מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף חמוץ מתוק

חזה עוף חמוץ מתוקFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 12, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

חזה עוף חמוץ מתוק

מצרכים:

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

חומרי הטמפורה:

1/2 כוס קמח תופח

1/4 כוס מי סודה (מים מוגזים)/ מים קרים

1 ביצה

מלח, פלפל

רוטב חמוץ מתוק:

2 כפות סוכר

2 כפות דבש

4 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

4 כפות מים

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום כתושה

1 כפית קורנפלור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי הטמפורה בקערה למרקם אחיד ומערבבים בפנים את קוביות חזה העוף.

-מטגנים את קוביות העוף במחבת  כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת.

הכנת הרוטב: מבשלים את כל חומרי הרוטב במחבת ומערבבים כ-2 דקות. טובלים בפנים את העוף ומערבבים עם הרוטב עוד כדקה ומסירים מהאש.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"אפשר להוסיף לרוטב מעט חמאת בוטנים,מומלץ." (רודי)

"הכנתי אמש ויצא לי מושלם!!!!" (דיאנה)

"עשיתי את זה מספר פעמים וזה מאוד טעים" (אופיר)

 

 

עוף בטמפורה, חזה עוף חמוץ מתוק, חזה עוף בטמפורה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

304 תגובות

הוסף תגובה
  1. דבר ראשון מתכון טעים מאודד!!
    גם לי התפרקה הטמפורה בבישול והגעתי למסקנה שצריך לטגן את העוף בכמויות קטנות כל פעם כדי שהטמפורה לא תתפרק וכמובן לא לערבב יותר מידי בזמן הבישול.
    חוץ מזה אתר מדהים! משתמשת בו מלא! תודה רבה!!!

  2. יצא מושלם מבחינת הטעם והנראות! שמתי טריאקי במקום סויה/צ׳ילי מתוק. בתוספת ׳אורז צהוב בניחוח שום׳- מתכון מהספר שלך אפרת.

  3. הי אפרת
    הכנתי עכשיו לצהריים לילדים ויצא טעים מאוד! אמנם הצבע לא מהמם כמו שלך 😊 אבל הילדים אמרו שטעים וחיסלו הכל…
    רק שאלה: הטמפורה התפרקה בטיגון. למה? עשיתי לפי המתכון והכמויות…
    בכל מקרה תודה על המתכונים הנפלאים שלך. ויישר כח!!!

    1. שמחה שיצא טעים, זה מה שחשוב 🙂
      לגבי הטמפורה, השתמשת בכוס זכוכית רגילה עם ידית?

    1. הטמפורה כנראה יצאה נוזלית מידי. השתמשת בכוס בנפח 240 מ"ל?

  4. התכונתי ברוטב הזה שלך.

    בכל מקרה בישלתי תפו"א במים ואז שמתתי מעליהם את החזה עם הרוטב שלו וזה יצא מאד מתאים רק שהיה חסר לי רוטב סויה כך

    שהטעם הפעם יצא לא מאוזן אולי מדי מתוק, משהו לא כמו פעם קודמת.

    מה אפשר לעשות כעת?

    תודה רבה!

    1. נכון, רוטב הסויה מאזן את הטעמים. בלעדיו זה יוצא פחות מוצלח.
      אין לי רעיון לתחליף שיעשה את העבודה כמו רוטב סויה אבל אולי אפשר להוסיף כמה כפות מים, כף נוספת של מיץ לימון ומלח לפי הטעם.

  5. ערב טוב אפרת,

    אפשר לבשל ברוטב תפוחי אדמה ולהוסיף את החזה אחרי טיגונו?

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. הכוונה לרוטב שיש בו תפוחי אדמה? אם כן אז אפשר.
      שבת שלום 🌷

    1. היי מיטל,
      אפשר לערבב חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.

  6. היי אפרת, מועדים לשמחה!
    האם ניתן להחליף את הקמח בקמח תופח לפסח? ניתן להכין את המתכון כשל״פ?

  7. בקשר לשניצלים: פירורי לחם במקום הקמח?! פשוט אני מחפשת דרך קצרה לעטוף השניצל וחשבתי

    אולי.

    החזה במתכון הזה לגמרי עטוף. יהיה טעים אם רק יטגנו?

    בקשר לשאלתי השנייה, אולי המתכון שהצעת "חזה עוף ברוטב" באמת יכול להתאים אחרי

    קימוח, כי יש בו רוטב, השאלה אם זה מאד טעים?

    או אולי להוריד מהדבש והסוכר במתכון שעשיתי?!

    הרבה תודה!

    1. לא בטוחה אם פירורי לחם כל כך יתאימו. אפשר פשוט לפזר קמח מעל קוביות חזה העוף ולערבב עם הידיים. לא חייבים לעטוף לגמרי עם כל הטמפורה.
      אפשר להכין בלי ציפוי או קימוח בכלל אבל כן מומלץ לקמח לפחות כי זה מעניק גם עסיסיות ורכות לעוף וגם הרוטב נתפס בעוף טוב יותר.
      לגבי המתכון של "חזה עוף ברוטב", הרוטב די טעים. תסתכלי על המרכיבים של הרוטב ותראי אם את אוהבת.
      את יכולה להשאר עם הרוטב במתכון הזה, לוותר על הסוכר ולשים כף אחת של דבש. לפני שאת מוסיפה את העוף אני ממליצה לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.

  8. יש לי 2 שאלות:

    אפשר להכין בצורה כזו שניצלים תערובת אחת לציפוי וזהו? היה מאד מקל.

    יש חזה בסגנון כזה (טמפורה או קמח) אבל לא מתוק?

    תודות!

    1. מה הכוונה שניצלים? עם פירורי לחם? איפה נכנס הרוטב?
      את יכולה לקמח חזה עוף בקמח או קורנפלור ולטגן כדקה מכל צד. להעביר לצלחת. לאחר מכן לטגן בצל, להוסיף את חזה העוף ולתבל במה שאת רוצה. ראי מתכון שפירסמתי היום – חזה עוף עם בצל.
      או שאפשר להכין את הרוטב במתכון הזה – חזה עוף ברוטב .

  9. היי!

    קצת דחוף!

    מתאים עם שווארמה?

    אפשר בלי רוטב הצ'ילי? יש לי תבלין.

    מה עושה הטמפורה? מה ההבדל מציפוי של קמח או קורנפלור?

    אם אני מכינה לתשעה אנשים? להכפיל פי?

    1. היי דבי,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה, רק עכשיו ראיתי.
      פחות מתאים עם שווארמה. עדיף חזה עוף.
      אפשר לוותר על הצ'ילי המתוק ולשים ממש קמצוץ תבלין צ'ילי.
      הטמפורה מעניקה רכות לעוף. קמח או קורנפלור- לא משנה. תשתמשי במה שיש לך.
      מבחינת כמויות, אם זו המנה העיקרית היחידה תכפילי ב-3 (קילו וחצי חזה עוף). אם זו מנה שמוגשת לצד מנה/מנות בשר/עוף נוספות מספיק להכפיל ב-2 (קילו עוף).

  10. אפשר להכין תמתכון בחמישי ולשים במקרר עד שבת או שזה חייב שזה יהיה טרי,תודה רבה והמתכונים מאוד טעימים!!

  11. היי. אח אני רות הלהכין את החזה עוף בלי הטמפורה איך אני מכינה את זה? צריך לטגן קודם את חתיכות החזה עוף, לבשל אותם? צריך להשרות ברוטב או לבשל את הרוטב ולזרוק לשם את חתיכות החזה עוף?

    1. אפשר להכין באותו אופן רק בלי הטמפורה. כלומר לטגן את העוף קודם בנפרד ואז עם הרוטב.

  12. יצא ממש רך וטעים! תודה! אני רוצה להכין שוב, אך הייתי רוצה להתבסס על טריאקי או משהו אחר במקום הצילי והסויה (יש בין ה'קליינטים' שלי מתנגדים לטעם של הסויה והצילי מתוק). אני יודעת שיש לך מתכון אחר של חזה עוף בטראיקי, הכנתי אותו פעמיים וכולם התלהבו, אך עכשיו אני מחפשת מתכון בסגנון הזה – של טיגון מקדים, כי נראה לי שאוכל להקפיא אחרי הטיגון ולהכין את הרוטב סמוך לארוחה וזה יכול להיות אידיאלי לחגים. אם יש לך רעיון איך להמיר את המתכון הזה ,מאד אשמח.
    תודה!

    1. היי,
      אפשר להכין את הרוטב מ- 2 כפות דבש, 6 כפות טריאקי, 4 כפות מים, 1-2 כפות מיץ לימון (לפי הטעם), 1 שן שום כתושה ו-1 כפית קורנפלור.

  13. הכנתי בשישי, הרוטב יצא מצויין אבל כשטיגנתי את העוף בטמפורה במחבת כל הטמפורה ירדה… יש לך מושג למה? מה עשיתי לא בסדר? תודה!

    1. השתמשתי במחבת….העוף לא נדבק פשוט בערבוב של העוף כדי להפוך אותו הציפוי של הטמפורה התקלף. יכול להיות יותר מדי שמן? או שיותר מדי חתיכות עוף? עשיתי כמות כפולה קילו וגם הכפלתי את הכמויות של הטמפורה.

    2. אז יכול להיות שזה בגלל כמות גדולה וצפיפות במחבת. גם כשאני מכינה יש חתיכות בודדות שהציפוי בהן מתקלף באופן חלקי אבל רוב חתיכות העוף נשארות בסדר.

  14. הכנתי לשבת, אז עשיתי כמות רוטב כפולה, חבל שלא עשיתי גם כמות עוף כפולה!
    היו אורחים וההתלהבות היתה גדולה!
    תודה ושבוע נפלא

    1. אני מניחה שאפשר להמיר בחצי כוס קמח ללא גלוטן + חצי כפית אבקת אפיה.

  15. הי נראה טעים רוצה להכין אל אין ברשותי קמח תופח אלה רגיל ויש לי שמרים בבית
    תוכלי לומר לי אם יש דרך אחרת להכין?
    תודה ליאת

    1. היי ליאת,
      אם זה בקשר למתכון הזה אז אפשר לערבב חצי כוס קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפיה (שמרים לא מתאימים כאן). אם אין לך אבקת אפיה שימי רק חצי כוס קמח רגיל.

  16. מומלץ להוסיף לעוף החמוץ מתוק גם פלחי אננס בשלב הבישול עם הרוטב, פלחי בצל (ברוחב 1-2 ס"מ) ופלפל אדום (כ-2X2 ס"מ). את הפלפל והבצל יש לטגן 2-3 דקות לפני שמבשלים עם הרוטב – יאמי!!!

  17. אפרת אהובה, הכנתי עם פרגית, וללא צ'ילי מתוק. יצא מושלם!!
    הילדים נהנו והתלהבו.
    תודה רבה על עוד מתכון מוצלח.

  18. אפרת אהובה, הכנתי אתמול את חזה העוף ברוטב חמוץ מתוק.
    יצא ממש מושלם! הילדים מאוד אהבו.
    תודה רבה יקירתי, על עוד מתכון מוצלח מהאתר המקסים שלך.

  19. הי אפרת,
    יש לי שניצלים ולא חזה עוף. אפשרי להשתמש בהם למתכון זה?
    וגם.. אין לי צילי חמוץ מתוק.
    מה דעתך?

    1. היי גליה,
      אפשר להכין עם שניצלים.
      הצ'ילי המתוק מוסיף טעם אבל אם אין לך אני מניחה שזה ייצא טעים גם בלי.

  20. גם את המאפה פטריות שלך… אפשר להקפיא..??
    סעודת ליל שבת שלי מורכבת השבת מהמתכונים שלך… יישר כוח גדול..!

    1. בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שבצק עלים אפוי משנה קצת את המראה והטעם שלו לאחר הקפאה.

  21. שלום,
    אני מאוד נהנת מהמתכונים שלך- תןדה רבה.
    האם ניתן לשמור בהקפאה את החזה לאחר הטיגון ללא הרוטב…. (שמתי לב שיצא לי יותר מידי ואני לא אוהבת שנשאר..)
    תודה רבה…

  22. אם אני רוצה להשרות את החזה עוף במירנדת חמוץ-מתוק מה בדיוק יהיה סדר הפעולות שלי?
    או שזה לא הולך ביחד, או טמפורה או השריה במירנדה?

    1. היי,
      אם את מכינה את המתכון כמו שהוא עם הטמפורה אין צורך להשרות את העוף לפני. זה לא ישנה את הטעם בצורה משמעותית.

    1. היי,
      הצי'לי מוסיף לטעמים אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר להכין גם בלי.

  23. היי
    הכנתי את המתכון ויצא מאוד טעים, פרט לטמפורה שיצאה מעט דייסתית…יש לך מושג למה זה קורה? האם הייתי אמורה לטגן את הנתחים בטיגון עמוק?

    1. היי טליה,
      מה הכוונה דייסתית? המרקם צריך לצאת לבן ומעט סמיך. לא היה צורך לטגן בשמן עמוק. מספיק היה לטגן במחבת עם מעט שמן.
      בסוף הטיגון העוף היה צריך לקבל מין ציפוי עדין כזה.
      חג שמח 🙂

    2. היי,
      הכוונה שלאחר הטיגון, הטמפורה לא נעשתה קריספית אלא קיבלה מרקם דייסתי.
      תודה וחג שמח!

    3. נכון, הציפוי יוצא מעט רך ופחות קריספי. אבל זה בסדר כי בסופו של דבר מערבבים אותו עם הרוטב והרוטב גם ככה מרכך אותו.

    4. היי תודה על התגובה.
      אז במידה ואני מוותרת על הטמפורה, לטגן את העוף עד שמלבין ואז עוד כשלוש דקות עם הרוטב?
      או שעליי להוציא את העוף לאחר הטיגון ולתת לרוטב להתבשל ללא העוף ורק לאחר מכן להוסיפו?
      ודבר אחרון- האם הגיוני צבלינת שילוב הטעמים להוסיף לרוטב של העוף גם מלח ופלפל?
      תודה!

    5. נכון, לטגן את העוף עד שמלבין מבחוץ, להעביר לצלחת. לבשל רוטב ולהוסיף את העוף בלי הנוזלים שהצטברו.
      את העוף יש לטגן עם מעט מלח ופלפל שחור ואז אין צורך להוסיף גם לרוטב.

    1. אין צורך לשים מלח ופלפל שחור. אם אתה בכל זאת רוצה לשים אז ממש קמצוץ מכל אחד.
      חג שמח 🙂

    1. היי,
      לגבי הקורנפלור, אפשר לוותר אבל לגבי הסויה אני לא בטוחה כי הסויה מוסיפה טעם.

  24. הכנתי את המתכון הזה יצא מעולה כמו שאר המתכונים באתר שלכם…
    שאלה: האם אפשרי להכין ללא טיגון החזה אלא בצליה במחבט פסים או רגיל?

    1. היי קארין,
      אם את מכינה את העוף בלי הטמפורה אז אפשר לצלות במחבת פסים ואח"כ לערבב עם הרוטב.

  25. היי אפרת
    רוצה להגיש לאורחים
    האם אפשא להכין את העוף ואת הרוטב מראש ולפני ההגשה לשים ברוטב
    או שיש לך רעיון אחר
    תודה עך המתכונם הנפלאים שלך,תמיד מוצאת פה מה שאני צריכה בלי סיבוכים

    1. היי ג'וליה,
      אפשר להכין מראש את העוף והרוטב ולערבב לפני ההגשה אבל קחי בחשבון שכשמערבבים זה צריך להיות במחבת מחוממת כדי שהעוף ימשיך להתבשל והטעמים ייספגו כמו שצריך.
      אפשרות נוספת היא מה שהצעתי לנאוה בתגובה קודמת (ראי כמה תגובות קודמות).
      שבת שלום 🙂

    1. איך שאת רגילה לחמם. על הפלטה או בתנור.
      קחי בחשבון שזה חזה עוף בציפוי חמוץ מתוק ולא אמור להיות רוטב. בכל אופן, כשמחממים אולי כדאי להוסיף מעט מים כדי לרענן את המנה. אפילו אפשר להכין כמות נוספת של רק של הרוטב ולשמור אותה בצד למקרה הצורך. אולי תרצי להוסיף לעוף במהלך החימום.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אודל,
      מיץ לימון מוסיף טעם חמוץ למנה. אם אין לך כדאי לפחות לשים 2 כפות מיץ הדרים כלשהו כמו תפוזים.

    1. היי ורד,
      האמת שאין לי מושג איך זה ייצא עם חתיכות דג. זה משהו שצריך לנסות 🙂

  26. היי
    הכנתי היום ויצא ממש ממש טעים! תודה רבה!
    היתה רק בעיה קטנה – הרוטב נספג לתוך הטמפורה ולא נשאר רוטב לאורז…
    העוף לעומת זאת היה עסיסי וטעיייייםםם!
    למה זה קרה לי? יש לך השערה?

    1. היי לילי,
      שמחה שיצא טעים.
      הרוטב לפעמים נספג לתוך הציפוי וזה בסדר גמור (זאת המטרה של הטמפורה). אם רוצים שיישאר רוטב גם לאורז כדאי להכין כמות כפולה של רוטב (להכפיל את כל חומרי הרוטב ב-2).
      יום מקסים 🙂

    2. תודה על התשובה.
      הכנתי בורסיה נוספת – לאחר טיגון העוף בטמפורה טיגנתי בצל ופלפל אדום ורק אז הוספתי את רכיבי הרוטב (כמות כפולה).
      יצא מעולה!! מומלץ לנסות למי שאוהב פלפלים.

  27. היי אפשרת.
    ממש אוהבת את המתכונים ומכינה אותם לעיתים קרובות .
    תכננתי להכין את המתכון לכבוד שבת ופתאום …טרגדיה נוראה ^_^
    כבר הכנתי טמפורה ואני קולטת שהפשרתי חזה עוף טחון במקום נתחים.
    מה הסיכוי שזה יצא מעניין ? או שלא אצליח ליצור בכלל כדורים ולטבול אותם בטמפורה?.
    כדאי פשןט לזרוק ולהכין קציצות ?

    1. היי מור,
      אני לא בטוחה אם זה יעבוד עם עוף טחון. אם כבר הכנת טמפורה את יכולה לנסות ואם לא, תכיני קציצות 🙂

  28. יצא מושלם!! תודה רבה על השיתוף במתכונים מוצלחים.
    שאלה- אני טבלתי את העוף בקמח טמפורה קנוי. והציפוי לא יצא רך כמו במסעדות 🙁
    האם עלי להוסיף לתרכובת ביצה?
    תודה

    1. היי מיטל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      מומלץ להוסיף ביצה כי היא מרככת את הציפוי.
      חג שמח

    1. היי דליה,
      מה שיש לך זה בעצם פרגית. את יכולה להשתמש בזה, זה פשוט חלק שהוא יותר שומני.

  29. שלום
    כל כך רוצה להכין וללקק אצבעות כמו שתיארו כאן..אז הוצאתי קופסה מהמקפיא שבהחלט היה נראה כמו חזה עוף ורק עכשיו שמתי לב שזה שווארמה פטם..האם אפשרי להכין את המתכון עם החלק הזה ?
    תודה על כל המתכונים המעלפים שלך

  30. שלום, עשיתי כבר כמה מהמתכונים שלך ויצא מדהים, ותודה על האתר, אני לא יודעת מה האיתי עושה בלעדיך.

    חייבים לטגן את העוף?

    1. היי גיטי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      את יכולה לוותר על טיגון העוף עם חומרי הטמפורה ולהכין בדרך הרגילה. לחמם מחבת עם כף שמן ולבשל את קוביות העוף כמו שהן כ-2 דקות מכל צד ואז להוסיף את מרכיבי הרוטב ולערבב עם העוף במשך 3-5 דקות נוספות.
      יום נפלא!

    1. היי הילה,
      את יכולה לערבב חצי כוס קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפיה. אם אין לך אבקת אפיה שימי רק חצי כוס קמח.
      שבת שלום 🙂

  31. הי,

    אני רוצה להכין את זה לשבת.
    ולחמם על הפלטה. אשמח לעצתך איך לעשות את זה שזה יישאר עסיסי וטעים..

    תודה על שלל המתכונים.

    1. היי הודיה,
      לדעתי כדאי להכין כמות גדולה יותר של רוטב ולהשאיר כחצי כמות בצד וכשאת מחממת על הפלטה תוסיפי לעוף את הרוטב.
      אפשרות אחרת היא לבשל בנפרד את העוף ואת הרוטב כמו שרשום במתכון ולערבב בניהם רק כשאת מחממת.
      בהצלחה ושבת שלום 😉

  32. היי אפרת, האם ניתן להכין ללא תוספת סוכר? אם כן, אצטרך לשים יותר סילאן או שזה בסדר גם ככה? לא אוהבת שמתוק מדי וגם מנסה לחסוך בקלוריות ; )

    1. היי סתיו,
      אפשר לוותר על הסוכר ולהגדיל את כמות הדבש/סילאן ל-3 כפות.
      המשך יום מקסים 🙂

    2. שמעי, יצא מצוין!
      מאוד טעים. עשיתי כמות קטנה יחסית של בשר, אבל כל חתיכה – מלמיליאן! 🙂 בשביל בשלנית מתחילה כמוני זה זה ממש בוסט לאגו. תודה! משתמשת באתר שלך מ-ל-א!

      נשאר לי מהבלילה של הטמפורה אז חתכתי פורטבלו לקוביות לתוכה וטיגנתי, יצא ממש נחמד.

  33. אתר מלא במתכונים מעולים, אז תודה
    רציתי לשאול האם אפשר לעשות את המתכון הזה לחלוטין בתנור? אם כן אשמח לדעת באיזה עוצמה וכו
    ואיך להתאים את המתכון

    1. היי הילה,
      אני לא בטוחה אם אפשר להכין את המתכון כמו שהוא בתנור בלבד.
      אם בכל זאת רוצים הייתי ממליצה לוותר על הטמפורה ופשוט לתבל את העוף עם הרוטב ואז לשים בתנור אבל אז מומלץ לחתוך את העוף לרצועות יותר גדולות כדי שהוא לא יתייבש. מחממים תנור מראש ל200 מעלות ואופים כ-10 דקות מכל צד.
      בהצלחה 😉

  34. נשמע מעולה אבל אין לי קורנפלור, מה אפשר לשים במקום? אפשר לשים קמח (תופח/רגיל- זה משנה?) במקום?
    בכל אופן אתר מעולה הכנתי מפה המון דברים שיצאו מעולים!

  35. היי זה נראה מעולה ,
    ואני מתה להכין את זה לשישי.
    מסקרן אותי למה משמש הקמח והקונפלור ?

    * וסתם אף פעם לא יוצא לי להגיב אז אני חייבת להגיד לך כל הכבוד על האתר.
    לא ממזמן התחתנתי ולא ידעתי כלום על המטבח ועזרת לי המון 🙂

    1. היי ליאת,
      שמחה לשמוע שהאתר מועיל עבורך 🙂
      הקמח בטמפורה משמש כציפוי (לאחר שתטגני את העוף תראי שיש ציפוי מסביב לעוף).
      הקורנפלור ברוטב משמש להסמכת הרוטב.
      המשך ערב נעים 🙂

    1. היי רונה,
      אם רוצים לשים בתוך טורטייה אני ממליצה לוותר על הציפוי (הכוונה לטמפורה) ולהכין את קוביות חזה העוף רק עם הרוטב.

  36. היי, האם אפשר להכין את הרוטב ולהשאיר במקרר שאריות (לגג 3 ימים), וכשאכין שוב אחרי יום-יומיים להשתמש באותו הרוטב? (כמובן שאטגן אותו לפני שאשים עם העוף שיהיה חם)
    בכל אופן הכנתי ויצא ממש טעים!

    1. היי חנה,
      הצבע נוצר כתוצאה מהבישול עם הרוטב. יש משהו ממרכיבי הרוטב שויתרת עליו?
      בישלת את הרוטב במחבת 2 דקות לפני שהוספת את העוף?

    2. מוזר. פעם הבאה תנסי לשים סילאן במקום הדבש. הסילאן נותן יותר צבע.
      את יכולה לנסות גם עכשיו להוסיף כף סילאן ולערבב.

  37. הכנתי ויצא מעולה! אפילו הבת הקטנה שלי שלא אוכלת כמעט כלום התלהבה!!

    רציתי לשאול האם ניתן לטגן עם הטמפורה, לשים במקרר ויום למחרת לבשל עם הרוטב?

    1. שמחה לשמוע רחל 🙂
      לדעתי אפשר אבל קחי בחשבון שמאחר ומדובר בחזה עוף, העוף עצמו עלול להתייבש מעט במקרר ולהיות פחות עסיסי.
      שבוע מעולה

  38. הי,

    האם בשלב שמטגנים את קוביות העוף במחבת למשך 2 דקות צריך פשוט להעביר את הטמפורה יחד עם החזה עוף למחבת או לברור ולשים רק את החזה עוף במחבת?

    תודה!!

  39. תודה עלל האתר פשוט אתר הכי מעשי שיכול להיות לא רק לראות ולא לעשות כי דורש הרבה מאמץ והחמוץ מתוק הזה פשוט מעדן אין מילים.

  40. שלום רק שבוע הכרנו את האתר. ופשוט מדהים היום הכנו את החמוץ מתוק הזה כולם פשוט חשבו שהזמנו להם אוכל כי יצא מעדן.אז אין מילים רק תודה רבה

    1. היי אינאס,
      בטיגון הראשוני מספיק 2 דקות מכל צד. מבפנים הוא לא צריך להיות מבושל לגמרי מאחר והוא ממשיך להתבשל אחר כך גם עם הרוטב.
      בהצלחה 😉

  41. איזה ירקות אפשר להקפיץ עם הרוטב והעוף?
    הכנתי את המנה ויצא טעים אבל קצת עצוב וריק בלי ירקות בכלל

    1. היי ליליה,
      אפשר תמיד להגיש עם סלט טרי ליד 😉
      ואם את רוצה לשלב ירקות בתוך המנה אז אפשר לשים בצל לבן, גזר, גמבה, פלפל צהוב, בצל ירוק.

  42. הכנתי אתמול, יצא מעולה!!! וקליל להכנה.
    תודה רבה אני ממליצה על המתכון מאוד.

    הוספתי גם למחברת המתכונים שלי 😉

  43. יצא באמת טעים מאד ברוטב של העוף לא הוספתי סוכר כלל והפחתתי בכמות של הדבש לכף אחת בלבד במקום זה הוספתי עוד קצת סויה ועוד קצת צילי מתוק ולשים לב לכמות המים כדי שיהיה קצת רוטב אולי צריך להוסיף עוד קצת מים..

  44. כמו בסיני ספיד רק יותר טעים מה שבטוח החבר יהיה מבסוט תודה אני מאוד אוהבת את האתר ועכשיו נעבור להכנת הקציצות ברוטב העגבניות;)

  45. שלום,
    יש לי קצת יותר מ1 ק"ג חזה עוף (חתיכות שפרוסות לשניצל)
    האם להכפיל את הכמויות של הטמפורה ושל הרוטב או שאפשר להשתמש במה שרשום במתכון? אני קצת חדשה בעסקי הבישול 😉

    תודה

    1. היי שי,
      תצא לך כמות מאוד גדולה, אבל אם יש לך קליינטים לכל זה אז מעולה 😉
      לגבי הרוטב- בטוח שיש להכפיל אבל לגבי הטמפורה אני ממליצה להכין כמו שזה רשום ומקסימום אם את רואה שזה לא מספיק, תוסיפי עוד (גם ככה אני מאמינה שתצטרכי להכין ב 2-3 פעמים, תלוי ברוחב המחבת כי לפחות בטיגון הראשוני לא כדאי שחזה העוף יהיה אחד על השני).
      בהצלחה ושבת שלום!

    2. תודה רבה!
      כן כן יש קליינטים, אנחנו 3 רעבים
      כבר הכנתי את המתכון בעבר אבל 500 גרם ולא 1100.

      תודה רבה על המתכון המעולה ועל שאר המתכונים החמודים שיש באתר 🙂

  46. מתכון מעולה! קל וטעים, הבנות שלי ליקקו את הצלחת בהנאה!
    תודה

    ובהזדמנות זאת חייבת לפרגן על האתר המקסים הזה והמתכונים הנפלאים … יצא לי כבר להשתמש בכמה מתכוניםמוכולם מוצלחים וברורים לשימוש. כל הכבוד!

  47. ואו…אחד המתכונים הקלים והטעימים שהכנתי . המחמאה באה משני ילדים שדי קשה לרצות אותם אז תודה לך

  48. טיגנתי עם שתי כפיות שמן וממש נדבק לי כל העסק והתחיל להשרף. בלאגן שלם. גירדתי מה שאפשר והחלפתי מחבת. עדיין יצא טעים מאוד. אך מה עושים שלא ידבק?

    1. הי נאוה,
      ככל הנראה זה בגלל סוג המחבת שהשתמשת בה או בגלל שלא היה מספיק שמן (למרות שבמחבתות מסוימות גם בלי שמן בכלל זה לא אמור להדבק).
      כנראה גם שטיגנת על אש גבוהה מידי ולכן זה נשרף מהר. פעם הבאה תנמיכי את האש לבינונית לאחר הוספת חזה העוף.
      אני שמחה לשמוע שבכל זאת יצא טעים 😉
      יום נפלא!

    1. הי מיטל, אם את מכינה עם כרעיים אני מציעה לוותר על חומרי הטמפורה כי זה פחות מתאים ולתבל היטב את הכרעיים רק עם הרוטב ולשים בתנור.
      שבת שלום 🙂

  49. היי, תודה על האתר המקסים! אם יש לי 1.2 ק"ג עוף – מומלץ להכפיל את כמויות הרוטב או שאפשר להסתפק במקור?

    1. היי לאה, לגבי הרוטב אין בעיה ולגבי העוף אפשר להקפיא אבל קחי בחשבון שלעיתים הקפאה יכולה לפגוע בעסיסיות שלו.

    1. היי לאה, שמחה מאוד לשמוע:) זה בטח כבר לא רלוונטי, אך אין צורך לטגן בשמן עמוק.

    1. היי נועה, לא כ"כ מומלץ אבל אם אין ברירה תשימי במקום יותר רוטב צ'ילי מתוק ומלח(לפי הטעם).

    1. היי סיגל, את יכולה להכין את המתכון עם כמות של חזה עוף לפי בחירתך. אני ממליצה להכין את הרוטב כמו שהוא רשום וגם אם יהיה יותר רוטב זה תמיד טוב:)

    1. היי אילנה, במקום מי סודה אפשר לשים 1/4 כוס מים קרים ובמקום קורנפלור אפשר לשים כפית קמח. שבוע נפלא:)

    2. היי דינה,
      הכוונה למוצר שרשום עליו קורנפלור (עמילן תירס). זה לא קמח תפו"א או קמח תירס. אם אין ברשותך את יכולה להשתמש גם בקמח רגיל.

    1. היי דלית, מומלץ שלא לאפות מחשש שהעוף יתייבש. אם כוונתך להמעיט בשימוש בשמן, את יכולה לוותר על ציפוי הטמפורה (שסופח מעט יותר שמן) ולטגן את קוביות חזה העוף במחבת עם כף שמן בלבד כדקה מכל צד ואז להוסיף את הרוטב. אם בכל זאת את רוצה להכין את המתכון כמו שהוא עם ציפוי הטמפורה, מספיק להשתמש ב-2 כפות שמן בלבד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר