מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף עם תפוח אדמה

חזה עוף עם תפוח אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 22, 2017
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

תבשיל חזה עוף עם קוביות תפוחי אדמה (סופריטו ) – שמים את כל החומרים בסיר ומניחים לתבשיל להתבשל..

חזה עוף עם תפוח אדמה

מצרכים (4-5 מנות):

1 בצל בינוני-גדול קצוץ

800 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות (בגודל כס"מ וחצי)

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (בגודל כס"מ וחצי)

חצי כוס מים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר גדול (אש בינונית) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל כדקה (אין צורך להמתין שיזהיב).

-מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומתבלים בכורכום, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוזגים חצי כוס מים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים. יש לערבב את התבשיל כל 10 דקות ולוודא שהוא אינו מתייבש. במידה וכן – יש להוסיף מים לפי הצורך.

*מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

79 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר אבל יהיה שינוי באופן הכנה. מתחילים מטיגון הבצל, מוסיפים קוביות תפוחי אדמה וממשיכים במתכון לפי מה שרשום. מבשלים במשך 30-40 דקות.
      במחבת נפרדת – מטגנים את קוביות ההודו כ-2 דקות מכל צד. מתבלים במעט פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור. מכסים ומבשלים במשך 2-3 דקות. לאחר שתפוחי האדמה מתרככים מוסיפים את קוביות ההודו לסיר ומערבבים 2-3 דקות נוספות.

  1. אני בדרך כלל לא נוהגת להגיב, אבל הפעם כבר הייתי חייבת! הכנתי עד כה מספר מתכונים מהאתר שלך ובכל פעם מחדש אני נדהמת מהקלות וכמובן מהתוצאה!! טעים טעים טעים!!

    1. היי אנה,
      את הגזר מומלץ לחתוך לעיגולים ולהוסיף יחד עם תפוחי האדמה.
      את הפטריות מומלץ לחתוך גס, להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן במשך 8 דקות. לאחר מכן להוסיף עוף ולהמשיך כרגיל.

    2. הילדים ליקקו אצבעות, פעם הבאה אני חייבת להכין כמות כפולה…
      המתכונים שלך תמיד מדהימים וטעימים, תודה!

    1. היי שרון,
      אפשר לשים קוביות של צלי כתף אבל יש לבשל קודם בנפרד במים עד לריכוך ורק אח"כ להוסיף את תפוחי האדמה. צריך לקחת בחשבון שאם אין סיר לחץ, בישול הבשר יכול לקחת כשעתיים-שלוש.

    1. כן. חשוב רק שיהיה רוטב אז תוסיפי קצת יותר נוזלים לתבשיל במידת הצורך.

    1. היי שרית,
      אפשר. רק שמשך הבישול יתארך. יש להוסיף את הפולקע לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. אח"כ לכסות את הסיר, להנמיך את האש ולבשל במשך 35 דקות (אם התחתית יבשה או שהעוף נדבק לתחתית יש להוסיף קצת מים). לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה, מים ותבלינים, מכסים ומבשלים עוד 30-40 דקות.

    1. את יכולה לוותר על הכורכום. אם חסר צבע, שימי קצת יותר פפריקה מתוקה.
      יום מקסים 🙂

  2. אפרת יקירה, פורים שמח
    אני בדיוק מכינה את התבשיל בשביל עצמי, לארוחת ערב,מה את ממליצה לי להוסיף בתור תוספת? תודה

      1. שבת שלום ותודה רבה על התייחסותך. הרגע סיימתי לאכול. וואווווו מעולה!!!! ריח נהדר. וטעם חלומי. שמחתי להכיר מתכון חדש. תבורכי

  3. היי אפרת! שעתיים לפני כניסת השבת ואני עדיין מתלבטת מה לעשות עם החזה עוף! נמאס כבר להכין שניצל! רצתי למחשב ונכנסתי ישר לאתר שלך, מצאתי את המתכון הזה, הדפסתי, רצתי חזרה למטבח והכנתי 🙂 לא היה לי מספיק חזה עוף אז הוספתי סלסלת פטריות שפרסתי, ואפרת, יצא מהמם!!! בעלי גם התלהב, אז תודה רבה רבה משנינו 🙂 שבוע טוב ומבורך 🙂

  4. תפוחי האדמה התרככו מהר מאוד. יכול להיות שתוך רבע שעה מוכן?
    ונשארנו הרבה מים האם להוציא ולסנן או להשאיר את התבשיל עם הנוזל?

    1. באמת מהר 🙂
      אפשר להמשיך לבשל ללא מכסה על אש בינונית עד שהמים יתאדו. או להוציא חלק מהמים.

  5. יצא ממש ממש טעים אחלה מתכון רק שהבת שלי בת השנה וחצי לא אוהבת כמעט כלום מה את ממליצה לי להכין לה?!

    1. היי הודיה,
      את יכולה לנסות להכין לה פנקייק, לביבות תפוחי אדמה וגזר, חלה מטוגנת עם ביצה, קציצות בשר ניסית להכין לה? ברוטב או בלי רוטב? יש קציצות עוף וירקות. פתיתים עם בשר טחון,
      פשטידת גבינות וזיתים, לביבות גבינה.
      בכל מקרה, זה גיל מסוים שהיא מסרבת לאכול. זה יעבור 🙂 תראו לה שאתם אוכלים ונהנים (מבלי ללחוץ עליה לאכול) והיא לבד תבקש לטעום אחרי כמה זמן. זה עובד.

    1. היי הדס,
      אילו אופציות אחרות יש לך? אני ארשום לך מה הכי מתאים מבניהן.

  6. האם אפשר לשים תפוחי אדמה בכמות גדולה יותר כרצוני, או שזה משבש את היחס בינם לבין העוף?
    תודה גדולה

  7. אפרת יקרה!
    איזה כיף לבשל את המתכונים שלך. הכנתי את התבשיל הזה כבר כמה פעמים ובכל פעם התגובות מדהימות ואין אחד שלא לוקח מנה שנייה (או שלישית).
    תודה

  8. האתר פשוט מדהים, בגלל שאני נכנסתי בשנה האחרונה למטבח בצורה רצינית, המון פעמים אני משתמש באתר הזה כדי למצוא מתכונים וב-95% מהפעמים אני מוצא פה את אשר חיפשתי, אתר מצויין ומי שמפעיל אותו עוד יותר

      1. תודה רבה. שבת שלום ומבורך.
        השבת אני מכינה מספר מתכונים מהאתר שלך. הכל כל כך טעים. אלופה!!!

  9. הי אפרת,
    הכנתי את התבשיל שלך ויצא ממש טעים
    אשמח לקבל עוד תבשילים קלים וטעימים כאלה
    שתהיה לך שבת שלום

  10. היי
    כבר כמה פעמים הכנתי את התבשיל הזה. והוא מצוין ממש!!!
    הילדים משוגעים על זה.
    רק הכפלתי כמויות כי יש לי צורך ביותר מנות.

  11. אפרת היקרה !
    אשמח לקבל מתכוני עוף המתאימים לילדים קטנים כמו למשל, עוף ברוטב עגבניות מבושל, צלי עוף עדיף שהעוף יהיה מבושל ולא צלוי בתנור .
    המון תודה אליה
    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר