מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך ממיסים שוקולד

איך ממיסים שוקולד

איך להמיס שוקולד? כל הדרכים להמסת שוקולד

איך ממיסים שוקולד

שוקולד מומס מתאים לציפוי של עוגיות, כדורי שוקולד או עוגות, לרטבים, לטבילה של פירות ולעוד מגוון של רעיונות יצירתיים מתוקים.

השאלה- באלו דרכים ניתן להמיס שוקולד?

 

שוקולד מומס על בן מארי

זו היא כביכול השיטה המסורתית להמסה, בה עושים שימוש קונדיטורים מקצועיים. היא נחשבת ליעילה שכן המסת השוקולד בצורה כזו מאפשרת מצד אחד בקרה טובה על התהליך ומצד שני עוזרת לנו לשמור על הטמפרטורה המאוזנת שמבטיחה מרקם מושלם.

בכדי להמיס שוקולד בשיטת בן מארי הניחו סיר עם 2 כוסות מים רותחים על אש בינונית. מעל הסיר הניחו קערה עמידה בפני חום ובתוכה את קוביות השוקולד. וודאו שהקערה איננה נוגעת במים הרותחים. ערבבו את הקוביות לאט ובעדינות עד להמסה מלאה (מומלץ עם מרית סיליקון). הסירו את הקערה מהסיר עם המים ונגבו בעדינות את האדים.

 

המסת שוקולד במיקרוגל

בשונה משיטות אחרות, זו אולי השיטה שגורמת להכי פחות לכלוך ובלאגן במטבח. כל מה שצריך זה לקצוץ את השוקולד ולהניח בקערה שמתאימה לחימום מהסוג הזה. מכניסים את השוקולד למיקרוגל למשך 20-30 שניות ומוציאים. מערבבים עם מרית סיליקון ומחזירים לסיבוב נוסף של כ-20 שניות. חוזרים על הפעולה עד שהשוקולד מומס לחלוטין. הקפידו על הפולסים הקצרים, זה ימנע מהשוקולד שלכם להישרף.

 

המסת שוקולד בתנור

אם אין לכם כיריים, תנור יכול להוות חלופה אופטימלית. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקצוץ את השוקולד ולהניח אותו בקערה עמידה לאש. מדליקים את התנור ומניחים את הקערה עליו. את השוקולד מערבבים עד להמסה מוחלטת וקבלת מרקם חלק.

 

דגשים חשובים להמסת שוקולד

  • בחרו בשוקולד איכותי וטוב עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו.
  • תהליך המסת שוקולד דורש סבלנות ויש לבצע אותו בהדרגיות ובאיטיות, מבלי להוריד את העיניים ממנו.
  • המסת שוקולד על מחבת איננה מומלצת שכן המחבת תעניק לו טעם שרוף.
  • אל תעשו שימוש בכלים רטובים שכן המים יהרסו את כל תהליך ההמסה.

 

כמה דברים לגבי מרקם השוקולד שכדאי לדעת:

אם רוצים ליצור ציפוי שוקולד שמתקשה בקור (יכול להתאים לציפוי עוגיות או כדורי שוקולד) – יש להמיס את השוקולד מבלי להוסיף לו טיפת מים. חשוב גם שהקערה בה ממיסים תהיה יבשה לגמרי.

אם רוצים ליצור ציפוי שוקולד שנשאר רך או נוזלי גם לאחר קירור (יכול להתאים לציפוי עוגות) – יש להוסיף לשוקולד שמנת מתוקה (זה נקרא ציפוי גנאש) או שילוב של חמאה ומים. רעיונות לציפויים שונים תוכלו למצוא כאן – ציפוי שוקולד לעוגה.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

29 תגובות

הוסף תגובה
    1. כדאי להוסיף 2-3 כפות שמנת מתוקה ולהמיס בפולסים קצרים במשך כמה שניות.

  1. רציתי לשאול אם אפשר להציל את השוקולד- המסתי בבן מארי
    אחרי שנמס לחלוטין הוספתי ליקר שוקולד והוא התקשה לגוש מעצבן יבשושי
    הלך עליו? ניסיתי להמיס שוב בבן מארי אבל זה לא עזר ואני לא רוצה לשרוף אותו.

    1. היי אסתר,
      אם השוקולד אמור לשמש כציפוי נוזלי אז אפשר לנסות להוסיף לו 3-4 כפות חלב או מים ולהכניס למיקרוגל לכמה שניות ולערבב.

    1. לא צריך להמיס אותו. אפשר פשוט להוסיף לו כמה כפות מים או חלב ולערבב, עד שהוא מקבל מרקם נוזלי.

    1. אם ממיסים בשיטת בן מארי אין להוסיף שום דבר לשוקולד.

  2. שבוע מבורך אפרת

    הכנתי ציפוי לעוגה שמנת + 200 גרם שוקולד מריר -בכדי שהציפוי ישאר נוזלי ורך-ושמתי במקרר .

    משום מה הציפוי כאילו נפרד מהעוגה מדוע?

    העוגה נפרסה יפה אך הציפוי נפרד מהעוגה.אשמח לטיפים.

    תודה רבה

    1. היי ענתי,
      הציפוי היה חם או קר כששמת אותו על העוגה?
      העוגה היתה קרה או חמה? זו עוגת קרם או עוגה בחושה?

  3. אפרת המקסימה.
    מה אני עושה????
    המסתי במקרוגל שוקולד לבן-פרווה (מטבעות)
    ואני ממיסה בלי סוף שוקולד מריר וחלבי ויוצא מעולה.
    וזה התקשה לי.
    יש דרך לתקן או שזה אבוד???

    1. מקווה שזה יעבוד אבל נסי להוסיף לזה 2-3 כפות חלב או מים, לחמם שוב כמה שניות בודדות ולערבב.

  4. עוד שיטה: לשים בשקית סנדוויץ קוביות שוקולד ולקשור. (אשפר גם להוסיף שמנת אם רוצים גנאש) להכניס את השקית לתוך ספל או כלי קטן עם מים רותחים.להמתין כמה דקות עד להמסת השוקולד. השוקולד נמס כמו בבן מארי, אבל לא משאיר שום לכלוך מלבד השקית שנזרקת.

  5. שלום שלום דחוף!!
    אני ממיסה את השוקולד בתנור אבל הוא לא נמס! הוא נהיה קצר קשה ומתפורר..מה אפשר לעשות??

    1. קצצת את השוקולד ושמת בקערת זכוכית? על כמה מעלות וכמה זמן הוא כבר בתנור?

  6. היי אפרת
    רציתי לשאול איך לטמפרר שוקולד
    אני הבנתי שצריך להביא אותו ל 45 -50 מעלות ואח"כ לקרר ל26-27 ואז שוב לחממם ל29-30 אבל ניסתי את זה על בן מארי ולפני שהשוקולד נמס כבר הוא הגיע ל50 מעלות אז מה עושים במצב כזה
    תודה רבה רבה
    אחלה אתר שבעולם!!!!!!!!!!!
    כל מתכון שווה בטירוף!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. היי צדוק,
      שמחה שאתה נהנה מהאתר.
      לגבי טמפרור השוקולד, מאחר וזה דורש דיוק מסוים אני ממליצה לקרוא מדריך מסודר. עדיין לא רשמתי מדריך כזה אבל אני מאמינה שתוכל למצוא בחיפוש מהיר בגוגל.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  7. הי אפרת
    המידע ערוך כל כך ממוקד ויעיל.
    שאלה קטנה- אני רוצה להמיס שוקולד לתוך תבנית צורות, למסיבה של הילדה.
    האם עלי להוסיף משהו?
    מדובר בשוקולד חלבי לא מאד איכותי.
    לא יודעת כמה אחוזי מוצקי קקאו.
    תודה רבה מאד

    1. היי מלכי,
      לא צריך להוסיף לשוקולד שום דבר. חשוב רק שהקערית תהיה יבשה לגמרי ממים.
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר