מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף בתנור

חזה עוף בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 4, 2017
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

מתכון לחזה עוף אפוי בתנור עם קוביות בטטה ברוטב סילאן וסויה.

חזה עוף בתנור

מצרכים (כ-4 מנות):

500 גרם חזה עוף שלם (*מומלץ להשתמש בחזה עוף שלם ולא פרוס לשניצלים)

בצל קטן קצוץ דק

בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנטנות (עד 1 ס"מ)

תיבול: 2 כפות שמן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות מלאות סילאן, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל220 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה.

-חותכים את חזה העוף לרצועות שמנות ברוחב של כ-2 ס"מ לפחות.

-מניחים את קוביות הבטטה בצלחת, מכסים ומכניסים למיקרוגל למשך כ-3 דקות עד לריכוך חלקי (למי שאין מיקרוגל ניתן גם לבשל במים רותחים).

-מניחים את רצועות חזה עוף, קוביות הבטטה והבצל הקצוץ על נייר אפיה ומתבלים בשמן, סויה, סילאן, שום כתוש ופלפל שחור.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות. הופכים את חזה העוף בזהירות צד ואופים 10 דקות נוספות.

חזה עוף בתנור

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

57 תגובות

הוסף תגובה
    1. במקרה כזה כדאי לאפות את קוביות הבטטה בנפרד ב-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד לריכוך ורק אז להוסיף את חזה העוף ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

    1. כ-10 דקות לאחר שהמים רתחו (יש לחתוך אותן קודם לקוביות קטנטנות).

  1. יצא נהדר!
    אפילו שהכנתי כמות כפולה- לא נשאר כלום!
    תודה רבה על האתר המושלם, אני פותחת אותו הרבה.

  2. הי
    יש לי שניצלים ולא חזה עוף ,עדיין יהיה טעים?
    אני רוצה להכין לשבת ,אפשרי להכין יום קודם ולחמם על הפלטה? זה יהיה טעים ?
    תודה רבה ,אני מאד נהנית מהאתר שלך!!

    1. היי דבי,
      אם את מכינה עם שניצלים אז כדאי לקצר את זמן האפיה ב 1-2 דקות.
      אפשר להכין יום קודם אבל עדיף להכין באותו יום אם יש לך אפשרות כי חזה עוף זה חלק שהוא יחסית יבש וקירור במקרר וחימום חוזר קצת מייבשים אותו.

  3. היי אפרת האלופה
    מה שלומך
    אפשר פטריות טריות ? בנוסף לבטטה וגזר ווברוקולי?
    איך ומתי לשים אותם ?
    תודה רבה מראש על הכול❣️

    1. היי ורד 🙂
      אפשר להוסיף פטריות טריות וברוקולי באותו זמן ששמים את הבטטה. לגבי גזר, יש לחתוך אותו לחצאי עיגולים ולרכך במיקרו יחד עם הבטטה.

    1. היי שרי,
      בקרוב עומדת לצאת לאור סדרה של חוברות מתכונים מחולקת לקטגוריות עם המתכונים מהאתר.
      אעדכן באתר ובניוזלטר.

    1. כן אפשר לשים ברוקולי וכרובית. אני ממליצה לבשל אותם קודם במים רותחים כ-10 דקות ולסנן.
      אפשר לשים קוביות קטנות של גזר, תפו"א, קישואים אבל כדאי קודם לרכך אותם ע"י בישול במים.

    1. הסילאן נותן יותר צבע אבל אם אין אפשר לשים כף מלאה דבש (במקום 2 כפות סילאן).

    1. אפשר. מומלץ לחתוך אותם לקוביות קטנטנות. אם את מבשלת אותם במים רותחים כשהם חתוכים לקוביות אז זמן הבישול מתקצר ל10 דקות.

    1. כן, אפשר. רק קחי בחשבון שהסילאן צובע יותר את העוף מאשר הדבש.
      שבוע נפלא 🙂

  4. היי אפרת, תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
    יש לי בבית רוטב טריאקי (של קיקומן). האם אני יכולה להשתמש בו במקום רוטב סויה?
    האם דבש גם יתאים במקום סילאן?

    תודה רבה רבה

    1. היי רינת,
      את יכולה לשים רוטב טריאקי המקום בסויה והסילאן, זאת אומרת שימי 4 כפות.
      הטריאקי כבר מתקתק ולדעתי אין צורך בתוספת מתיקות.

  5. שלום אפרת. ראשית תודה על המתכונים. תבורכי בבריאות… שנית האם אפשר לוותר על הסויה במתכון זה , או יש תחליף? תודה.

    1. היי שפרה,
      רוטב הסויה מוסיף טעם אבל אם אין לך את יכולה להוסיף 1-2 כפות סילאן בנוסף למה שרשום רק קחי בחשבון שזה ייצא קצת יותר מתקתק. יש להוסיף גם מלח, בסביבות שליש כפית לכל הכמות במתכון.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר