מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

העוגה לא תפחה

העוגה לא תפחה

העוגה לא תפחה/ תפחה בצורה לא אחידהעוגה לא תפחה

  1. העוגה עמדה בטמפרטורת החדר לפני שהיא נכנסה לתנור – יש לאפות את העוגה בתנור מיד לאחר שהבלילה מוכנה מאחר ואבקות ההתפחה (אבקת אפיה וסודה לשתיה) מתחילות "לעבוד" מיד.
  2. פג תוקפה של אבקת האפיה.
  3. ערבוב לא אחיד של אבקת האפיה – יש לערבב את אבקת האפיה עם הקמח באופן אחיד ורק אז להוסיפם לשאר מרכיבי הבלילה.
  4. התבנית לא שומנה והעוגה נדבקה לתבנית ולכן לא תפחה בכלל או שתפחה בצורה לא אחידה.
  5. לעיתים ששחום התנור גבוה מידי העוגה לא תופחת בצורה אחידה.

 

 

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

8 תגובות

הוסף תגובה
    1. אי אפשר להגביה עוגה לאחר שהיא כבר נאפתה אבל אפשר להוסיף לה קצפת ואז זה יוסיף לה גובה.

    2. כן אפשר. אבל קודם כל כדאי לשים את העוגה עם הקצפת במקפיא לרבע שעה לפחות כדי שהקצפת תתייצב ורק אז לשים מעל את ציפוי הגנאש. חשוב שציפוי הגנאש יתקרר לטמפ' החדר לפני ששמים אותו על הקצפת. אם הוא יהיה חם הוא יכול להמיס את הקצפת.
      בהצלחה 🙂

  1. אהבתי לקרוא את הטיפים עזר לי מאוד. קראתי גם את כל ההמרות.. כמה חשוב לדעת לפני שאופים. עד עכשיו לא שמתי לב לזה.. מעכשיו אני מעיינת בהקפדה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר