מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חצילים בתנור

חצילים בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 15, 2015
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

חצילים קלויים בתנור

חצילים בתנור

מצרכים:

1 חציל גדול מאורך חתוך לפרוסות בעובי של 1 ס"מ

שמן זית

מלח, פלפל

אופן הכנה:

הכנה מוקדמת כדי להיפטר מהמרירות של החציל (לא חובה): מניחים את פרוסות החצילים על מגש ומפזרים עליהם מלח משני הכיוונים עד שהן "מזיעות" ומפרישות נוזלים (15-30 דקות). מנגבים את פרוסות החצילים בנייר סופג.

משמנים נייר אפיה ומניחים את פרוסות החצילים. מברישים כל פרוסה בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור.

-מכניסים לאמצע התנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שהפרוסות מקבלות גוון זהבהב-שחום (מומלץ להפוך את החצילים צד לאחר חצי שעה).

*מומלץ לאכול עם טחינה – מתכון לטחינה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

45 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר אור!

    מניסיון בחציל בתנור דומה לזה, אפשר להקפיא, נשאר אותו דבר!

    שאלתי: מתאים לפזר רצועות בצל או פרוסות שום?

    תודה!

    1. היי דבי,
      אני חושבת שכן. אם אלה פרוסות שום כדאי להוסיף אותם לאחר חצי שעה של אפיה כדי שהם לא יישרפו עד שהחצילים מוכנים.

    1. היי שרון,
      לדעתי עדיף להמנע מהקפאה. אפשר להכין 2-3 ימים לפני ולשמור במקרר.

  2. מאוד אוהבת את המתכונים שלך..
    מנסה כעת את החצילים.
    רציתי לדעת תוך כמה זמן מומלץ לצרוך ובאיזה תנאים לשמור לאחר שמוכן? קופסא אטומה במקרר?

    1. היי ליטל,
      כמובן שביום יומיים הראשונים הכי מומלץ לצרוך אבל בגדול ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר במשך 5-4 ימים.
      יום מקסים 🙂

  3. הכנתי את המתכון כמה עמים כבר בעבר ויצא מעולה… אבל יש לי שאלה… האם אני יכולה להשתמש בשמן תרסיס

  4. האם דילוג על שלב המלחת החצילים לפני ההכנסה לתנור עשוי להשפיע על אפיית החצילים ?
    תודה.

  5. בוקר טוב אפרת
    כח החג כמעט בטשל לפי המתכונים שלך!
    מוצלחים אחד אחד!!!
    יש לך מתכון למוסקה (חציל+בשר טחון)?
    לא הצלחתי לאתר…
    תודה רבה מאד

    1. היי מלכי,
      קודם כל אני שמחה לשמוע שמה שהכנת יצא טעים!
      שלחתי לך מתכון למייל.
      אם במקרה לא קיבלת, עדכני אותי.
      יום מקסים 🙂

    2. היי אפרת, יש סיבה למה את לא מעלה את המתכון למוסקה לאתר, כך שכולים יכולים ליהנות ממנו? האם זה מסובך, ז"א לא מתכון של 10 דקות? במקרה אני גם מאוד אוהבת מוסקה ואשמח לדעת איך מכינים 🙂 תודה רבה!

    3. היי אודליה,
      לא העלתי אותו לאתר כי הוא מצריך קצת עבודה וזמן. בכל אופן הוא עדיין קל להכנה.
      תבנית פיירקס מלבנית קטנה בגודל 15X30
      מצרכים:
      2 חצילים גדולים מאורכים
      1 בצל בינוני קצוץ
      500 גרם בשר בקר טחון
      3-4 שיני שום כתושות/קצוצות
      400 גרם עגבניות מרוסקות
      כף גדושה רסק עגבניות
      שליש כוס כוסברה קצוצה
      תיבול לרוטב: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור
      עגבנייה גדולה חתוכה לפרוסות דקות
      רבע כפית תבלין אורגנו/ בזיליקום
      מעט מלח ופלפל שחור
      אופן הכנה:
      הכנת החצילים:
      -פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד 1 ס"מ. מפזרים עליהם מלח ומניחים בצד לפחות חצי שעה עד שהחצילים מפרישים נוזלים. שוטפים את פרוסות החצילים ומנגבים היטב (זה בכדי להוציא את המרירות מהחצילים).
      -משמנים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומניחים עד נייר אפיה. אופים בתנור במשך חצי שעה. לאחר מכן הופכים אות צד ומשאירים 15 דקות נוספות.
      רוטב עגבניות ובשר טחון:
      -מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות, הרסק ומערבבים היטב.
      -מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים עוד כדקה ומסירים מהאש.
      סידור המנה:
      משמנים את התבנית.
      מסדרים שליש מפרוסות החציל בתחתית (באופן שיכסו את התחתית). מעליהן משטחים חצי מכמות רוטב הבשר הטחון.
      מעל מסדרים שליש מפרוסות החצילים, מעל משטחים את מחצית הרוטב שנותר ובסוף מניחים שוב חצילים.
      משמנים פרוסות עגבנייה בשמן זית ומניחים אותן מעל החצילים. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור בעזרת המלחייה ורבע כפית תבלין אורגנו/בזיליקום.
      מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 30-40 דקות.

    4. וואו זה נראה ממש מרשים ומגרה!! 8.00 בבוקר ובא לי עכשיו לאכול את זה ישר מהתמונה חחח 🙂 ינוסה בקרוב בע"ה!! תודה רבה רבה! חשבת אולי להוסיף לאתר "מדור יותר מ10 דקות אבל עדיין קל להכנה"?? 🙂 בטוחה שגולשים רבים ישמחו 🙂 חודש טוב ומבורך אפרת!

    5. היי אודליה,
      לא העלתי אותו לאתר כי הוא מצריך קצת עבודה וזמן. בכל אופן הוא עדיין קל להכנה.
      תבנית פיירקס מלבנית קטנה בגודל 15X30
      מצרכים:
      2 חצילים גדולים מאורכים
      1 בצל בינוני קצוץ
      500 גרם בשר בקר טחון
      3-4 שיני שום כתושות/קצוצות
      400 גרם עגבניות מרוסקות
      כף גדושה רסק עגבניות
      שליש כוס כוסברה קצוצה
      תיבול לרוטב: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור
      עגבנייה גדולה חתוכה לפרוסות דקות
      רבע כפית תבלין אורגנו/ בזיליקום
      מעט מלח ופלפל שחור
      אופן הכנה:
      הכנת החצילים:
      -פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד 1 ס"מ. מפזרים עליהם מלח ומניחים בצד לפחות חצי שעה עד שהחצילים מפרישים נוזלים. שוטפים את פרוסות החצילים ומנגבים היטב (זה בכדי להוציא את המרירות מהחצילים).
      -משמנים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומניחים עד נייר אפיה. אופים בתנור במשך חצי שעה. לאחר מכן הופכים אות צד ומשאירים 15 דקות נוספות.
      רוטב עגבניות ובשר טחון:
      -מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות, הרסק ומערבבים היטב.
      -מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים עוד כדקה ומסירים מהאש.
      סידור המנה:
      משמנים את התבנית.
      מסדרים שליש מפרוסות החציל בתחתית (באופן שיכסו את התחתית). מעליהן משטחים חצי מכמות רוטב הבשר הטחון.
      מעל מסדרים שליש מפרוסות החצילים, מעל משטחים את מחצית הרוטב שנותר ובסוף מניחים שוב חצילים.
      משמנים פרוסות עגבנייה בשמן זית ומניחים אותן מעל החצילים. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור בעזרת המלחייה ורבע כפית תבלין אורגנו/בזיליקום.
      מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 30-40 דקות.

    1. היי,
      מפזרים בסביבות כפית שטוחה מלח גס או חצי כפית מלח רגיל.
      את המלח מנגבים מהחצילים המזיעים בעזרת נייר סופג. אין צורך לשטוף.
      שבוע נפלא 🙂

  6. רגילה לשים בטוסטר ואז זה מוכן מהר יותר וטעים
    הבוקר ניסיתי את המתכון שלך ואני ממש מודה. יצא כל כך טעים ומדוייק.
    הצעה לשדרוג – מעל החציל גרדתי מעט שום (שום אחד גדול לחציל אחד)
    אי אפשר להפסיק….

    1. שעות לקח לי לצלות את החצילים בתנור, לא מבינה מה עשיתי לא נכון,החצילים לא הזהיבו.

    2. היי יפה,
      אפית ב190 מעלות? אולי הפרוסות היו עבות מידי? הן אמורות להיות בעובי של 1 ס"מ.

    3. תודה על התגובה,התנור היה על 180(האם זאת הסיבה?) כל השאר עשיתי נכון, והשאלה האם ניתן להשתמש בחצילים החיורים?

    4. היי יפה,
      אני חושבת שאם התנור היה על 190 מעלות זמן האפיה היה מתקצר משמעותית והחצילים היו משחימים.
      גם אם החצילים לא הזהיבו את יכולה להשתמש בהם.

    1. היי דליה,
      יכול להיות שפרסת אותם דק מידי? או שהתנור שלך חזק? במקרה כזה יש לאפות בטמפ' נמוכה יותר.

    1. היי לינוי,
      תשפכי מעט שמן על נייר האפיה (בערך 3 כפות) ותמרחי על כל הנייר באופן שווה בעזרת נייר סופג.
      שבת שלום 🙂

    1. היי פז,
      הם צריכים להזיע קצת. אם הם לא מזיעים אחרי 30 דקות יכול להיות שאין עליהם מספיק מלח.

  7. מאוד מאוד טעים, עכשיו הכנתי ובכלל כל מתכון שהכנתי ממך יצא טעים ונגמר יום למוחרת. תבורכי 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר