מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

הקפאת מזון

הקפאת מזון

ההקפאה מאריכה את חיי המזון, שומרת על השאריות באופן אופטימלי ובעיקר – מקצרת לנו את העבודה במטבח. הקפאה היא אחת הדרכים הטובות ביותר לשימור מזון.

אפשר לקנות מוצרי מזון במבצעים ולהאריך את משך ההנאה מפירות וירקות עונתיים. אפשר לשמור שאריות מארוחות ולבצע תהליכי בישול מוקדמים שחוסכים לחץ מיותר לפני אירועים וארוחה חגיגית.

הנה מספר כללים לשימוש יעיל במקפיא הביתי:

 

מה לא כדאי להקפיא?

– כל מאכל שמכיל תפוחי אדמה;

– גבינות לבנות רכות;

– ממרח חומוס (בעיקר חומוס קנוי תעשייתי);

– פלפל חי משנה את טעם התבשיל בהקפאה ובקירור!

– עוגות גבינה אפויות (תהליך ההפשרה פוגע במרקם).

 

לכל מזון מוקפא יש תאריך תפוגה.

– לחם:  3-6 חודשים.

– קטניות מבושלות או מושרות: 3 חודשים.

– אגוזים, שקדים, צימוקים :  3-4 חודשים.

– בצקים מוכנים: עד חודשיים.

– מרקים ופשטידות : חודש – חודשיים.

– קציצות ומאכלי בשר: 2-3 חודשים.

– עוף מבושל- 3 חודשים.

– עוף (לא מבושל) – 9-12 חודשים

– תבשילים ומרקים – 2-4 חודשים

– פיצה – 1-2 חודשים

– עוגות – 2-3 חודשים.

 

איך מקפיאים?

-הכניסו להקפאה מזון רק כשהוא בטמפרטורת החדר.

-העדיפו כלי פלסטיק איכותיים אטימים או שקיות ניילון מיוחדות להקפאה שניתן להוציא מהן אוויר מיותר. חשוב שהקופסאות תהיינה אטומות לגמרי כדי שלא יחדור קרח למזון. אם אתם לא בטוחים, מומלץ אפילו לעטוף את הקופסאות בניילון נצמד.

-התאימו את כמות המזון לגודל הכלי ואל תשאירו מקום לאוויר מיותר הפוגע באיכותו של המזון ובאריכות ימיו.

-לקרח יש נטייה להצטבר מתחת למכסה הכלי. כסו מוצרי מזון יבשים ומאפים בנייר מגבת לפני ההקפאה.

– חלקו את המזון להקפאה למנות קטנות – זה גם מקצר את זמן ההפשרה וגם לא צריך להפשיר כמות גדולה אם רוצים להשתמש רק בחלק.

-הדביקו על כל קופסה מדבקה עם תאריך הקפאה. אם הקופסה היא לא שקופה, כדאי לציין גם מהו המאכל שהקפאתם.

 

איך מפשירים מזון שהוקפא?

– הדרך הטובה ביותר להפשיר מזון היא במקרר במשך לילה.

– אם אתם ממהרים, אפשר להניח את המזון על השיש למשך כמה שעות (אם מדובר בבשר ודגים – רק בחורף). תבשילים ומרקים אפשר להעביר לסיר ולחמם על אש נמוכה, עד שהם מגיעים לטמפרטורה ולמרקם הרצויים.

– לא מומלץ להקפיא מחדש מזון מבושל שהופשר.

 

ההקפאה מקצרת תהליכי בישול – מה מומלץ להקפיא?

– השרו כמויות גדולות של קטניות (שעועית, חומוס וכו'), חלקו  למנות והקפיאו. הן יהיו מוכנות בזמן לחמין, תבשיל או למרק.

– הכינו בצקים בכמות כפולה ומשולשת וקצרו את משך ההכנה של עוגה או פאי. עוגיות – אפשר להכין עוגיות ולהקפיא אותן לפני האפיה.

– אוהבים עוגת גבינה עם פירורים או קראמבל? הכינו  מנות של פרורי בצק ושלפו אותם ברגע המתאים.

-הכינו מרק עוף צלול, חלקו למנות, שילחו למקפיא והשתמשו בו להכנת מרקים עשירים או כציר לתבשילי קדירה.

– הקפיאו עשבי תיבול קצוצים והשתמשו בהם בעת הצורך. עלים כמו כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי וכו' – שטפו אותם, ייבשו היטב והקפיאו. כשייצאו מהקפאה הם לא יתאימו לסלטים אך יהיה אפשר להשתמש בהם לתבשילים.

– קניתם שורש סלרי גדול וטרי והשתמשתם רק במחציתו? חתכו לקוביות, הקפיאו ותבלו בו מרקים ורטבים.

מיץ לימון– אפשר לסחוט לימונים ולהעביר את המיץ לתבנית או שקית לקוביות קרח. זה יחסוך לכם זמן וכסף (לימונים פחות טובים בקיץ ואף יקרים יותר ולכן מומלץ לסחוט אותם בחורף). לפני סחיטת הלימונים, גרדו את הקליפה והקפיאו גרד קליפת לימון לאפייה. אותו דבר אפשר לעשות עם תפוזים.

בצל מטוגן – אפשר לטגן בצל עד להזהבה, לצנן ולשים בתבנית קרח – חוסך זמן בהכנת תבשילים ומרקים.

שום כתוש – אפשר לקלוף שום, לטחון/לכתוש אותו, לערבב עם מעט שמן זית  ולהקפיא בתבניות קרח.

רוטב עגבניות לפסטה, רוטב לפיצה – מומלץ להכין מראש ולהקפיא. זה חוסך המון זמן עבודה.

מחית עגבניות מבושלות – ניתן לבשל עגבניות עם שום ובצל ולהקפיא. אח"כ ניתן להשתמש  להכנת שקשוקה, בולונז ולזניה.

פירות – רצוי לקלוף אותם לפני ההקפאה ולשמור בשקית אטומה. אח"כ אפשר להשתמש בהם לשייקים, גלידות, קינוחים וכו'.

עוגות ומאפינס – ניתן להכין מראש עוגות קרם או עוגות בחושות, לצנן לטמפ' החדר, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.  יש עוגות בחושות שלעיתים ההקפאה אף מיטיבה עימן ומרקמן משתפר. את העוגות מפשירים על השיש כשהן עטופות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

213 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי דליה,
      אין לי תשובה חד משמעית אבל אני חושבת שעדיף לנקות את הדג לפני.

  1. היי,

    רוצה להקפיא בורקס תרד עם גבינה, האם לפני הקפאה למרוח ביצה ולפזר שומשום, או רק כאשר רוצים לאפות?

    תודה רבה

  2. שלום אפרת,
    תודה על המידע המפורט על ההקפאות.
    האם אפשר לקנות מספר מנות טייק-אווי (TA) ממסעדה אסיאתית ולהקפיא? לכמה זמן זה מחזיק?
    לדוגמא: תבשיל עוף עם קארי וחלב קוקוס/חזה עוף בטמפורה עם לימון/איטריות אורז עם עוף/איטריות ביצים עם עוף, חלב קוקוס ובוטנים/איטריות ביצים עם בקר/מרק עדשים. וכד'

    1. היי גל,
      בהנחה והם משתמשים בבשרים טריים אז לא אמורה להיות בעיה. אם הם משתמשים בבשרים קפואים שהופשרו אז הקפאה נוספת עלולה לפגוע בטעם.
      בכל מקרה כדאי להקפיא עד שבועיים ולעטוף היטב (מעבר לשבועיים הטעם כבר מתחיל להפגע).

  3. שלום אפרת,
    תודה על המידע. האם ניתן להקפיא תבשיל במיה ובשר טחון? הבמיה היתה רפואה לפני הבישול והבשר טרי

  4. שלום אפרת.
    ראשית אנצל את ההזדמנות לומר לך כי האתר שלך נפלא. המתכונים והטיפים שלך נהדרים ואני נעזרת המון.
    בהקשר להקפאה אני אשמח לדעתך- כאמא לסטודנט עסוק שאינו גר בבית אני מכינה ומקפיאה לו אוכל. סדר היום שלו לא תמיד מאפר לו לקחת איתו אוכל מבושל ורציתי לשאול האם ניתן להקפיא סנדביצ׳ים? למשל לחמניות עם פסטרמה ביתית/חביתה/גבינה צהובה, למרוח – חמאה/מיונז, להוסיף ירקות?
    מודה לך מראש על כל תובנה ועצה בעניין.
    אילנית

    1. היי אילנית,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לשאלתך, לא מומלץ להקפיא סנדוויצ'ים. הטעם נפגע לאחר הפשרה.

  5. אם אפיתי עוגיות שוקולד זמן ממושך מידי והן יצאו קשות… הן יתרככו לאחר הקפאה והפשרה? בסגנון עוגיות קוקולידה. תודה מראש

    1. הפעולה של הקפאה והפשרה לא אמורה לשנות את מרקם העוגיות.

  6. שלום,
    האם ניתן להקפיא ממולאים צמחוני, על בסיס קינואה, בורגול או אוזז עם ירקות

    1. אני חושבת שאפשר. אם המילוי הוא אורז אז יש כאלה שמדווחים על שינוי במרקם.

    1. אני חושבת שאפשר. אם המילוי הוא אורז אז יש כאלה שמדווחים על שינוי המרקם.

  7. הי אפרת, מדוע בעייתי להקפיא מאכל שמכיל תפוח אדמה? אם למשל אני מכינה קציצות בשר, שכוללות ירקות ובכלל זה תפוח אדמה, האם לא מומלץ להקפיא אותן?
    תודה,
    מיכל.

    1. היי מיכל,
      תפוח אדמה משנה את מרקמו לאחר הקפאה.
      לא ניסיתי להקפיא קציצות בשר שמכילות תפו"א אז אני לא יודעת אבל יכול להיות שבגלל שהרוב זה בשר אז זה פחות נורא.

    2. היי,
      כאשר תפוח האדמה טחון או מרוסק בתוך קציצה, אין לו גם כך את המרקם ואין לו מה לאבד מערכו. הבעיה היא הקפאה של תפוח אדמה שלם או חלקים ממנו, שיש צורך במרקם מסוים שהוא דווקא של תפוח האדמה.
      לסיכום, כאשר תפוח האדמה 'נבלע' בתוך המרקם זה לא נורא.
      בהצלחה!

  8. הי, האם ואיך אפשר להקפיא שורשי פטרוזיליה? כיום הם גדולים ויפים וגם מחירם סביר..
    תודה על תשובתך🌷

  9. בצק עלים שהכנתי היום בערב לצורך מילוי ואכילה ביום פורים . האם לאחסן בהקפאה או במקרר והאם ישמור על טריותו?

  10. תודה רבה על האתר הנפלא…
    רציתי לדעת האם אפשר להקפיא סלט חצילים בטעם כבד שיש בו ביצים קשות?

    1. פחות מומלץ להקפיא גם מבחינה בריאותית וגם מבחינת הטעם. בגלל שהוא כבר היה קפוא והופשר ההקפאה החוזרת עלולה לפגוע במרקם ובטעם (אפילו שהוא מבושל).

  11. שבוע טוב וחודש טוב!
    יש לי קייטרינג ולפעמים יש לחץ עבודה.
    האם אפשר לבשל בשר מס'5 כולל תבלינים
    ולהפשיר אחרי שבועיים וכן עוד מאכלים
    או שזה לא יוצא כמו לבשל אותו יום של השמחה או יום לפני השמחה.
    או אולי זה לא הוגן?
    אשמח לשמוע תשובה
    תודה

    1. שבוע טוב מרים 🌷
      אם את מקפיאה תשתדלי שזה לא יהיה לתקופה ארוכה.
      לגבי הבשר, אם את משתמשת בבשר טרי ומקפיאה עד שבוע כשהבשר נמצא בקופסה אטומה היטב זה אמור לטעום כמו טרי לאחר ההפשרה.

  12. הי, רציתי לשאול- אני יכולה לחמם עוף מוכן אבל קפוא ישירות מהמקפיא? או שחייב להפשיר קודם?

    1. בגלל שזה עוף מבושל אפשר אבל עדיף להפשיר קודם.

  13. שכחתי בשר בקר מבושל ומוכן לאכילה. הוכנס למקפיא לאחר הבישול כשהתקרר. עברו 6 חודשים האם אפשר להפשיר ולאכול ?

    1. היי טל,
      זה מאוד גבולי. אפשר להפשיר ולטעום. אם יש לזה טעם לוואי כדאי לזרוק.

  14. בוקר טוב
    פשטידת תרד שמכילה מדליוני תרד מהמקפיא של סנפרוסט , גבינה לבנה ,ביצה,גבינה קשה וקמח, אפשר להקפיא?
    תודה רבה!

  15. יש מקפיאים שיש טעם לווי ללחמים ולמאפים, האם זה תלוי בצורת ההקפאה או במקפיא (no frost וכדומה) או שלא. אשמח לקבל תגובה, ברצוני לרכוש מקפיא ולכן חשוב לי את תגובתכם ונסיונכם

    1. טעם לוואי בדר"כ נוצר כתוצאה מאיטום לא מספיק טוב של המאפה. חשוב לעטוף אותו היטב. דבר שני, מזמן הקפאה. לרוב לאחר כשבועיים במקפיא, הטעם מתחיל להפגע.

  16. היי
    אשמח מאד לדעת אם אפשר להקפיא קצפת.
    אני רוצה להכין קופקייקס עם הר של קצפת מלמעלה.
    האם זה שומר על היופי שלו?

    1. זה נשמר רק אם שמים את זה בקופסה גבוהה ואטומה.
      עדיף להקפיא את הקפקייקס בלי הקצפת ולאחר ההפשרה לזלף קצפת.

  17. תודה על המתכונים הנפלאים !!!

    רציתי לשאול האם ישנן שקיות הקפאה ללא החומרים שפוגעים בבריאותנו?
    האם קופסאות זכוכית להקפאה לא נשברות בהקפאה?

    בתודה מראש שרי

    1. היי שרי,
      למיטב ידיעתי אין בעיה בריאותית להשתמש בשקיות הקפאה. כדאי להשתמש בשקיות שמיועדות להקפאה כי הן שומרות על המזון בצורה יותר טובה.
      לגבי קופסאות זכוכית, זה תלוי באיכות הזכוכית. בדר"כ זה לא נשבר אבל יש סוגים שיכולים להסדק או להשבר בהקפאה.

    1. עוגת מוס אמורה להחזיק 3-5 ימים במקרר. זה תלוי מתי הכינו את העוגה. אני חושבת שכדאי להתקשר לקונדיטוריה ולשאול.
      בכל מקרה תכניסי להקפאה עד שתקבלי מהם תשובה כי חבל שהיא תהיה במקרר.

  18. אתר מקסים
    רציתי לדעת הקפאתי פשטידת תפוחים בתבנית אלומיניום עטוף בנייר אלומיניום האם יש זה היה נכון? ואם כן כמה זמן זה יחזיק לי כך?
    הקפאתי גם שניצלים בשקיות אוכל כפולות אבל לא הוצאתי אויר האם זה יחזיק לי מעמד?
    אמרו לי גם ששניצלים כדאי יותר אם רוצים לחסוך זמן בהכנה להכין אותם ולהקפיא לפני שמטגנים אותם האם זה נכון? כי זה יוצא שהעוף מופשר פעמיים?
    והאם אפשר להקפיא פלפל ממולא?
    תודה

    1. היי איטה,
      עדיף לעטוף את הפשטידה בניילון נצמד ואז בנייר כסף. זה יכול להחזיק עד שבוע-שבועיים. אח"כ כבר הטעם נפגע.
      לגבי השניצלים אין בעיה.
      אפשר להקפיא שניצלים לפני הטיגון אבל אז כדאי להשתמש בבשר טרי ולא מופשר ולא כדאי להקפיא פעם נוספת.
      אפשר להקפיא פלפל ממולא.

  19. שלום אפרת,
    כאשה עובדת,
    עניין הקפאת האוכל חשוב לי ומדבר אלי מאוד.
    אני מחפשת הרבה זמן מתכונים שיוצאים טוב צ=מההקפאה,
    בדגש על תוספות לבשרי בארוחת צהריים (עופות ושניצלים אני מקפיאה לפני הבישול ויוצא מעולה!)
    אשמח לקישורים למתכונים טובים,
    תודה רבה,
    יהודית

    1. היי יהודית,
      כמעט כל מאכל שאינו מכיל תפוחי אדמה עובר טוב הקפאה בתנאי ששומרים אותו בקופסה אטומה לגמרי.
      מומלץ להקפיא למשך שבוע-שבועיים. לאחר מכן האוכל עדיין טוב למאכל אבל מתחילים להרגיש הבדל בטריות שלו.

  20. שלום רב , עוגה בחושה שנאפתה בתבנית נייר והוקפאה . בעת ההפשרה נוצר עיבוי על התבנית אשר מרטיב אותה , ופוגע במראה שלה . באיזה תהליך הפשרה מומלץ להשתמש על מנת שאפשר יהיה להימנע מעיבוי ?

    1. מה הכוונה לעיבוי? לא בטוחה שהבנתי.
      בדר"כ ההפשרה הטובה ביותר לעוגות בחושות היא על השיש.

    2. זה נובע מתהליך ההפשרה. אפשר להעביר את העוגה לתבנית אחרת ולפדר את החלק העליון באבקת סוכר כדי לטשטש את המראה.

  21. שלום,הקפאתי בננות גדלות עם הקליפה שלהן וללא עטיפה, לפני כחצי שנה. האם אני יכולה להשתמש בהן היום? עבור עוגה

  22. שלום אפרת

    מעוניינת לקצר לי את ההכנות לשבת
    לבשל דדים בתנור/בסיר עם רוטב ולהקפיא
    האם זה אפשרי ושומר על הטעם כטרי?
    ולגבי פשטידות האם זה גם אפשרי ?במקרה שיש בטטה?
    מה לגבי אורז ובורגול?

    1. היי מורן,
      אפשר להקפיא דגים ברוטב.
      גם פשטידות אפשר להקפיא כל עוד לא מכילות תפוחי אדמה (בטטה אין בעיה).
      אורז ובורגול – אפשר (קחי בחשבון שיש כאלה שמדווחים על טעם לוואי אחרי הפשרה ויש כאלה שלא).
      שבוע טוב 🌷

    1. אם המרק מסונן ללא עוף וללא ירקות אז אפשר. אם יש בו עוף וירקות רצוי שלא להקפיא שנית.
      חג שמח 🌺

    1. צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה לקבלת מתכונים למייל.
      שבת שלום וחג שמח 🌺

  23. היי,
    רציתי לדעת, קניתי הודו טחון קפוא לפני חודש, ועכשיו הוצאתי אותו ראיתי שהתאריך תפוגה שלו היה לפני 3 חודשים, והתאריך יצור לפני 5 חודשים, האם יש בעיה להשתמש בזה או שהם מחמירים יותר ממה שצריך?

    1. זאת אומרת שכשקנית אותו הוא לא היה טוב.
      אני לא ממליצה להשתמש בו.

  24. מה הסיבה לציפס מהחנות שהופשר למה אי אפשר להקפיא אותו שוב?
    אשמח לתשובה כי עד שחזרתי הביתה מהקניות זה כבר הופשר

  25. לפני כשבועיים הקפאתי עוף טרי (לא מבושל) אתמול המקפיא היה פתוח והעוף הפשיר(עדיין קר) האם ניתן להקפיא אותו שוב?
    תודה רבה!

    1. היי מוריה,
      אם העוף הפשיר לגמרי אפילו שהוא קר, כדאי להעביר אותו למקרר ולהשתמש בו ביום-יומיים הקרובים.

    1. היי עינבר,
      פחות מומלץ להקפיא שמרים טריים כי חלקם מתים בהקפאה.

    1. היי אורנה,
      במפרום יש תפוחי אדמה ולכן לא מומלץ. אם אלה רק קציצות בשר מטוגנות אין בעיה להקפיא.

    2. אפשר בהחלט להקפיא מפרום, אפילו -3 חודְשים מ
      אחר והתפוחים מטוגנים , הטעם לא נפגם,אצלי תמיד יש מפרום במקפיא.

  26. שלום אפרת!
    בימים האחרונים התוודעתי לאתר שלך ומאז כל זמן פנוי שיש לי מבלה פה.
    אני צריכה עצה מה לעשות עם הירוקים: כוסברה, פרוזליה, סלר, נענע וכו' – אין מצב שיהיה בהקפאה ויתאים לסלטים? (עם הטעם הרגיל שלהם).
    אנחנו זוג וכל הזמן מתקלקל לי גם כשאני שמה בנייר מגבת בתוך קופסא זה לא מחזיק הרבה זמן (כמובן לאחר ייבוש)
    אשמח לתשובה, תודה רבה!

    1. היי אסתי,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      לגבי הירוקים אפשר להקפיא אותם אבל הם כבר לא יתאימו לסלטים כי בהקפאה הם מאבדים את הטריות שלהם אבל יהיה ניתן להשתמש בהם לתבשילים ולמרקים.

    2. הי
      תנסי לשים את הירוקים כשהם עדיין בצרור בתוך כלי מים במקרר וכל פעם תגזרי עם מספריים כמה עלים. כמו מהגינה.
      זה יחזיק לך הרבה יותר זמן.

  27. שלום ותודה על הטיפים המעולים.
    באילו תוויות את משתמשת לכתוב ולהדביק על שקיות ההקפאה, לזיהוי התכולה? משהו שלא ימרח ויחזיק ברטיבות של המקפיא

    1. היי לינה,
      אני משתמשת במדבקות נייר כרומו רגילות וזה מחזיק בסדר גמור.

    1. אפשר אבל פחות מומלץ. אם יש אפשרות לשמור כמה ימים במקרר אז עדיף.
      לגבי המתכונים, לצרף אותך לרשימת התפוצה?

  28. היי.
    אשמח לדעת באילו שקיות את מקפיאה קטניות/מרקים/תבשלים.
    יצא לי להקפיא בשקית ניילון רגילה, ולא כ"כ נעים לגרד אותה מהמזון אחרי שקפא.

    אודה לטיפים בנושא 🙂

    1. היי ליאור,
      קטניות ומאכלים יבשים אני מקפיאה בשקיות הקפאה. אני משתמשת בשקיות שרשום עליהן "שקיות הקפאה" עם סגירה הרמטית.
      לגבי תבשילים נוזליים ומרקים אני מעדיפה להקפיא בקופסאות מזכוכית.

  29. כמה הערות-
    א. תודה על הטיפים, מניחה שמתישהו איישם את אלה שטרם יישמתי מעצמי 😉
    ב. אפשר להקפיא דברים עם תפו"א כל עוד הוא בחתיכות קטנטנות כמו קוגל ומרק מירקות מגורדים או טחון (מנסיון רב שנים).
    ג. חומוס ביתי אפשר להקפיא ללא בעיה כל עוד לא שמים שמן או ששמים מעט (גם זה מנסיון, לא רק שלי). בחומוס קנוי זה גורם להפרדה בלתי הפיכה בין השמן לשאר המרכיבים (דרך להוריד את אחוזי השומן ;)).
    ד. דברים שמקפיאים בחתיכות קטנות (שורש, קטניות, תירס וכד') מומלץ להקפיא בשקית וכשרוצים להשתמש בכמות קטנה מתוכם פשוט זורקים את השקית על הרצפה וזה גורם לחלקים להיפרד אחד מהשני.
    ה. לא שמתי לב להבדל בטעם כשהשתמשתי בשמנת לבישול מוקפאת למוקרמים…
    ו. מעניין לדעת שיש הבדל עונתי בין הלימונים הטובים לאלה שלא וזה לא קשור לזן. תודה
    ז. מה ההמלצה בנוגע להקפאת קמח? יש סיבה שלא?

  30. ההנחיות שרשמת כאן להקפאת מזון- הכוונה להקפאה רגילה (במקפיא המקרר), או בהקפאה עמוקה, או שניהם? תודה.

  31. נרשמתי למחברת המתכונים ולא קיבלתי סיסמא. שנית, אשמח לדעת אם יש לך אפליקצייה להורדה לנייד.
    שלישית, האתר שלך נדיררר!!!

    1. היי תמר,
      את אמורה לקבל מייל. עדכני אותי אם לא קיבלת.
      אין לי אפליקציה, אבל יכול להיות שתהיה בהמשך.
      ותודה 🙂

    1. מה שקורה זה שגם החצילים וגם הבשר מגירים נוזלים לאחר הפשרה. זה לא שאי אפשר להקפיא אבל עדיף להמנע.

  32. תבורכי על העצות הנפלאות להקפאה.
    סופסוף קיבלתי את כל התשובות מרוכזות.
    האם ניתן להקפיא בצק פריך? ואם כן אז איך

    בתודה מראש
    חג שמח
    שרי

    1. היי שרי,
      אפשר להקפיא בצק פריך (לפני או אחרי הרידוד) כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד. את הבצק יש להפשיר במקרר.
      חג שמח 🙂

    2. היי אני רוצה להקפיא מנות של ירקות ובימים לחוצים להפשיר ולאפות בתנור האם זה אפשרי ? האם צריך לבשל לאדות קודם במים ? ואיזה ירקות כדאי להקפיא ומה לא כדאי ?
      תודה מראש

    3. היי רוני,
      כמובן שעדיף להשתמש בירקות טריים ככל וניתן, זה יוצא הכי טעים.
      בגדול כל שיש בירק מסוים יותר מים (כמו מלפפון, עגבניה וכו'), כך המרקם שלו יפגע בהקפאה.
      אפשר להקפיא גרגירי תירס, שעועית ירוקה, אפונה מבושלת.
      אני מניחה שאפשר להקפיא ירקות טריים כמו גזר, בטטה, כרובית וברוקולי. ממליצה לעשות ניסיון ולראות אילו ירקות עוברים טוב יותר הקפאה (אשמח גם שתחזרי לשתף 🙂 )
      תפוח אדמה אין להקפיא.

    1. היי יעל,
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      שבוע נפלא 🙂

  33. שלום

    חתכתי תפוחי אדמה לציפס

    האם ניתן להקפיא אותם לפני הבישול
    בעצם כמו ציפס קפוא שמוכרים בחנות

    תודה רבה

    1. אני לא יודעת, לא ניסיתי. יש כאלה שאומרים שלא ויש כאלה שאומרים שאפשר אבל כדאי לטגן אותם ישירות מהמקפיא ללא הפשרה.
      צריך לקחת בחשבון שבתפוחי האדמה הקנויים מוסיפים חומר משמר מסוים.

  34. שלום ותודה על המתכונים השימושיים והטעימים!
    אפשר להקפיא סלט זיתים טחונים עם שום ושמן זית? הכנתי כמות גדולה ונשאר..

    1. היי רחל,
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      שבת שלום 🙂

    1. לא ניסיתי אבל אני משערת שאם תפוח האדמה טחון והוא כולל ירקות נוספים אז לא אמורה להיות בעיה.

    1. היי ענת,
      כל עוד התבשיל אינו מכיל תפו"א אני לא רואה בעיה להקפיא.
      שבוע נפלא 🙂

  35. שלום,

    האם אפשר להקפיא כרוב שלם ? בנוסף, יש לי כרוב שקצת קפא במקרר, לדעתך אפשר להשתמש בו לפתאי ?

    בוקר טוב ושבת שלום (-:

    1. היי שיר,
      לדעתי אפשר אבל יכול להיות שיהיה אפשר להשתמש בו רק לצורך בישול. פחות להכנת סלט טרי.
      כרוב שקפא מעט במקרר אין בעיה להשתמש בו לבישול או לפתאי.
      שבוע טוב 🙂

  36. שלום איזה סלטים אני יכולה להקפיא יש לנו שבת חתן רוצים להתארגן מוקדם תודה רבה
    אני רוצה רק להגיד לך את מהממת כל דבר מוצלח

    1. היי אודל,
      קודם כל תודה 🙂
      אפשר להקפיא סלטים שאינם מכילים תפו"א כמו סלטים מבושלים, מטבוחה, סלק, פטריות, קישואים, פלפלים קלויים, חצילים, זיתים מבושלים, טחינה.
      פחות מומלץ להקפיא סלט ביצים וסלטים תעשייתיים קנויים.
      סלטים טריים גם לא מומלץ להקפיא כמו סלט ירקות טרי, סלט כרוב טרי וכו'.

  37. האם אפשר להשתמש בעלים של סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, רוזמרין, נענע וכו' לאחר הקפאה גם למשקים?
    הערה: ניתן לסחוט אותם ולשתות אותם גם לאחר הקפאה או לא?

    1. היי רעות,
      פחות מומלץ להקפיא רטבים המבוססים על שמנת גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם שמתקבל אחרי ההפשרה.

  38. שלום,
    קודם כל תודה על התאר המעולה!!!
    רציתי לשאול האם ניתן להקפיא קלחי תירס מבושלים? ואם כן באיזה אופן (עם נוזלים או ממש יבש?)
    תודה

    1. היי קרנית,
      אני חושבת שאפשר להקפיא. לאחר הבישול יש לצנן את קלחי התירס, לנגב משאריות נוזלים ולשים בשקית אטומה.

  39. הי אפרת,
    ראשית, תודה על העצות המעולות!
    שנית, האם ניתן להקפיא מרק גריסים? או מרק עגביות עם אורז? (האם האורז והגריסים לא יתנפחו)
    שלישית, יש לך מתכונים מומלצים להקפאה ללא נתרן?
    יום טוב ותודה

    1. היי טלי,
      בגדול אפשר להקפיא מרקים שאינם מכילים תפוחי אדמה. לדעתי הכי טעים כשהמרק טרי לכן עדיף להכין כמות קטנה ומקסימום לשמור במקרר עד 3 ימים.
      מתכונים ללא נתרן לגמרי לא בטוחה שיש לי. הכוונה לתבשילים או למשהו אחר?

    1. היי גלוריה,
      מומלץ להקפיא רק דגים שמבושלים ברוטב (כמו חריימה וכו'). דגים אפויים או שמבושלים בצורה אחרת לעיתים מקבלים טעם לוואי לאחר הקפאה והפשרה.

    2. הי, התועדתי בדקות אלה לאתר ואני ממש נהנית.
      רציתי לשאול אם דג סלומון אפוי כיצד להפשיר אותו בצורה הטטבה ביותר?

    3. היי חיה,
      הכי מומלץ זה להפשיר אותו במקרר. אח"כ לחמם.
      גמר חתימה טובה 🌺

  40. שלום אפרת.
    כמה זמן אפשר לשמור במקפיא פטרוזיליה קצוצה?
    אפשר להקפיא רוטב עגבניות לשקשוקה, ואחרי הקפאה להחזיר לבישול עם ביצים?
    אשמח גם למתכונים.
    תודה

    1. היי רחל,
      אפשר לשמור פטרוזיליה קצוצה במקפיא כ-3 חודשים (אני ממליצה להשתמש עד חודש).
      אפשר להקפיא רוטב לשקשוקה, להפשיר במחבת ואז להוסיף ביצים.
      אפשר גם להכין רוטב פיצה ולהקפיא (אותו רוטב יכול לשמש גם לפסטה).

    1. Hi Nili
      Yes you can. I personally recommend less.
      I think it is best to prepare the pasta instead.
      However the pasta tomato sauce or Bolognese sauce can be frozen.

    1. היי שרית,
      אפשר להקפיא סלטים שלא מכילים תפו"א כמו סלטים מבושלים, מטבוחה, סלק, פטריות, קישואים, פלפלים קלויים, חצילים, זיתים מבושלים, טחינה,
      פחות מומלץ להקפיא סלט ביצים וסלטים תעשייתיים קנויים.
      סלטים טריים גם לא מומלץ להקפיא כמו סלט ירקות טרי, סלט כרוב טרי וכו'.

  41. בוקר טוב
    ממש עצות לעניין, תודה רבה
    אני רוצה מתכונים למייל חוץ מזה אפשר להקפיא בצק של חלות? לכמה זמן? זה לא פוגם בשמרים או בהתפחה אחר כך?

    יום טוב

    1. היי רות,
      ניתן להקפיא בצק שמרים לפני האפייה. את הבצק יש לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא לפני התפיחה הראשונה או לאחר עיצוב החלה ולפני התפיחה השנייה.
      לפני השימוש יש להפשיר לילה במקרר בתוך הניילון ובבוקר להוציא להתפחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח. לאחר מכן ניתן להמשיך כרגיל לפי המתכון.
      בצק שמרים ניתן לשמור בהקפאה עד חודש (לכן מומלץ לשים מדבקה עם תאריך הקפאה).
      ההקפאה אינה פוגעת בפעולת השמרים או ההתפחה אך לעיתים מאריכה את זמן ההתפחה.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כן. שקיות אוכל נשלפות מצוינות. שקיות הקפאה דומות לשקיות אוכל רק קצת גדולות יותר. רשום עליהן "שקיות הקפאה" או "שקיות רב שימושיות". הן נמצאות בכל סופר ליד שקיות האוכל.

    1. היי שירן,
      אפשר לשים בננות בתוך שקית אוכל/הקפאה, לקשור ולהקפיא.
      אח"כ אפשר לטחון אותן במעבד מזון עם יוגורט ולהכין מהן גלידה או להפשיר אותן להשתמש בהן לאפיה.

    1. היי בת שבע,
      יש טעות בכתובת המייל שהזנת. רשמי לי אותה ואצרף אותך לרשימת התפוצה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר