מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

העוגה שקעה

העוגה שקעה

העוגה שקעה/נפלה:

  1. אפיה לא מספיקה: העוגה הוצאה מהתנור לפני גמר האפיה.
  2. חום התנור היה גבוהה מידי.
  3. פתיחה מוקדמת של דלת התנור עלולה לפגוע בטמפרטורת התנור ולהביא לצניחת העוגה.
  4. מעבר קיצוני בין חום לקור.
  5. אם מדובר בעוגה ללא קמח או עוגות עם מעט קמח (כמו עוגות גבינה, עוגות טורט וכדו') זו תופעה שכיחה שאמורה לקרות עם צינון העוגה.

מה עושים?

אפשר להכין ציפוי לעוגה או קרם קצפת שימלא את השקע ויתן לה מראה ישר.

העוגה צנחה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

12 תגובות

הוסף תגובה
  1. באופן כללי למה השוקולד ציפס נופלים למטה בזמן האפיה…בעסה משנה את הטעם והטקסטורה של העוגה

    1. הם לא מחזיקים בבלילה ושוקעים. כדאי לקמח אותם עם קמח לפני שמוסיפים אותם לבלילה.

  2. זאת עוגה עם הפרדת ביצים,אופה אותה תוכנית רגילה קו עליון תחתון. אני משתמשת בתבנית חד פעמית רגילה או ב 3 אינגליש קייק אלומיניום, קורה את אותה בעיה.אני בודקת עם קיסם במרכז העוגה כשיוצא יבש אני בודקת ליתר ביטחון בעוד מקום.
    אם הקיסם יוצא יבש למה שלא אוציא את העוגה?איך אני ידע שאפויה מספיק?!
    ממש כיף לדעת שיש עם מי לדבר שמבין בעינין,ותודה רבה על האתר המדהים שלך!

    1. היי אסתר,
      פעם הבאה אני ממליצה להשאיר את העוגה בתנור 5 דקות אחרי שבדקת עם קיסם. לאחר מכן לכבות את התנור ולפתוח את דלת התנור באופן חלקי. להמתין 5 דקות ורק אז להוציא אותה.
      סיבה נוספת שיכולה לגרום לצניחת העוגה היא הקצפת יתר של הביצים. נסי להקציף פחות.
      שבוע נפלא 🙂

    2. אפרת יקירתי,
      צר לי אבל שוב העוגה צנחה לי, הקצפתי פחות את הביצים,השארתי יותר זמן בתנור(לעיתים יותר זמן בתנור מפיל לי את העוגה עוד ליפני שהוצאתי אותה. אני לא פותחת את דלת התנור,משמנת היטב תתבנית,אני הבאתי כבר טכנאי שהחליף טרמוסטט בתקוה שזו הבעיה וזה לא עזר. אולי יש לי בעיה עם הגופי חימום? זה תנור חדש ונחשב אפיתי בו שנה שלמה עוגות יצאו מעולה ופתאום זה ישתנה מה יכול להיות?!
      יש לציין שאני מקירה את כל כללי האפיה.
      אם יש לך רעיון ממה זה נובע אשמח לישמוע.

    3. אם עבדת לפי כל כללי האפיה וזאת עוגה שהיית מכינה בעבר בהצלחה, סביר להניח שזה קשור לתנור. כדי לדעת אם הבעיה היא בגופי החימום אני ממליצה שתנסי לאפות את אותה עוגה בתנור של מישהו אחר, אם יש לך אפשרות כזאת.

  3. אני מכינה עוגת טורט עם 2 כוסות קמח, 5 ביצים, 1 אפיה -שקית, 1כוס שמן,1כוס מיץ,1סוכר על 160 מעלות למשך 40-50 דק בשליש השלישי של התנור,העוגה טופחת מאוד יפה,אחרי 40 דק אני פותחת ובודקת עם קיסם כשהוא יבש אני מוציאה תעוגהלפעמים אני משאירה אותה יותר, לאחר כמה דקות היא נופלת לי ולא אוורירית כמו שצריכה להיות.מה אני צריכה לעשות כדי שזה לא יקרה?אגב הייתי מכינה תעוגה הזאת שנים והיא היתה יוצאת מדהימה גבוה ויפה,אני לא מצליחה להבין מה קרה?
    אשמח שתעזרי לי להבין למה זה קורה?

    1. היי אסתר,
      התנור מכוון על תוכנית רגילה? קו עליון וקו תחתון?
      באיזה גודל תבנית את משתמשת?
      לדעתי זה בגלל שהעוגה לא אפויה עד הסוף. את בודקת עם קיסם במרכז מקומות בעוגה או רק במקום אחד?
      זאת עוגה עם הפרדת ביצים?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר