מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חטיף בטטה

חטיף בטטהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On ספטמבר 4, 2014
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

יושבים מול הטלוויזיה ובא לכם נשנוש קל? חטיף בטטה אפוי בתנור קריספי, בריא וטעים 🙂

חטיף בטטה

מצרכים:

1 בטטה בינונית

2 כפות שמן זית

מלח

תבלין צ'ילי גרוס (אם מכינים לילדים ניתן לוותר)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות בתוכנית טורבו.

-מקלפים את הבטטה בעזרת קולפן ירקות. מניחים על מגבת נקייה ומייבשים היטב (חשוב לייבש היטב לקבלת קריספיות). מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם שמן זית, מלח ותבלין צ'ילי.

-מניחים את רצועות הבטטה על נייר אפיה באופן שווה (מומלץ לא להניח את רצועות הבטטה אחת על השניה- במידת הצורך ניתן לחלק לשתי תבניות). אופים במשך 10-12 דקות.

הערה: יש להשגיח על הבטטות במהלך האפיה מאחר והן נוטות להישרף במהירות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

22 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    האם רצועות הבטטה אמורות להיות יבשות לגמרי אחרי הנחתן על המגבת מספר דקות?

    אם הן רטובות אז לא מתאים עדיין או שזה בסדר?

    1. היי עינת,
      טורבו זה מאוורר עם עיגול מסביב. זה אמור לייבש את הבטטה.
      רצוי שהבטטות יהיו כמה שיותר יבשות. ככל והן יבשות כך יהיו קריספיות.

  2. היי אפרת

    עכשיו עכשיו אני בתחילת הכנת המתכון

    האם כאשר אני מניחה על מגבת (מגבת נייר) את הבטטה האם אני צריכה להקפיד להניח כל חתיכה בנפרד מהשנייה או שאפשר בערבוביה גם אחד על גבי השני? ולכמה זמן ?

    ושאלה אחרת מצב טורבו זה מאורר בתוך עיגול האם לא ייבש מידי?

    1. לדעתי הפריכות תפגע. לעומת זאת יכול להיות שאם תטגני בשמן עמוק הפריכות תשאר.

  3. היי אפרת נראה מעולה -במקרה קניתי מקלות בטטה קפואים. אז פשוט לשטורף וליבש והמשך רגיל?תודה

    1. היי ענתי,
      אפשר אבל קחי בחשבון שיכול להיות שזה יהיה פחות קריספי כי בטטה קפואה מפרישה יותר נוזלים.

  4. יצא מעולה!!! תודה.
    גם אני קצת התעצלתי לפרוס אחד אחד.
    הכנסנו ככה וכשהוצאנו מהתנור מהר נשנשנו את כל הציפסים שיצאו אפויים טוב, והכנסנו לכמה דקות נוספות את הציפסים שהיו מכוסים שיקבלו גם הם קראנץ.

  5. אפרת יקרה,
    כרגיל, מתכון מושלם מאתר מושלם!!!
    האמת היא שיצאה לי כמות גדולה ולא היה לי כח לשים בכמה תבניות, אז שמתי את הכל בתבנית אחת ומידי פעם ערבבתי. יצא ממש טעים!
    שוב תודה רבה,
    מיכל

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להכין עם תפוח אדמה כמובן. אפשר גם עם ירקות אחרים כמו סלק, קישוא, גזר, ארטישוק ירושלמי אבל חשוב לייבש אותם היטב כדי שייצאו פריכים לאחר אפיה.
      חג שמח!

    1. כן מיה.
      לקלף בעזרת קולפן לרצועות ארוכות ואז להניח את הרצועות על מגבת נקייה ולייבש היטב.
      שבוע נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר