מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף בטריאקי

חזה עוף בטריאקיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

מתכון לחזה עוף במחבת ברוטב טריאקי, עם רצועות בצל ושום – 10 דקות וזה מוכן.

חזה עוף בטריאקי

מצרכים (3 מנות):

1 בצל גדול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים

4 שיני שום פרוסות דק

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

תיבול: 5 כפות רוטב טריאקי, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור, רבע כפית שומשום (לא חובה), רבע כפית תבלין צ'ילי חריף (לא חובה).

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כדקה נוספת.

-מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מתבלים ברוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור. מערבבים 4-5 דקות על אש בינונית. מפזרים שומשום ותבלין צ'ילי חריף ומערבבים כדקה נוספת.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


36 תגובות

הוסף תגובה
  1. המתכונים שלך מעולים!
    אני ממש ממש אשמח שתפתחי אפליקציה ושלא אצטרך להיכנס למתכונים דרך גוגל תמיד.

  2. הכנתי את המתכון ויצא מדהים!!!! אומנם לקח לקוביות חזה העוף קצת יותר זמן (כפול בערך) כדי להיות מוכנים אבל יצא מאוד טעים. במיוחד הרוטב והבצל עם השום.
    לצורך המתכון קניתי שומשום בשקית והעברתי אותו לצנצנת קטנה ואת השקית זרקתי. יש לך מושג אולי כמה זמן אפשר לשמור שומשום לפני שיהיה פג תוקף?

    1. אפשר לשמור את השומשום במקרר בהתאם לתאריך שעל גבי האריזה. אם זרקת את השקית אז אני מעריכה שזה טוב ל-7 חודשים לפחות (במקרר).

  3. מ-ו-ש-ל-ם !!!
    הכנתי כבר כמה פעמים (ליד אורז ושעועית ירוקה)
    והילדים רוצים שוב ושוב!!

    תודה רבה!

  4. לא בדיוק בשלנית אבל התמונה ממש עשתה לי חשק ורוצה לנסות להכין.
    יש שני דברים שלא הבנתי לגבי המתכון
    – כמה זמן בערך לוקח עד שהבמצל מזהיב? אני תמיד מסתבכת עם זה ונכנסת לסרטים
    – לא הבנתי ללמה הכוונה לחתוך את חזה העוף לקוביות? איך עושים את זה?

    1. היי קארין,
      יש לטגן את הבצל על אש בינונית במשך 4-5 דקות ולערבב כל הזמן. אם הבצל משחים מהר או נשרף יש להנמיך את האש.
      את חזה העוף את חותכת בעזרת סכין רגילה לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ. לא חייבת להיות להן צורה אחידה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי חני,
      את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות.
      פרגיות דורשות קצת יותר זמן בישול, 5-7 דקות יותר.

  5. היה נראה לי שצריך רוטב צ'ילי, עכשיו אני רוא שצריך תבלין צ'ילי אבל יש לי רק רוטב, יש מה לעשות עם זה או שלוותר על התוספת הזו?

      1. טוב, בסוף שמתי קצת רוטב צי'לי [חריף – זה מה שהיה], אין לי מושג אם זה השפיע כ"כ, אבל זה יצאאאא.. אין דברים כאלו!
        הכנתי את זה אתמול בלילה בשביל היום, אבל לא התאפקתי וטעמתי קוביה ועוד קוביה ופשוט חיסלתי חצי מהכמות בעמידה.. לא היתה ברירה והכנתי נגלה נוספת:)
        תודה רבה!

  6. שלוש שאלות:
    1. אם אני רוצה להכין 750 גרם חזה עוף, כלומר פי אחד וחצי, גם את כל שאר הרכיבים והתבלינים להכפיל ב 1.5?
    2. לאיזה גודל קוביות לחתוך את חזה העוף? עם מה חותכים אותו? סכין רגילה?
    3. למה הכוונה מעט פלפל שחור?
    4. אין לי מחבת רחבה, ווק זה טוב? משהו משתנה מבחינת זמני הבישול?

    1. 1. כן.
      2. חותכים עם סכין רגילה לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.
      3. קמצוץ עם האצבעות.
      4. ווק זה בסדר. אין שינוי בזמנים.

  7. בוקר טוב, אני גם מכינה את זה הרבה פעמים ומעדיפה גם להשרות קצת את העוף בטריאקי או בסויה וזה מרכך וכובש את הבשר לכן הקפצה קלה מספקת. תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
    מירי

  8. היי אפרת. מתכון מעולה!
    הוספתי גם פטריות טריות ונבטים
    יצא ממש טעים.
    תודה רבה על הכל!

    1. היי רעות,
      אפשר לוותר בכלל על הצ'ילי או להוסיף כף רוטב צ'ילי מתוק, זה דווקא יכול להוסיף.

  9. שלום אפרת רציתי לשאול איך יתכן שקוביות החזה מוכנות תוך 4-5 דקות?
    אני מכינה חזה עוף מוקפץ גם עם בצל ומבשלת על אש נמוכה לפחות חצי שעה?
    תודה מראש

    1. היי גיטי,
      כדי שחזה עוף יישאר עסיסי ולא יתייבש מומלץ לטגן אותו כמה שפחות. מאחר וחזה העוף חתוך לקוביות קטנות אז מספיק לו טיגון של דקה מכל צד עד שהוא מתבשל מבחוץ ועוד 4-5 דקות בישול שאז הוא מתבשל מבפנים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme