מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חטיפי בריאות

חטיפי בריאותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 19, 2015
Last modified:אוקטובר 3, 2018

Summary:

מתכון לחטיף בריאות פריך, בריא וממכר

חטיף שיבולת שועל

תבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31

מצרכים ׁׁ(כמות: 18-20 יחידות):

כוס ושליש (145 ג') שיבולת שועל עבה

2 כפות (20 ג') קמח מלא

שליש כפית (2 ג') אבקת סודה לשתיה

1 כוס (100 ג') אגוזי מלך קצוצים דק, גרעינים, שקדים פרוסים, שומשום וכו' (ניתן לשלב בין מספר מרכיבים)

שליש כוס (80 ג') סירופ מייפל (עדיף טבעי, ללא תוספת סוכר)

40 גרם חמאה מומסת (לטבעונים: ניתן לשים 2 כפות שמן קוקוס מוצק)

1 כף גדושה (30 ג') חמאת בוטנים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.

-מעבירים לתבנית, משטחים בצורה אחידה ומהדקים היטב (מומלץ להניח נייר אפיה על התערובת ולהדק היטב בעזרת האצבעות).

-אופים בתנור במשך כ-35 דקות.

-מוצאים ומצננים לחלוטין. מחלצים בזהירות מהתבנית, מניחים על משטח חיתוך וחותכים לריבועים.

*שומרים בכלי אטום במקום קריר ומוצל.

*הערה: החטיפים אמורים לצאת במרקם פריך ומעט מתפורר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

142 תגובות

הוסף תגובה
  1. חתכתי לפני האפיה (החתיכות לא ממש מופרדות) ,ולאחר האפיה עשיתי חיתוך סופי, נוצרו מלבנים יפים ולא התפרק.

  2. הכנתי,יצא טעים רק הורדתי את הקמח והאגוזים אבל זה מתפורר לי כמו גרנולה ולא נשאר כחטיף למרות שהידקתי טוב טוב,מבאס

    1. מאחר והתערובת לא מכילה ביצה החטיפים מתפרקים מעט. פעם הבאה אפשר לשים קצת יותר חמאה ו/או סירופ מייפל אם רוצים שהם ייצאו יותר יציבים.

  3. אוקי, ניסיתי ו..נשרף לי
    שמתי דבש במקום מייפל.
    מה כדאי לעשות בפעם הבאה? פחות מעלות? פחות זמן?

    1. דבש נוטה להשרף מהר יותר ולכן כדאי לאפות ב160 מעלות וכל הזמן לעקוב אחרי האפיה. אם את רואה שזה מתחיל להשחים בשלב מוקדם תנמיכי אפילו ל150 מעלות.

    2. תודה רבה!
      וגם מרגיש לי שיצא לי ממש ממש מתוק! כדאי להפחית או לשים משהו אחר במקום דבש? סילאן בכמות הזו אולי?

    3. הדבש יותר מתוק מהמייפל. הבעיה שבמקרה הזה הוא גם מדביק את החומרים אבל אם את שמה ביצה אז אין בעיה להפחית מכמות הדבש. אפשר לשים סילאן אבל הטעם יוצא פחות מעודן.

    1. היי אסתר,
      אפשר לשים סילאן אבל צריך לקחת בחשבון שלסילאן יש טעם דומיננטי והוא גם נוטה להשרף מהר באפיה לכן מומלץ לעקוב אחרי האפיה.
      בחמאה יש המון רכיבים מזינים (המחלוקת לגביה היא החלב שבה). מרגרינה לא.

    1. עם תערובת אגוזים זה יצא יותר מעניין אבל אם אין לך אפשר לשים כשני שליש כוס של שיבולת שועל בנוסף למה שרשום.

  4. תודה על המתכונים הקלים שבאתר! משתמשת בהם הרבה ותמיד שמחה לראות מתכוניים בריאותיים.
    הכנתי את החטיפים אתמול, הטעם יצא מעולה אבל הם התפוררו ולא הצלחתי בכלל לחתוך אותם (למרות שהקפדתי להדביק היטב לתבנית).
    יש לך עצה כיצד ניתן להכין אותם בפעם הבאה כדי שלא יתפוררו?

    תודה!

    1. היי,
      החטיפים מתפוררים מאחר והתערובת לא מכילה ביצה. פעם הבאה אפשר לשים קצת יותר חמאה ו/או סירופ מייפל אם רוצים שהם ייצאו יותר יציבים.
      יום מקסים 🙂

    1. היי הילה,
      רצוי להשתמש במייפל טבעי ללא תוספת סוכר. אני מניחה שאפשר לשלב מייפל טבעי עם סילאן טבעי. מניסיון הילדים פחות אוהבים את הטעם של הסילאן ולכן ההמלצה לשלב עם המייפל.

  5. עשיתי פעם ראשונה. זה אמור לצאת פריך? מה גורם לזה? ואם לא יצא לי פריך?
    שאלה שניה, עשיתי כמות אחת ויצא לי קצת (נראלי). מה העובי שצריך לעשות?

    1. היי עמינדב,
      זה אמור לצאת פריך. הכנת את זה בתבנית מלבנית בגודל 22X31? זה אמור לצאת יחסית דק.

    1. היי אסנת,
      אפשר, רק צריך לקחת בחשבון שלסילאן יש טעם דומיננטי והוא גם נוטה להשרף מהר באפיה לכן מומלץ לעקוב אחרי האפיה.

  6. היייי
    עזרה פליז.. הסתבכתי עם עניין התבנית
    אין לי תבנית מרובעת
    אפשר לשים בשתי אינגליש קייק? וראיתי שכתבת למישהי שאפשר להכין במאפינס, למלא 3/4? זה אמור לצאת קשה כמו חטיף בריאות.. לא הבנתי אם מתאים תבנית מאפינס

    1. היי מורן,
      אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתקצר ל25-30 דקות.
      אם מכינים במאפינס יש למלא ממש מעט, בעובי של ס"מ וחצי. זמן האפיה בתבנית מאפינס עשוי להתקצר ל15-20 דקות.
      לדעתי עדיף להכין ב-2 אינגליש קייק מאשר מאפינס.

  7. היי רציתי לדעת אם אפשר לוותר על השמן או החמאה ומאחר והשמן קוקוס נגמר אין לי תחליף
    בישבילם.
    אולי שמת זית או שזה לא מתאים..
    ורציתי לדעת אם את יודעת אולי כמה קלוריות יש בחתיכה
    ורציתי לומר תודה רבה על כל המתכונים שלך באתר אני תמיד משתמשת בהם את אלופה!

    1. היי בר,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      בכל חטיף יש בסביבות 90 קלוריות.
      לגבי שמן אחר כמו שמן זית, יכול להיות שאפשר לשים כרבע כוס שמן אבל אני לא בטוחה שזה ידביק היטב את החומרים כמו שמן קוקוס שמתקשה בקירור.

  8. תודה רבה על המתכונים הכיפיים באתר!
    הכנתי את החטיפים, אך נשרפו מעט… אפילו שבשלב מסוים הורדתי את המעלות וקיצרתי קצת את הזמן.. 🙁

    1. אוי חבל 😐 אם אפית על 170 מעלות והם נשרפו אז אני מניחה שהתנור שלך חזק יחסית. פעם הבאה כדאי לאפות ב160 מעלות מהתחלה וכמובן כל הזמן לעקוב.
      שבת שלום 🙂

  9. ערב טוב יקירה,
    ראשית תודה על המתכונים הטעימים!!!! אני מכינה הרבה מהאתר ותמיד תמיד יוצא טעים 🙂
    אין לי חמאת בוטנים האם אפשר לוותר או מה לשים במקום?
    תודה

    1. היי,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      את יכולה לשים במקום טחינה גולמית או ממרח שקדים או פשוט לוותר.

  10. בוקר טוב
    במתכון רשום חמאת בוטנים, האם הכוונה לחמאת בוטנים טבעית ) ללא סוכר ) או לחמאת בוטנים כגון סקיפי?

    תודה

    1. היי מיכל,
      אפשר להשתמש בשני הסוגים שציינת. כמובן שמבחינה בריאותית עדיף את הראשון.
      יום מקסים 🙂

    1. הכנתי ויצא מוצלח וטעים
      אבל בחיתוך נשבר אבל לא נורא
      האם אפשר להכין בתבניות מאפינס ?
      כדי שאני לא אצטרך לחתוך

      תודה ויום נפלא

    2. כן, זה יכול להיות רעיון טוב. רק חשוב לעשות אותם דקים ולא עבים אחרת הם יאבדו מהפריכות.

    3. אם אני עושה אותם בתבניות מאפינס מלבניות
      האם יש שינוי בחום התנור ובזמן האפיה?

      תודה ויום מקסים

    4. היי אהובה,
      אני מניחה שזמן האפיה עשוי להתקצר ל 25 דקות. בכל אופן, ממליצה לעקוב ולוודא שהעוגיות לא משחימות.
      בהצלחה 🙂

  11. נראה מהמהם,
    האם תוכלי לכוון אותי לכמות של תבנית תנור גדולה
    בכמה להכפיל את הכמות כולל ביצים שאני רוצה שלא יתפורר בחיתוך,

    תודה מראש
    סליחה על הטרחה , אבל מנסיון קודם שלי עם האתר מראש להכפיל כמויות כי הכל כ"כ טעים…. 🙂

    1. היי,
      כעקרון לתבנית ענקית יש להכפיל את כל הכמויות ב-2. אני מניחה גם שזמן האפיה בטח יתארך בעוד 10-15 דקות אבל דווקא במתכון הזה הייתי ממליצה להכין לפי הכמויות שבמתכון כי אני חוששת שאולי בתבנית ענקית מידי הפריכות תפגע. אפשר להוסיף ביצה אחת לכמות שבמתכון.
      יום נפלא 🙂

  12. היי אני חדשה בתחום האפייה ורק עכשיו היסתכלתי בחטיפי גרנולה ורציתי לשאול איך יצאו החטיפים ?
    אשמח עים תענו לי

    1. היי תהילה,
      החטיפים אמורים לצאת במרקם פריך ומעט מתפורר. בכל אופן, הם טעימים 🙂

    1. היי אורנה,
      העוגיות מתפוררות מאחר ולא מכילות ביצה. פעם הבאה אפשר לשים קצת יותר חמאה ו/או סירופ מייפל אם רוצים שהן ייצאו יותר יציבות.
      יום נפלא 🙂

    2. שלום

      כמה סירופ מייפל או חמאה צריך להוסיף כדי שהחטיף יהיה יציב יותר ולא יתפורר?

      בתגובה קודמת אמרת שאפשר במקום חמאת בוטנים להוסיף כף סירופ מייפל האם הוספת הכף תספיק לייצב את נחטיף או שצריך יותר

      תודה והמשך יום נעים

    3. היי אהובה,
      מומלץ להגדיל את כמות החמאה ל 60-70 גרם.
      לגבי מייפל, כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות מלאות בנוסף לשליש כוס.
      יום מקסים 🙂

  13. הי, אני רוצה לעשות את החטיף עם שכבה דקה של שוקולד מריר. איך את ממליצה לעשות? לפני הכניסה לתנור או אחרי? לשים קודם את התערובת ואז את השוקולד? אני מפחדת שהוא ישרף. תודה מראש

    1. היי עמית,
      את השכבה את השוקולד כדאי לשים אחרי האפיה ולאחר שהתערובת התקררה לגמרי.
      את ממיסה שוקולד מריר ויוצקת על התערובת בצורה אחידה.
      בהצלחה 🙂

  14. עשיתי .. שמתי סילאן ושמתי שני כוסות גרנולה במקום . תנור חדש עם טורבו וטיימר (טוסטר אובן של מורפי ריצרדס)

    משום מה זה נשרף טיפה מלמטה

    מלמעלה נראה כהה מדי חשבתי בגלל הסילאן אך מסתבר שלמטה טיפה נשרף
    לצערי זרקתי

    1. היי מריה,
      כמה זמן זה היה בתנור? האם אפית על 170 מעלות?
      אם אפית על טורבו זאת תוכנה חזקה מידי ויש לאפות על תוכנית האפיה הרגילה.
      מעבר לזה, הסילאן נוטה להשרף מהר יותר ולכן לעיתים יש להוציא מהתנור לפני הזמן.

    1. היי לירון,
      אפשר להשתמש בגרנולה מוכנה במקום שיבולת השועל והאגוזים, זאת אומרת לשים בסביבות 2 כוסות גרנולה.
      בהצלחה 🙂

  15. הכנתי את חטיפי הבריאות על פי המתכון
    החטיף יצא טעים להפליא – האתר שלך מעולה
    אבל כאשר באתי לחתוך לקוביות , זה התפורר ולא הצלחתי לחתוך
    למה זה קרה ??

    1. היי ניצה,
      העוגיות אכן מתפוררות בחיתוך מהסיבה שהן אינן מכילות ביצה שתפקידה "להדביק" את החומרים לכן קצת קשה לחתוך אותן באופן מדויק.
      בכל אופן, שמחה שהן יצאו טעימות. זה הכי חשוב 🙂

    2. אם אוסיף ביצה יהיה לי קל יותר לחתוך את העוגיות ? ואם כן האם לשים ביצה שלמה או רק חלמון או חלבון?

  16. היי שלום
    מחפשת מתכון לעוגיות טחינה עם שקדים ואיני מוצאת את המתכון. עשיתי אותן מספר פעמים אשמח לעזרה תודה רבה

    1. היי צילה,
      אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל קחי בחשבון שאולי זה ייצא פחות יציב, הכוונה מעט יותר מתפורר.

    1. גם אני רציתי לשאול את זה, יש לך כבר תשובה אולי?
      אפשר לאכול את זה בתור ארוחת בוקר עם יוגורט דיאטטי?
      אם כן, כמה חתיכות את ממליצה?

    2. היי דבורי,
      בגלל שנשאלתי פעמיים חישבתי במחשבון קלורי ויצא בסביבות 80 קלוריות לחטיף אחד.
      אפשר לאכול את זה עם יוגורט בבוקר כי זה מכיל מרכיבים טובים וחיוניים שמשתלבים מצוין עם הטעם של היוגורט.
      לגבי כמות, זה כבר תלוי בך 🙂 לפי הקלוריות שאת מקציבה לעצמך.

    3. יופי, נראה לי זה מה שאני יעשה כי נ-מ-א-ס לי כבר מלחם קל בוקר וערב, אז זה עוד גיוון טעים.

  17. בוקר טוב
    חטיפים מאוד טעימים. אני רוצה להכין אותם עוד פעם. יש לי שאלה: באיזה עובי הם צריכים להיות? נראה לי שעשיתי דק מדי.
    >ודה!

    1. היי אולגה,
      החטיפים אמורים להיות בעובי של בין 1 ס"מ לס"מ וחצי.
      יום נפלא!

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שבגלל שלסילאן יש טעם דומיננטי יכול להיות שהוא יהיה מורגש.
      שבת שלום 🙂

    1. היי,
      יש כבר כוס ושליש שיבולת שועל במתכון. את מתכוונת שאת רוצה להוסיף מעבר לזה? כדאי להשתמש בשיבולת שועל עבה, זה יוצא יותר פריך וקריספי.

  18. יצא מעולה וקל להכנה.
    אין כמו האתר שלך.
    אולי תוכלי לעזור לי אני מחפשת מתכון לוופל בלגי.יש לי את המכשיר של זה?

    1. היי צילה,
      בגדול אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן אבל לא ניסיתי עם שמן ואני לא יודעת אם הוא ידביק היטב את החומרים כמו חמאה או שמן קוקוס. אם תנסי אשמח לקבל עדכון 🙂

    1. כן צילה, אם את אוהבת את הטעם אין בעיה.
      בחרתי במייפל מהסיבה שהטעם שלו עדין לעומת הסילאן שהטעם שלו יותר דומיננטי וחזק אבל אפשר להשתמש גם בסילאן או בדבש למי שאינו טבעוני.

    1. היי אורלי,
      יש טעם מאוד עדין של חמאת הבוטנים.
      אפשר לשים במקום כל ממרח אחר שאוהבים ולדעתי אפשר לשים גם טחינה גולמית (זה ייתן טעם עדין של חלבה).
      המשך יום נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר