מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף באננס

חזה עוף באננסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 26, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

חזה עוף באננס ושזיפים ברוטב סויה וסילאן – מומלץ להגיש על אורז לבן

חזה עוף באננס

מצרכים:

2 פרוסות של חזה עוף עבות חתוכות לקוביות

2 כפות קורנפלור

1 בצל בינוני-קטן קצוץ

3/4 כוס קוביות אננס בלי המיץ (מקופסת שימורים)

1-2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

1-2 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים

1/4 כוס מים

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 1 כף גדושה סילאן, מלח, פלפל גרוס גס

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור ומתבלים במעט מלח ופלפל. מטגנים במחבת את קוביות העוף כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה. מחזירים את העוף ומוסיפים אננס, שזיפים ובצל ירוק. מתבלים ומוסיפים מים.  מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"הכנתי,טעים מאוד!" (מלי)

"הכנתי את המתכון של חזה העוף עם אננס ויצא מעולה. תודה!" (אורטל)

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

30 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת יקרה,
    אני די חדשה באתר שלך, מנסה, ונהנית מאוד, המתוכן מדהים ביותר. מחר אני מארחת בערב שבת, ורציתי בבקשה עזרתך מה הכמויות אם אני משתמשת ב2.5 פרוסות חזה עבות.
    אודה לך מאוד על התשובה.
    שבת נפלאה לך אפרת.
    יעל דבורה

  2. היי לכולם, אני די חדשה באתר, ואוהבת לגוון מאוד במטבח. עשיתי את החזה עוף עם האננס ובמקום סילאן שמתי דבש, יצא
    מדהים, ממש ללקק את האצבעות. 2חברות שלי טעמו, ואמרו שיצא מדהים, טעים מאוד מאוד מאוד, אז גם אני מצטרפת לכל
    הקולות המעריצים והאוהבים את המתכונים הטובים מאוד. תודה לך אפרת מקב לב.
    יעל דבורה

  3. החזה עוף עם האננס יצא מדהים, מזמן לא אכלתי כזה חזה עוף עסיסי, באמת מיוחד מאוד.במקום סילאן שמתי דבש ויצא,
    פשוט ללקק את האצבעות באמת. תודה על המתכון, חברה שלי אמרה שזה יצא כמו במסעדה ממש טובה, והפצתי את המתכון לעוד נשים שאוהבות לגוון.

    1. היי בטי,
      אפשר להכין פשוט עם 3 כפות סילאן למרות שהסויה מאוד מוסיפה לטעם.

  4. קודם כל חייבת לומר לך שאני מנסה כל שבוע מתכונים אחרים, ואין, יוצא אליפות! האתר היחיד שתמיד תמיד תמיד מצליח!!!!!!
    לא משנה מה אני מנסה – עוגת שמרים, עוף ובשר, סלטים, עוגות – הכל פשוט יוצא טעיםםםםםםםם, בעלי מאושר כל פעם מחדש:)
    עכשו לשאלה – אפשר לשים קמח במקום קורנפלור?

  5. היי, ערב טוב.
    ראשית אני רוצה להודות לך על האתר המקסים! אין שבת שאין בה לפחות מתכון אחד שלך ואפילו יותר,…
    שנית אני רוצה לשאול אם זה יכול להיות טעים גם עם הודו, היות והודו יבש יותר מעוף?!

    1. היי יעל,
      קודם כל כיף גדול לשמוע 🙂
      אני חושבת שאפשר אבל חשוב להקפיד לא לטגן יותר מידי אחרת ההודו עלול לצאת במרקם צמיגי.
      דרך אגב, יש גם מתכון מומלץ לשווארמה עם בשר הודו.

    1. היי אורלי,
      קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
      שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן.

  6. היי… רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הבצל הירוק בבצל רגיל והאם אפשר לוותר על השזיפים ? ממש לעשות חזה עוף+אננס ורוטב … ?
    תודה

  7. היי לכולם,
    הכנתי את המתכון ויצא מדהיםםםם, טעיםםםםם ויפה לעין… יצא ממש גורמה וקיבלתי המון מחמאות.
    המתכונים כאן מצויינים וקלים להכנה.
    תודה מקרב לב
    עופרה

  8. היי רציתי לשאול, אם אני רוצה להגדיל את הכמות פי 3 לדוגמא, באיזה אופן להגדיל את כל החומרים? תודה רבה

    1. היי שרון,
      6 פרוסות עבות של חזה עוף, 5-6 כפות קורנפלור, 2 בצלים בינוניים, 1.5-2 כוסות קוביות אננס, 2-3 גבעולי בצל ירוק, 3-4 שזיפים מגולענים, חצי כוס מים (אפשר להוסיף עוד מים במידת הצורך).
      לתיבול: 5 כפות רוטב סויה, 3 כפות שטוחות סילאן, מלח ופלפל.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר