מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חטיף שוקולד

חטיף שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 23, 2016
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

מתכון לחטיף שוקולד מפצפוצי אורז ואגוזים – ללא גלוטן – 4 מרכיבים בלבד

חטיף שוקולד

מצרכים (כ-12 ריבועים בגודל 3X3 ס"מ):

כוס ורבע פצפוצי אורז (50 גרם)

חצי כוס אגוזים קצוצים דק (כ-65 גרם)

100 גרם שוקולד מריר (מומלץ לשלב חצי כמות שוקולד חלב)

כף ממרח שוקולד/חמאת בוטנים/ממרח שקדים/ ממרח לוטוס

אופן הכנה:

-מניחים בקערה את קוביות השוקולד + כף ממרח וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת נוזלית חלקה.

-מוסיפים לקערה פצפוצי אורז ואגוזים קצוצים ומערבבים עד שכל התערובת מתכסה בשוקולד.

-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים לתוכה את התערובת. מהדקים היטב.

-מכניסים למקפיא לחצי שעה. מוציאים וחותכים לריבועים. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

83 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת!
    אם אני עושה רק עם שוקולד מריר (רוצה שזה יהיה פרווה) צריך להוסיף סוכר?
    אשמח אם תוכלי לענות גם למייל..
    תודה רבה!!

    1. היי יפעת,
      הממרח מסייע גם בהדבקת החומרים כך שאם את מוותרת על הממרח אז כדאי להוסיף כף דבש או מייפל.

  2. הייי,
    נראה מעולה!!
    יש לא מלאאא קורנפלקס בבית.
    ניתן להמיר את הפיצפוצים בקורנפלקס?

  3. פשוט תענוג האתר שלך (גם פשוט וגם תענוג!) והנכונות לענות על כל שאלה בסבלנות ובדייקנות, מופלאה בעיני.
    ולעניין – הכנתי עם שוקולד מריר, שעורבב כל הזמן בסיר על אש נמוכה. כשהכל נמס, כיביתי האש, הוספתי פצפוצי אורז מלא בכמות כזו שכולם צופו בשוקולד, והוספתי קצת צימוקים.
    עם כף לתוך עטרות נייר קטנות ולמקרר.
    אחרי כעשרים דקות נטרפו בהנאה! תודה!

  4. שלום אפרת,

    אני צריכה להכין משהו עם קבוצה של כ 8 בנים. מן סבב אמהות שכל שבוע אמא אחרת מכינה עם הילדים משהו.
    במידה ואני לוקחת מתכון מהאתר שלך פשוט לציין בדף של המתכון שאני מחלקת להם שהמתכון לקוח מהאתר הזה..? זה בסדר?
    ועוד שאלה בקשר למתכון הזה… האם ניתן להמיס בסיר ולערבב כל הזמן?והאם זה משנה איזה סוג פצפוצים.. תפוחים או שלא…

    תודה רבה!!

    1. כן, אין שום בעיה.
      אפשר להמיס בסיר על אש הכי נמוכה.
      פצפוצי אורז תפוח זה בסדר גמור.

  5. שלום!
    האתר שלך מדהים ופשוט כיף למצוא בוא מתכונים פשוטים וטעימים בקלות! תודה רבה!
    אני רוצה להכין תבנית של עוגה חד"פ, האם תוכלי להמליץ לי כמויות?
    כמו כן האם ניתן לוותר על הממרח ובמקום זה לשים שמן? או שיתפורר לי? תודה!

    1. היי רעות,
      את מתכוונת לתבנית מלבנית קטנה בגודל 30X20?
      במקום ממרח אפשר לשים חמאה. שמן פחות יחזיק את התערובת. חמאה מתקשה בקור ולכן יותר מתאימה.

    2. תודה לך אפרת, אני מתכוונת לתבנית מלבנית גדולה 32*25 לפי האתר שלך בהמרת תבניות אפיה. תודה!!

    3. היי רעות,
      לתבנית בגודל שציינת יש להכפיל כמויות ב-3.
      אני כן ממליצה, בהנחה וזה יכול להיות חלבי, לשלב לפחות חפיסה אחת של שוקולד חלב, זה יכול לאזן את הטעמים.
      במקום אגוזים אפשר לשים פצפוצי אורז (כוס וחצי לתבנית שאת מכינה בה).

    4. הייתי חייבת לחזור לעדכן… הכנתי 2 תבניות 25*32 והן פשוט מתחסלות! עשיתי עם ממרח לוטוס ויצא ממש טעים! תודה לך

  6. היי!
    קודם כל תודה ענקית!
    אני מבשלת ואופה אך ורק מהאתר שלך והכל פשוט מושלם!!
    נראה לך שאפשר להכין עם צימקאו? אני צריכה כמות ענקית ממש..
    (לאירוע של כ150 איש, חלקם חולי צלייאק..)

    1. תודה, כיף לשמוע 🙂
      אני חושבת שאפשר להכין עם צימקאו.
      יום נפלא 🌷

    1. היי מיכל,
      יש את חמאת הבוטנים של SKIPPY שהיא טעימה.
      יש את חמאת הבוטנים של B&D שהיא פחות טעימה אבל היא טבעית.

  7. שלום אפרת
    הכנתי את המתכון עם פצפוצים ממותקים והחטיפים התפרקו. אני מבינה שעדיף להכין עם פצפוצים ללא סוכר.
    1. האם ניתן לתקן את מה שהוכן?
    2. מה אפשר להכין מפצפוצים ממותקים?
    התודה מראש
    יהודית

    1. היי יהודית,
      1. אפשר להוסיף לתערובת 1-3 כפות נוספת של ממרח.
      2. אפשר להכין כמעט כל מתכון שיש בו פצפוצי אורז. זה פשוט ייצא מתוק יותר.

  8. תודה אפרת!!
    הכנתי בצהרים תבנית אחת והיא כבר נגמרה…
    הכנסתי עכשיו תבנית נוספת למקפיא…
    אהבנו מאד!!!

    1. במקום אגוזים אפשר לשים חצי כוס פצפוצי אורז.
      ממרח תמרים במקום השוקולד או במקום כף ממרח כלשהו?

  9. פשוט וטעים!
    הכנתי כמות כפולה וזה לא מילא תבנית שטוחה של 20×30
    פעם הבאה אני אשלש את הכמויות
    זה נטרף בשניה!

    1. היי דנה,
      מוזר כי מבחינת הכמויות זה היה אמור להספיק כי תבנית 20X30 היא כמו 2 אינגליש קייק בנפח שלה. בכל מקרה שמחה שיצא טעים!
      תודה שחזרת לעדכן 🙂

  10. שלום אפרת

    1. האם ניתן להכין במנג'טים ולא כקוביות ? ואז רק לשים במקרר ?
    2. האם ניתן לשלב עם ממרח הבוטנים ממרח לוטוס ? אני רוצה לעשות כמות כפולה של המתכון

    תודה אורית

    1. היי אורית,
      1. לדעתי כן, לא רואה בעיה. ואז אפשר לשים במקרר.
      2. לגבי השילוב של לוטוס וממרח בוטנים, מאחר ויש כאן גם שוקולד וזה כבר מגדיל את הטעמים אני ממליצה לבחור בממרח אחד.
      יום מקסים 🙂

  11. מכינה משהו דומה,
    במקום אגוזים קולה כחצי כוס שומשום על מחבת, מוסיפה אותם לפצפוצי אורז וממיסה במחבת את השוקולד עם כף גדושה של טחינה גולמית (בזהירות שלא יישרף, על להבה נמוכה…)
    ממליצה לנסות, יוצא מעולה.
    תודה אפרת על האתר המקסים ומעורר ההשראה 🙂

    1. שלום אפרת ובתלר
      בגירסה שבתלר מציעה, יש להשתמש גם בשוקולד המריר וגם בכף ממרח בנוסף לטחינה?
      תודה רבה ושבת שלום

    2. היי אריאלה,
      כף הטחינה היא במקום הממרח. בשוקולד מריר יש להשתמש בכל מקרה.
      שבת שלום 🙂

  12. תערובת קצת קשה פעם ראשונה שיוצא לי ככה ואני מנסה להבין מדוע ,עשיצי בדיוק מה שרשום 🙂
    עשיתי כל פעם דקה במקרוגל ולפי הצורך המשכתי.

    1. היי נחמי,
      דקה זה המון זמן. יכול להיות שזה התקשה בגלל חימום יתר. צריך לחמם במשך 20 שניות, להוציא ולערבב. אם זה עדיין לא נמס לגמרי להכניס ל 10-20 שניות נוספות ושוב להוציא ולערבב.

    1. היי בתיה,
      את יכולה להמיס במחבת קטנה על אש הכי נמוכה (גם גודל להבה וגם אש הכי נמוכות). חשוב לערבב ולוודא שהשוקולד אינו נשרף.

  13. צהריים טובים
    לא נסיתי עדדן את המתכון כי לא מצאתי פצפוצי אורז בשום נות
    איפה אתן קונות אותם?

    1. היי אורית,
      פצפוצי אורז ניתן למצוא בסופרים בדר"כ ליד מדפי הקורנפלקס. לפעמים ניתן למצוא גם בחנויות תבלינים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי נעמי,
      הפעם אין לי תשובה ודאית 😐 אני מתבלטת רק מהסיבה שאני חוששת שתערובת השוקולד תרטיב את הקורנפלקס ותפגע במרקם הקריספי שלו.
      בכל מקרה אם את מחליטה לנסות חשוב לקרר היטב את תערובת השוקולד לפני שמוסיפים את הקורנפלקס.
      שבת שלום 🙂

  14. אפשר להוסיף עוד כל מיני סוגי אגוזים?
    פקאן למשל?
    ואם אין לי, אפשר לוותר לגמרי?
    ןעוד שאלה. יש לך מתכון לחטיף שוגי וקוקומן?
    הכנתי את הטעמי שלך ויצא אחלה גמור ואני רוצה לנסות עוד חיקויים של המושלמים בחנות………

    1. היי דבורי,
      אפשר לשים אגוזים מכל הסוגים, גם פקאן. אם אין לך את יכולה לוותר ולהוסיף במקום עוד חצי כוס פצפוצי אורז.
      אין לי מתכון ספציפי לחטיף שוגי וקוקומן אבל המתכון הזה מזכיר מאוד בטעם את הקוקמן.
      לגבי מתכון לשוגי – יש את המתכון הזה שהוא מזכיר קצת את השוגי – חיתוכיות פצפוצי אורז

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר