מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף עם גזר ושזיפים

חזה עוף עם גזר ושזיפיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 13, 2015
Last modified:אוגוסט 4, 2015

Summary:

חזה עוף עם בצל, גזר ושזיפים מיובשים ברוטב מתוק-פיקנטי

חזה עוף עם גזר ושזיפים

מצרכים (2 מנות):

4 פרוסות חזה עוף חתוכות לקוביות

1 כף קמח/ קורנפלור

2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות

1 בצל גדול חתוך גס

2 שיני שום קצוצות

8-10 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים

תיבול: 2 כפות סילאן, מלח, פלפל שחור ורבע כפית פפריקה חריפה.

אופן הכנה:

-מקמחים את קוביות חזה העוף בקמח. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את חזה העוף 1-2 דקות מכל צד, עד שהופך צבעו ללבן. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (אין צורך שמבפנים העוף יהיה מבושל לגמרי).

-מנגבים מעט את המחבת מנוזלי העוף ומטגנים עם כף שמן את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שמעט מתרככות.

-מוסיפים את השום, השזיפים וחזה העוף (שטוגן קודם לכן) ומתבלים בסילאן, מלח, פלפל ופפריקה חריפה.

-מערבבים לספיגת הטעמים במשך 2-3  דקות ומגישים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי 🙂
    מה הכוונה ב- 4 פרוסות חזה עוף? 4 חצאי פרפר? כלומר, בערך קילו? מצד שני כתוב 2 מנות… אז אני מניחה שלא…
    אשמח להבהרה 🙂 תודה!!

    1. היי מור,
      חזה עוף הוא מטבעו חלק יחסית יבש ולא מאוד עסיסי ולמרות זאת לדעתי לא אמורה להיות בעיה לחמם על הפלטה. חשוב רק לא לייבש את זה בהכנה הראשונה, כלומר לא לבשל יותר מידי את העוף.

    1. תודה!
      שאלה נוספת: כמה זמן אמור לקחת כל הבישול? מהרגע שמוסיפים את העוף והשזיפים והתיבול לגזר ולבצל? כמה דקות? חצי שעה?

    2. היי יפעת,
      לאחר שהגזר (או הבטטה) מתרככים, מוסיפים את העוף, השזיפים וכו' ומתבלים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
      שבוע נפלא 🙂

  2. הכנתי אתמול לאורחים שהזמנו מעכשיו לעכשיו, שמתי גזר גמדי במקום רגיל כי זה מה שהיה ויצא פשוט מעולה !!!!! סוחף מחמאות ומנות שניות , טוב שהכפלתי מראש, אשריך אפרת על המתכונים המדויקים והמהירים ועל הסבלנות וההסברים

    1. היי ציפי,
      הקימוח יוצר שכבה עדינה לעוף שסופגת את הרוטב יותר טוב וכך גם הוא יוצא עסיסי יותר אבל אין בעיה לוותר על הקימוח.
      יחסית אין במנה הזאת הרבה רוטב. אם רוצים יותר אפשר להכפיל כמויות של הרוטב ולהוסיף כמה כפות של מים. אם מעדיפים פחות רוטב אפשר להכין את המנה כמו שהיא.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר