מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חלב מרוכז ממותק

חלב מרוכז ממותק

חלב מרוכז ממותק

חלב מרוכז ממותק (נקרא גם "חלב משומר") הוא חלב פרה רגיל שהוציאו ממנו את המים והוסיפו לו סוכר. הוא חלב סמיך ומתוק ומגיע ארוז בקופסת שימורים. כל עוד לא פותחים אותו אפשר לשמור אותו ללא צורך בקירור המון זמן.

חלב מרוכז ממותק משמש להכנת קינוחים כמו גלידות (הוא למעשה תורם למרקם הדומה לגלידה אמיתית) , פאדג' שוקולד ועוד קינוחים נוספים.

 

איך להכין חלב מרוכז ממותק ביתי?

מחממים בסיר קטן על להבה בינונית-נמוכה 2 כוסות חלב (480 מ"ל) + שני שליש כוס סוכר (133 גרם) ומערבבים עד שהסוכר נמס. 

לאחר שהחלב רותח (מבעבע קלות), מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומנמיכים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל במשך 40 דקות עד שהחלב מסמיך ומצטמצם לחצי כמות ממה שהיה (החלב אמור לשנות את הצבע למעט צהבהב והמרקם יהפוך לסמיך). במהלך הבישול יש לערבב כל 5-10 דקות ואין לכסות את הסיר.

לאחר מכן מסירים את החלב מהאש ומעבירים אותו במסננת לצנצנת זכוכית או כוס. מצננים על השיש במשך כשעה. לאחר מכן מכסים ושומרים במקרר. החלב ימשיך להסמיך לאחר קירור.

*הערה: במתכון זה אין אפשרות להפחית את כמות הסוכר. 

 

מתכונים עם חלב מרוכז:

קוקילידה

גלידת אוראו

פאדג' שוקולד

פרפה חלבה

גלידת ריבת חלב

גלידת פירות יער

גלידת יוגורט

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

70 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת יש אפשרות להכין את המתכון פרווה ?
    לדוגמא עם חלב שקדים או סויה אפילו שיבולת שועל?
    (כי במקומות אחרים כתוב שהשימוש הוא רק בחלב קוקוס)

  2. הי אפרת,
    אני מנסה עכשיו להכין את החלב המרוכז, ומיד אחרי ההרתחה הראשונה נוצרה מעין היפרדות של הנוזלים ויש מעין שכבה של קוטג' ? מוצקי חלב? למעלה. ומים למטה. שמתי את הכמות הרצויה..
    להמשיך לבשל או שקיקלתי אותו איכשהו?
    תודה!

  3. היי, הכנתי ביום שישי גלידה ביתית ונשארה לי כמות של בערך 3/4 כוס חלב ממותק, נראה לך שניתן להשתמש בזה לסתם עוגה בחושה? אולי במקום סוכר או נוזלים? ידוע לך על מישהו שניסה? מתכון שקיים לדבר כזה? עד כה לא מצאתי כלום ואני שוקלת פשוט לנסות וזהו.

    1. היי קרן,
      לא ניסיתי להכין עוגה על בסיס חלב ממותק אבל נשמע לי אפשרי במקום חלק מכמות הסוכר וחלק מכמות הנוזלים.
      בכל מקרה אפשר לשמור את החלב המרוכז במקרר עד כחודש בקופסה סגורה.

  4. הי אפרת,
    יש ברשותי קרטון חלב מלא שהתוקף שלו לעוד יומיים (26.8) וחשבתי "לנצל" ולהשתמש בו להכנת חלב מרוכז. האם זה אפשרי?
    במידה וכן, עולות שתי שאלות:
    1. מהי כמות הסוכר הדרושה לליטר חלב?
    2. האם תוקף החלב הטרי משפיע על ה"תוקף" של החלב המרוכז שאכין?
    תודה 🙂

    1. היי רעות,
      אפשרי בתנאי שהחלב עכשיו טועם בסדר.
      1. לליטר חלב מומלץ לשים כוס וחצי סוכר (יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
      2. הסוכר משמש כחומר משמר אז אין בעיה.

  5. היי אפרת,

    עקבתי במדויק אחרי ההוראות, לצערי הכמות אכן הצטמטמה, אבל המרקם נשאר דליל לחלוטין גם לאחר קירור של 8 שעות. מה עושים?

    תודה

    1. זה לא הסמיך גם לאחר קירור? נסי לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ותוסיפי לחלב הממותק. תבשלי על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

  6. היי אם אני צריכה למתכון שלי רק שליש כוס חלב מרוכז אפשר להקטין את הכמויות? כי כתוב שהכמות מצטמצמת לחצי

    1. אם לדעתך תכיני בחודש הקרוב מתכון נוסף עם חלב מרוכז אז כדאי לך כבר להכין את הכמות במתכון ולשמור במקרר (נשמר עד חודש).
      אם לא, אז תכיני רק כוס חלב + שליש כוס סוכר.

    1. היי עידן,
      במקרה הזה אין אפשרות להמיר את הסוכר או להפחית את הכמות כי זה משפיע על מרקם החלב.

    1. היי נועה,
      ברוב המתכונים זה לא יעבוד כי כי המרקם לא זהה בדיוק וגם הטעם שונה.

  7. היי

    פעלתי בדיוק לפי ההוראות ולצערי החלב נשאר דליל גם לאחר קירור במקרר. הכמות ירדה לחצי אבל לא הסמיך.
    אפשר לעשות משהו או לזרוק?

    תודה!

    1. לפני שאת זורקת אני ממליצה להחזיר את החלב לחימום על הגז, לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

  8. האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב? הארוחה בשרית ואני לא רוצה לפגוע במישהו.
    תודה מראש על תשובתך

    1. היי יפה,
      אני לא יודעת לגבי חלב קוקוס אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה ללא סוכר. חייבת לציין שלא ניסיתי.
      חג שמח 🌷

    1. אמורה לצאת כמות של כוס אחת = 240 מ"ל (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).

  9. היי!
    האם אפשר להכין חלב מרוכז מחלב בטעמים? כמו משקה חלב בטעם בננה? ואז להשתמש בזה להכנת גלידה..
    תודה!

    1. יש זכוכיות שניתנות להקפאה. בכל אופן אפשר לשים בקופסת פלסטיק אטומה.
      יום מקסים 🙂

  10. הי
    עשיתי לפי המתכון והחלב לא הסמיך לי, שמתי אותו לילה במקרר וזה נשאר אותו דבר, נראה לך אני יכולה לשים אותו בגלידה או שזה יהרוס את המרקם של הגלידה?

    1. היי דבורה,
      זה לא הסמיך אפילו מעט? את יכולה להשתמש בזה לגלידה. היה עדיף שזה יהיה סמיך אבל את יכולה להשתמש בזה לגלידה (זה עדיף משימוש בחלב רגיל).

    2. הרגע עשיתי את זה בגלידה זה יצא מאד טעים אבל נראה איך זה יצא בהקפאה.
      תודה לך!! והאתר שלך מושלם….

  11. שלום.
    יצא מצויין!!!
    עשיתי את זה פעמיים. בפעם הראשונה בסיר קטן ולא ניהיה סמיך
    בפעם השניה עשיתי את זה בפנג'אן ואז יצא מצויין.
    מתכון פצצה1

  12. שלום
    עשיתי את ההוראות ההכנה לחלב המרוכז.
    אך לצערי, אע"פ שהשארתי אותו על אש נמוכה בערך 45 דקות עדיין לא ניהיה סמיך. הכמות פחתה לחצי אבל לא ניהיה סמיך.
    מה עושים?

    1. שמת סוכר בכמות של המתכון? אם כן, אני מציעה להכניס לקירור במקרר לכמה שעות. יכול להיות שזה יסמיך את המרקם.

    2. שלום
      שמתי סוכר בכמות שכתובה 133 גרם.
      וזה עד עכשיו במקרר ועדיין לא קיבל מרקם סמיך.
      יש אפשרות לתקן את זה ע"י בישול חוזר?
      או שימוש אחר?

  13. מה שחשוב זה סמיכות החלב שמאפשרת להוסיף אותו נניח לגלידה ביתית. האם נראה לך שאפשר להפחית הסוכר למינימום, נניח 2 כפיות? מה דעתך לגבי תחליף סכור

    1. היי רותי,
      תחליף סוכר לא יעבוד כאן. זה צריך להיות סוכר.
      כמות הסוכר חשובה לקבלת הסמיכות הרצויה. אם תפחיתי את כמות הסוכר זה לא ייתן את אותו אפקט.

    1. היי שירה,
      הכוונה לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.
      מצרפת תמונה של מסננת.

    1. אם מכינים כוס אחת של חלב אפשר להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס. זה סתם יהיה מתוק מידי עם שני שליש כוס סוכר.

    1. היי כרמלה,
      שמעתי שאפשר. חייבת לציין שלא ניסיתי. זה צריך להיות חלב סויה ללא סוכר.

  14. המלצה: כמו בריבות, גם בהכנה של חלב מרוכז כדאי להכניס גולות זכוכית (כאלה שהילדים משחקים בהם) שחיטאנו מראש, 2-4 גולות, לתוך הסיר על האש. הכנסת הגולות מאפשר לנו שחרור מהערבוב כל 5-10 דקות. הגולות נעות כל הזמן בתוך החלב (או הנוזל) עם גלי החום ויוצרות ערבול. ובכל זאת, מדי פעם כדאי לבדוק שהחלב לא נדבק לתחתית הסיר ונשרף. טעם חלב שרוף לא תורם לטעמו של החלב המרוכז.

    1. הרעיון של הגולות מאוד נצרך בבישול של חלב מרוכז או ריבת חלב כי לחלב יש נטיה להחרך ולהדבק לתחתית הסיר ובד"כ עירבוב כל 5 דקות לא מספיק
      המלצה שלי לספור את הגולות לפני שמכניסים ולבדוק שזה הכמות שמוציאים (לא נחמד לשתות גולה)

  15. היי

    איזו כמות של חלב מרוכז תצא ממתכון זה וכמה זמן זה נשאר במקרר? האם ניתן להקפיא?

    תודה רבה!

    1. היי שלי,
      אמורה לצאת כמות של כוס אחת (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).
      ניתן לשמור במקרר כחודש. לדעתי ניתן להקפיא.
      יום נפלא 🌷

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר