מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חטיפי תירס

חטיפי תירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 24, 2015
Last modified:פברואר 7, 2016

Summary:

חטיפי תירס פריכים וטעימים אפויים בתנור- טבעוניים, ללא גלוטן וכשרים לפסח

חטיפי תירס

 

מצרכים (10-12 יחידות):

3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים טחונים (במעבד מזון/ מוט בלנדר)

1/2 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים שלמים

כף שמן

1 כף מלאה טחינה גולמית

4-6 כפות מלאות קמח מצה או קמח תפוחי אדמה

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

*לציפוי:  קמח מצה (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה. מוסיפים את הקמח בסוף ובהדרגה עד שמתקבלת תערובת מוצקה ונוחה (התערובת לא צריכה להיות פירורית ויבשה ולא צריכה להיות נוזלית ודביקה מידי).

משמנים נייר אפיה, יוצרים כדורים קטנים ומשטחים מעט. מצפים בקמח מצה (ניתן לוותר לגמרי על הציפוי) ומניחים על נייר האפיה.

-מברישים/מרססים כל יחידה בשמן ואופים במשך 20-25 דקות. הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים עוד 5-7 דקות נוספות, עד להזהבה.

הערות:

*אם השתמשתם בקמח מצה, קרוב לוודאי שתצטרכו להוסיף פחות קמח בהשוואה למי שמשתמש בקמח תפוחי אדמה מאחר וקמח מצה סופח יותר נוזלים.

*אם הוספתם יותר מידי קמח והתערובת מתפרקת/ יבשה יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות מנוזלי התירס עד לקבלת תערובת נוחה.

חטיפי תירס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

36 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי,
    אפשר להכין מתירס קפוא? כמה צריך?
    והאם אפשר לטגן במקום לאפות? (כדי להעסיק את הגדולה לפקח על המחבת…)
    תודה מראש על האתר הנהדר הזה!!!

  2. היי אפרת

    האם אפשרי להשתמש בתירס קפוא משקית?

    ובמקום קמח תפוחי אדמה אפשר קמח עדשים קמח חומוס או קמח כוסמין?

    שלא במסגרת פסח?

    1. כן אפשר תירס קפוא.
      לדעתי קמח חומוס יכול להשתלב כאן טוב. גם קמח כוסמין.

  3. בוקר טוב
    הכנתי כמות כפולה עם קמח רגיל ופירורי לחם כי לא היו לי המרכיבים מהמתכון..
    התערובת היתה דביקה, אבל הסתדרתי..
    הכל חוסל במהרה.. תודה רבה 🙂

  4. המתכונים שלך מעולים!!! תודה!

    לגבי המצכון הזה, אין לי קמח תפוא או מצה. מה אפשר לשים במקום? יש לי קמח רגיל,מלא, קורנפלור, סולת, שיבולת שועל,פירורי לחם

    תודה.

    1. תודה רותי 🙂
      את יכולה לשים קמח רגיל ולציפוי- פירורי לחם.
      שבת שלום!

    1. היי הדס,
      אני לא בטוחה אם אפשר למעוך בעזרת מועך פירה אבל אפשר לנסות. אם יש לך מיקסר ידני של עוגות, אולי גם הוא יכול לעזור 🙂

    1. היי מיכל,
      אפשר לצפות בפירורי לחם ללא גלוטן או קורנפלקס טחון ללא גלוטן או קמח תירס.

  5. המתכונים שלך שניסיתי עד כה היו פצצה. הולכת לנסות גם את זה. שאלה: 3/4 כוס גרגרי תירס טחונים – הכוונה לתירס לפני טחינה או אחרי הטחינה?

    1. היי טל,
      לא ניסיתי אבל אני חוששת שזה ייצא במרקם קשה ולא אוורירי.

    1. היי לילי,
      לא היית צריכה להוסיף ביצה. רשמתי שאם זה יוצא יבש או פירורי יש להוסיף כמה כפות מנוזלי התירס.

    1. היי מאי,
      תנסי להוסיף 1-2 כפות מים חמים בהדרגה עד שתקבלי תערובת מוצקה ונוחה.
      חג שמח 🙂

  6. נראה מעולה!!
    אפשר משקית קפואה? אם כן, יש הוראות מיוחדות?
    תודה רבה ופסח כשר ושמח וחירות אמיתית!!:-)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר