מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חטיף שומשום

חטיף שומשוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 9, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

חטיף שומשום מ-2 מרכיבים בלבד, ללא אפיה

חטיף שומשום

מצרכים:

300 גרם שומשום (כ-2 כוסות)

3 כפות דבש

אופן הכנה:

-מחממים דבש במחבת כדקה עד שהדבש מתחיל לבעבע.

-מכבים את האש ומיד מוסיפים את השומשום למחבת ומערבבים כדקה.

-פורשים נייר אפייה על תבנית מרובעת קטנה.

-בעזרת כף מעבירים את תערובת השומשום לתבנית ומועכים לשכבה מרובעת אחידה. זהירות! התערובת חמה מאוד ועלולה לגרום לכוויה!

-מכניסים למקרר למשך שעה לפחות וחותכים לריבועים.

*טיפ: אם רוצים שהשומשום יהיה זהוב, לפני ההכנה ניתן לקלות אותו מעט במחבת על אש בינונית תוך כדי ערבוב (אין צורך לשמן את המחבת).


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

41 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי דינה,
      אם זו תבנית צורות מסיליקון אין בעיה. אפשר לצקת לתבנית, להכניס למקרר להתייצבות, להוציא ולחלץ בעדינות מהתבנית.

    1. היי אפרת,
      אפשר לקצוץ את השוקולד עם סכין לחתיכות קטנות ולשלב עם השומשום.

  1. שלום, הכנתי את המתכון וכעת ניסיתי לחתוך לקוביות וזה התחיל קצת להתפרק אז הפסקתי… למרות שהיה מעל 3 שעות במקרר. יש לך המלצה מה לעשות כדי שייחתך בלי להתפורר? תודה. אגב, הכנתי 200 גרם שומשום עם כף דבש וכף סילאן והשטחתי בתבנית אינגליש קייק

    1. היי שרי,
      זה בסדר שזה מתפורר קצת במיוחד אם זה יצא קצת דק. מומלץ להניח על קרש חיתוך ולחתוך בזהירות עם סכין ארוכה.

  2. פשוט נפלא. אמא שלי כבר מכינה דרך קבע את עוגיות הגרנולה המעולות והחטיפי שומשום האלה זה ממש מתכון שובר שיאים בקלות ובטעם. כל מי שטעם החמיא. בכלל לשלב בריאות עם טעם טוב זה חשוב ונצרך ממש. האתר שלך אהוד מאוד בקרב חברותי. תודה על מתכונים נפלאים ופשוטים. תמשיכי לשמח וליצור טעמים שכולם אוהבים!

  3. איפה מאחסנים?
    איזה גודל תבנית?
    ומסכימה עם מה שרשום למעלה…המתכונים פה נהדרים!
    תודה על השיתוף

    1. היי שרית,
      מכינים בתבנית קטנה בגודל של אינגליש קייק חד פעמית.
      מאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
      בהצלחה 😉

    1. היי נועה,
      בסביבות 2 כוסות. ניתן להוסיף עוד דבש במידת הצורך.
      חג שמח!

    1. היי הדר,
      ממש לא נורא, זה עדיין ייצא טעים 😉
      הקלייה בסף הכל נועדה בשביל לתת קצת צבע לשומשום.

    1. הי אורי,
      מאחר והדבש הוא מה שמחזיק את השומשום, בטמפ' החדר הדבש חוזר למרקמו הטבעי ולכן יש סיכוי שהחטיף יתפרק. כדי להאריך את הזמן אני ממליצה להקפיא את החטיף לפני ואז כך יוכל החטיף להחזיק יותר זמן בטמפ' החדר. כמובן שאם שומרים בתיק (ועדיף בקופסה סוגרה) רצוי שהתיק יהיה במקום קריר ולא בשמש/בחום.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר