מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף עם ירקות

חזה עוף עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 27, 2017
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון לחזה עוף עם ירקות ברוטב טריאקי פיקנטי – מוסיפים למחבת את כל הירקות הקפואים שיש במקפיא.

חזה עוף עם ירקות

מצרכים (כ-4 מנות):

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות/רצועות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ

חצי גמבה חתוכה לקוביות

כוס גזר גמדי משקית קפואה

כוס שעועית ירוקה משקית קפואה

חצי כוס שעועית צהובה משקית קפואה

חצי תערובת אפונה וגזר משקית קפואה

חצי כוס תירס משקית קפואה/קופסת שימורים

שליש כוס מים רותחים

תיבול: 5 כפות רוטב טריאקי, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה), רבע כפית תבלין צ'ילי חריף (לא חובה), מעט פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה/סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את חזה העוף כדקה וחצי מכל צד, עד שהופך ללבן בחלק החיצוני אך מבפנים לא מבושל לגמרי. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת/סיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים גמבה ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות, עד שהיא מעט מתרככת.

-מוסיפים גזר גמדי, שעועית ירוקה, שעועית צהובה, תערובת אפונה וגזר ומבשלים עם מכסה במשך 8 דקות. מוסיפים תירס ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את חזה העוף (בלי הנוזלים), שליש כוס מים רותחים ומתבלים ברוטב טריאקי, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, תבלין צ'ילי ופלפל חריף. מערבבים במשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

הערה: אפשר להכין את המתכון עם כל סוגי הירקות הקפואים שיש לכם במקפיא.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

36 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר. יכול להיות שזה ייצא קצת חריף. אני ממליצה להוסיף גם כף סילאן אם יש לך.

  1. היי,
    האם ניתן לזרוק הכל ביחד? ואם כן, כיצד הכי מומלץ לעשות זאת? קודם הבשר או קודם הירקות?

  2. יצא פשוט מעולה.
    חשבתי ש5 כפות טריאקי נשמע הרבה אז שמתי רק 3.
    בפעם הבאה אשים 5. לומדים מטעויות… (-:

    (עשיתי עם בצל, גזר ופטריות ויצא מעולה)

    1. היי הודיה,
      במקום טריאקי אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה + 2 כפות סילאן.

  3. הי רציתי לשאול, אני מכינה את המוקפצים האלה הרבה אבל בשונה ממה שכתבת אני מכניסה הכל ביחד ומשאירה על להבה נמוכה עד שמוכן
    מה הקטע בכל השלבים האלה?
    זה לא סתם מסבך ומאריך את זמן ההכנה?

    תודה על כל המתכונים הנפלאים!!

    1. היי הדסה,
      בשיטה הזאת מצאתי כי העוף נשאר הכי עסיסי. בכל מקרה, אם נוח לך לעשות הכל ביחד וזה יוצא טעים אז מצוין 🙂

  4. תודה רבה רבה על כל המתכונים.
    שאלה כללית בקשר לחזה עוף – איך קונים בצורה הכי פשוטה ומוכנה לעשייה שיש ?
    (חסרת ניסיון בעולם הבישול)

    1. היי מאיה,
      ניתן לקנות בכל סופר במחלקת הבשר חזה עוף שהוא כבר ארוז וחתוך לשניצלים.
      אפשרות נוספת (הכי קלה) היא לבקש מאחד העובדים במחלקת הבשר לחתוך חזה עוף שלם לקוביות קטנות.

  5. אני די חדש בעולם הבישול, ולכן אשמח לשמוע: את מדברת על ירקות קפואים, לכן רציתי לשאול:
    1. האם אפשר להחליף את הירקות הקפואים בירקות מקופסאות שימורים?
    2. ירקות קפואים – להוציא ישר מהשקית שבמקפיא ולשים במחבת/סיר או שלהמתין שיפשירו?

    1. היי דורי,
      1. אפשר להשתמש בירקות מקופסת שימורים רק צריך לקחת בחשבון שלעיתים יש להם טעם לוואי (בגלל השימורים) ולכן עדיף להשתמש בירקות קפואים.
      2. לא חובה להפשיר את הירקות לפני השימוש. אפשר להוסיף אותם ישירות למחבת/סיר בעודם קפואים.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  6. שלום אפרת יש לי במקפיא "מכסה סטייק" שקיבלתי אותו ולא מעוניינת לטגן או לעשות גריל האם אפשר לעשות ממנו צלי ברוטב תודה

    1. היי פרידה,
      אני לא מכירה את החלק הזה אבל אם מדובר בסטייק אז הוא לא מתאים להכנת צלי ברוטב.
      שנה טובה 🙂

  7. היי, רציתי לשאול השלב שבו מבשלים את גזר גמדי וכל הירקות רשום לבשל כ 8 דקות עם מכסה, האם מבשלים עם מים?

    1. אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז בדר"כ אין צורך במים אבל אם במקרה התבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר