מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף עם בצל

חזה עוף עם בצלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 3, 2019
Last modified:פברואר 3, 2019

Summary:

תבשיל חזה עוף עם בצל מטוגן במחבת – מומלץ להגשה עם אורז לבן או פירה

חזה עוף עם בצל

מצרכים (3-4 מנות):

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות

2 כפות קורנפלור/קמח, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור 

בצל גדול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים

תיבול: ⅔ כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, רבע כפית כורכום, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת

אופן הכנה:

-מתבלים את רצועות העוף בשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים בקורנפלור או קמח.

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק), מטגנים את חזה העוף כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים ב 1-2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. 

-מוסיפים את חזה העוף ומתבלים בפפריקה מתוקה, כמון, כורכום, מלח, פלפל שחור ותבלין פטרוזיליה/כוסברה. מערבבים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם).

*אם במקרה התבשיל מתייבש במחבת ניתן להוסיף כרבע כוס מים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. האם ניתן להשתמש בכוסברה/פטרוזיליה טריה במקום תבלין או לוותר במידה ואין ?
    תודה מראש

    1. היי שרית,
      את יכולה להשתמש בתיבול הזה לכנפיים אבל כדאי להכין אותם בתנור.
      אפשר לחתוך גם 2 בצלים לרבעים, לתבל ולשים הכל בתבנית על נייר אפיה. לאפות בתנור שחומם ל190 מעלות במשך 30 דקות. לאחר מכן, להפוך את הכנפיים צד ולאפות 30 דקות נוספות, עד שהכנפיים משחימות.
      יום מקסים 🙂

  2. הכנתי פעם ראשונה יצא טעים ברמהה תודה על מתכונים נפלאים ובעיקר מדויקים להפליאא🙏🙏❤

  3. היי האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין במתכונים בהם את רושמת שצריך קמח?
    אני אוכלת לחם כוסמין בלבד
    השאלה אם אפשר גם במתכונים שלך להחליף קמח רגיל בקמח כוסמין? ☺

    1. אולי שמת קצת יותר פפריקה? (שמת שני שליש כפית?)
      לא נורא בכלל, זה נראה מעולה 🙂

  4. היי אפרת, האם חזה העוף הזה יכול להתאים לסלט עוף? ואם לא-איזה תיבול לחזה עוף כן יתאים? תודה!

    1. היי 🙂
      אפשר להפחית מכמות השמן לטיגון.
      אפשר גם לוותר על הקימוח למרות שהוא מוסיף רכות ועסיסיות לעוף.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר