מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף ברוטב תפוזים

חזה עוף ברוטב תפוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 25, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

חזה עוף ברוטב תפוזים – מתכון טעים וקל להכנה, מומלץ להגשה על אורז לבן

חזה עוף ברוטב תפוזים

מצרכים:

2 פרוסות של חזה עוף עבות חתוכות לקוביות

2 כפות קורנפלור, מלח, פלפל

חומרי הרוטב:

1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט (מתפוז טרי)

1 כפית מיץ לימון טרי

2 כפות סילאן

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור

*מעט גרידת קליפת תפוז (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עם מעט שמן את חזה העוף כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-מניחים במחבת את כל חומרי הרוטב. כשהתערובת מבעבת מחזירים את קוביות העוף ומערבבים עד לכיסוי מלא של חזה העוף ברוטב.  מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"קל וטעים" (מוניק)

"מתכון מעולה , טעים וקל להכנה – מה צריך יותר מזה" (אסתר)

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

104 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי
    אם אני קונה מהקצב רצועות חזה עוף- כמה גרם לבקש לכמות כזו של רוטב?
    כמה מנות זה נותן?
    והאם זה בכלל מתאים עם רצועות..

  2. שבוע טוב!

    יצא נהדר! פשוט מקסים (וקל להכנה למרות שלב הטיגון!).

    גם שאר הדברים יצאו מצוין. הדג, הסלטים ועוגת הגבינה (זוכרת את המלצת הבצק שלי? יצא אין מילים!).

    תודה לך!

    אגב, את מעדיפה שיגיבו לכל מאכל במקומו או שזה מדי טרחה בשבילך ולהגיב להכל ביחד?

    1. שמחה שהכל יצא טעים 🙂
      לי זה לא משנה (הטרחה היא של מי שמגיב) אבל אני מאמינה שגולשים כן קוראים את התגובות לפני שהם מכינים את המתכון לכן עבורם עדיף להגיב לכל מתכון במקומו.
      תודה ❤️

  3. עשיתי פי שלוש רוטב ואיני יודעת אם זה מספיק.

    יש לך סימן לתת לי? אמורים לראות הרבה רוטב?
    איך אדע?

    תודה לך וסליחה על הנדנודים!

    השבת הסלמון, סלט הפלפלים, החצילים, העוף, העוגיות ומילוי עוגת הגבינה שלך. (אולי שכחתי משהו??)

    1. לא אמורים לראות הרבה רוטב כי הוא נספג בחזה העוף.
      כמה חזה עוף הכנת ביחס לרוטב?

  4. סליחה, שוב אני!

    רוצה להכין לשבת.

    האם מורגש מאד טעם התפוז?

    אם אין רוטב צילי רק תבלין מה עושים?

    תודות!

    1. טעם התפוז מורגש אבל לא מאוד.
      אפשר להכין גם בלי רוטב צ'ילי. תטעמי בסוף ואם תרצי אפשר להוסיף קמצוץ מהתבלין.

  5. שלום לך אפרת,

    לגמרי לא דחוף ללפני שבת:

    שבוע שעבר קיבלתי מתכון של חזה מאובק בקמח, טיגון קל ואחר כך רוטב של סוכר חום, סויה

    וקטשופ. מאד טעים ו… בריא!

    חשבתי אולי יש תיבול אחר?!

    מה משנה קורנפלור או קמח? האם אפשר לתבל לא במתוק? במה?

    הרבה תודה!

    1. היי דבי,
      לא משנה אם זה קמח או קורנפלור.
      זה צריך להיות רוטב מקורמל או סמיך כדי שידבק בחזה העוף לכן מומלץ להוסיף סילאן או דבש. הרוטב שבמתכון הזה הוא חמצמץ-מתקתק, לא מתוק מידי.
      אם את משתמשת ברוטב סויה סמיך כמו רוטב בסגנון סיני את יכולה לשים במקום כף אחת של סילאן וזה יפחית מהמתיקות.

  6. חיפשתי מתכון פשוט וטעים לחזה עוף היות וכבר מיצינו את השניצלים ורצינו לגוון…
    ניסיתי את המתכון הזה והוא פשוט נחטף. יצא מצוין, ברמה גבוה כמו מסעדה…
    האמת היא, שהילדים התחילו לנשנש את החזה עוף עוד בשלב של אחרי הטיגון עם הקורנפלור והמלח והפלפל…
    החתיכות היו מספיק קטנות כך שהיו בשלות כבר אז וזה יצא מעדן… (נראה לי שזה יהיה התחליף שלנו לשניצל מעכשיו)
    אח"כ עם הרוטב הם סיימו את מה שנשאר…
    תודה רבה על מתכונים מצוינים בלי סוף…

    1. היי שרה,
      אפשר אבל לדעתי זה ייצא פחות מוצלח כי המחבת שומרת גם על העסיסיות וגם החזה עוף סופג יותר טוב את הרוטב.

  7. הי אפרת,
    הרוטב פשוט מעולה!!
    אני רוצה להכין פרגיות עם הרוטב הזה, איך מכינים?
    אפשר להשרות את הפרגיות כמה שעות ברוטב ולטגן ללא שימוש בקונפלור או שאת ממליצה בכל זאת?

    תודה רבה

    1. היי קלרה,
      את יכולה לוותר על הקורנפלור. לא חובה להשרות את הפרגיות (לעיתים זה דווקא יכול לדלל את הרוטב בגלל הנוזלים שמופרשים מהפרגיות). אפשר להכין באותו אופן רק בלי הקורנפלור. לחמם את הרוטב במחבת ולהוסיף את הפרגיות. זמן הבישול – 7-9 דקות.
      יום מקסים 🙂

  8. הי אפרת,
    אני מכינה את המתכון לילד קטן, נראה לי מעט מידי לטגן עוף טרי 5 דקות בלבד.
    אם אני ארתיח אותו קודם ואז אפעל לפי המתכון נראה לך שזה יהרוס?
    תודה

    1. היי קלרה,
      את יכולה לבשל את העוף יותר זמן או להרתיח לפני.
      יום נפלא 🙂

  9. במתכון שלך מדובר בפרוסת חזה עוף שלמה או חצי (כי מוכרים גם חצי)?
    כי אם זה שלם, אז 2 פרוסות. ואם זה חציים אז 4
    פרוסות? אז מה נכון?

    תודה.

  10. שלום אפרתוש ותודה על כל המתכונים המעולים… רציתי לשאול אם אין לי רוטב צילי
    ולא תבלין צילי. זה נורא? ומה במקום . סליחד על ההפרעה.

  11. היי
    מה שלומך?הכנתי את המתכון הזה וזה ממש אבל ממש טעים וקל להכין.
    יש לי רק שאלה סתם לידע כללי למה שמים את הקורנפלור?(כמובן ששמתי)
    ועוד שאלה בתמונה זה ניראה משגע ואצלי יצא די חיוור בצבע ושמתי כל מה שכתוב ,יש לך מושג מה יכול להיות?
    תודה מראש וסליחה על החפירה

    1. היי אביבית,
      הקורנפלור בעצם יוצר ציפוי עדין על חזה העוף שגורם לרוטב להספג בו יותר טוב (אפשר לוותר על הקורנפלור).
      מה שצובע את חזה העוף זה בעיקר הסילאן. שמת 2 כפות סילאן? נתת לתערובת לבעבע ורק אז הוספת את חזה העוף, נכון?

    2. שמתי דבש במקום סילאן אולי בגלל זה יצא חיוור,בכל אופן זה טעים מאוד,תודה רבה על המענה

  12. הכנתי שלשום ויצא מדהים!הרוטב יצא קרמלי ובניחוח תפוזים משגע!מנה מיוחדת ומתאימה לפינוק מיוחד וכמובן לאירוח!תודה רבה וחג שמח ושנה טובה לכולנו!

    1. היי שרון,
      מספיק 2-3 כפות שמן, רק מומלץ להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק.

    1. היי שרון,
      יש לחתוך את העוף לגודל של כ-3 ס"מ.
      לכמות כפולה מספיק חצי תפוז מגורד.

    1. כן. אפשר לשים את הרוטב על אורז מבושל או לבשל אותו קצת עם הרוטב.

    2. יצא מעולה, שפכתי את הרוטב של העוף על האורז ובישלתי אותו, כל הילדים לקקו את האצבעות,
      תודה רבה למתכונים שלך זה עוזר לי מאוד.

    1. היי שרון,
      כמות כפולה:
      4 פרוסות של חזה עוף עבות חתוכות לקוביות
      4 כפות קורנפלור, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
      2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט (מתפוז טרי)
      2 כפיות מיץ לימון טרי
      4 כפות רוטב סילאן
      2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
      2 שיני שום כתושות
      רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
      *מעט גרידת קליפת תפוז (לא חובה)

  13. היי!!! יש לי שאלה אני רוצה להכין את האורז עם הפטריות גם מהאתר הזה… מה הכי ילך ליד העוף בתפוז או העוף באננס.. (הכל מהאתר) או אף אחת מהן??

    1. היי שיר,
      העוף עם האננס יותר מזכיר מבחינת טעם את האורז עם הפטריות בגלל התיבול (סילאן וסויה) אבל האמת ששני סוגי העוף יכולים להתאים אז לכי על מה שבא לך יותר 🙂

  14. שלום, אני מאוד נהנת מהמתכונים שלך, ממש טעים. ותודה על האתר.

    חייבים קורנפלור על העוף? פשוט אני בדיאטה.
    תודה רבה.

    1. היי גיטי,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      הקורנפלור יוצר מן ציפוי על העוף שגורם לרוטב להיספג יותר טוב אבל אין בעיה לוותר על הקורנפלור ולהכין בלי.
      שבוע נפלא!

    1. היי דבי,
      ל5 מנות כדאי להשתמש בקילו חזה עוף ולהכפיל את כמות הרוטב ב-3.
      במקום רוטב צ'ילי את יכולה לשים מעט תבלין צילי לפי הטעם.
      והכוונה לסילאן רגיל.
      בהצלחה 😉

    1. היי אורנה,
      אם את מכינה 1 ק"ג חזה עוף, לדעתי מספיק להכפיל את שאר החומרים ב-3.
      חג שמח 🙂

  15. היי האתר מיוחד במינו אני נהנת ממנו מאד בלגוון בארוחות ובעוגות
    אם אין לי זמין תפוז או לימון טריים איזה תחליף ניתן?
    והאם זה כ"כ נורא
    תודה רבה והרבה הצלחה

    1. היי אתי,
      אני מאוד שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר 🙂
      המתכון הוא עוף ברוטב תפוזים לכן אם אין לך תפוז זאת קצת בעיה למתכון הזה 🙂 אבל אם את אוהבת טעם מתקתק ומעט פיקנטי, את יכולה להכין עם שאר החומרים ולהכפיל את הכמויות (4 כפות סילאן, 2 כפות צ'ילי מתוק, שן שום כתושה, מלח ופלפל ותוסיפי לזה מעט מים במידת הצורך).
      שבוע מעולה!

  16. היי. יופי של אתר. תמיד אפשר להתחדש.
    אצלי למשל לא אוהבים סילאן. במה אפשר להחליף אותו.

  17. פשוט מעולה וכל כך קל להכנה. מצאתי את האתר הזה לא מזמן ומאז רמת הארוחות שלי קפצה כמה מדרגות והפרגונים בהתאם. תודה תודה

    1. היי בתיה,
      אני שמחה מאוד לשמוע!
      תודה לך על העדכון והשיתוף וערב נעים 🙂

    1. הי דינה, בערך 250-300 גרם. אפשר גם להשתמש במקום ב-4 פרוסות דקות (שניצלים).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר