מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חמין עוף

חמין עוףFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: חמין עוף

Rating:
5
On פברואר 13, 2017
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

חמין מהיר שמכינים עם חלקי עוף, גריסי פנינה ושעועית מש שאין צורך להשרות מראש – מתאים להכין לארוחת צהריים באמצע שבוע.

חמין עוף

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קלופות קצוצות

קילו חלקי עוף (לדוג' שוקיים, ירכיים)

כוס גריסי פנינה (יש לשטוף היטב ולסנן)

כוס שעועית מש

4-5 תפוחי אדמה קטנים קלופים

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים ל-3 חלקים

בטטה בינונית קלופה חתוכה ל 3-4 חלקים

4-5 כוסות מים רותחים

תיבול: כף פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד, עד שצבעם החיצוני הופך ללבן.

-מוסיפים גריסים ושעועית מש ומתבלים בפפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומערבבים.

-מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה והגזר, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כחצי שעה.

-לאחר כחצי שעה של בישול על אש בינונית- מעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 2-3 שעות או לסיר חשמלי על חימום גבוהה במשך כשעתיים.

הערות:

-יש לבדוק במהלך הבישול שהתבשיל לא התייבש ושיש נוזלים בסיר. במידה וכן, יש להוסיף מים רותחים לפני הצורך. אם בסוף הבישול נותרו עודפי מים בסיר, יש להסיר את המכסה ולהשאיר 15-30 דקות נוספות, עד שהנוזלים מתאדים.

-ניתן להמיר את שעועית המש בכוס לוביה או ב-2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

119 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי, האם אפשר להוסיף עוד גריסים במקום שעועית? כמות המים נשארת זהה?
    האם אפשר להכניס לתנור סיר נירוסטה עם מכסה זכוכית?

  2. שלום,
    האם צריך השריה לשעועית?
    ואם אפשר לשין חיטה במקום גריסים? ואם זה גם צריך השריה?

    1. שעועית מש לא חובה להשרות, להבדיל מסוגי שעועית אחרים.
      אפשר לשים חיטה , בסביבות 3/4 כוס חיטה. לא חובה להשרות אבל מומלץ.

  3. היי אפרת אני מכינה הרבה פעמיים את המתכונים שלך וכל המשפחה נהנת מהם. אשמח לדעת אם אפשר להוסיף גם ביצה קשה ואם כן אז מתי

    1. היי ויקה,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      אפשר להוסיף ביצה או ביצים. יש לבשל קודם במים רותחים עד שהן הופכות לביצים קשות ולהוסיף אותם לאחר חצי שעה של בישול.

    1. והשתמשת בכוסות בנפח של 240 מ"ל?
      יכול להיות שבגלל האורז המלא היה צריך להוסיף יותר. זה משהו שגם אני לא לקחתי בחשבון.

  4. היי אפרת,
    בזמן בישול כל המש צף למעלה ונשאר לא מבושל וקריספי. אולי היה צריך להשרות אותו במים לפני בישול?

    1. שעועית מש לא חובה להשרות, להבדיל מסוגי שעועית אחרים.
      זה נראה כאילו היו חסרים נוזלים. כמה מים שמת?

  5. הי,
    כבר זמן רב אני מכינה אוכל לפי מתכונים שלך – הכל תמיד יצא מהמם! תודה רבה לך!
    שאלה לגבי מתכון? במה אפשר להחליף את גריסי פנינה לגירסת ללא גלוטן? אורז מלא יתאים?

    1. היי,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      אני חושבת שאפשר לשים בסביבות כוס וחצי אורז מלא.

  6. היי אפרת. נראה טעים טילים! האם אפשר לערוך הבישול המקדים של החמין על הגז יום-יומיים לפני השהייה בתנור, לשמור במקרר ואז ביום האכילה להכניס לשעתיים שלוש לפני כן לתנור לבישול/חימום? תודה על המענה.

    1. בוקר טוב שרון 🙂
      אני מתלבטת כי במקרר קרוב לוודאי שהנוזלים יספגו והתבשיל יתייבש ולכן עדיף להכין את הכל באותו יום. אם בכל זאת לא יסתדר לך להכין באותו יום אז יהיה כדאי להוסיף מים לפני שמכניסים לתנור. אולי כדאי בהתחלה לשים 3.5 כוסות מים ולפני האפיה בתנור להוסיף כוס וחצי מים.

  7. רק אחרי שהתחלתי לבשל חח ראיתי שצריך ותנור ואין לי.. כמה זמן להשאיר על האש במקום התנור? מקווה שתספיקי לענות לפי שיהרס חח והאם הזמן שאת אומרת רק בנוסף לזמן שרשום בכללי במתכון

    1. היי שירן,
      בתנור הסיר מקבל חום אחיד מכל הכיוונים אבל אם אין ברירה אז אפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך שעתיים וחצי-שלוש (בנוסף לחצי שעה בישול). רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התחתית עלולה להשרף אחרי בישול ארוך.

  8. הי אפרת, הכנתי ויצא מעולה! אני רוצה להכין שוב ולהוסיף עוד 2 כוסות מהקטניות שבמתכון. מה צריך להוסיף מבחינת תיבול ומים?

    1. אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף עוד כוס וחצי – 2 כוסות מים.
      מבחינת תיבול כדאי להוסיף חצי כפית פפריקה וחצי כפית מלח.
      שבת שלום 🌷

  9. היי אפרתי
    נתקעתי בלי עוף האם זה נורא אם אכין בלי עוף? אפשר אולי לשים חזה עוף או עדיף בלי.?ואם כן באיזה שלב ואיך?

    1. היי שרון,
      ראי בתגובות מישהי בשם אירית רשמה שהכינה עם חזה עוף.

  10. היי, תודה על המתכון!
    אם רוצים לשים על הפלטה לפני שבת ושיישאר עליה כל הלילה- בלי לאפות לפני זה בתנור- רק לבשל,
    כמה זמן צריך לבשל לפני שבת?
    האם צריך להוסיף נוזלים כדי שלא ישרף/ידבק?

    תודה רבה ושבת שלום!!

    1. היי מתן,
      אם רוצים לבשל על פלטה כל הלילה כדאי להגדיל את כמות הנוזלים ל 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
      חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.
      שבת שלום 🙂

    1. תני לזה שטיפה מתחת לברז וסינון ותריחי את זה. אם אין לזה ריח מוזר/לא טוב זה בסדר.

  11. ערב טוב,

    אם השרתי שעועית וגריסים, העברתי למסננת ולא השתמשתי, הם מקולקלים או אפשר להשתמש בהם?

    תודה רבה!

  12. היי אפרת
    בשעועית לבנה הכוונה הקפואות שיש בסופר? האם זה לא זמן הכנה ארוך מדי ?
    ואיך אדע איזה סיר להכניס לתנור ? יש עדיפות ?

    1. היי שני,
      הכוונה לשעועית לבנה קפואה שיש בסופר. השעועית מבושלת באופן חלקי ולכן זמן הבישול והאפיה לא ארוך מידי.
      עדיף להשתמש בסיר מברזל יצוק או כל סיר אחר רק רצוי שהידיות שלו יהיו עמידות לחום (אם לא, רצוי לעטוף את הידיות בנייר כסף).

    2. היי אפרת
      שאלה נוספת המכסה שלי לא טוב להכנסה לתנור . האם אפשרי לעטוף בנייר כסף או שזה לא יעבוד?

    3. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאם סוגרים היטב עם נייר כסף, אפילו בשכבה כפולה, זה אמור להיות בסדר.

    4. אפרת
      רק חזרתי להגיד שיצא מושלם !!! לא האמנתי עד כמה מוצלח זה יכול לצאת !! חבל שלא צילמתי . כיסיתי כמו שאמרת והוספתי חומוס וסילאן!
      תודה את אלופה

  13. היי אפרת! גם אני אפרת😉
    קודם כל תודה רבה על כל המתכונים באתר אני משתמשת המון!!! חייבת לציין את הזיתים מבושלים שלך הם מתכון קבוע יוצאים מעולה!
    שאלה לגבי כמויות לכמה אנשים החמין מספיק? אנחנו 6 אנשים ותמיד כשהכנתי חמין יצא לי כמות ענקית ובלי פרופורציה לכמות האנשים.
    שוב תודה רבה ושבת שלום!

    1. קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      הכמות במתכון אמורה להספיק למשהו כמו 6 אנשים. אני ממליצה שתשימי חלקי עוף לפי הכמות שנראה לך שתאכלו.
      שבת שלום 🌺

  14. שלום אפרת ותודה על המתכונים הטעימים! רציתי לשאול אם אפשר לשים בשר טחון שיש לי במקום עוף. תודה!

    1. נראה לי שכן. אני מניחה שהבשר הטחון יתמזג ויתערבב עם תערובת הגריסים והשעועית.

    1. היי חגית,
      אני חושבת שאפשר לשים אורז אבל אז יהיה שינוי בכמויות המים (לכוס וחצי אורז לבן אני מניחה שיהיה צורך לשים 3-4 כוסות מים).

  15. היי אפרת..
    אני יודעת שהתגובה הגיעה מאוחר,
    אבל הייתי חייבת להגיד לך שהכנתי את החמין הזה כבר 2 שבתות והיום זה יהיה הפעם השלישית
    ויצא פשוטט טעיייםםם!!
    הכנתי פעם אחת עם שעועית לבנה ופעם עם שעועית מש ובישלתי כל הלילה על הפלטה,
    אין דברים כאלוו, תודה ענקית על הכללל,
    תמשיכי להפתיע אותנו😊

    שבת שלום🌹

  16. היי אפרת…
    יש לי 2 שאלות:
    1.רציתי לדעת מזה שעועית מש?
    קונים את זה כמו בשקית של קטניות רגילות?
    2.אם אני רוצה לבשל את החמין כל הלילה על הפלטה כמו בחמין רגיל איך אני עושה את זה?

    תודה מראש על הכל🌹

    1. היי,
      1. שעועית מש זאת שעועית ירוקה קטנה עם פס לבן קטן. מצרפת תמונה.
      קונים אותה בשקית קטניות רגילות או במשקל.
      2.אם רוצים לבשל על פלטה כל הלילה כדאי להגדיל את כמות הנוזלים ל 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
      חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.

  17. אים אני רוצה לא להכניס לתנור תסיר כמה זמן לשים על הגז ואים אני עושה שוקיים 6ורוצה להוסיף חומוס

    1. היי נירית,
      בתנור הסיר מקבל חום אחיד מכל הכיוונים אבל אם את מעדיפה להכין על הגז אז אפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך שעתיים וחצי-שלוש. רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התחתית עלולה להשרף אחרי בישול ארוך.
      את יכולה לשים כמה שוקיים שאת רוצה ואפשר גם להוסיף חומוס אבל רצוי שיהיה משקית קפואה או חומוס שכבר בושל לפחות באופן חלקי.

  18. היי אפרת, האם סיר נירוסטה מתאים לתנור? האם צריך לסגור את המכסה של הסיר כשהוא בתוך התנור?

  19. למה הורסים כל מתכון שמוסיפים אבקת מרק….נה עם תבלינים "אמיתיים " כמו כמון, קינמון.?

    1. ועוד שאלה:) יש לי בבית גריסים ולא כתוב עליהם גריסי פנינה. יש הבדל? אפשר להכין איתם את המתכון?

    2. היי ענבר,
      אני מניחה שאפשר להמיר בחיטה. שימי קצת פחות מכוס, נגיד 3/4 כוס חיטה. לא חובה אבל מומלץ להשרות את החיטה במים לילה לפני.
      לגבי הגריסים, אין בעיה.

  20. היי אפרת.
    אם אני מכינה את זה היום או מחר לשבת בבוקר ומלחמת על הפלטה לפני האם זה לא יהיה יבש מידי בשבת?
    תודה!

    1. היי מיכל,
      תוסיפי קצת מים לפני החימום על הפלטה וזה אמור להיות בסדר.

    1. אפשר לשים אורז ויהיה שינוי בכמות במים. אם את שמה כוס וחצי אורז לבן אז בסביבות 3-4 כוסות מים. קשה לי להגיד בדיוק כמה כשלא ניסיתי.

    1. אפשר אבל יכול להיות שזמן הבישול יתארך מעבר ל2-3 שעות. מומלץ לטעום את הבשר, אם הוא רך זה מוכן.

    2. תודה על התשובה המהירה אפרת אנסה מחר,אותו תיבול כמו שכתבת או לבשר כדאי להוסיף עוד משהו?זאת פעם ראשונה שאני מגיבה כאן ורוצה לומר שהמתכונים שלך מעולים וכל כך ברורים יוצא לי כמה פעמים בשבוע להיכנס לאתר שלך ולקחת מתכונים וכל מה שהכנתי עד היום יצא מוצלח….

    3. היי ענת,
      את יכולה להוסיף 1-2 כפות סילאן, זה משתלב טוב עם בשר.
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      שבת שלום!

    4. היי אפרת,
      רציתי לעדכן אותך שהכנתי בדיוק כמו שכתבת רק במקום קילו עוף שמתי קילו בשר כתף ובתוספת 2 כפות סילאן יצא מעדן האוכל היה מוכן כבר אחרי שעתיים. את אלופה אין על המתכונים שלך…תודה😙

  21. היי אפרת 🙂
    שאלה, אני רוצה להכין את החמין על הפלטה לשבת, אני שמה אותה בסביבות 16 וחצי מחר, עד למחרת ב-13.
    מבחינת הנוזלים איך וכמה לשים?
    יש לי שעועית אדומה, חייב להשרות לפחות ללילה?

    1. היי דניאלה,
      שעועית אדומה יש להשרות כל הלילה.
      מבחינת נוזלים כדאי לשים 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
      חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.
      בהצלחה 🙂

  22. היי אפרת הכנתי אתמול ויצא טעים מאוד הכנתי בשינויים קלים: הוספתי ביצים קשות וכף סילאן שנתן גם צבע יפה. הכנתי רק עם תפוחי אדמה ו-3 כוסות שעועית קפואה וכן הוספתי חזה עוף כשהכנסתי לתנור לא בבישול כי הבן שלי אוהב רק חזה. שמתי 4 כוסות מים ועדיין היו נוזלים גם כשהוצאתי את המכסה ואפיתי במשך 20 דקות סה"כ אפיתי 3 שעות. הביצים קיבלו צבע חום כמו של חמין אמיתי. האם אפשר לבשל במשך שעה ואז להכניס לאפיה במשך 3 שעות כדי שיצא יותר חום או עדיף להאריך את זמן האפייה?

    1. היי אירית,
      עדיף לבשל שעה לפני ואז להכניס לתנור ל-3 שעות.
      אפשר לשים פעם הבאה 3.5 כוסות מים.
      שבוע נפלא 🙂

  23. המתכונים פשוט נפלאים! נהנת מהאתר במה אפשר להחליף את גריסי הפנינה במקרה של אורחים עם צליאק?תודה

  24. שלום:)

    אפשר להוסיף חיטה חומוס ושעועית לבנה קפואה במקום שעועית מש?
    והאם ניתן להוסיף תמר /סילאן ?

    1. היי קרן אור,
      אפשר. את החיטה מומלץ להשרות במים כמה שעות לפני (אפילו לילה). לא חובה אם את לא מספיקה.
      חומוס ושעועית לבנה חשוב שיהיו משקית קפואה אחרת הם לא יספיקו להתרכך כמו שצריך.
      אפשר להוסיף 1-2 כפות סילאן או כמה תמרים מגולענים חתוכים.
      *לבדוק במהלך הבישול שהתבשיל לא התייבש ויש מספיק נוזלים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי תמי,
      יש להשרות את השעועית במים לפחות 12 שעות לפני ואז לבשל במים רותחים במשך כשעתיים עד שהשעועית מתרככת אבל לא לגמרי. אם יש לך סיר לחץ בשלי כ-30 דקות. לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית רגיל למתכון.

  25. שלום לך.
    רציתי להכין את החמין לשבת, אבל יש לי מספר שאלות:
    1. אנחנו בסך הכל זוג ואני רוצה לשים 2 חתיכות ירכיים, תוכלי בבקשה להגיד לי איך אני צריכה בהתאם לשנות את המתכון?
    2. אפשר לשים את העופות בשקית קוקי כדי שיהיו בנפרד מהחמין? אם כן – איך צריך לתבל אותם בתוך השקית?
    תודה רבה מראש על המענה!!

    1. היי,
      1. אפשר להכין מחצית מכל הכמויות: בצל קטן קצוץ, 2 שיני שום, חצי כוס גריסי פנינה וכו'. גם את התבלינים לחלק ל-2.
      2. דווקא העוף מוסיף טעם לתבשיל אבל אם בכל זאת רוצים לאפות בנפרד אז כדאי לתבל אותו בקצת פפריקה, מלח ופלפל שחור ולשים בשקית קוקי.
      יום מקסים 🙂

    1. כן רחל אפשר.
      לאחר בישול של חצי שעה על הגז אפשר להעביר את התערובת לסיר בישול איטי בחום בינוני במשך 2-3 שעות. ככל שתשימי יותר זמן כך הטעמים יהיו מרוכזים יותר.
      תתחילי ב-4 כוסות מים ותוסיפי יותר לפי הצורך.
      יום מקסים 🙂

  26. סליחה על החפירה.. עוד שאלה..
    האם אפשר לעשות את כל הבישול על הגז ולוותר על התנור?
    פשוט בחיים לא הכנסתי סיר לתנור ולמרות שאמרו לי שהוא מתאים זה מפחיד אותי..:|

  27. שלום אפרת.
    ממש בא לי להכין את זה מחר לארוחת צהריים…
    אבל אין לי לא שעועית מש ולא לוביה ולא שעועית לבנה חחח
    ואני דוגלת בלבשל ממה שיש..
    תוכלי להציע לי משהו אחר במקום?

    1. היי יהודית,
      אם ממש בא לך להכין את יכולה להכין בלי שעועית, אבל חשוב שלפחות יהיו גריסי פנינה 🙂

  28. המתכונים באתר נהדרים! כל מה שאני מנסה יוצא נהדר 🙂 תודה רבה
    היום אני רוצה להכין את החמין, לאיזה גודל סיר מתאימה הכמות? ולגבי הוספת המים במהלך הבישול, באיזה גובה המים צריכים להיות?

    1. היי אירין,
      הכמות מתאימה לסיר בינוני-גדול (לא ענק).
      יש לשים 4-5 כוסות מים. הם לא אמורים לכסות את הכל.
      יום נפלא 🙂

    2. מתנצלת על העיכוב בתשובה. אפשר לשים אבל יש לבשל את הביצים לפני.

    1. היי ברק,
      יש לכוון את התנור לתוכנית האפיה הרגילה (קו עליון וקו תחתון). לא טורבו.

  29. האם שעועית לבנה לא מושרית תצא רכה? לא כדאי להשרות אותה לילה?
    ועוד – אני לא משתמשת באבקת מרק. אז פשוט יותר פלפל ומלח?

    1. היי מישל,
      אם משתמשים בשעועית לבנה יבשה יש להשרות אותה במים לפחות לילה לפני ואח"כ לבשל אותה בנפרד עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן ניתן להשתמש בה למתכון. רק אם זאת שעועית משקית קפואה, אין צורך להשרות מראש ואפשר ישר לבשל אותה בחמין.
      נכון, במקום אבקת מרק אפשר לשים יותר מלח.

    1. היי ספיר,
      נראה לי שאפשר. דווקא זה יכול להדגיש את הטעמים. 24 שעות זה נראה לי המון זמן אבל בסביבות 8 שעות זה סביר רק חשוב להוסיף יותר נוזלים כי משך הבישול הוא ארוך יותר.
      ערב נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר