מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לחיתוכיות שוקולד צ'יפס

מתכון לחיתוכיות שוקולד צ'יפסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 13, 2015
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

חיתוכיות שוקולד צ'יפס פריכות וממכרות

 חיתוכיות שוקולד צ'יפס

תבנית אינגליש קייק

מצרכים (14 יחידות):

50 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפ' החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה)

2 כפות גדושות (35 ג') סוכר

שקית (10 ג') סוכר וניל (ניתן לשים במקום כפית תמצית וניל + כף סוכר)

כף (8 ג') שמן קנולה

חלמון ביצה (הצהוב)

3/4 כוס (105 ג') קמח רגיל

שליש כפית (2 ג') אבקת אפיה

רבע כוס (50 ג') שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את החמאה עם הסוכר וסוכר הוניל (מומלץ לערבב במיקסר אבל אפשר גם עם כף). מוסיפים כף שמן וחלמון ביצה ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. בסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לאיחוד התערובת.

-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים אליה את התערובת. משטחים באופן אחיד ומהדקים היטב.

-בעזרת סכין חותכים את הבצק לריבועים קטנים בגודל כ- 3X3 ס"מ (משאירים את הבצק כמו שהוא בתבנית, אין צורך להפריד את הריבועים).

 חיתוכיות שוקולד צ'יפס

-אופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד להזהבה. מוצאים מהתנור, מחלצים את הבצק האפוי מהתבנית בעזרת נייר האפיה ומצננים לגמרי (הבצק מתקשה ומתייצב לאחר קירור). לאחר מכן חותכים לריבועים לפי הסימונים.

מתכון חיתוכיות שוקולד צ'יפס

*שומרים בקופסה אטומה במקום קריר ומוצל (מחוץ למקרר).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

78 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי.. תודה על שכתבת לי..🙂
    בחרתי את המתכון הזה..
    השאלה אם אפשר להקפיא ולהפשיר בראשון?
    אגב-עשיתי עם שמן….
    תודה, שבת שלום וחג שמח!🌻💛

  2. הי 🙂
    אין לי שוקולד צ'יפס בבית, אך יש לי חפיסה/טבלת שוקולד מריר של עלית – האם ניתן להשתמש בה במקום הפצפוצי שוקולד ציפס הקלאסיים? במידה וכן, באיזו כמות להשתמש מהטבלת שוקולד?
    תודה רבה!

  3. ערב טוב ❤
    רציתי לשאול אם יש אפשרות לחתוך את החיתוכיות באמצא ולשים קרם קצפת או שזה עלול לפגוע בעוגה ולהרטיב אותה ?

    1. היי שיראל,
      המרקם יהיה שונה עם שמן. בכל מקרה מישהי רשמה בתגובות שהיא הכינה עם שמן בלבד ויצא טעים.
      אם שמים שמן יש לשים רבע כוס + כף שמן.

    1. היי נורית,
      אם משתמשים בקמח מלא מומלץ יותר לשלב עם קמח רגיל, ביחס של חצי חצי.
      יום מקסים 🙂

    1. הכנתי,
      יצא מ-א-ל-ף!!!!!!!!
      נגמר תוך כמה שעות הכמות הכפולה!!!!
      עשיתי עם שוקולד ציפס לבן ויצר מטטטטטטטטורף!!!!!!!!!
      אין עליך!!!!

  4. יש מצב להוסיף חלווה?
    אני אוהבת את הטעם הזה,
    ומה הכמות לכמות כפולה?
    אם לא קשה לך, אשמח גם לכמות משולשת,
    תודה, אין מילים ולילה טוב!!

    1. היי דבורי,
      את יכולה להוסיף פירורי חלבה לתערובת.
      לכמות כפולה:
      100 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפ' החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה)
      4 כפות גדושות סוכר
      2 שקיות סוכר וניל (ניתן לשים במקום 2 כפיות תמצית וניל + 2 כפות סוכר)
      2 כפות שמן קנולה
      2 חלמונים של ביצה (הצהוב)
      כוס וחצי קמח רגיל
      שני שליש כפית אבקת אפיה
      חצי כוס שוקולד צ'יפס
      לא מומלץ לשלש כמויות כי זה גורם לשינוי במרקם והתוצאה הסופית יוצאת פחות פריכה וטעימה. אם תרצי להכין כמות משולשת אז כדאי להכין בפעמיים את הכמות הכפולה שרשמתי + הכמות במתכון.
      אני גם ממליצה לאפות ב-2 תבניות אינגליש קייק אפילו שאת מכפילה כמויות ולא בתבנית אחת גדולה כי אז הריבועים יוצאים פריכים יותר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי יפעת,
      בגלל שהתערובת לא נוזלית או דלילה זה פחות קריטי במקרה הזה ולא חובה לקמח.

  5. אני פנאטית בענייני בריאות ולכן הכנתי עם שמן במקום מרגרינה… לא יודעת איך שלכם, שלי יצאו נפלאות!!!

  6. היי אני רוצה להכין כמות הרבה יותר גדול ולהשאיר את זה כעוגה בתבנית 24 עגולה זה אפשרי? ואם כן בכמה אני צריכה להכפיל את המצרכים?

    1. היי דורין,
      אם את רוצה להכין בתבנית 24 את צריכה להכפיל כמויות ב-2.

  7. איזה אתר מעולה!
    זו הפעם החמישית שאני מנסה משהו שלכם ויוצא מדהים!
    יש לכם אפליקציה?
    בהצלחה רבה!

    1. תודה נעמה! כיף לשמוע.
      עדיין אין אפליקציה. מקווה שתהיה בהמשך 🙂
      המשך יום מקסים

  8. הי, אני רוצה לשאול שאלה לידע כללי כאשר רוצים להחליף מרגרינה בחמאה? חבילה של מרגרינה 200 גרם חמאה 100 על כל חבילת מרגרינה מחליפים בשני חבילות חמאה? או מחליפים חבילה מול חבילה תודה מראש

    1. היי שושי,
      מחליפים מרגרינה בחמאה באותו יחס לכן חבילת מרגרינה (200 גרם) = 2 חבילות חמאה.
      100 גרם חמאה = חצי חבילת מרגרינה.
      50 גרם חמאה = רבע חבילת מרגרינה.
      שבת שלום! 🙂

    1. היי חגי,
      עדיף להשתמש במקרה הזה בקמח רגיל כדי שהעוגיות יהיו פריכות. בשימוש עם קמח תופח ייתכן והעוגיות יתפחו וכתוצאה מכך יעשו רכות יותר.
      יום מעולה 🙂

  9. אפרת שלום!
    ערב שבת..ואני מנסה ברגע האחרון להכין טת העוגיות שוקולד ציפס (עשיתי כמות משולשת!)ומשום מה הבצק יצא פרורים ולא מוצק יש לך רעיון מה להוסיף?

    1. היי טובה,
      זה אומר שחסרים נוזלים בבצק. זאת אומרת שעל שתי כוסות ורבע קמח שמת 3 חלמונים, 150 גרם חמאה רכה ו-3 כפות שמן? אם כן, תוסיפי לבצק מעט מים עד שהוא יתגבש.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  10. הי, גיליתי את האתר המצוין שלך לפני כחודש, ומאז הכנתי כבר כעשרה מתכונים, ותמיד הכול ברור, קל וטעים!! אז קודם כל המון תודה וכל הכבוד על הקונספט.

    לגבי החיתוכיות – כתבת "לצקת" לתבנית, ואצלי התערובת הייתה צפופה כזו, ממש לא נוזלית, שמקסימום יכולתי לשטח לתבנית. ותהיתי אם זו הכוונה או שהייתה בעיה. זאת גם בגלל שהתערובת לא הספיקה לכל התבנית (אינגליש קייק) חשבתי שאולי יש בעיה. כמו כן, לפני האפיה הגובה של התערובת היה מאד נמוך, וזה גם לא תפח כמעט בכלל לדעתי.

    אני תוהה האם מה שאני מתארת יכול לנבוע מזה שהמסתי החמאה לרמה נוזלית במיקרוגל/ שהשתמשתי באבקת אפיה משקית שהייתה פתוחה כמה ימים/ או אולי אני לא יודעת למדוד נכון כוס קמח, כי כשמוזגים מהשקית לכוס זה יוצא אוורירי. השאלה אם צריך לדחוס.

    העוגיות אגב יצאו טעימות ופריכות, עם הכול.

    1. היי גלית,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      עשית הכל נכון. התערובת לא אמורה לצאת נוזלית אלא יותר מוצקה. אם יצקת את התערובת לתבנית אינגליש קייק זה בסדר. התערובת אמורה להיות נמוכה ולא אמורה לתפוח כמעט בכלל כדי שהמרקם יהיה פריך. אם התערובת הייתה תופחת המרקם היה יוצא יותר דומה לעוגה מאשר לעוגיות פריכות.
      שבוע טוב 🙂

  11. וואי תודה רבה רבה לך!
    הכנתי בצום גדליה (לסוף הצום) ויצא ממש ממש טעים, ועכשיו אני מכינה פעם שניה
    זה מתכון קליל, פשוט וממש ממש טעים!
    שוב, תודה רבה (אני מקווה שיצא לי להכין אותו עוד כמה שיותר כי הוא ממש ממכר…)

    אפרת (בת 15)

    1. היי אפרת,
      שני המתכונים טעימים. אני אישית אוהבת יותר את עוגיות השוקולד צ'יפס 🙂

    2. היי דפי,
      עדיף להשתמש בחמאה בטמפ' החדר ולא להמיס אותה כי זה משנה את המרקם הסופי. כדאי להוציא את החמאה מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה ואז לא תהיה בעיה לערבב עם כף. לאחר שהתערובת הופכת לבצק אפשר גם ללוש מעט את הבצק עם הידיים כדי שיהיה אחיד.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    3. היי,
      לא מומלץ להשתמש בשמן כי המרקם ישתנה. אם את בכל זאת רוצה לנסות יש לשים רבע כוס שמן + כף שמן.

  12. אהלןיצא טעים אבל לצערי יצא לא הכי פריך בחלק התחתון של כל עוגייה יצא קצת רטוב …שמנו סתנור לבערך 26 דקות, הייה צריך עוד

    1. היי משה,
      מוזר שיצא רטוב. באיזו תבנית השתמשתם? שמתם נייר אפיה? אני מניחה שהיה צריך לשים יותר זמן כי אולי העוגיות לא היו אפויות לגמרי.
      כדי לייבש עוגיות צריך להוציא אותן מהתבנית ולסדר אותן על רשת התנור, כאשר רשת התנור מונחת קרוב לתחתית התנור ואז להפעיל את התנור על 180 מעלות ורק לשים לב שהעוגיות לא נשרפות או משחימות יותר מידי. אם כן, יש להנמיך את המעלות. חבל לאכול את העוגיות ככה, הן אמורות לצאת פריכות לגמרי 🙂

    1. היי, רק עכשיו ראיתי…
      לא מומלץ להמיר את החמאה בשמן רגיל מאחר וזה ישנה את המרקם ויפגע בפריכות.
      אם יש לך שמן קוקוס את יכולה להשתמש בו במצבו המוצק.

    1. היי שרה,
      בגדול אפשר להמיר 50 גרם חמאה ברבע כוס שמן אבל זה ישנה את מרקם העוגיות והפריכות שלהן תפגע.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר