מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חיתוכיות ריבה ופירורים

חיתוכיות ריבה ופירוריםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 27, 2019
Last modified:נובמבר 27, 2019

Summary:

ריבועי בצק פריכים וממכרים עם ריבה ופירורי קראמבל (ללא מרגרינה)

חיתוכיות ריבה ופירורים

מצרכים (כ-25 עוגיות):

לתחתית:

2 כוסות (280 ג')  קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

שקית (10 ג') סוכר וניל

כף (12.5 ג') סוכר

1 ביצה גדולה

חצי כוס (80 מ"ל) שמן

2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)

למילוי:  כוס ריבה בטעם שאוהבים

לקראמבל: ¾ כוס קמח לבן, חצי כוס אגוזים טחונים, 2 כפות סוכר, רבע כוס שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 22X31.

-מערבבים את כל חומרי התחתית עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מים בהדרגה ולפי מידת הצורך). מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומכניסים לתנור החם. 

-בינתיים מערבבים את חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורית.

-לאחר 12 דקות מוציאים את הבצק מהתנור (משאירים את התנור דולק ומכוונים ל-170 מעלות). 

-מצננים מעט את הבצק ומורחים בנדיבות מעל ריבה. מפזרים את הפירורים באופן אחיד ומחזירים לתנור החם (170 מעלות). אופים במשך 22-25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.

-מוציאים ומניחים בצד לקירור מוחלט. לאחר מכן חותכים לריבועים בגודל 3-4 ס"מ.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

20 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    חיפשתי בנרות מתכון של חיתוכיות ללא חמאה 🙂
    ראיתי אחת התגובות שניתן להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס.
    האם מדובר על אותה הכמות (חצי כוס לתחתית ורבע כוס לקראמבל)?
    בגלל מצב הצבירה של שמן הקוקוס אשמח אם תוכלי לרשום את הכמות בכפות?

    תודה מראש,
    רעות

    1. היי רעות,
      אפשר לשים שמן קוקוס במצבו הנוזלי באותה כמות פחות כף (חצי כוס פחות כף לתחתית ורבע כוס פחות כף לקראמבל).
      אם השמן נוזלי יהיה לך יותר נוח למדוד בכוס (יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
      אם השמן מוצק אז יש לשים 5 כפות לתחתית ו2 כפות מלאות לקראמבל.

  2. קודם כל תודה על המתכונים שכתובים בצורה ברורה ןמחומרים זמינים.
    תמיד שאני מחפשת מתכון בכל הרשת, מגיעה בסוף לכאן…

    אם אני יחליף את הריבה בממרח שוקולד זה יצא טוב?

  3. אפרת תודה על המתכונים הנפלאים אחד אחד! תמיד מציצה לראות מה חדש…
    במתכון הזה צריך מיקסר או להכין את הבצק ביד?

    1. היי דגנית,
      אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל באותה כמות (לא ניסיתי).

  4. שלום אפרת היקרה!
    תודה על המתכונים המוצלחיםםםם
    רציתי לשאול האם לדעתך כדאי להחליף את השמן בשמן קוקוס?

  5. לגבי מה שרשמת הוראות לעוגה בחושה
    6. בסוף מוסיפים תוספות כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים, פירות יבשים וזאת לאחר שקימחנו אותם בקמח או קורנפלור (כדי שלא יישקעו). גם כאן הערבוב קצר וקליל.
    מה כוונתך "לאחר שקימחנו"?
    לא הבנתי את ההסבר הזה בהוראות
    כיצד מוסיפים את תוספות בלי שישקעו? מה זה נקרא לקמח אותם?
    תודה רבה על הכלל
    את מדהימה
    רחלי

    1. היי רחלי,
      הכוונה לפדר אותם בקמח. לערבב אותם בקערית עם כפית קמח ולסנן מעט משאריות קמח.

  6. אם אשתמש בקמח מלא או כוסמין ובסוכר חום זה יצא טעים?
    פשוט אני משתדלת כמה שפחות לאכול קמח לבן סוכר.(למרות שהריבה מתוקה…יש אופציות אחרות במקום?)
    תודה רבה!
    האתר שלך מעווולה!!

    1. היי מלי,
      אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא עם חצי כמות קמח כוסמין לבן.
      אפשר להשתמש בסוכר חום רק קחי בחשבון שהוא קצת יותר גרגירי ולפעמים מורגש בבצק גם לאחר אפיה.
      כדאי להשתמש בריבה שהיא 100% פרי ללא תוספת סוכר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר