מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

דובשניות

דובשניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: דובשניות

Rating:
5
On ספטמבר 10, 2017
Last modified:ספטמבר 10, 2017

Summary:

מתכון לדובשניות – עוגיות דבש פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. עוגיות לראש השנה.

דובשניות

מצרכים (כ-20 עוגיות):

שליש כוס שמן

רבע כוס דבש

4 כפות מלאות סוכר

כפית תמצית וניל

כפית אבקת קינמון

1 ביצה

כוס וחצי קמח (210 גרם)

כפית שטוחה אבקת אפיה

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

*אבקת סוכר לציפוי (כרבע כוס)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף/מטרפה) שמן, דבש, סוכר, תמצית וניל, אבקת קינמון וביצה.

-מערבבים בקערית נפרדת קמח, אבקת אפיה וסודה ולשתיה ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.

-מכניסים למקפיא לחצי שעה (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).

-מחממים תנור ל180 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני האפיה).

-פורסים נייר אפיה על תבנית התנור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס"מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס"מ.

-אופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לדובשניות להתקרר לגמרי.

הערה: אפשר להוסיף לתערובת העוגיות קמצוץ הל, ציפורן או אגוז מוסקט.

דובשניות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


42 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי. תודה על המתכון. אתמול הכנתי ונגמרו אחרי שעה. רק 2 שאלות. בתנור הם ממש נהיו ענקיות, נזלו והתחברו אחת לשניה. הייתי צריכה לחתוך אותם לריבועים אחרי האפייה. יצא כמו עוגה שטוחה. וגם האבקת סוכר שגלגלתי בה את הכדורים. נבלעה באפייה? לא נשאר לה זכר. לא היה את הצבע הלבן למעלה.

    1. היי חני,
      בתנור אכן הדובשניות תופחות לכן חשוב לעשות מרווחים בין העוגיות. אני ממליצה להכין אותן מעט קטנות יותר ואז הן יהיה בגודל סביר לאחר האפיה.
      חלק מאבקת הסוכר אכן נבלעת במהלך האפיה אבל לא לגמרי לכן פעם הבאה כדאי לצפות בנדיבות יותר באבקת סוכר ודרך אגב, הבצק היה קר כשגלגלת באבקת הסוכר? הכנסת את הבצק למקפיא לחצי שעה?

    1. הקינמון מאוד מוסיף לטעם אבל אם אין לך אפשר לנסות עם כפית תמצית וניל.
      שנה טובה 🙂

  2. שלום, אני בעזרת ה' מחר יכין את הדובשניות האלו עם חניכותי לכבוד ר"ה, רק שאין לי כ"כ זמן לחכות את החצי שעה הזו אני מוגבלת בזמן, וגם שהבנות הן קטנות בשביל לעשות בשתי כפות וכו' כמו שהיתה כאן הצעה כזו, האם יש לך פתרון יצירתי עבורי????

    1. היי שירה,
      אני חושבת שתוכלי לוותר על שלב ההקפאה אם הבצק יהיה נוח לעבודה. אם במקרה הבצק יוצא דביק תוסיפי עוד קצת קמח בהדרגה ולפי הצורך. תשתמשי בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שבתמונה המצורפת ועדיף ביצה קטנה.
      שנה טובה 🙂

  3. אפרת את אלופה!
    יצא ב"ה מעולה!

    מענין אותי להמיר פעם את הדבש בחמאת בוטנים…
    מענין איך ייצא…

    תודה רבה!
    שנה טובה ומתוקה!

    1. האמת שאין לי מושג. זה ישנה את המרקם אבל יכול להיות שעדיין ייצא מוצלח.
      אפשר לנסות לשים כרבע כוס רסק במקום הביצה.
      אם תחליטי לנסות אשמח לשמוע איך יצא.

      1. היי אפרת ושבוע טוב.

        שמחה לבשר שיצא פשוט מושלם וטעים גם עם רסק התפוחים, רבע כוס.
        מחצית מכמות הקמח המרתי בקמח כוסמין.
        תודה על עוד מתכון מצויין!

      1. הן היו כבר אפויות אך עדיין השטתחו לי…אולי התנור שלי חזק מדי בחום ואני צריכה לאפות ב 160 מעלות?

        1. אז יכול להיות שזו הסיבה. אם את יודעת שהתנור שלך חזק אז כדאי לנסות לאפות פעם הבאה ב160-170 מעלות.

    1. אוי איך פספסתי את שאלתך? 😐
      תחליפים שהם נוזליים כמו סילאן, מייפל טבעי וכו' פחות מתאימים כי הם ירטיבו את הבצק.
      אולי אפשר להפחית את כמות הסוכר ל2 כפות ואז המתיקות תהיה מעודנת יותר. אם חשבת על תחליף אחר שלא חשבתי עליו רשמי לי ואשיב לך אם הוא מתאים.
      שנה טובה!

  4. תודה על המתכון,
    הצעת ייעול קטנה,
    מכיוון שרציתי מתכון ב10 דק' ולא כלכך התאים לי להקפיא את הבצק ולהתחיל לעשות עיגולים (מה לעשות לי זה לוקח יותר מ10 דק')
    יצרתי עוגיות בעזרת 2 כפיות (הורדתי ת'בצק על התבנית ונשארתי עם ידיים נקיות)
    לאחר מכן הדבקתי אבקת סוכר על העוגיות בעזרת כפית.
    יצא 10!! ולא פחות חשוב כמעט 10דקות 🙂

    1. היי מיטל,
      כמויות לפי משקל:
      66 גרם שמן
      85 גרם דבש
      60 גרם סוכר
      כפית תמצית וניל
      כפית אבקת קינמון (5 גרם)
      1 ביצה (M או L)
      210 גרם קמח
      כפית שטוחה אבקת אפיה (3 גרם)
      רבע כפית אבקת סודה לשתיה (1-2 גרם)
      שנה טובה!

  5. וואו נראה טעים!!! ה"שיטה" מזכירה לי את ה"עוגיות המושלגות" – שיצא לי טעים בטירוף! מוסיפה לרשימת המתכונים שאכין בע"ה לכבוד ראש השנה! תודה רבה אפרת וערב מקסים 🙂

  6. היי,
    שאלה קצת מצחיקה…
    ניתן להמיר את הדבש בסילאן? וכן גם בעוגות דבש- האם ניתן לעשות זאת?
    תודה רבה!

    1. היי אסתי,
      בגדול אפשר רק שצריך לקחת בחשבון שלדבש יש טעם שונה ועדין יותר מאשר הסילאן שהוא בעל חזק ודומיננטי יותר.
      חשוב גם לציין שהסילאן צובע את העוגות והעוגיות יותר מהדבש.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »