מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף במייפל

חזה עוף במייפלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 19, 2019
Last modified:אוגוסט 19, 2019

Summary:

קוביות חזה עוף בסירופ מייפל עם שום ואגוזי קשיו

חזה עוף במייפל

מצרכים (כ-3 מנות):

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

2 כפות קורנפלור או קמח רגיל

שליש כוס אגוזי קשיו קלויים

רוטב מייפל: 6 שיני שום פרוסות, 5 כפות מייפל, 2 כפות רוטב סויה, רבע כוס מים (60 מ"ל), שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מתבלים את קוביות חזה העוף בחצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מקמחים את קוביות חזה העוף בקורנפלור או קמח. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (העוף אמור להיות "חצי מבושל").

-באותה מחבת, מחממים כפית שמן ומטגנים את פרוסות השום במשך כדקה (יש לשים לב שהשום לא נשרף). מוסיפים מייפל, רוטב סויה, מים, מלח ופלפל שחור ומחממים במשך 1-2 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מעט מסמיכה.

-מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים על אש בינונית במשך 4-5 דקות, עד שהעוף מתקרמל ומזהיב. מוסיפים אגוזי קשיו, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.

הערה: רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

20 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה טעים ונפחא!
    לגבי הרדיו – האם אפשרי גם לקלות בעצמי קשיו טבעי או שאאבד כך את המליחות שיש בקלוי הקנוי?

    1. היי הדסה,
      אפשר פרגית במקום חזה עוף.
      המעטפת של הקורנפלור/קמח משאירה את העוף רך ועסיסי. כמובן שגם בישול יתר עלול לייבש אותו ולכן מומלץ לבשל לפי הזמנים המומלצים במתכון.

  2. היי אפרת
    נראה מתכון מדהים, תודה
    אנחנו בדיוק עברנו דירה ועדיין אין לי מושג איפה המחבתות בין כל הקרטונים
    יש לי ווק
    אפשר להשתמש בו או שזה בעיה?

  3. שלום אפרת
    אני גרה בחול ויש פה שתי אופציות לקשיו קלוי: על האחד כתוב קשיו קלוי ועל השני קשיו קלוי וממולח. איזה עדיף לקנות?
    כמו כן אני רוצה להכין את זה בבוקר כשיש לי זמן ולתת לילדים לחמם בצהריים: אשמח להוראות לגבי איך לחמם (האם אפשר במיקרו, כמה זמן וכו)
    יום נעים ☺

    1. היי חן,
      תקני את הקשיו הקלוי.
      אפשר לחמם במיקרוגל במשך כדקה (אם זה היה במקרר).

  4. היי אפרת, כמה שאלות של מתחילה:
    – לאיזה גודל צריך לחתוך את חזה העוף?
    – יש עדיפות לקמח או קורנפלור, מה עדיף, יש לי את שניהם.
    הקשוי הקלוי – לשים אותו כמו שהוא בשלמותו בשקית או צריך לחתוך?
    – המים לרוטב מייפל זה מים רגילים מהברז או רותחים?
    – יש בשופרסל שיני שום טרי קלוף – אפשר להשתמש בזה? לאיזה גודל לחתוך את השום?
    – כמה זמן צריך לחמם את המחבת עם השמן? ואיזה שמן?
    – בין טיגון העוף לטיגון הרוטב צריך לנגב את המחבת?
    – למה הכוונה עד שהעוף מתקרמל?
    – באיזה גודל מחבת להשתמש?
    -אם אני רוצה שיצא לי פי 1.5 להגדיל את כל הרכיבים פי 1.5? את כולם? צריך לשנות עוד משהו?
    סליחה על מבול השאלות ותודה על מתכון שנראה מדהים

    1. 2-3 ס"מ
      שימי קורנפלור
      קשיו שלם
      עדיף רותחים
      אפשר להשתמש בשיני שום טרי קלוף. לחתוך לפרוסות בעובי עד חצי ס"מ.
      שמן זית/קנולה. לחמם כחצי דקה.
      רצוי לנגב את המחבת.
      הכוונה שהעוף מזהיב בחלקו החיצוני מהרוטב
      מחבת רחבה.
      כן, להגדיל הכל ב1.5.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר