מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

המבורגר צמחוני

המבורגר צמחוניFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 31, 2018
Last modified:יולי 31, 2018

Summary:

המבורגר צמחוני עם סייטן ופטריות, גם בגרסה טבעונית

המבורגר צמחוני

מצרכים (כ-10 המבורגרים):

250 גרם סייטן בטעם טבעי

תיבול להשריית הסייטן: כף סילאן + כף רוטב סויה

1 בצל גדול קצוץ

סלסלת פטריות שמפיניון טריות

רבע כוס עלי פטרוזיליה טריים

2 ביצים קטנות (*טבעוניים – ראו הערה בתחתית המתכון)

רבע כוס פירורי לחם

תיבול: רבע כפית כמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מערבבים את קוביות הסייטן עם כף סילאן וכף רוטב סויה ומשרים למשך כ-10 דקות לפחות.

-בינתיים, מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 7-8 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם). מסירים את המכסה, מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-מסננים את תערובת הפטריות והבצל מנוזלים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את קוביות הסייטן, עלי פטרוזיליה, מלח, כמון ופלפל שחור. טוחנים עד לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת 2 ביצים ופירורי לחם ומערבבים.

-מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות ומשמנים בנדיבות נייר אפיה. יוצרים קציצות בקוטר של 8 ס"מ ועובי 1 ס"מ ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות. בעזרת תרווד הופכים בזהירות צד ואופים 8-10 דקות נוספות.

הערות:

*לטבעונים: במקום ביצים אפשר לשים כוס וחצי (300 גרם) שעועית לבנה מקופסת שימורים מעוכה בעזרת מזלג למחית (יש לסנן את השעועית מנוזלים לפני שמועכים למחית). 

*אם הקציצות מתפרקות יש להוסיף פירורי לחם לפי הצורך.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

16 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת. תודה על ההברקות!
    יש לי טחון צמחוני בבית (מכינה ממנו בד"כ בולונז צמחוני). זה תופס במקום הסייטן? אם כן- איך כדאי להכין?
    וגם אם אני רוצה להכין את זה "על האש" ולא בתנור- זה יצא טוב? לעטוף בנייר כסף משני הכיוונים או משהו כזה?

    1. היי ליאור,
      אני מניחה שאפשר להכין עם טחון צמחוני באותו אופן כמו עם הסייטן.
      אם רוצים להכין "על האש" חייבים לשים ביצים בתערובת אחרת הקציצה תתפרק ולא תחזיק שלמה.
      בכל מקרה אני חושבת שכדאי לשים קודם בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, כ-5 דקות לפחות מכל צד כדי שהקציצות יתייצבו ואז לשים כדקה מכל צד על המנגל כדי לקבל טעמים של "על האש".
      לא מומלץ לעטוף בנייר כסף את הקציצה ולשים על האש מטעמים בריאותיים (נייר הכסף פולט חומרים רעילים למזון במגע עם אש).
      בהצלחה 😉

    1. היי אהובה,
      סייטן זה מזון העשוי מחלבון גלוטן המצוי בחיטה. זה למעשה בצק (קמח עם מים) שנשטף היטב היטב עד עד שיצאו ממנו כל העמילן והסיבים. הוא משמש כתחליף בשר לצמחונים וטבעונים.
      ניתן למצוא את זה בסופרים במחלקות הבריאות/טבעונות, איפה שיש טופו.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר