מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף במחבת

חזה עוף במחבת

חזה עוף במחבת

איך מכינים חזה עוף במחבת?

חזה העוף נחשב לחלק הבריא בעוף היות והוא מכיל ממש מעט שומן ולכן יש לו נטייה להתייבש.

מה שעוזר מאוד לחזה העוף לא להתייבש זה טיגון נכון ומרינדה טובה.

היות וחזה העוף הוא חלק יבש יחסית חשוב להוסיף לו שמן כדי להחדיר טיפה עסיסיות פנימה ולשמור אותה במהלך הצלייה.

 

מתכון לחזה עוף במחבת 

חומרים:

500 גרם חזה עוף, רצוי טרי (מומלץ לבקש מהקצב "חצי פרפר" שהוא נתח עבה)

מרינדה שאוהבים (ראו – מרינדות לחזה עוף)

אופן הכנה:

שוטפים את חזה העוף היטב ומנערים את המים, מנקים שומנים או גידים מיותרים במידת הצורך.

חותכים את העוף בהתאם למה שאוהבים: אפשר לחתוך לרצועות דקות, לקוביות, או להשאיר חתיכות שלמות (רק רצוי שהחתיכות לא יהיו גדולות מידי).

מייבשים את העוף היטב (אפשר עם מגבת נייר).

מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן, וכשהמחבת חמה מניחים את חתיכות חזה העוף אחת ליד השניה. מטגנים על אש בינונית. כאשר השוליים מתחילים להלבין הופכים בזהירות כל חתיכה ומטגנים מהצד השני. סה"כ  1-2 דקות מכל צד (תלוי בעובי ובגודל של חזה עוף. אם הוא דק מאוד, חצי דקה מכל צד תספיק).

לאחר ש"סגרנו" את העוף מכל הצדדים אפשר להוסיף את המרינדה ולהנמיך לאש נמוכה ולבשל 1-3 דקות עד לספיגת הטעמים (משך זמן הבישול תלוי בגודל הנתחים). אני ממליצה בשלב זה לכסות את המחבת, במיוחד אם הנתחים יחסית עבים, כדי שהבשר יתבשל כמו שצריך מבפנים.

הערות וטיפים:

*מומלץ להשתמש במחבת עבה עם ציפוי שאינו נדבק (כמו מחבת מיציקת ברזל, מחבת עם ציפוי קרמי או מחבת מסוג טפלון).

*אם משרים את חתיכות חזה עוף במרידנה, יש לטגן את העוף 1-2 דקות מכל צד ואז לשפוך מעל את שאריות המרינדה שנותרו בקערה.

*אם אתם מכינים מוקפץ או חזה עוף עם ירקות, יש לטגן תחילה את חתיכות חזה העוף בנפרד כדקה-דקה וחצי מכל צד. להוציא לצלחת. לנגב את המחבת ולטגן/להקפיץ בה את הירקות. לאחר שהירקות מוכנים- להחזיר את העוף ולתבל ברוטב.

למתכונים נוספים עם חזה עוף לחצו כאן.

איך מכינים חזה עוף, איך להכין חזה עוף

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת.
    תודה על מתכונים נפלאים.
    בדכ אני משרה את החזה במרינדה ואז מטגנת.
    החלטתי לנסות בדרך שאת מציעה.
    אני מחפשת מרינדה בסגנון מזרחי (גריל עוף,שום, כורכום,…)
    את יכולה בבקשה להציע?
    המון תודה
    רותי

  2. אני אוהבת את החזה דק ונקי אבל מסתבכת המון עם חיתוך החזה והניקוי שלו… בישול לא הצד החזק תמיד העדפתי אפייה 🙂
    יש לך אולי טיפים שיוכלו לעזור?

    1. היי דנה,
      לא כולם אוהבים לעשות את זה ולכן אפשר לבקש מהקצב לעשות את זה.
      חזה עוף זה חלק יחסית נקי. אם קנית נתח שלם את יכולה לחתוך אותו לקוביות ואם את רואה שיש עליו גידים או שומנים בעזרת סכין תסירי אותם.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  3. היי אפרת,
    אפשר להכין חצי פרפר שלם במחבת בלי לפרוס אותו? בא לי נתח שלם ואז לחתוך אותו כמו פסטרמה.. אולי להשרות במרינדה מהלילה כדי שלא יתייבש?
    תודה 😊

    1. היי איילת,
      פסטרמה מנתח שלם מכינים בדרך אחרת. משרים במרינדה כל הלילה ואח"כ אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות במשך כ- 40 דקות או ב- 180 מעלות במשך כ-30 דקות.

  4. יאוו יאוו חייבים לטעום. התמונה ממש גורמת לכם לעשות אותו באותו רגע. אני עשיתי אותו בעמצה לילהה. תמשיכי כך

    1. היי אופירה,
      אפשר להכין חזה עוף לפי מה שמוסבר בדף זה ולתבל אותו רק בפפריקה, מלח ופלפל שחור.
      אפשר לטגן במחבת עם כף שמן אחת או להשתמש במחבת פסים ואז מספיק חצי כף שמן.

  5. היי

    יש לי שאלה עקרונית..

    האם אפשר להמיר את חזה העוף בפילה הודו אדום, בו יש יותר ויטמינים?
    הוא לא ייטה להתייבש?

    יום מקסים

    1. היי אלינור,
      אפשר. מומלץ לחתוך לקוביות.
      אם מקפידים על טיגון קצר הוא לא מתייבש.
      יום מקסים 🙂

  6. היי אפרת, עשיתי את החזה כפי ההוראות, במרינדת טריאקי. עדיין יצא לי יבש וגם תפל משום מה. אולי כדאי לחתוך לרצועות?

    1. היי ענת,
      השתמשת בחזה עוף קפוא או טרי? הכנת כנתח אחד מבלי לחתוך את חזה העוף? כמה זמן טיגנת את חזה העוף במחבת?
      אם חסר טעם אפשר להוסיף יותר טריאקי, יכול להיות שהכמות ששמת לא מספיקה לכל כמות חזה העוף.
      אפשר לחתוך לרצועות אבל אז יש לטגן פחות זמן כדי לא לייבש את הנתחים.
      אם את אוהבת בצל, אפשר לטגן לפני גם קצת בצל. זה יכול להוסיף לטעם.

    2. הקפדתי לטגן מעט, אבל הבעיה שבפנים הבשר ורוד ונא, אז המשכתי עוד קצת

    3. פעם הבאה נסי להשתמש בחתיכות עבות וחתכי אותן לרצועות. תטגני כחצי דקה מכל צד, לאחר מכן תוסיפי מרינדה, ערבבי ותכסי את המחבת במשך 2-3 דקות. כך הטעמים ייספגו בנתחים והעוף יישאר עסיסי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר