מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חצילים קלויים

חצילים קלויים

איך קולים חצילים?

קליית חצילים היא דרך טובה להנות מהטעם הייחודי של החציל. יש כמה דרכים לקלות חצילים, כל אחת והיתרונות והחסרונות שלה.

חצילים על האש (קליית החציל על להבה ישירה)היתרון: טעם שרוף-מעושן. החיסרון – מלכלך את הגז.

מניחים על הלהבה הגדולה ביותר רשת ברזל ומעליה מניחים את החציל בשלמותו. מדליקים את האש ושורפים את החציל כ-10 דקות מכל צד. החציל מוכן כאשר המעטפת החיצונים שלו שרופה וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.

חצילים על האש

חצילים קלויים במחבתהיתרון: לא מלכלך את הגז. החיסרון: פחות טעם מעושן- שרוף.

אם רוצים להמנע מלכלוך הגז ניתן להשתמש במחבת כבדה מברזל (לא מומלץ להשתמש במחבת מנירוסטה). מניחים את החציל בעודו שלם על מחבת, מדליקים על הלהבה הגדולה ביותר במשך כ 10-15 דקות מכל צד.

חצילים קלויים במחבת חצילים קלויים במחבת

חצילים קלויים בתנור היתרון: לא מלכלך. מכניסים לתנור ולא מתעסקים עם זה יותר. החיסרון: פחות טעם שרוף-מעושן.

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.

-חוצים את החציל לאורך. משמנים נייר אפיה ומניחים את חצאי החצילים כשהם הפוכים על נייר האפיה (כאשר החלק הפנימי כלפי מטה). דוקרים את החצילים בעזרת מזלג ואופים במשך כ-45 דקות, עד שהחציל נכרך ומצטמק. כאשר מזלג ננעץ בקלות בחציל, הוא מוכן.

חצילים קלויים במחבת

בכל שיטות קליית החצילים (על האש, במחבת או בתנור)  יש להניח את החצילים, מיד לאחר שהם מוכנים, בתוך מסננת למשך 10 דקות לפחות. בשלב זה החצילים יגירו נוזלים.

סינון חצילים קלויים

לאחר מכן מסירים את הקליפה, מוצאים את בשר החציל ומעבירים לקערה.

טיפ לבחירת חצילים טעימים:

בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא "חולה" הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

16 תגובות

הוסף תגובה
    1. אם זה עד 12 שעות זה אמור להיות בסדר. בכל מקרה אפשר לטעום ולהחליט לפי הטעם.

  1. אני בדרך כלל מטגנת חצילים או אופה אבל אני אנסה את השיטה – תשתפו אם יצא טעים!!
    אבל במיילא אני יודעת שזה ייצא טעים – המתכונים של אפרת תמיד מיוחדים וטעימים!
    תודה אפרת.

  2. ישנה שיטה נוספת שאני משתמש בה כבר כמה שנים והיא מעולה.
    אין ספק שהדרך הטובה ביותר לקלות חציל היא על האש של הגז בלהבה ישירה. כדי למנוע את הלכלוך הרב, פשוט עוטפים את החציל בשתי שכבות של נייר אלומיניום. הטעם ממש כמו על אש ישירה והלכלוך נחסך.

    1. זה גם מה שאני עושה.למדתי זאת מקשישה שטפלתי בה בזמנו וישר אמצתי את הרעיון.ניר הכסף שומר על החציל ולא מלכלך את הגז.

    2. הבעיה בשיטה עם ניר הכסף היא שזה לא בריא. נייר כסף שפוגע באש ישירה פולט חומרים רעילים.

  3. חציל בתנור במצב "גריל". יתרון: גם נקי וגם טעם של שרוף-מעושן. שמים חציל שלם, נקי ויבש על תבנית מרופדת עם נייר אפייה מתחת ל-"גריל" בתנור. עושים חריץ מלמעלה ומלמטה בחציל כדי שלא "יתפוצץ". בוחרים מצב של "גריל" ו-200 עד 230 מעלות, ואופים כ-40 דקות מכל צד (או כשרואים שהחציל שרוף מלמעלה והקליפה אפילו קצת קשה, מוציאים את התבנית והופכים את החציל, ומחזירים שוב לתנור). כשהצד השני גם מוכן, מוצאים את התבנית ומקררים קצת, חוצים את החציל לאורכו, מגרדים עם כף את בשר החציל למסננת ומחכים שכל הנוזלים ירדו. אחרי זה מוסיפים תבלינים וכל מה שרוצים כדי להפוך אותו לסלט/ממרח…ויש גם טעם שרוף/מעושן.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר