מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

זיתים מבושלים

זיתים מבושליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 29, 2015
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

תבשיל זיתים ברוטב עגבניות פיקנטי – תוספת מעולה לאורז לבן או להגשה כסלט

זיתים מבושלים

מצרכים:

3 כפות שמן זית

קופסת שימורים של זיתים ירוקים שלמים מגולענים לאחר סינון (=2 כוסות)

בצל בינוני קצוץ

עגבניה גדולה מגורדת

2 שיני שום קצוצות/ כתושות

3 כפות רסק עגבניות

כף שטוחה דבש/ סילאן

כוס מים רותחים

תבלינים: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית מלח,פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל הקצוץ בסיר קטן עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניה המגורדת והשום ומערבבים. ממליחים מעט ומבשלים כ 3-4 דקות. מוסיפים את הזיתים (בלי הנוזלים), רסק עגבניות, סילאן וכוס מים רותחים ומערבבים. מתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה במשך כ-15 דקות (יש לערבב מידי פעם).

*ניתן להגיש חם לצד אורז לבן או להגיש קר כסלט.

הערה: לזיתים יש טעם מעט מר שלא כולם אוהבים. כדי להפחית את המרירות, לפני שמכינים את התבשיל, ניתן להכניס את הזיתים (ללא הנוזלים) לסיר עם מים, להביא לרתיחה ולסנן. אם הזיתים עדיין מרים לטעמכם, ניתן לחזור על הפעולה פעם נוספת.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

119 תגובות

הוסף תגובה
  1. אחלה מתכון!! טעים ופיקנטי. כולם ממש אהבו. נהנית מאוד מהאתר ומהמתכונים הקלים והנפלאים. תודה רבה!!

    1. היי ענת,
      זה ממש תלוי מה עוד מוגש ליד. יכול להיות שמספיק יהיה להכפיל ב-3 או ב-4.

  2. שבוע טוב ומבורך!
    הכנתי לליל שבת כתוספת לאורז והיה מעולה!
    היו לי רק טבעות זיתים, זה לא הפריע…
    תודה רבה!!!

  3. אני מכינה את התבשיל פעם בשבועיים-לארוחת שישי.כל האורחים נהנים ומתפעלים מהתבשיל.הטעם נפלא.המתכון קל וברור.תודה על מתכון נפלא נפלא.כולם אוהבים.חג שמח

    1. ההמתקה נועדה לאזן את החמיצות של העגבניות אבל אפשר גם לוותר על זה.

  4. אני כבר שנתיים וחצי על המתכון הזה הוא פשוט הכי טעים שיכול להיות בעולםםם מעדןןןןן

  5. הכנתי עם שתי קופסאות שימורים של זיתים מחורצנים (של חרוזית)-הרתחתי את הזיתים פעמיים קודם לכן כדי שתצא מהם כמה שיותר מרירות, הכפלתי את הכמויות של כל אחד משאר המצרכים ויצא מושלם 🙂 מעכשיו זה המתכון הקבוע בבית.
    תודה רבה!

  6. אפרת יקירה!
    זאת כבר פעם שלישית שאני מכינה מתכונים מהאתר שלך ואין לי מילים.
    את פשוט מושלמת…..!
    מתכונים טעימים, זריזים , קלילים ופשוטים ( אפילו לאחת כמוני 🙂 ).
    אני צמחונית ומכינה את המתכונים של הבשר והעוף מהאתר שלך ( בכל אופן יש עוד אנשים בבית שצריכים לאכול משהו…) ואף אחד לא מבין איך אני מכינה דברים כל כך טעימים מבלי לטעום אפילו.
    בקיצור איזה כיף לי שאת קיימת:):)

  7. שבוע טוב! אני בחודש שישי, וכל היום חלמתי דווקא על זה.. חשקים מוזרים של הריון..
    אני תמיד פונה לאתר הזה כדי למצוא מתכונים טובים ומהירים, וגם הפעם, הכנה קלה ומהירה ויצא טעים. התמוגגתי מכל ביס. השבוע הכנתי גם פיתות במחבת עם הבנות שלי, הן הכינו את הבצק לבד והיו מאוד גאות ומרוצות. תודה על האתר המצוין!

    1. שבוע טוב סמדר,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      המשך הריון קל ולידה קלה ובריאה!

  8. תודה רבה יצא מעדן.
    עד היום הייתי קונה מוכן את הזיתים ברוטב האדום
    יצא יותר טעם ממה שהייתי רגילה
    שוב המון תודות

  9. הכנתי שוב ושוב ושוב ותמיד יוצא טעים!!
    תודה על מתכונים מעולים, אני כבר מכורה לאתר שלך 🙂

  10. היי חזרתי לעדכן,יצא פשוט נהדר.
    ואגב אני באמצע להכין את המאפה בשר טחון בבצק עלים והאורז האדום מהאתר,השבת את אצלי מככבת בבית,את פשוט נותנת לי המון ביטחון במטבח עם המתכונים הפשוטים והנהדרים האלה אז המון מיליון תודות וחג שמח

  11. היי אתר מדהים!!!
    רציתי לשאול כמה זמן צריך לשים את הזיתים במים רותחים כדי שתצא המרירות?
    תודה מראש

    1. היי שיר,
      שימי את הזיתים במים רק עד שהמים רותחים (מבעבעים). לאחר שרתחו את יכולה לסנן אותם.
      חג שמח! 🙂

  12. קודם כל המון תודה. אני מאוד אוהבת את האתר. רציתי לשאול אם אפשר לוותר על ההפריקה החריפה?

    תודה

  13. שלום. ראשית תודה על המתכונים הקלילים והטעימים.
    רציתי לדעת אם חייבת את הסילאן/דבש?!
    ולמה הוא טוב?!

    1. היי ימית,
      ההמתקה בסילאן או דבש נועדה לאזן את החמיצות של העגבניות אבל אפשר גם לוותר על זה.

  14. היי שלום!

    האתר מעולה באמת! גם קליל וגם טעים!!!
    ואני גם מחכה לספר שיהיו בו המתכונים- סלטים קינוחים תבשילים…
    שלא ייחסר אף מתכון ;;-)) לא מוותרים !

    1. תודה רבה מאירה! אני ממש שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      לגבי ספרון מתכונים, עובדים על זה.. 😉

  15. שלום רב,
    ראשית אצי כי של לכ אתר מדהים אשר עוזר לי מאוד ונותן לי שפע רעיונות !
    האם קיים ספר לרכישה במתכוני האתר? או האם קיימת אפליקציה שניתן להוריד לנייד ולעושת שימוש במתכונים המועלים שלכם ?

    לתשובתכם אודה !

    1. תודה שירה! אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      לגבי ספר, עובדים על זה 😉 ולגבי אפליקציה יכול שתהיה בהמשך.
      בכל אופן, אדאג לעדכן.
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר