מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חביתת חומוס

חביתת חומוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 3, 2017
Last modified:ספטמבר 3, 2017

Summary:

מתכון לחביתת חומוס טבעונית ללא גלוטן עם פטריות ובצל (חביתה ללא ביצים)

חביתת חומוס

מצרכים (חביתה אחת):

חצי בצל בינוני קצוץ

3-4 פטריות טריות קצוצות

חצי כוס קמח חומוס

שליש כפית אבקת אפיה

חצי כוס מים

שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת קטנה (בקוטר 22-24 ס"מ) עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.

-במקביל, מערבבים בקערית חצי כוס קמח חומוס עם שליש כפית אבקת אפיה. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים עד לתערובת חלקה ללא גושים (אם יש גושים מומלץ לסנן את התערובת). מוסיפים לקערית את הבצל והפטריות ומוסיפים מלח ופלפל שחור.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. יוצקים את הבלילה למחבת, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. הופכים בעזרת תרווד את החביתה צד, מכסים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

-מעבירים לצלחת ומניחים לחביתה להתקרר כמה דקות.

*הערה חשובה: החביתה נוטה להדבק למחבת לכן יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

24 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי לילך,
      במקום פטריות אפשר לשים בצל ועשבי תיבול (לדוג' פטרוזיליה, כוסברה, עירית וכדו'). אפשר גם לטגן בנפרד בצל, חצי גזר וחצי קישוא ואח"כ להוסיף לבלילה ולטגן.

  1. אפרת שלום, הכנתי היום לצהריים. יצא מצויין. לצד סלט ירוק לא. צהריים. טעים טעים טעים . תודה לך. לקוחה קבועה 😊

  2. כמו כל המתכונים באתר הזה, החביתה הזו פשוט מושלממתת ומשביעה בטרוף.
    כמעט כל המתכונים שאני מכינה הם מכאן…חומרי גלם פשוטים יחסית,הכנה לא מסובכת ומהירה מאד והכי חשוב -הכל יוצא פשוט טעים!!!
    אז תודה לך אפרת על הכל!

  3. בוקר טוב אפרת

    באיזו סוג מחבת להשתמש על מנת שיצא מאכל תקין וגם לא ידבק?

    והאם יש סוג מחבת ללא טפלון או אלומיניום (שאומרים שלא בריא ) או מחבת ללא ציפוי?

    שיתאים לכך? (לא מתלהבת כל כך להשתמש במשהו עם טפלון או אלומיניום )

    תודה על העזרה הנדיבה שלך .

    1. אפשר להשתמש במחבת מברזל יצוק. כל עוד שומרים שהציפוי יישאר שלם ולא ישרט אין בעיה.

  4. שלום אפרת.
    כל מתכון מוצלח יותר מהשני, תענוג להיכנס למטבח ביחד איתך…
    אפשר להשתמש גם בקמח מלא או כוסמין?
    תודה רבה

    1. תודה אסתר 🙂
      אפשר אבל עם שינויים במתכון:
      חצי בצל בינוני קצוץ
      3-4 פטריות טריות קצוצות
      1 ביצה גדולה
      כף מלאה קמח כוסמין או מלא
      רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
      יום מקסים 🌺

  5. הכנתי את החביתה הזאת 10 פעמים ובכל אחת מהן החביתה נדבקה לי. איך אפשר לטפל בזה? יש קשר לפיזור השמן או לעובי החביתה?

    1. היי יונה,
      זה קשור לסוג המחבת.
      באיזה סוג מחבת את משתמשת? נירוסטה במקרה?

    1. עשיתי עם מיקס קמח חומוס וקמח עדשים, שהבנתי שיוצר טעים…
      אגב זה קצת שומני. אפשר פחות שמן?

  6. היי

    האם אפשר לוותר על אבקת האפייה?

    ואם אשתמש במחבת נרוסטה ללא ציפוי האם בהכרח זה ידבק ואם כן מה אפשר לעשות כדי שבכל זאת אשתמש במחבת נרוסטה ולא ידבק

    1. היי רינת,
      אפשר לוותר על אבקת האפיה, היא פשוט מוסיפה מעט לאווריריות.
      מניסיון זה יידבק. אולי שמן בכמות כפולה יעזור.

    1. אפשר לשים במקום בצל ועשבי תיבול (לדוג' פטרוזיליה, כוסברה, עירית וכדו'). אפשר גם לטגן בנפרד בצל, חצי גזר וחצי קישוא ואח"כ להוסיף לבלילה.

    1. היי רחל,
      לא חייב שיהיה קלוי. אפשר להשתמש גם בקמח חומוס רגיל.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר