מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חטיף גרנולה אפוי

חטיף גרנולה אפויFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 8, 2018
Last modified:אוגוסט 13, 2018

Summary:

חטיף גרנולה אפוי טעים במיוחד. אפשר לקחת לעבודה או לאכול כשמתחשק משהו מתוק.

חטיף גרנולה

מצרכים (10-12 יחידות):

כוס (110 ג') שיבולת שועל עבה

רבע כוס (32 ג') קמח מלא

שליש כוס (40 ג') אגוזי מלך טחונים

ביצה גדולה

4 כפות סירופ מייפל טבעי (או 3 כפות מלאות דבש)

שליש כוס (66 ג') שמן קנולה או שמן קוקוס מומס

כף חמאת בוטנים או ממרח שקדים או טחינה גולמית

1-2 כפות חמוציות או צימוקים (לא חובה)

לזילוף מעל: 50 גרם שוקולד מריר + חצי כפית שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.

-מערבבים את החומרים בקערה (מלבד השוקולד) עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.

-יוצקים 2 כפות מהתערובת לתבנית ובעזרת הידיים יוצרים מלבן בגודל 3X8 ס"מ. 

-אופים במשך 18-20 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים לחטיפים להתקרר.

-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר עם חצי כפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מערבבים לתערובת אחידה. ממלאים בשקית זילוף או שקית אוכל גזורה מעט בקצה ומזלפים פסים מעל כל חטיף (השוקולד מתקשה לאחר קירור).

*מומלץ לשמור בקופסה אטומה במקפיא.

חטיף גרנולה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


51 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    החטיפים החמודים יצאו כל כך משביעים וטעימים!!
    שלחתי את אחים שלי לבית הספר איתם והם סיפרו שזה יצא מווווושלם!
    תוך יומיים כל הכמות נגמרה! בעז"ה אכין שוב…
    תודה רבה על כללל המתכונים הנהדרים!

  2. היי אפרת,
    החטיפים יצאו ממש טעימים!! ממכר מאוד!! תודההה!!

    אני יודעת שהשאלה שלי תהיה מאוד מוזרה, אבל בכל זאת אשאל 😉
    האם יש לך מתכוני קינוחים ועוגיות שהם ללא סוכר וללא שום ממתיק אחר כגון: דבש/סילאן/ סטיביה וכדומה? ((פשוט אסור לי סוכר וגם לא ממתיקים אחרים)
    אשמח אם תשלחי לי מתכון (גם כשאת כותבת בו סוכר) אבל שאת חושבת שהוא יהיה טעים גם ללא סוכר וממתיקים..

    1. היי רחלי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      כרגע לא עולה לי מתכון כזה אבל אם אזכר במשהו אשלח לך למייל. אם נוריד את הסוכר/ממתיק מהעוגה או הקינוח לא יהיה לו טעם. צריך למצוא תחליף טבעי שימתיק את אותו קינוח/עוגה.
      תמרים רגילים מותר לך?

        1. אז אני חושבת שאפשר לנסות להכין את חטיף הגרנולה בלי סירופ מייפל ובמקום זה להוסיף לתערובת כ-2 תמרים מגולענים קצוצים.
          אם במקרה התערובת מתפרקת כדאי לשים 1-2 כפות נוספות של חמאת בוטנים או ממרח שקדים או טחינה גולמית.

  3. היי אפרת
    הכנתי את העוגיות וזה היה נראה נורא טעים אז הכפלתי את הכמויות וזה לא בדיוק יצא כל כך טעים הבצק היה ממש דביק והוספתי מלא קמח ואז היה אפשר פחות או יותר לעשות מזה משהו וכשהעוגיות יצאו זה היה ממש חסר טעם ושמתי מיפל ובתוכו בצקי ולא טעים וקראנצ'י כמו שרציתי בקיצור קצת התבאסתי, את יודעת אולי במה טעיתי??? אמרו לי שאם שמים בזה ביצה זה הורס לזה את הקראנצ'יות תודה רבה

    1. היי נירית,
      לפעמים כשמכינים בכמויות גדולות המרקם נפגע. זה קורה גם בעוגיות ובעוגות.
      הבצק היה אמור לצאת דביק ולא מוצק ויציב. כנראה שהשילוב של הכפלת הכמויות בשלוש והוספת הקמח פגעה במתיקות ובפריכות.
      ביצה לפעמים מרככת את הבצק אבל היא גם מדביקה את החומרים לכן היא נחוצה. במקרה הזה הביצה לא אמורה לפגוע בפריכות.

  4. שלום אפרת
    הכנתי את העוגיות ועל ההתחלה הכפלתי בשלוש
    והעוגיות יצאו בצקיות בתוכו וגם הבצק לא היה נוח לעבודה ובכלל לא מתוקות ברמה שלא היה להם טעם אשמח לדעת במה טעיתי ותודה בכל מצב!

  5. המתכונים פשוטים וטעימים במיוחד.אי אפשר שלא להודות לך אפרת.יש לי קמח שיפון בבית.אפשר להשתמש בו לחטיף?

    1. היי אסתר,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      לגבי שימוש בקמח שיפון- אפשר רק צריך לקחת בחשבון שבעוגיות לפעמים הטעם של הקמח קצת מורגש.

  6. היי התערובת יצאה לי דביקה מדי והיה קצת מסובך לערוך אותם בתבנית, וגם יצאה כמות קטנה בערך 8 קטנות, אשתמש להבא בכוס גדולה יותר אבל מה את ממליצה לעשות כשזה דביק מדי?

    1. היי אביגיל,
      כנראה שזה בגלל שימוש בכוס קטנה. צריך להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו זו שבתמונה.
      אם הצלחת לסדר אותם בתבנית תכניסי לתנור (זה לא נורא שזה דביק). אם את לא מצליחה לסדר בתבנית תוסיפי לתערובת עוד כרבע כוס שיבולת שועל וכף קמח.

      1. למרות שהיה דביק מדי הצלחתי לערוך בתבנית להבא אשתמש בכלי ולא עם הידים ודווקא יצא טעים. שמתי גרעיני חמניה טחונים כי לא היה לי אגוזי מלך והוספתי קצת זרעי פשתן.
        תודה על המתכונים בזכותך אני מחבבת את המטבח;)

  7. אני בדך כלל לא מגיבה באתרים וכאלה,
    אבל אני מגישה שזה ממש עבירה לא להודות לך על את כזה מקסים,
    ומתכונים נפלאים שכבר עשיתי המון מהם !! וכולם יצאו טעימים ומוצלחים…
    אז תודה ! 🙂
    אגב, במתכון הזה את ממליצה על תוספת שוקולד ציפס במקום חמוציות? מה אומרת, זה יצא טעים?

    1. היי אסתי,
      אפשר לשים סילאן אבל בגלל שהטעם שלו דומיננטי מומלץ לשלב אותו עם דבש או מייפל.

  8. הי אפרת האם הקוואקר הרגיל בקופסא שיש בסופר זה הכוונה בעבה?
    ונאם אפשר קמח רגיל אם אין לי בבית מלא?

    1. היי לילך,
      אפשר להכין עם קמח רגיל.
      לגבי הקוואקר, אמור להיות רשום על האריזה. אם רשום קוואקר זה הדק.

  9. היי,
    עשיתי את החטיפים, כל המצרכים היו לי בבית, יצא טעים ומשגע. אעשה את זה קבוע, קל להכנה ויש מה לנשנש.
    תודה

    1. אם מותר סירופ אגבה אז עדיף כי יש לו מרקם כמו מייפל. אם לא אז אפשר לשים כל תחליף סוכר מלאכותי אחר, כמו אבקת "כמו סוכר" וכדו'. אם במקרה התערובת מתפרקת כדאי לשים 1-2 כפות נוספות של חמאת בוטנים או ממרח שקדים או טחינה גולמית.
      שבת שלום 🙂

    1. אם רוצים שזה יהיה קצת יותר אוורירי אפשר להוסיף גם קצת קמח לבן אבל לא קריטי.

    1. אפשר לוותר על הביצה אבל צריך לקחת בחשבון שאולי החטיף ייצא קצת יותר מתפורר.
      האגוזים מוסיפים טעם וקראנצ'יות אבל אפשר לוותר עליהם.

  10. תודה על המתכון
    האם אפשר להכין עם פצפוצי אורז במקום השיבולת שועל ? משיקולים של רגישות לשיבולת שועל
    תודה

  11. שלום אפרת,
    ראשית תודה רבה על המתכונים המדהימים!
    אני נהנית מהם בכל יום מחדש…
    ישר כוח גדול עלי והצליחי 🙂

    שאלתי: אפשר להכין במקום קוואקר, תערובת של גרנולה מוכנה עם שקדים?

    והאם אפשר במקום דבש סילן?

    תודה רבה 🙂

    1. תודה אור ❤️
      כן, אפשר לשים תערובת גרנולה מוכנה.
      אפשר לשים סילאן אבל בגלל שהטעם שלו דומיננטי מומלץ לשלב עם דבש/מייפל.

  12. אין מילים להגדיר את המתכון הנפלא הזה, הקישואים הם כוכב במטבח כמעט בכל ארוחה. קליל , נעים להכנה, ובעיקר טעים ,עם מרכיביו הפשוטים והזמינים
    תודה רבה

  13. היי אפרת
    האם אפשר עם קמח רגיל? פחות ממולץ לדעתך מבחינת הטעם? אם כן אקנה במיוחד
    תודה רבה לך 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר