מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חלבונים מיותרים

חלבונים מיותרים

מה עושים עם חלבונים מיותרים? 

 

החלבון הוא הלבן-שקוף של הביצה. ניתן לשמור אותו בכלי אטום או מכוסה בניילון נצמד במקרר 3-4 ימים או להקפיא אותו עד חודש (אם אתם מקפיאים אז כדאי לחלק לכמה שקיות אטומות כדי שתדעו כמה חלבונים יש בכל שקית). הפשרת החלבונים נעשית במקרר.

 

1. אפשר להוסיף חלבון במקום ביצה אחת בפשטידות. 

פשטידות לדוגמה:

פשטידת ברוקולי וגזר

פשטידת פטריות קלה

פשטידת כרובית דיאטטית

 

2. אפשר להכין נשיקות מרנג – מקציפים 2 חלבונים בטמפרטורת החדר עם קמצוץ מלח כחצי דקה, מוסיפים חצי כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות (מהירות גבוהה) עד לקבלת קצפת נוקשה. מזלפים עם צנתר משונן נשיקות על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך במיוחד (כ-80 מעלות) ואופים במשך 4-5 שעות, עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה ומוכנות לגמרי מבפנים.

*מהכמות יוצאות 25-30 נשיקות.

נשיקות מרנג

 

3. אפשר להכין מוס תותים טעים ודיאטטי.

מוס תותים

 

4. מתכוני עוגיות המבוססות על חלבונים:

עוגיות קוקוס

עוגיות קוקוס

 

עוגיות "כל טוב"

עוגיות ללא סוכר

 

עוגיות שומשום ללא סוכר

עוגיות שומשום ללא סוכר

 

עוגיות בוטנים

עוגיות בוטנים

 

עוגיות שוקולד ואגוזים

עוגיות שוקולד ואגוזים

 

עוגיות שקדים פרוסים ללא סוכר

עוגיות שקדים ללא סוכר

 

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר