מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לדלעת ושעועית ירוקה

מתכון לדלעת ושעועית ירוקהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 28, 2016
Last modified:ספטמבר 23, 2019

Summary:

מתכון דלעת עם שעועית ירוקה שמכינים בקלות בתנור

מתכון לדלעת ושעועית ירוקה

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ גס

400 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ (כ3 כוסות)

300 גרם שעועית ירוקה קפואה-מופשרת (כ-3 כוסות מלאות)

רוטב: 3 כפות שמן זית, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, 1 שן שום כתושה, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מניחים בקערית את חומרי הרוטב ומערבבים.

-מערבבים את קוביות הדלעת והבצל עם 3 כפות מתערובת הרוטב ומניחים בתבנית על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם ל190 מעלות במשך 25-30 דקות עד שקוביות הדלעת מתרככות (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).

-מניחים את השעועית הירוקה הקפואה בקערה, מתבלים ב-2 כפות מהרוטב ומערבבים.

-פותחים בזהירות את דלת התנור ומוסיפים לקוביות הדלעת את השעועית הירוקה. שופכים את שאריות הרוטב שנותרו ומערבבים קלות. צולים בתנור 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי.
    האם אפשר להכין עם לוביה טריה שלמה שהוקפאה?
    אם כן – יש להרתיחה קודם כמה דקות?
    אשמח לתשובה במייל. תודה רבה ושנה טובה

    1. אם זו שעועית ירוקה טרייה יש לבשל אותה במים רותחים במשך 5-7 דקות, לסנן ולהכין איתה את המתכון.
      שנה טובה 🌺

    1. אם זו שעועית ירוק טרייה כדאי לבשל אותה במים רותחים במשך 5-7 דקות, לסנן ולהכין איתה את המתכון.
      שנה טובה 🙂

    1. אם יש לך רוטב טריאקי אפשר לשים 3-4 כפות במקום הסויה והסילאן.
      אם אין אז אפשר פשוט לוותר על הסויה ולתבל רק ב-3 כפות סילאן.

    1. נראה לי שכן. כדאי להפחית לכף וחצי כי הדבש יותר מתוק מהסילאן.

    1. היי שרון,
      אפשר. מחממים מחבת רחבה (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הדלעת, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה עד שהדלעת מתרככת. יש לערבב מידי פעם אבל לא יותר מידי כדי לא להפוך את הדלעת לעיסה. מוסיפים שעועית ירוקה ומתבלים. מבשלים עוד 5 דקות.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  2. שבוע טוב לך!

    עשיתי ויצא מאד טעים.

    הייתי מחליפה את השעועית למשהו אחר אם אפשר כי היה בה קצת מרירות.
    אגב, לקח לדלעת אולי שעה להתרכך.
    הרבה תודה!

    1. שבוע טוב ומבורך!
      חתכת את הדלעת לקוביות קטנות?
      מוזר שהיה בה מרירות. באיזה סוג שעועית ירוקה השתמשת? משקית קפואה?

    2. חתיכות די קטנות. נראה לי כמו שלך פחות או יותר.

      השעועית היתה שעועית חתוכה (בלי הקצוות) ומשקית קפואה.

      תודה!

    1. היי מיכל,
      אפשר לשים במקום הדלעת קוביות בטטה או דלורית.
      אפשר גם לשלב כמה סוגים של ירקות כמו קישואים וגזר.
      שבת שלום 🙂

  3. היי,האם ניתן להחליף את הסילאן בסירופ מייפל..?מכיוון שאני מתגוררת בחו״ל הסילאן אינו זמין כל כך לצערי:(
    בתודה מראש,הילה:)

    1. הכנתי היום והיא מאוד מאוד טעים!רק כמו שכתבה קודמתי,אכן לקח לדלעת רצת יותר זמן להתרכך:)

    1. היי דבי,
      הכוונה לרכים למאכל. אם המזלג ננעץ בקלות בדלעת זה בסדר.
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר