מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

זרעי צ'יה

זרעי צ'יה

מהם זרעי צ'יה ואיך לשלב אותם בתזונה שלכם?

זרעי הצ'יה עשירים בחלבון, בסיבים, בסידן, בנוגדי חמצון, ברזל ובאומגה 3. הם מעניקים אנרגיה ומסייעים בתהליך ירידה במשקל בגלל שמכילים כמות גדולה של סיביים תזונתיים.

זרעי צ'יה

מומלץ לצרוך כ-15 ג' ביום = 2 כפיות

לזרעים יש טעם מאוד עדין (האמת שכמעט ואין להם טעם)  ולכן אפשר להוסיף אותם כמעט לכל מאכל שתרצו או "להחביא" אותם אם זה עבור ילדים. אם רוצים לנצל את הערכים התזונתיים שלהם בצורה מיטבית, מומלץ לטחון אותם לפני השימוש.

כדאי לרכוש אותה בצנצנת סגורה ולא בתפזורת ולשמור במקרר או במקפיא.

איך לשלב זרעי צ'יה בתזונה היומיומית?

1. פודינג עם זרעי צ'יה (ראו מתכון בהמשך).

2. להוסיף למרקים, רטבים או תבשילים.

3. להוסיף לקציצות.

4. להוסיף לגלידה או לשייק פירות.

5. להוסיף לדגני הבוקר, לערבב עם יוגורט.

6. להוסיף לתערובות של עוגות, עוגיות ומאפים (*זרעי הצ'יה אינם מאבדים את ערכם התזונתי לאחר חימום).

הערה: אנשים הנוטלים מדללי דם יש לצרוך בהגבלה. כמו כן אין מספיק מחקרים לגבי צריכה בהריון ובהנקה וייתכן כי אנשים שאינם רגילים לצרוך מספיק סיבים יגיבו שונה עד שהגוף יתרגל.

היכן ניתן להשיג זרעי צ'יה? בכל חנות טבע ובחנויות תבלינים.

 

מתכון לפודינג צ'יה  (*יש כאלה שיאהבו וכאלה שלא. עניין של טעם 🙂 )

כוס חלב מכל סוג (רגיל, סויה, שקדים, קוקוס וכו')

3 כפות זרעי צ'יה

2 כפיות דבש/סירופ מייפל/ אגבה/ סוכר

כפית שטוחה אבקת קקאו

1-2 טיפות תמצית וניל (לא חובה)

*ממיסים בכוס את אבקת הקקאו עם 2 כפות מים רותחים. מוסיפים חלב ומערבבים. מוסיפים זרעי צ'יה, דבש ותמצית וניל ומערבבים היטב.

מכסים את הכוס בניילון נצמד ושמים במקרר לכל הלילה (כשמזדמן מומלץ לערבב). למחרת מערבבים ואוכלים.

פודינג צ'יה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

24 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שיראל,
      אין איסור לצרוך זרעי צ'יה בהריון פשוט בגלל שלא כולם מגיבים אותו הדבר אז אם צורכים רצוי במינון נמוך. זאת אומרת להתחיל במשך כשבוע עם חצי כפית ואח"כ להעלות לכפית ביום.

  1. שלום, איך אפשר להוסיף למרק ושהילדים לא יראו אותם?
    כשירו נקודות קטנות הם לא ירצו לאכול….
    גם בפודינג- רואים את הנקודות של הזרעים
    תודה רבה

    1. אפשר לטחון את זרעי הצ'יה. עדיין אפשר לראות ולהרגיש אבל פחות.

    1. רצוי לטחון אותם סמוך לשימוש אחרת הערכים התזונתיים שלהם נפגעים.

  2. היי 🙂 תודה לך על מתכונים נפלאים ויחס נהדר לגולשיך.
    בבקשה- האם ניתן בעצם לשלב את זרעי הצי'ה בכל דבר?? וספציפית בסלט חי..?
    האם חייב להשרות במים לפני?? מים רותחים או פושרים? יש זמן מינימלי..? האם לטחון לאחר השריה..? חייב לטחון? מה מומלץ יותר ולמה..?
    בבקשה סדר בראש – הדבר היחיד שהבנתי בוודאות זה שזה אחד הדברים הבריאים ביותר..

    תודה מראש מקרב לב 🙂

    1. היי מואר,
      אפשר לשלב זרעי צ'יה כמעט בכל מאכל. בסלט זה משתלב טוב. אין להשרות במים לפני. פשוט מפזרים אותם כמו שהם במאכל (טחונים או לא טחונים).
      לא חובה לטחון את הזרעים אבל מומלץ. זרעי הצ'יה בריאים כמו שהם אבל כשטוחנים אותם אז הערך התזונתי שלהם עולה.
      יום נפלא

  3. אני מוסיפה כל בוקר כפית זרעי צ׳יה לדייסת הקוואקר שלי. אני שמה בקערית כפית צ׳יה, מוסיפה מים חמים, משאירה לחצי שעה-שעה, מוסיפה קוואקר ועוד מים אם צריך. להמתקה אני מוסיפה כל פעם קוביות של פרי טרי אחר. יאמי!!

  4. אני מאד אוהבת את המתכונים שלך בדרך כלל, אבל כאן יש לי בעיה רצינית.
    את רושמת בראש הדף שהכמות המומלצת ליום היא 2 כפיות ואז נותנת מתכון למנה בודדת שמכיל 3 כפות.
    לא מסתדר לי.

    1. היי מיכל,
      2 כפיות ביום זוהי רק המלצה.
      פודינג זרעי צ'יה הוא לא משהו שמומלץ לצרוך על בסיס יומי אלא פעם בכמה זמן.

    2. היי לילי,
      הפודינג מכיל כמות גדולה של צ'יה (3 כפות) כשההמלצה היא לצרוך 2 כפיות ביום. אפשר להכין פודינג צ'יה לפי המתכון ולחלק אותו ל2-3 מנות קטנות וכל יום לאכול מנה.
      יום מקסים 🙂

  5. היי אפרת
    אני משתמשת בזה הרבה
    לילדים אפשר להוסיף לחביתה הם לא ירגישו
    ומבוגרים גם יכולים להוסיף את זה לסלט
    תודה רבה לך על ההוספות המעניינות מידי פעם למתכונים
    גמר חתימה טובה

    1. אבל לשים לב שזרעי ציה שלא מושרים עם מים יכולים לגרום לגזים וכאבי בטן עקב כך – כי הם סופחים המון מים – ואם לא משרים אותם לפני הם יספחו מים מהמעיים ויתרחבו וזה יגרמו לגזים וכאבי בטן – אז לא בטוח שזה טוב להוסיף את זה לילדים לאוכל בלי שהם ידעו כי יכול להיות שיש להם יותר גזים וכאבי בטן והם אפילו לא מודעים לסיבה ולכן לא מספרים לך בכלל ….

      זה להבדיל משאדם צורך אותם בעצמו ומודע לזה שזה יכולה להיות ההשפעה שלהם ואם זה קורה לו אז הוא יכול להגיע להחלטה להשרות אותם או להפסיק לצרוך אותם

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר