מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חביתיות קישואים

חביתיות קישואיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 30, 2019
Last modified:אפריל 30, 2019

Summary:

מתכון פשוט, קל להכנה ומפתיע בטעמו. המרקם מזכיר פנקייק כך שאפילו הילדים אוהבים ולא מרגישים בקישוא (בתנאי שלא תגלו להם). רעיון מעולה לארוחת ערב.

חביתיות קישואים

מצרכים (8-10 יחידות):

קישוא קלוף בינוני מגורד בפומפיה דקה (כ-¾ כוס דחוסה)

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק (לא חובה)

ביצה גדולה

שליש כוס (46 ג') קמח רגיל או קמח כוסמין מלא

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-סוחטים את הקישוא משאריות נוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב (יש לערבב בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת).

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן. כשהשמן חם, יוצקים למחבת כמות של כף מהתערובת (אפשר להכין 4-5 חביתיות בכל פעם, תלוי בגודל של המחבת). מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומטגנים במשך כ 2.5 דקות, עד שהתחתית מתייצבת. בעזרת תרווד הופכים צד, מכסים ומטגנים 2.5 דקות. מעבירים לצלחת ומניחים לחביתיות להתקרר כ-5 דקות לפני ההגשה.

*יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק. 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

44 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,רוצה להכין ממש עכשיו.

    אם אופים, לחמם תנור מראש? לכמה מעלות וכמה זמן לאפות?
    מנסה לעשות עם קישוא (בינוני/גדול") וגזר אחד -להכפיל גם את שאר החומרים?- קמח וביצים וכו'?
    תודה מראש!

    1. היי חן,
      חייבת לציין שלא ניסיתי לאפות. נראה לי שכדאי לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות (תלוי בעובי).
      כדאי להשתמש בתבנית מאפינס, לשמן את השקע ולמלא עד גובה 1.5-2 ס"מ מהשקע.
      וכן, כדאי להכפיל גם את יתר הכמויות.

    1. אני משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטמט.
      בכל מקרה, אפשר לוותר על אבקת המרק.

  2. תודה רבה יצא נחמד מאד
    במקום לגרד במגרדת ריסקתי בסלייסר כמה שיותר קטן (אין לי כוח לגרד..)
    אז נראה לי שלא מספיק הצלחתי להסתיר מהילדים את הקישואים.. לא נורא הסתדרתי עם לאכול את זה בעצמי..
    רק הכמויות באתר מאד קטנות עשיתי פי 4 ועדיין לא היה הרבה, הייתי שמחה אם היית יכולה להוסיף בתחתית המתכון כמויות גדולות יותר
    תודה

    1. היי יונה,
      אמורות לצאת מהכמות במתכון 8-10 חביתיות. כמה יצאו לך?

    1. היי מלי,
      זאת ארוחה קלילה שבדר"כ מספיק להגיש עם סלט או ירקות חתוכים.
      יש כאלה שאוהבים לאכול את זה עם לחם/לחמניה.

    1. היי הודיה,
      מדובר בכוס בנפח של 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

  3. מה זה הדבר הטעים הזה?? וואוווו! מפתיעה כל פעם מחדש.
    עם אלו עוד ירקות אפשר לעשות את זה?
    תודה!!

    1. היי שירן,
      לא ניסיתי להכין עם ירקות אחרים אבל אני מניחה שאפשר להכין עם גזר (הייתי משלבת גזר עם קישוא).

    1. אין לי רעיון לתחליף ביצה.
      קמח כוסמין אפשר לאחסן במגירה/ארון מטבח. מחזיק עד לתאריך התפוגה שלו.

    2. תודה על המתכון אפרת! מנסיוני עדיף לאחסן קמח במקרר. גם מרחיק מזיקים כמו עש וחרקים וגם מאריך את חיי המדף שלו בבית, מעבר לתאריך התפוגה.

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים בתבנית מאפינס ולאפות. למלא עד גובה 1.5-2 ס"מ מהשקע.

  4. יש אפשרות להקפיא?
    נ.ב יהיה נהדר אם תהיה קטגוריה למתכונים שמתאימים לתינוקות ופעוטות (finger food וכד')
    🙂

    1. צריך משהו שיספח את הנוזלים. אולי אפשר לנסות עם 2-3 כפות קמח חומוס.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר