מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף בטריאקי

חזה עוף בטריאקיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

מתכון לחזה עוף במחבת ברוטב טריאקי, עם רצועות בצל ושום – 10 דקות וזה מוכן.

חזה עוף בטריאקי

מצרכים (3 מנות):

1 בצל גדול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים

4 שיני שום פרוסות דק

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

תיבול: 5 כפות רוטב טריאקי, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור, רבע כפית שומשום (לא חובה), רבע כפית תבלין צ'ילי חריף (לא חובה).

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כדקה נוספת.

-מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מתבלים ברוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור. מערבבים 4-5 דקות על אש בינונית. מפזרים שומשום ותבלין צ'ילי חריף ומערבבים כדקה נוספת.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

86 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת!
    נראה מעולה, רוצה להכין לשבת. עם איזו תוספת זה מתאים? (אורז/קוסקוס זה מספיק או שיהיה יבש?)
    תודה רבה רבה!!

  2. בוקר טוב
    ראשית האתר מעולה ומצליח לי למרות שאני גרוע בבישול.
    האם במקום טריאקי אפשר להשתמש ברוטב סויה ודבש? ואם כן, איך, כמה ומתי להוסיף במיוחד את הדבש

    1. היי עמית,
      אפשר לשים 2 כפות דבש ו3 כפות רוטב סויה באותו זמן שאמורים לשים את הטריאקי.

  3. ממש טעים!
    הכנתי עם קילו חזה עוף והכפלתי את כמות המצרכים והתיבול בהתאם, במקום התבלין שמתי רוטב צ'ילי מתוק והוספתי גם פטריות טריות ויצא מדהים!
    תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים במיוחד😊

  4. שלום אפרת.

    האם להשתמש ברוטב טריאקי סמיך ואו רוטב טריאקי נוזלי של חברת קוקומן לדוגמא.

    בברכה.

    זיו

  5. אפשר להוסיף לזה פטריות??
    תודה רבה על כל המתכונים המהירים והטעימים! נותן חשק להכנס למטבח ולהתחיל לבשל😃

  6. תודה רבה על המתכונים זה עוזר מאד
    שאלה:יש אפשרות להניח את החזה מלילה קודם במקרר שיפשיר בתוך הרוטב כבר ואז ייקח לי פחות זמן.?

    1. היי תצר,
      ראיתי רק עכשיו.
      אפשר ומומלץ להפשיר את העוף כל הלילה במקרר.

  7. הכנתי עם תוספת של שעועית ירוקה עם פטריות ובטטה עם אורגנו בתנור – ממתכונים באתר..
    יצא ארוחה מוווששללממתתת!!
    ליקקנו אצבעות..
    תודה רבה!!

  8. היי אפרת, נראה מעולה! יש לי בבית חזה עוף פרוסים דק.. האם מתאים וניתן פשוט לחתוך אותם לרצועות, או שחייב חזה עוף שטרם פרסו אותו לשניצלים?

  9. שלום,
    רציתי לשאול אם נשארת כמות האם אחרי הקירור הקוביות לא מתקשות? כנ"ל גם לגבי המתכון של קוביות העוף המצופות.
    תודה

  10. המתכונים שלך מעולים!
    אני ממש ממש אשמח שתפתחי אפליקציה ושלא אצטרך להיכנס למתכונים דרך גוגל תמיד.

  11. הכנתי את המתכון ויצא מדהים!!!! אומנם לקח לקוביות חזה העוף קצת יותר זמן (כפול בערך) כדי להיות מוכנים אבל יצא מאוד טעים. במיוחד הרוטב והבצל עם השום.
    לצורך המתכון קניתי שומשום בשקית והעברתי אותו לצנצנת קטנה ואת השקית זרקתי. יש לך מושג אולי כמה זמן אפשר לשמור שומשום לפני שיהיה פג תוקף?

    1. אפשר לשמור את השומשום במקרר בהתאם לתאריך שעל גבי האריזה. אם זרקת את השקית אז אני מעריכה שזה טוב ל-7 חודשים לפחות (במקרר).

  12. מ-ו-ש-ל-ם !!!
    הכנתי כבר כמה פעמים (ליד אורז ושעועית ירוקה)
    והילדים רוצים שוב ושוב!!

    תודה רבה!

  13. לא בדיוק בשלנית אבל התמונה ממש עשתה לי חשק ורוצה לנסות להכין.
    יש שני דברים שלא הבנתי לגבי המתכון
    – כמה זמן בערך לוקח עד שהבמצל מזהיב? אני תמיד מסתבכת עם זה ונכנסת לסרטים
    – לא הבנתי ללמה הכוונה לחתוך את חזה העוף לקוביות? איך עושים את זה?

    1. היי קארין,
      יש לטגן את הבצל על אש בינונית במשך 4-5 דקות ולערבב כל הזמן. אם הבצל משחים מהר או נשרף יש להנמיך את האש.
      את חזה העוף את חותכת בעזרת סכין רגילה לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ. לא חייבת להיות להן צורה אחידה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי חני,
      את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות.
      פרגיות דורשות קצת יותר זמן בישול, 5-7 דקות יותר.

  14. היה נראה לי שצריך רוטב צ'ילי, עכשיו אני רוא שצריך תבלין צ'ילי אבל יש לי רק רוטב, יש מה לעשות עם זה או שלוותר על התוספת הזו?

    1. היי אמיתי,
      אפשר להוסיף כף רוטב צ'ילי מתוק ואפשר גם להכין בלי.

    2. טוב, בסוף שמתי קצת רוטב צי'לי [חריף – זה מה שהיה], אין לי מושג אם זה השפיע כ"כ, אבל זה יצאאאא.. אין דברים כאלו!
      הכנתי את זה אתמול בלילה בשביל היום, אבל לא התאפקתי וטעמתי קוביה ועוד קוביה ופשוט חיסלתי חצי מהכמות בעמידה.. לא היתה ברירה והכנתי נגלה נוספת:)
      תודה רבה!

  15. שלוש שאלות:
    1. אם אני רוצה להכין 750 גרם חזה עוף, כלומר פי אחד וחצי, גם את כל שאר הרכיבים והתבלינים להכפיל ב 1.5?
    2. לאיזה גודל קוביות לחתוך את חזה העוף? עם מה חותכים אותו? סכין רגילה?
    3. למה הכוונה מעט פלפל שחור?
    4. אין לי מחבת רחבה, ווק זה טוב? משהו משתנה מבחינת זמני הבישול?

    1. 1. כן.
      2. חותכים עם סכין רגילה לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.
      3. קמצוץ עם האצבעות.
      4. ווק זה בסדר. אין שינוי בזמנים.

  16. בוקר טוב, אני גם מכינה את זה הרבה פעמים ומעדיפה גם להשרות קצת את העוף בטריאקי או בסויה וזה מרכך וכובש את הבשר לכן הקפצה קלה מספקת. תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
    מירי

  17. היי אפרת. מתכון מעולה!
    הוספתי גם פטריות טריות ונבטים
    יצא ממש טעים.
    תודה רבה על הכל!

    1. היי רעות,
      אפשר לוותר בכלל על הצ'ילי או להוסיף כף רוטב צ'ילי מתוק, זה דווקא יכול להוסיף.

  18. שלום אפרת רציתי לשאול איך יתכן שקוביות החזה מוכנות תוך 4-5 דקות?
    אני מכינה חזה עוף מוקפץ גם עם בצל ומבשלת על אש נמוכה לפחות חצי שעה?
    תודה מראש

    1. היי גיטי,
      כדי שחזה עוף יישאר עסיסי ולא יתייבש מומלץ לטגן אותו כמה שפחות. מאחר וחזה העוף חתוך לקוביות קטנות אז מספיק לו טיגון של דקה מכל צד עד שהוא מתבשל מבחוץ ועוד 4-5 דקות בישול שאז הוא מתבשל מבפנים.

    1. היי שרון,
      אפשר לשים 3 כפות סילאן ו-2 כפות רוטב סויה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר