מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

חזה עוף ברוטב

חזה עוף ברוטבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 30, 2017
Last modified:אפריל 30, 2017

Summary:

מתכון לחזה עוף ברוטב שמכינים במחבת. 10 דקות וזה מוכן. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

חזה עוף ברוטב

מצרכים (2-3 מנות):

1 בצל בינוני-גדול קצוץ

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

שן שום שמנה קצוצה

רבע כוס מים רותחים

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה כמון, 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית תבלין פטרוזיליה, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה (אש בינונית). מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.

-מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה וחצי מכל צד.

-מתבלים באבקת מרק, פפריקה, כמון, רוטב סויה, תבלין פטרוזיליה ופלפל שחור. מוסיפים כרבע כוס מים רותחים ומערבבים. מבשלים במשך 3-4 דקות. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

78 תגובות

הוסף תגובה
  1. מתכון מעולה!

    אכלנו לליל שבת (שמתי הרבה פחות תיבול ויצא מלא טעם.

    תודה רבה ושבוע טוב!

    1. נראה מעולה 🙂
      כן, אפשר להקפיא (אם מקפיאים כדאי להשתמש בחזה עוף טרי).

  2. הי, ניקי אפשר להכין את המתכון עם טיבולית של בזיליקום קפוא? או לוותר על התבלין פטרוזיליה כי אין לי אותו

  3. היי אפרת,
    תודה על מתכונים מעולים!
    ניתן להחליף את תבלין הפטרוזיליה בטימין מיובש?או זרעי כוסברה?

  4. וואוו איזה אתר!
    מפרגן כמו שמפרגנים לי אחרי שטועמים….
    יישר כוח!
    האם אפשר להכניס את התבשיל לתוך טורטייה?

  5. יצא מעולה!! קל ומהיר להכין והבנות ה"אנינות" שלי נהנו כל כך. תודה רבה על המתכון הזה וכל השאר.
    אני מחוברת קבוע רק לאתר שלך.
    ועכשיו כבר מתארגנת לסדר פסח.
    יום טוב

  6. אצלי כמעט ולא אוהבים כלום, ובטח לא דברים חדשים.
    אתמול החלטתי לנסות להכין בכל אופן , ופשוט לא האמנתי שראיתי שלא נשאר כלום,
    והיום ביקשו שוב ……
    תודה על המתכון המצוין!!!
    הוא פשוט מעדן!!!!!!!!!

  7. אפרת, תודה גדולה על המתכונים המושלמים!
    אין לי פטרוזיליה וכמון, האם הטעם ישתנה באופן דרסטי?
    כמו כן, האם נראה לך הילדים יאהבו או שזה כבד מדי לילדים?

    1. היי שרה,
      הכמון מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי. גם על הפטרוזיליה אפשר לוותר.
      זה תלוי בטעם של הילדים. ילד אחד שלי אהב מאוד והשני פחות 🙂

  8. היי אפרתי, אין לי בצל וגם לא רוטב סויה. זה קריטי? וכמה מלח את ממליצה לשים?
    תודה על המתכונים המושלמים!

    1. היי מיקי,
      אפשר אך צריך לקחת בחשבון שמאחר ואין ירקות נוספים במתכון, הבצל מוסיף טעם.
      אפשר לוותר על הסויה. אם יש לך סילאן אפשר להוסיף 1-2 כפות.
      יום נפלא 🙂

  9. היי אפרת,אני נהנת מהספר מתכונים שלך!ובכלל מהאתר המדהים..
    הכנתי את החזה עוף ברוטב במחבת, לצד אורז יצא מושלם הילדים זללו.
    שבוע מבורך!

  10. הי אפרת. אין על האתר שלך. ממש מושלם. אוכל טעים ומגוון והעיקר הכנות פשוטות ומהירות. תודה רבה. במה ניתן להחליף את הסויה? אולי בסילאן? מתאים?

    1. תודה אושרית 🙂
      אני ממליצה להכין את התיבול בלי הסויה ולטעום. אם את מרגישה שסילאן יכול להוסיף אז תוסיפי לפי הטעם.
      שנה טובה!

    1. היי שרון,
      יש להכין כמות כפולה מכל המרכיבים, כולל התיבול.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ליעד,
      רוטב הסויה מוסיף טעם אבל אם אין לך אפשר להכין בלי.

  11. היי, יש לי כמה שאלות..אני לא משתמשת באבקת מרק, מה אפשר במקום?
    וגם אין לי תבלין פטרוזיליה, ויש סיכוי שהילדה לא תאהב את זה, מה אפשר במקום?
    והאם צריך להשרות את החזה עוף לפני הבישול במרינדה הזו?

    1. היי מיה,
      פשוט וותרי על אבקת המרק ועל הפטרוזיליה.
      אין צורך להשרות לפני הבישול.
      יום מקסים 🙂

    1. היי קארין,
      יש להוסיף כרבע כוס מים. כמובן שאפשר לשים יותר לפי הצורך.
      יום מקסים 🙂

    1. היי סנטנה,
      כעקרון כדאי להכפיל את כל הכמויות ב1.5 אבל את יכולה לתבל באותה כמות, לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך.

  12. אפרת שבוע טוב רציתי לשתף אותך מאז שהכרתי את האתר המדהים שלך יוצא לי תבשילים מושלמיםםם תודה לך על הכול באמת…!
    ומקווה שזה ישאר .

  13. היי..תבלין פטרוזליה?או שהכוונה לפטרוזליה קצוצה?סליחה על הבורות אבל לא מכירה תבלין פטרוזליה

    1. היי סיגל,
      תבלין פטרוזיליה הכוונה לפטרוזיליה יבשה (כמו שיש אורגנו יבש, זעתר יבש וכו').
      אם אין לך אפשר לשים כפית פטרוזיליה קצוצה טריה.

  14. היי אפרת!

    מה כמות המלח?
    מה קורה מבחינת התיבול ויתר המצרכים אם מכפילים את כמות החזה עוף?

    1. היי חנה,
      בגלל שרוטב הסויה מלוח כדאי להוסיף את המלח לפי הטעם. אני ממליצה לשפוך מעט מלח עם המלחייה ולטעום.
      אם מכפילים את כמות חזה העוף מומלץ להכפיל גם את כמויות התיבול.

    1. אני חושבת שכן. ממליצה להתחיל מכף אחת טריאקי ולהוסיף כף נוספת לפי הטעם.

  15. מושלם
    תיבול מעולה
    הטיגון הקצר שומר על האיכות והעסיסיות של החזה.
    מתכון ממש ממש טוב
    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר