה, תודה רבה!
    חוצה ל2 ולא לרבעים מכתחילה חורצת בחציל שתי וערב בצד החתוך ככה לא צריכה לחורר בהמשך:)
    תודהה

  6. שלום! המתכון דרש קצת התעסקות, אמנם פשוטה, אבל שלבים והקרשבה לזמנים, אבל היה שווה. המשפחה נהנתה, וגם אני! תודה!

  7. אמנם שמי רפאל אבל אני חובב גדול של מטבח אשתי המלכה במטבח אבל כשהיא יוצאת אני רץ להפתיע אותה עם מתכון וראוי לציין שהאתר הוא פצצה קצר ולעניין ובעיקר טעייייייים

    1. התחלתי להתלהב מהמטבח…. בקצב שלי יתכן ואני אבנה מטבח נוסף .. רק בשביל להפתיע:)

  8. שלום וברכה, תודה על האתר המקסים עם מתכונים מוצלחים. הכנתי ויצא מאד טעים. רוצה להכין שוב ביום ראשון לארוחה משפחתית בשני אחהצ. אפשר לאחסן בקופסא וביום שני לחמם מעט בתבנית בתנור? תודה

    1. כן שרה, אפשר להכין יום לפני ולאחסן בקופסה סגורה במקרר. יום שני לחמם מעט ולהגיש עם הטחינה.

  9. אחד המתכונים המנצחים של חצילים !!! מינימום עבודה – מקסימום טעם! מאז שחמי טעם, הוא דורש את זה כל א. שבת, על כן תודה לך אפרת….חחחח
    אגב באייר פרי , זמן ההכנה מתקצר ל25 דק׳.
    שבת שלום!

  10. היי 🙂
    אני הכנתי את הכל ורוצה להגיש היום בערב: האם כדאי לחמם את החציל בתנור? או שאפשר פשוט להזליף ולאכול?

    1. היי קריסטינה,
      את יכולה לחמם ממש מעט. הוא טעים שהוא בטמפ' החדר או חמים (לא קר מהמקרר ולא חם מאוד).

    1. היי דיקלה,
      בדר"כ שמים בקומה שניה מלמטה. בסופו של דבר החצילים אמורים להיות במרכז התנור.
      את שומרת את החצילים בנפרד מהטחינה במקרר עטופים בניילון נצמד או בתוך קופסה סגורה.

  11. פעם ראשונה שנתקבלתי באתר, כשחיפשתי מתכון ללזניה בשרי.
    בינתיים כבר בחרתי לי עוד כמה דברים להכין לשבת.
    אני מרגישה כמו ילד שמסתובב בחנות צעצועים…כיף… מתכונים זמינים, ברורים, פשוטים ונראים משובחים ביותר.

  12. אני לא אוכלת חצילים, ולפיכך גם לא קונה אותם. הפעם החלטתי לצ'פר את בעלי ועשיתי את החצילים לפי המתכון.
    הוא כל כך נהנה וסיים הכל לבדו בהינף כף…
    תודה

    1. היי אסף,
      בדר"כ מחוררים את החציל כשהוא שלם כדי שלא יתפוצץ בזמן האפיה.
      במקרה הזה החירור עם מזלג נועד להוציא את האוויר מרצועות החצילים שלעיתים "מתנפחות" באפיה. לא חובה אבל מומלץ.

  13. רציתי להגיד לך תודה רבה רבה על המתכון הטעים והקל הזה! הכנתי אותו אתמול לארוחת הצהריים ולהפתעתי הילדים שלא אוכלים חצילים בכללי זללו אותו אתמול. הצטערתי שלא הכנתי מנה כפולה אבל לא נורא – עכשיו שוב יש חצילים בתנור..:-)

  14. וואו!!!
    נראה ממש טעים, אני אגיד לאמא שלי להכין לשבת.
    (אמנם יש לנו מתכון דומה, אבל תמיד טוב לנסות חדשים.)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר