מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לחזה הודו

מתכון לחזה הודוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 18, 2017
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

חזה הודו מפורק מתובל – מושלם עם אורז לבן.

מבשלים בסיר את הנתח שלם, קוצצים עם סכין ומבשלים עם בצל מטוגן ותבלינים.

מתכון לחזה הודו

מצרכים:

נתח שלם של חזה הודו (1 קילו)

2 כוסות מים רותחים

2 בצלים בינוניים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

תבלינים: כפית שטוחה כורכום, כפית כמון, כפית שטוחה אבקת קינמון, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומניחים את נתח חזה הודו השלם. מטגנים על אש בינונית במשך כ-2 דקות מכל צד, עד שהנתח הופך ללבן מבחוץ. ממליחים מעט עם המלחייה מכל צד.

-מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים את הסיר. מבשלים את הנתח השלם על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהוא מתבשל גם מבפנים. שומרים בצד חצי כוס ממי הבישול ושופכים את השאר.

-מעבירים את הנתח בזהירות לקרש חיתוך ובעזרת סכין ארוכה קוצצים לרצועות דקות.

-מנגבים את הסיר בנייר מגבת ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה קלה (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כ-2 דקות נוספות.

-מוסיפים את רצועות ההודו שקצצנו, חצי כוס ממי הבישול ששמרנו בצד ומתבלים בכורכום, כמון, אבקת קינמון, מלח ופלפל שחור. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי, הכנתי את ההודו מנתחי חזה הודו. יצא טעים, אבל הבשר יצא קצת קשה. מה יכולה להיות הסיבה? לא מבושל מספיק במים?
    תודה

    1. היי,
      קודם כל בשר הודו הוא אכן יותר קשה מבשר עוף אבל עדיין הוא יכול לצאת עסיסי וטעים אם מבשלים אותו נכון.
      איך הכנת? קודם טיגנת את הנתחים בנפרד? קודם את הבצל ואז את הנתחים? כמה זמן?

  2. שלום
    הכנתי את המתכון מספר פעמים ויצא עסיסי ומאוד טעים. תודה על מתכונים קלים ומוצלחים! הפעם מתחשק לי לשלב חמאת בוטנים , יכול להתאים איכשהו?

    1. היי קרן,
      רוטב עם חמאת בוטנים בדר"כ מתאים יותר לחזה עוף. יש להוסיף לחמאת הבוטנים עוד כמה מרכיבים כמו רוטב סויה, שום ג'ינג'ר.
      אין לי מתכון מדויק לתת לך אבל אני אשתדל להכין בקרוב ולפרסם מתכון באתר.

  3. היי אפרת. בהזדמנות זו רוצה להודות לך על המתכונים שלך, כל מתכון מתקבל אצלנו בהנאה רבה ואהוב אפילו על נכדיי "הבעייתיים". האם אפשר להכין את שלב הבישול חזה ההודו עד לחיתוך לרצועות ולהקפיא וביום ההגשה להמשיך בשלבים הבאים? או שלהכין כמו במתכון המלא, להקפיא וביום ההגשה להפשיר ולחמם?

    1. היי פנינה,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      אפשר להקפיא בכל אחת מהאופציות שהצעת רק חשוב להשתמש בבשר טרי ולא קפוא כי לא מומלץ להקפיא פעמיים.

  4. היי אפרת האלופה, יש לי 500 גרם חזה הודו ו-500 גרם פרגיות. יש אפשרות להכין את המתכון עם שניהם יחד? זה מתאים? משהו באופן ההכנה ישתנה? המון תודה!

  5. הי אפרת,

    האם יש אפשרות להשתמש בנתחי חזה הודו?

    חוששת שהבישול במים ייבש אותם

    תודה

    1. אם אלה נתחי הודו כדאי לוותר על שלב הבישול במים ולטגן אותם במחבת לאחר טיגון הבצל והשום.

  6. הי אפרת,
    יצא נפלא.
    השתמשתי במים כדי להכין מרק לקוסקוס והמרק קיבל שפע טעם.
    לא לזרוק את המים אלא להכין איתם אורז או קוסקוס ויספגו את כל הטעם של הבשר.

  7. היי אפרת, לא בטוחה אם התגובה שלי נקלטה אז שולחת שוב..
    רוצה להכין את המתכון עם חצי כמות, חצי קילו הודו יש אפשרות?
    ועוד שאלה.. אם יש אפשרות להוסיף ירקות שיש לי גמבה ירוקה וגזר, ואיך ובאיזה שלב?

    תודה

  8. אפרת היי, מה שלומך?
    רוצה להכין את המתכון אבל עם חצי כמות נגיד חצי קילו או 600 גרם הודו..
    יש אפשרות? והאם צריך להפחית הכל בחצי?
    שאלה נוספת, יש אפשרות להוסיף ירקות כמו גזר וגמבה ירוקה(זה מה שיש לי)
    ואם כן כמה ואיך?

    תודה!!

    1. כן, אין בעיה.
      מומלץ להפחית גם את הבצל השום והתבלינים בחצי: 1 בצל בינוני, 1-2 שיני שום, חצי כפית שטוחה כורכום, חצי כפית כמון וכו'.
      אם את רוצה להוסיף גם גזר ופלפל ירוק אפשר להוסיף אחד מכל ירק, לחתוך לקוביות קטנות יחסית ולטגן אותם לאחר שמטגנים את הבצל. לאחר שהם מתרככים,להוסיף את ההודו.
      לדעתי אם את רוצה לשלב גם גזר ופלפל ירוק אז המתכון הזה יותר מומלץ – הודו עם פלפלים.
      בהצלחה 🙂

    2. כן הסתכלתי עליו, אבל אין לי כמות כזו של פלפלים..
      וגם היה לי חשק לרוטב צהוב כמו פה;)
      אפרת עוד שאלה.. השלב הראשון ממש קריטי או שלממהרים אפשר אולי לוותר,
      וישר להוסיף את הרצועות לשלב הבא של הטיגון?

    3. אין בעיה, תכיני את המתכון הזה.
      אפשר לוותר על השלב הראשון וישר להוסיף את הרצועות.

    4. אפרת איזה מתכון משגע!!
      בסוף גיליתי שיש לי בכלל נתחי חזה הודו ולא פרפרים שלמים..
      בכל זאת הכנתי לפי המתכון המקורי, יצא לי רך ועסיסי וטעים בטירוף!
      בעלי אמר, ואני מצטטת: "תשמרי את המתכון הזה"..:))

      תודה על עוד מתכון קל ומושלם, שעובר למועדפים:)

  9. שבוע טוב
    חזרתי לעדכן שהכנתי ויצא ממש מצוין!!
    תודה רבה….
    רק מה זה הירוק הקצוץ בתמונה שלך? תודה רבה!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      הירוק הם עלי פטרוזיליה שפיזרתי על מנה רק כדי להוסיף לה צבע בצילום 😉
      שבוע נפלא

    1. שלום אפרת
      בתמונה יש ירק ירוק קצוץ שמוסיף צבע
      ובמתכון אין איזכור….
      תוכלי להסביר בבקשה?

      תודה רבה על המתכונים הנפלאים

    2. היי משה,
      מאחר וצילמתי את המנה, פיזרתי קצת פטרוזיליה קצוצה כדי לתת יותר צבע למנה 🙂
      כמובן שהמנה טעימה גם בלי תוספת זאת.
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר