מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חמוצים יפניים

חמוצים יפנייםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 11, 2016
Last modified:ספטמבר 4, 2019

Summary:

במסעדות זה מופיע בתפריט תחת השם "קימצ'י"-  חמוצים יפניים שאי אפשר להפסיק לאכול

חמוצים יפניים

מצרכים:

רבע כרוב חתוך גס

200 גרם פרחי כרובית

מלפפון  חתוך לפרוסות עגולות

גזר חתוך לפרוסות עגולות

רוטב החמצה:

3 כוסות מים

כוס חומץ רגיל

5 כפות סוכר

2 כפות שטוחות מלח

כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ (או שן שום קצוצה)

אופן הכנה:

-מחממים בסיר את כל מרכיבי הרוטב (מים, חומץ, סוכר, מלח וג'ינג'ר) ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים.

-דוחסים את הירקות בצנצנת זכוכית גדולה ושופכים מעל את מי ההחמצה החמים. סוגרים את הצנצנת (חשוב שהנוזלים יכסו את הירקות לגמרי ושהכיסוי יהיה אטום). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ' החדר ומעבירים למקרר. לאחר 3-4 שעות במקרר התערובת מוכנה לאכילה.

*לפני ההגשה – מומלץ לשפוך מעל הירקות המוחמצים מעט רוטב צ'ילי מתוק ולערבב.

חמוצים יפניים

קימצ'י, מתכון לחמוצים, חמוצים יפנים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

124 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת ,רציתי לשאול אם אפשר להוסיף -גפרורי קולורבי [הבן שלי אוהב ]
    תודה על האתר המקסים והמתכונים הטיעימים

  2. אפרת שלום,

    אני מאד לא אוהבת חומץ מכל סוג שהוא (הריח הריח…), אבל… קימצ'י כן, כי איכשהו לפחות בקנויים שאכלתי עד עתה לא הרחתי אפילו שביב חומץ (-:

    האם גם במתכון הזה זה מה שצפוי לקרות (-: יודעת שאנשים שאוהבים/לא מפריע להם חומץ אולי לא מבינים על מה אני מדברת ובכל זאת (-:

    1. שאלה קשה 🙂
      החומץ כאן מהול במים אבל אני לא יכולה להגיד שהוא לגמרי לא מורגש.
      אם את אוהבת קימצ'י אז רוב הסיכויים שהכינו אותו עם חומץ אז אולי לא תרגישי..

    1. כן, רק קחי בחשבון שזה לפעמים יכול להשפיע על הצבע של המים/יתר הירקות.

    2. הכנתי כמות גדולה יותר כנראה של ירקות להכין עוד רוטב או רק להוסיף עוד מים חמים/קרים?
      תודה על המענה המהיר אין כמוך תבוקכי!

  3. בפעם הראשונה שהכנתי אני ובן זוגי סיימנו את הצנצנת ביומיים, למרות שיצא חמוץ לטעמנו. הפעם אני רוצה לנסות עם חומץ אורז. להשתמש באותה כמות כמו עם חומץ רגיל?

  4. יצא ממש ממש טעים. בהתחלה טעמתי והיה טעם חזק מדיי של חומץ והייתי בטוחה שהמתכון כשל. אך לאחר יממה זה נהיה ממש ממש טעים. השתמשתי בירקות אחרים. שמתי קולורבי מלפפון גזר וגמבה ויצא מעולה. בדיוק מכינה את הצנצנת השנייה!!! תודה על המתכון הנפלא

  5. היי אפרת, אני מתה על המתכון הזה!
    הייתי עם בעלי בג'פניקה ואכלנו מהחמוצים שלהם והוא אמר ששלהם יותר טעימים ממה שאני הכנתי 🙁
    את חושבת שהם שמים משהו נוסף/אחר?

    1. בדר"כ במסעדות יותר טעים, גם בגלל האווירה 🙂
      אין לי את המתכון המדויק שלהם אבל זה פחות או יותר דומה. הכנת בדיוק לפי המתכון? שמת ג'ינג'ר?

  6. הכנתי את זה והחומצה לא כיסתה לי את כול הכלי ונשאר רבח מאוד גדול .האם זה בסדר או להוסיףלזה משהו?

    1. היי גלי,
      אין לי מתכון אבל אפשר להכין את המתכון הזה ולהפחית מכמות הסוכר. את יכולה לשים רק 1-2 כפות סוכר.
      שבוע מקסים 🙂

  7. לא יודעת איפה לכתוב לך- כאן נראה לי הכי מתאים.
    בשבת אכלתי ירקות בשם " טרעש" ( מקווה שמאייתת נכון) והיה לי מאוד טעים.
    יד לך מתכון כזה אולי? אשמח מאוד!

    1. היי מימי,
      את אולי מתכוונת לחמוצים טרשי? עם כורכום?
      אם כן, אין לי מתכון אבל אשתדל לפרסם בהמשך.

  8. קימצ'י קוריאני זה לא!במקור זהו כרוב
    מאוד מאוד חריף.הרבה יותר מסחוג
    וחלפיניו

    1. היי טליה,
      אלה חמוצים יפניים ולא קימצ'י קוריאני. ציינתי רק שבמסעדות זה מופיע תחת השם "קימצ'י" וזה אכן כך.

  9. שכחתי לצערי להרתיח את המים! שמתי מים הטמפרטורה חדר אבל כל השאר לפי ההוראות.. האם עדיין ייצא בסדר? צריך יותר זמן להחמצה?

    1. נראה לי שייצא בסדר רק חשוב שהמלח והסוכר יימסו ולא יישארו בתחתית.

    1. לגבי הדבש, אני לא בטוחה (לא ניסיתי).
      אפשר להשאיר בחוץ ב-12 שעות. אח"כ מומלץ להעביר למקרר.

  10. תודה רבה על עוד מתכון מנצח! אני בהריון ומתה על קימצ'י אבל כל המשכורת הלכה לי על זה, עכשו יש לי צנצנת ענקית לגמרי בשבילי!!! רק שאלה קטנה של עצלנית… אני ובעלי פירקנו את כל הכמות ביומיים. אפשר למחזר את המיץ לנגלה נוספת?

    1. שמחה שנהניתם! 🙂
      אני ממליצה להכין מחדש כי אני לא בטוחה שהאפקט על הירקות יהיה אותו הדבר.

  11. WOW!!! מתכון נפלא!!!
    צנצנת קבועה במקרר, נגמר? עושים מיד עוד צנצנת 🙂
    תודה רבה.
    (רק מתלבטים קצת לגבי כמויות הסוכר. משתדלים לא להשתמש ממתיקים מלאכותיים, יש איזה תחליף/פטנט בריא יותר לסוכר?)

    1. היי סוזן,
      שמחה שאהבתם את המתכון.
      לגבי הסוכר – למעשה שמים 5 כפות סוכר אבל לא הכל נספג בירקות. הסוכר משמש גם סוג של חומר משמר וגם מאזן את החמיצות. אני ממליצה פשוט להפחית מכמות הסוכר כל פעם כף אחת עד שתגיעו למינימום של סוכר מבלי שזה יהיה חמוץ מידי.
      יום מקסים 🙂

    2. אפשר בלי סוכר בכלל? זה גם יעבוד? אני באתגר ללא סוכר ולא משתמשת לא בסוכרים ולא בממתיקים תחליפיים.

  12. תודה על המתכון רק תיקון קטן אך מהותי!
    קימצ'י הוא מאכל קוריאני !!! ולו יפני. עשוי בד"כ מכרוב ובדרך שונה לגמרי מחמוצים בכלל ויומיים בפרט

  13. זה לא קשור אפילו קצת לקימצ'י. קימצ'י אלו חמוצים קוריאניים והיפנים אימצו את השיטה עם התאמות. התיבול של קימצ'י שונה לחלוטין מהמתכון כאן וההכנה כוללת גם תהליך התססה ארוך.

    אין לי בעיה עם המתכון, בטוח שהתוצאה טעימה זה פשוט לא קשור לקימצ'י.

    1. היי ניר,
      המתכון הוא של חמוצים יפניים. ציינתי שבמסעדות זה מופיע בתפריט תחת השם "קימצ'י" לאחר שנתקלתי בזה כמה וכמה פעמים.
      חנוכה שמח 🙂

    1. למה שלא ייצא לך טוב? 🙂
      בכל מקרה את יכולה להפחית כמויות בחצי ולהכין בצנצנת קטנה יותר.
      שנה טובה!

  14. הי
    השבוע הזמנתי טאק וואי הביתה בין היתר הזמנתי את החמוצים היפנים הם היו ממש טעים אך לא הרגשתי את החומץ ,הרגשתי טעם אחר ,יכול להיות שזה היה מרין ??
    תודה

    1. היי ליאת,
      יכול להיות שבגלל שהם מכינים כמות מאוד גדולה אז הם שמים פחות חומץ ויותר מים. גם יכול להיות שהם משתמשים בחומץ בטעם מסוים.

  15. היי. האם אין צורך לעקר את הצנצנת? ומה דעתך לגבי החמצה של כל מיני פירות בנוסף? יתפוס?
    תודה מראש

    1. היי שוקי,
      לא חובה אבל תמיד מומלץ לעקר.
      לגבי החמצה של פירות, לא ניסיתי אבל אני חושבת שניתן להחמיץ באותו אופן.

  16. חג שמח
    הכנתי את החמוצים בערב החג והיה מעולה, נשאר לי מלא מהרוטב האם אפשר להכניס לתוכו שוב ירקות או שצריך להכין רוטב חדש?

  17. יש לי שאלה האם אפשר להכניס גם עגבניות שלמות , אדומות או ירוקות? כי אני מאד אוהבת חמוצים עם עגבניות .

    1. היי אלה,
      אני מניחה שאפשר (זה עניין של טעם אישי). אני חושבת שעדיף להשתמש בעגבניות שרי אדומות.
      שבת שלום 🙂

  18. אני חייבת לתקן אותך. חמוצים יפניים הם חמוצים יפניים. קימצ'י זה קימצ'י. קימצ'י הוא כרוב מותסס כבוש קוריאני ולא יפני. גם את וגם כל המסעדות האסייתיות בישראל עושים טעות חמורה. אפשר להיכנס לגוגל ולראות בדיוק מה זה קימצ'י. אני בתור מכינה של קימצ'י באופן קבוע מתגלגלת מצחוק בכל פעם שאני רואה את הטעות הזו. עם כל הכבוד ויש לך אתר מדהים שאני מכינה ממנו המון מתכונים, יש לתקן את הטעות. אלו הם חמוצים יפניים ולא קימצ'י. תודה וסליחה

    1. רעיון שלי תעבירי מתכון של קימצ"י כדי שיהיה באתר וגם ננסה אותו
      אגב תודה על האתר הנפלא

    1. היי טלי,
      האמת שלא ניסיתי.
      אם כל כדור זה בסביבות כפית אז אני מניחה שיהיה כדאי לשים 10 כדורים.

  19. היי,
    כמה זמן לפני האכילה מומלץ להכין כדי שהירקות יוחמצו כמו שצריך? ראיתי שרשמת לפחות 4 שעות.. האם יומיים לפני כדאי?

  20. מתכון מצויין, יצא ממש כמו בסושייות! מצוייןן הוספתי למתכוני הבית שלי
    מאוד מומלץ להוסיף שומשום שחור או שומשום קלוי למעלה
    ובדיעבד הייתי מוסיפה עוד קצת מלח

  21. שלום
    האם חייבם לשים את הצנצנת במקרר? האם בחוץ מתקלקל?
    הכנתי צנצנת גדולה ואין לי מקום במקרר.
    תודה על המרשמים הקלים והטעימים

    1. היי רחל,
      אני מניחה שאפשר לשמור בחוץ במקום קריר ומוצל. יכול להיות שתווצר שכבת קרום בחלק העליון. אם כן, יש להסיר אותה בעזרת כף גדולה.

  22. בוקר טוב!!
    אני ובעלי שנים מנסים להגיע לקימצ׳ה עם טעם של מסעדה
    ברוך השם זכינו סופסוף למתכון המנצח:):)
    עם צ׳ילי מתוק מעל יוצא פצצה
    ממליצה בחום להכפיל ואפילו לשלש כמויות
    תודה רבה!!

  23. שלום אפרת!
    עד כמה הצנצנת חשובה? האם אפשר לשים הכל בקופסת פלסטיק רגילה? או שיש אלטרנטיבה נוספת? (אין לי צנצנת כלל והמדפים במקרר נמוכים יחסית)
    תודה מראש

    1. היי גלית,
      את יכולה לשים את הכל בקופסת פלסטיק רגילה רק חשוב שיהיה לה מכסה שנסגר היטב.

    1. היי הדסה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכדאי להמיר רק מחצית מכמות החומץ במיץ לימון סחוט.

    1. היי מרים,
      את יכולה לוותר על הכרובית ולשים יותר מהירקות האחרים או לשים קולורבי, גמבה, פלפל צהוב, צנון.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר