מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון להום פרייז

מתכון להום פרייזFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 24, 2013
Last modified:יוני 3, 2019

Summary:

תפוחי אדמה מטוגנים ברוטב צ'ילי

 

מתכון הום פרייז מעולה

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 שן שום כתושה

תיבול: חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עם מכסה עד שהם מזהיבים ומתרככים אך לא לגמרי (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את השום הכתוש, מתבלים ברוטב צ'ילי, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.

-ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה נעשים רכים ומסירים מהאש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

139 תגובות

הוסף תגובה
  1. ערב טוב אפרת.
    המתכון נראה מגרה…
    לכמה אנשים הוא יספיק לדעתך?
    ואם אני אופה בתנור, איזה גודל תבנית?
    תודה מראש על התשובות הנחמדות ובעיקר על ה-ס-ב-ל-נ-ו-ת!!!
    מעריכה!

    1. היי רות,
      הכמות במתכון מספיקה ל 2-3 מנות.
      לכמות הזו מספיקה תבנית מלבנית בינונית (גודל 32X25). אם את מכפילה כמויות, כדאי להשתמש בתבנית המלבנית הענקית.
      יום נפלא 🌷

  2. היי,
    אם רוצים לזרז את הבישול,
    אפשרי לבשל את תפוחי האדמה במים מעט לפני כן ואז להמשיך כמו במתכון?

    תודה!

    1. הום פרייז חלבי מכינים מחמאה במקום שמן זית. אפשר גם להוסיף לרוטב כרבע כוס שמנת מתוקה.

  3. היי האתר שלך מדהים קודם כל תמיד מציל אותי!
    הכנתי הום פרייז ויצא מושלם וגם את האורז עם הגזר וטעים מאוד
    תודה רבה

    1. האמת שבצ'ילי מתוק כל סוג בדר"כ יוצא מוצלח. מה שכן כדאי להסתכל ברכיבים לגבי הסוכר ולבחור בזה יש בו פחות סוכר. ככל שהוא רשום ברכיבים הראשונים זה אומר שיש בו יותר סוכר.

  4. יצא מעולה!! תודה. שידרגתי עם רצועות גמבה אדומה והוספתי לסלט ירקות. יצא לי סלט הום פרייז מדהים!

    1. היי מור,
      יש לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה ולהניח את קוביות תפוחי האדמה לאחר שתיבלת אותן. לשים בתנור ב180 מעלות במשך 40-50 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.

  5. היי אפרת,
    רוצה להכין בתנור מחר את המתכון ורציתי לישאול אם אני אעשה מ10-14 תפוחי אדמה כמה רוטב צריך?והאם צריך לערבב בתנור כול פעם ? ואת הקוביות ישר לשים עם הרוטב לתנור או שהרוטב צריך לשים אחר כך?
    תודה על המתכונים:)

    1. היי קרינה,
      לכמות כזו כדאי לשים בסביבות כוס וחצי רוטב צ'ילי. מומלץ לערבב מידי פעם במשך האפיה.
      את הקוביות שמים ישר עם הרוטב. אם במקרה את רואה שהרוטב מתייבש או שחסר רוטב תמיד אפשר להוסיף עוד לקראת סוף האפיה.
      אני לא יודעת כמה תפוחי אדמה ייכנסו במגש אחד אבל חשוב לא להעמיס. יכול להיות שעדיף יהיה לחלק את הכמות ולאפות בפעמיים.
      יום מקסים 🙂

  6. שלום, ברוב המקומות שמגישים הום פרייז שואלים חלבי או פרווה. האם ההבדל הוא בשמן שמטגנים בו או בחמאה?
    האם בחמאה יוצא יותר טעים?

    1. היי איריס,
      כן, ההבדל הוא הטיגון בשמן או בחמאה.
      האמת לא בטוחה שההבדל כזה קריטי.

  7. יש לי קוביות תפוא מטוגנות של תפוגן האם זה טוב ?? ואם כן איך מומלץ להכין את זה שיהיה פצצה ??? תודה רבה

    1. היי ישי,
      צריך לראות מה רשום על האריזה. אני מניחה שאפשר לטגן את זה במחבת עם הצ'ילי המתוק.

  8. היי שלום לך!!
    קודם כל נהנית מאוד מהמתכונים שלך באתר , נעזרת בהם הרבה , וכולם יוצאים מוצלחים!!!
    תודה תודה !
    עכשיו רציתי לשאול האם אפשר את כל הנ"ל בתנור ?
    כלומר לשפוך את התערובת על תפוחי האדמה ולאפות עד שמוכן ?

    תודה רבה !!

  9. וואי אבישג את ממש צודקת זה יצא לי כבר כמה פעמים מעולה הרבה יותר טוב ממתקונים חלביים וארוכים באמת!! שווה לנסות!!

  10. צריך לערבב מידי פעם שזה עם הצילי והתבלינים? כי אני תמיד צריך להאבק עם התפוחי אדמה כי הם כל הזמן נדבקים למחבת.

    1. היי,
      רצוי לערבב מידי פעם. באיזה מחבת השתמשת? כדאי תמיד להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון ואז תפוחי האדמה לא יידבקו.

    1. היי רום,
      אם זו תוספת שמוגשת לצד מנה עיקרית אפשר להכפיל ב-2. אם לא, ממליצה אפילו להכפיל ב-3.
      שבת שלום 🙂

    1. היי רבקה,
      את יכולה לתבל בכפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם קצת פפריקה חריפה או תבלין של צ'ילי מיובש. אם תפוחי האדמה יבשים אפשר להוסיף קצת מים.

    1. אהה,
      גם שכחתי לכתוב….
      זה לא מתכון ב10 דקות, זה מתכון של שעתיים!!

    2. היי אמילייה,
      זמן הבישול תלוי בסוג תפוחי האדמה ובגודל של הקוביות.
      לגבי אופן ההכנה, אשמח לדעת מה לא ברור כדי שאוכל לתקן.

    1. היי ירדן,
      כל שמן לבישול ולטיגון- שמן קנולה, שמן זית וכדו'.

  11. אהלן אני באמצע הבישול והתפוחי אדמה לא מתרככים לי
    האם לבשל על אש נמוכה וכמה זמן?
    או אש גבוהה ? תודה מראש

    1. היי שיר,
      ממליצה לבשל על אש נמוכה ולכסות את המחבת עד שהם מתרככים. זמן הבישול תלוי בסוג תפוחי האדמה ובגודל שהם חתוכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולבדוק אם מזלג ננעץ בהם בקלות.
      אם במקרה התבשיל מתייבש במחבת יש להוסיף 2-3 כפות מים. זה גם יכול לזרז את ריכוך תפוחי האדמה.
      בהצלחה 😉

  12. היי
    אני מתחילה להתעניין בבישול רק בגלל האתר המדהים הזה
    שאלה קטנה –
    אם אין לי שום כתוש אני יכולה להוסיף שיני שום במקום? ואם כן כמה?

    1. היי שירה,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      את יכולה לגרד בפומפיה שן שום אחת קלופה ואם אין לך אפשרות לגרד פשוט קצצי את השום לחתיכות קטנות בעזרת סכין.
      בהצלחה 😉

  13. היי,
    אני בדיוק מכינה את המתכון אבל אני הכנתי בסיר והתפוחי אדמה עולים אחד על השני.
    זה ייקח לי המון זמן עד שהם יתרככו או שפשוט עדיף להעביר אותם למחבת?

    1. היי ימית,
      עדיף שתפוחי האדמה ייגעו כמה שפחות אחד בשני אחרת עלולה לצאת עיסה לכן כדאי להעביר למחבת רחבה.

  14. בידיוק הכנתי ויצא מושלם.
    אתר מדהים כל מה שאני מכינה זה רק מהאתר הזה וכל דבר יוצא טעים!

  15. היי
    זה נורא אם שמתי את זה בסיר ולא במחבת?
    ובנוסף האם לשים על אש גבוהה או נמוכה עד שהתפוא יתרככו?

    1. היי נעמה,
      עדיף שהסיר יהיה רחב כדי שתפוחי האדמה לא יהיו זה על זה.
      תשימי על אש נמוכה ומידי פעם תערבבי.
      בהצלחה 😉

    1. שמחה לשמוע אביה 🙂
      ברור שיותר טעים לאכול כשזה טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני, לשמור בקופסה סגורה במקרר ולחמם יום למחרת (עדיף לחמם במיקרו כדי שישאר עסיסי אבל אם את מעדיפה לחמם בתנור ורואה שהרוטב מעט מתייבש, פשוט תוסיפי עוד 1-3 כפות רוטב צ'ילי, תערבבי ותמשיכי לחמם). עדיין יהיה טעים 😉

    1. היי מיה,
      אפשר לשים גמבה חתוכה ולטגן עם הבצל וממש מעט פלפל שחור כי הרוטב צי'לי פיקנטי.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי ספיר,
      אפשר להוסיף את הצילי ושאר התבלינים בסוף הבישול לאחר שתפוחי האדמה התרככו לגמרי ולערבב כ-2 דקות לספיגת הטעמים וזה מוכן ואפשר להוסיף לאחר שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא לגמרי עד הסוף ואז מתבלים ומשאירים עוד 5-10 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה נעשים רכים לגמרי.

    1. היי בקי,
      בסביבות 15-25 דקות, תלוי בגודל הקוביות ובסוג תפוח האדמה.

    1. היי רחל,
      מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.. את בטח כבר יודעת את התשובה 😉
      מקווה שנהנת ויצא טעים, שיהיה שבוע נפלא 🙂

    1. היי עמית,
      בדר"כ מומלץ להכין את זה כתוספת לצד מנה עיקרית או כחלק מארוחה קלילה (למשל אני אוהבת להכין עם זה סלט ירקות קצוץ דק, טחינה ופיתה עם זעתר).
      כמנה בפני עצמה אני מניחה שהיא יכולה להספיק לעד 2 אנשים (בתנאי שמשתמשים בתפוחי אדמה גדולים מאוד).

  16. זה ממש לא פייר התפוחי אדמה לקחו 40 דקות עד שהם התרככו .. המזל הוא שלאורחים שלי לא היה אכפת לחכות.

    1. הי בתאל,
      כן, יחסית זה זמן ארוך מהרגיל אבל זה קשור גם לסוג תפוח האדמה ולגודל הקוביות.
      אני מקווה שההמתנה בסוף השתלמה 😉

    1. היי יעל,
      זה משתנה בהתאם לגודל הקוביות ולסוג תפוח האדמה, בערך כרבע שעה.

    1. הי חן,
      אין צורך בהרתחה מוקדמת פשוט לקלף, לחתוך לקוביות ולשים במחבת.

    1. הי רוני,
      איפה שרשום במתכון לתבל, אחרי שמוסיפים את השום הכתוש.

  17. אני בדיוק מכינה את זה , חייב להוסיף רוטב צ'ילי מתוק ? או שאפשר להחליף אותו בחריף ?

    1. הי אליסה,
      גם רוטב הצ'ילי המתוק הוא פיקנטי (חריף מתוק).
      רוטב הצ'ילי החריף הוא מאוד חריף ולא מומלץ להשתמש בו בכמויות כאלה.

  18. היי.כשמוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לתוך הבצל צריך להוסיף מים?או שגם אותם מטגנים?

    1. היי שני,
      אין צורך להוסיף מים. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לבצל המטוגן ומבשלים עם מכסה עד שמתרככים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב אותם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר