מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חטיפים מלוחים

חטיפים מלוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 20, 2015
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לקרקרים מלוחים ופריכים עם גבינת פרמז'ן, פפריקה ושומשום

חטיפים מלוחים

מצרכים (25-30 יחידות):

כוס (140 ג') קמח רגיל

חצי כפית (3 ג') מלח

4 כפות (32 ג') שמן

רבע כוס (60 מ"ל) מים

לציפוי: גבינת פרמזן מגוררת, פפריקה מתוקה, שומשום/קצח

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן והמים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לנוח 10 דקות (אחרי מנוחה יותר נוח לעבוד איתו).

-בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.

-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק דק מאוד (ככל שהבצק יהיה דק כך הקרקרים יהיו פריכים יותר).

-מפזרים מעל הבצק ובנדיבות גבינת פרמזן , פפריקה מתוקה ושומשום. מהדקים את הגבינה והתבלינים לבצק בעזרת המערוך (זה בסדר אם זה נדבק מעט למערוך 🙂 ).

-בעזרת מזלג מחוררים את הבצק במספר מקומות (אחרת הוא מתנפח במהלך האפיה).

-חותכים את הבצק לריבועים בגודל 3-4 ס"מ ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה.

-מצננים ואוכלים.

חטיפים מלוחים

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

66 תגובות

הוסף תגובה
  1. מתכון כל כך קל וכל כך נחמד!!
    מכינה את הקרקרים תמיד כליווי למרק הפטריות שלך שאני גם לא מפסיקה להכין 🙂
    תודה לך!

  2. היי אלופה….
    אני לא מפסיקה לאפות בגללך 😙
    הכל מוצלח
    שאלה : אני רוצה לעשות חטיפים מלוחים רק עם שומשום +קצח האם לפזר שוב מלח גס למעלה או שזה מספיק מלוח ?
    המלח בבצק זה מלח שולחן או גס ?

    1. היי לימור,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      המלח בבצק הוא מלח שולחן. החטיפים מלוחים אבל לא מאוד. אפשר לפזר מעל מעט מלח גס (אבל ממש מעט).

  3. מתכון מושלם!
    אחים שלי התלהבו ולא יכלו להפסיק לנשנש ולנשנש ולנשנש…
    תודה רבה מעומק הלב על עוד מתכון מצוין!

  4. מתכון מצוין! קל להכנה. אני מאוד אוהבת להכין עם פרמזן, פפריקה מתוקה,קצח וצילי וגם עם זעתר זה מאוד נחמד

    1. אם זו תערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי, כרגיל וכו') אז נראה לי שכן.

    1. להקפיא אחרי אפיה או לפני? או שלא משנה? תודה רבה מראש!! עשיתי מספר פעמים בלי גבינה ויצא מושלם כל פעם..

  5. למעלה חוץ מהשומשום והפפריקה חריפה פיזרתי גם זיתים קצוצים דק וסחוטים מנוזלים כמה שאפשר וכמון, יצא טעיייים 🙂
    תודה על עוד מתכון מעולה..

    1. אולי בולגרית קשה אם יש לך. גבינות אחרות עלולות לרכך את הקרקרים.

    1. היי אליאן,
      פחות מומלץ כי לגבינה צפתית אין כל כך טעם לעומת הפרמזן שנותן טעם חזק. גם המרקם הוא לא דומה.

    1. היי,
      פחות מומלץ להשתמש בקמח תופח מאחר ויכול להיות שהקרקרים יתפחו ויהיו רכים יותר.

    1. היי אסתי,
      לדיאטטי ממש מבחינת קלוריות אני לא יודעת אבל אני מניחה שאפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח מלא ועדיף קמח כוסמין מלא.

  6. הי,
    אני תמיד לוקחת את המתכונים שלך ומשנה בהתאם למה שיש לי בבית. את הקרקרים האלה הכנתי עם קמח כוסמין מלא, כף שמן קוקוס ושלוש כפות שמן זית. מעל גיררתי גבינת עיזים קשה ושומשום. הקרקרים יצאו נפלאים!!! מאוד מאוד! תודה רבה!! 🙂

    1. היי מיכאלה,
      לא ניסיתי אבל אם כן אז לא כדאי לשים הרבה כדי שזה לא ירטיב את הבצק ויפגע בפריכות. ממליצה להקפיד לרדד דק-דק.

  7. המתכונים פשוט מווווווווצלחים!!!
    תוכלי לשלוח לי גם הסבר איך לשמור את כל המתכונים שלך בתקיה נפרדת שכל קובץ שיתקבל יישלח ישר אל התקיה??
    תודה רבה,

    1. תודה אורה! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      אפשר לשמור את המתכונים במחברת המתכונים. מעל לכל מתכון ניתן ללחוץ על "הוסף מתכון למחברת המתכונים" וזה שומר את המתכון.

  8. שלום רב,
    מרגע שגיליתי את האתר ונרשמתי לקבלת מתכונים אני בעננים.
    מחכה לרגע שיגיע המייל עם המתכונים.
    לצערי לא מצליחה להוריד את המתכונים עם תמונה כדי לשמור אותם זמינים.
    האם אפשר לעשות זאת?
    תודה וסוף שבוע נעים

  9. היי אפרת
    רק היום נכנסתי לאתר שלך וכבר הספקתי להכין את אחד המתכונים שלך
    {חטיפים מלוחים} יצא ממש ממש טעים
    אני אמשיך לעקוב באתר שלך.
    שיהיה לך ערב טוב

    1. היי עינב,
      יש לך 2 אופציות להדפסה. אחת -מעל תמונת המתכון מצד שמאל (רשום "הדפסה").
      השנייה- מתחת למתכון יש אייקונים של שיתוף (פייסבוק, ווצאפ וכו'). אחד האייקונים זה ציור של מדפסת.

    1. היי אהובה,
      אם את מוותרת על הפרמזן אני ממליצה לשים במקום תבלין נוסף שייתן טעם כמו קצח, זעתר או תערובת של עשבי תיבול יבשים (כמו רוזמרין, אורגנו וכו'). אם את אוהבת חריף/פיקנטי, אפשר גם לפזר אבקת שום או מעט פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס.
      שבוע טוב 🙂

  10. תודה על המתכונים. האם אפשר להקפיא? כמה זמן אפשר להכין מראש? אני מארחת הרבה אנשים ביום חמישי ורוצה להכין מראש ולא להיות בלחץ ביום של האירוע….

    1. היי אור,
      החטיפים נשמרים בקופסה סגורה היטב בטמפ' החדר במשך 3-4 ימים, אבל הם הכי פריכים וטעימים ביום ההכנה ויום למחרת אם מאחסנים אותם היטב (חשוב שהקופסה תהיה אטומה) לכן אני ממליצה להכין אותם יום לפני.

  11. היי אפרת,
    גם אני מעוניינת לשמור את המתכונים הטעימים שלך עם צילום כמו שהיה ניתן בעבר.
    אשמח אם אוכל לקבל גם כן הסבר כיצד לעשות זאת…
    בתודה מראש
    עינת

  12. היי אפרת
    אני עוקבת אחר המתכונים שלך וחלק מהם הכנתי, וזה יצא מצוין.
    מאחר ואני מעוניינת לשמור את המתכונים שלך, קשה להוריד את התמונות שמופיעות במתכון,ולדעתי מתכון ללא תמונה מאבד את הרצון להכין.
    לתשומת לבך לעניין.
    בתודה מראש
    אתי

    1. היי אתי,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      שלחתי לך תשובה מפורטת למייל (עם צילום מסך) כיצד ניתן להוריד מתכון עם התמונה.
      המשך יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר