מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

דובשניות

דובשניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: דובשניות

Rating:
5
On ספטמבר 10, 2017
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לדובשניות – עוגיות דבש פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. עוגיות לראש השנה.

דובשניות

מצרכים (כ-20 עוגיות):

שליש כוס (65 ג') שמן

רבע כוס (85 ג') דבש

4 כפות מלאות (55 ג') סוכר

כפית (5 ג') תמצית וניל

כפית (5 ג') אבקת קינמון

1 ביצה

כוס וחצי (210 ג') קמח

כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה

רבע כפית (2 ג') אבקת סודה לשתיה

*אבקת סוכר לציפוי (כרבע כוס)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף/מטרפה) שמן, דבש, סוכר, תמצית וניל, אבקת קינמון וביצה.

-מערבבים בקערית נפרדת קמח, אבקת אפיה וסודה ולשתיה ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.

-מכניסים למקפיא לחצי שעה (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).

-מחממים תנור ל180 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני האפיה).

-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס"מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס"מ.

-אופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לדובשניות להתקרר לגמרי.

הערה: אפשר להוסיף לתערובת העוגיות קמצוץ הל, ציפורן או אגוז מוסקט.

דובשניות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

136 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב אפרת.
    אפשר להחליף את הסוכר בדבש/ סילאן/ מייפל?אם כן מה הכמות? ולכמה זמן העוגיות נשמרות בחוץ?
    תודה ויום טוב

    1. היי יערית,
      אני חושבת שכן אבל מספיק לשים 2 כפות דבש במקום 4 כפות סוכר, כדי שהתערובת לא תצא דביקה מידי.
      העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך 5-7 ימים.

    1. אני ממליצה לך לקנות כוס כזאת כי היא מאוד שימושית.
      בינתיים אלה הכמויות לכוס חד פעמית לשתיה קרה:
      חצי כוס שמן
      שליש כוס דבש
      2+1/4 כוסות קמח

    2. כמויות כפולות בכוס חד פעמית:
      כוס שמן
      שני שליש כוס דבש
      8 כפות מלאות סוכר
      2 כפיות תמצית וניל
      2 כפית אבקת קינמון
      2 ביצים
      4.5 כוסות קמח
      2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
      שליש כפית אבקת סודה לשתיה
      *אבקת סוכר לציפוי (כשני שליש כוס)

    1. אני לא יודעת לא ניסיתי. אולי הייתי מנסה לשלב כוס קמח קונדיטור עם חצי כוס קמח אורז.

  2. היי אפרת
    המתכונים שלך ממש מעולים!!
    אני רוצה להכין עם קמח מלא או כוסמין, מה הכמויות של הקמח והאבקת אפיה?

    1. היי תמר,
      עדיף קמח כוסמין רגיל או מלא.
      הכמויות אינן משתנות: כוס וחצי קמח וכפית שטוחה אבקת אפיה.

    1. ואז לעשות לפי העין?
      מקווה שיצא טוב.

      בעוגות אין לי בעיה
      אבל עוגיות זה סיפור אחר לגמרי.

      איפה קונים של 240? לא מצאתי

    2. זאת כוס זכוכית רגילה עם ידית.
      אמורה להתקבל תערובת רכה. אם היא לא רכה תוסיפי 1-2 מים.

  3. המתכון הכי מוצלח לדובשניות שהכנתי אי פעם!
    הכנו כמות כפולה והצטערנו שלא עשינו כמות משולשת, היה מאוד פשוט וטעים.

    לא היה לי זמן לקרר או להקפיא את הבצק אז שימנתי את הידיים וככה הבצק לא נדבק.

  4. ממש מבאס! מצרכים לפח. לא יצא בצק זה היה נורא דליל וגם שהוספתי עוד קמח עדיין יצא ממש אבל ממש חא טוב

    1. לפי איך שזה נשמע השתמשת בכוס קטנה מידי. בטח כוס חד פעמית?
      חבל שזרקת את החומרים. היית מוסיפה עוד קמח ומנסה לאפות.
      שנה טובה 🌷

  5. היי אפרת
    תודה על כל המתכונים הנפלאים
    הדובשניות מושלמותתתת
    שתהיי לכם שנה טובה ומתוקה..אמןןן

    1. עדיף להכין עם אבקת סוכר אבל אם אין לך תכיני בלי.
      שנה טובה 🌺

  6. יצאו מדהימות!! עשיתי עם קמח תופח במקום אבקת אפייה ואני מעדיפה לאבק בסוכר אחרי האפייה. פשוט תודה! שנה טובה ומתוקה😊

  7. אפרת
    מתכון טעים ויפה – מצוין בצלחת עוגיות בשילוב עם עוגיות שוקולד סדוקות,
    יוצא ממש כמו בתמונה שלך – והכי חשוב, ממש פשוט להכין.
    תודה רבה

  8. וואו זה יצא מטורפ
    הבאסה היא שיותר מהר לאכול אותם מאשר להכין 🙂 למרות שההכנה מאד מהירה
    תודה רבה
    ושנה טובה ומתוקה ודובשנית…

    1. נראה לי שכן. מספיק לשים 2 כפות דבש במקום 4 כפות סוכר, כדי שהתערובת לא תצא דביקה מידי.

    1. אני ממליצה לשים כוס קמח תופח + חצי כוס קמח מלא. כמובן שיש לוותר על אבקת האפיה.

  9. הדובשניות נראות סוף!
    שתי שאלות:
    אם אכין אותן היום ואשמור בקופסא אטומה, צריכה אותן לשבת הקרובה, זה יישאר טרי?
    או לחילופין האם ניתן להקפיא?
    תודה רבה😀

  10. הדובשניות יוצאות מעולה בכל פעם! רכות או קריספיות , פשוט ,מהיר וטעים! המון תודות על המתכון. אפיתי את הדובשניות לחצי משכנותיי וכולן אהבו עד מאוד.

  11. שלום אפרת
    התערובת יצאה דביקה
    האם אני צריכה לשמן את הידיים וליצור כדורים קטנים?
    אוהבת את האתר שלך
    תודה

    1. היי שירלי,
      הכנסת את התערובת למקפיא לחצי שעה? זה אמור לעזור.
      אפשר להרטיב או לשמן את הידיים לפני שיוצרים כדורים.

  12. פשוט מקסים!!!!! כל כך טעים, ממש שווה לנסות! ממליצה בחום! האמת יצא לי קצת בצבע חום כהה אבל מאוד טעים!! אפשר לראות לפי התמונה למטה!!! מאוד טעים!!!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אם ניסית לצרף תמונה והיא לא עלתה אז יכול להיות שהתמונה גדולה מ8MB.

  13. היי אפרת, תודה על מתכונים מעולים ועל מענה מהיר בכל פעם. אין לי אבקת קינמון..במה ניתן להחליף?

    1. היי ליז,
      הקינמון מוסיף לטעם אבל אם אין לך פשוט תכיני בלי.

  14. היי. תודה על המתכון. אתמול הכנתי ונגמרו אחרי שעה. רק 2 שאלות. בתנור הם ממש נהיו ענקיות, נזלו והתחברו אחת לשניה. הייתי צריכה לחתוך אותם לריבועים אחרי האפייה. יצא כמו עוגה שטוחה. וגם האבקת סוכר שגלגלתי בה את הכדורים. נבלעה באפייה? לא נשאר לה זכר. לא היה את הצבע הלבן למעלה.

    1. היי חני,
      בתנור אכן הדובשניות תופחות לכן חשוב לעשות מרווחים בין העוגיות. אני ממליצה להכין אותן מעט קטנות יותר ואז הן יהיה בגודל סביר לאחר האפיה.
      חלק מאבקת הסוכר אכן נבלעת במהלך האפיה אבל לא לגמרי לכן פעם הבאה כדאי לצפות בנדיבות יותר באבקת סוכר ודרך אגב, הבצק היה קר כשגלגלת באבקת הסוכר? הכנסת את הבצק למקפיא לחצי שעה?

    1. הקינמון מאוד מוסיף לטעם אבל אם אין לך אפשר לנסות עם כפית תמצית וניל.
      שנה טובה 🙂

  15. שלום, אני בעזרת ה' מחר יכין את הדובשניות האלו עם חניכותי לכבוד ר"ה, רק שאין לי כ"כ זמן לחכות את החצי שעה הזו אני מוגבלת בזמן, וגם שהבנות הן קטנות בשביל לעשות בשתי כפות וכו' כמו שהיתה כאן הצעה כזו, האם יש לך פתרון יצירתי עבורי????

    1. היי שירה,
      אני חושבת שתוכלי לוותר על שלב ההקפאה אם הבצק יהיה נוח לעבודה. אם במקרה הבצק יוצא דביק תוסיפי עוד קצת קמח בהדרגה ולפי הצורך. תשתמשי בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שבתמונה המצורפת ועדיף ביצה קטנה.
      שנה טובה 🙂

  16. אפרת את אלופה!
    יצא ב"ה מעולה!

    מענין אותי להמיר פעם את הדבש בחמאת בוטנים…
    מענין איך ייצא…

    תודה רבה!
    שנה טובה ומתוקה!

    1. האמת שאין לי מושג. זה ישנה את המרקם אבל יכול להיות שעדיין ייצא מוצלח.
      אפשר לנסות לשים כרבע כוס רסק במקום הביצה.
      אם תחליטי לנסות אשמח לשמוע איך יצא.

    2. היי אפרת ושבוע טוב.

      שמחה לבשר שיצא פשוט מושלם וטעים גם עם רסק התפוחים, רבע כוס.
      מחצית מכמות הקמח המרתי בקמח כוסמין.
      תודה על עוד מתכון מצויין!

    1. היי פנינה,
      אולי הן עדיין לא היו אפויות לגמרי.
      שמת על 180 מעלות במשך 15 דקות?

    2. הן היו כבר אפויות אך עדיין השטתחו לי…אולי התנור שלי חזק מדי בחום ואני צריכה לאפות ב 160 מעלות?

    3. אז יכול להיות שזו הסיבה. אם את יודעת שהתנור שלך חזק אז כדאי לנסות לאפות פעם הבאה ב160-170 מעלות.

    1. אוי איך פספסתי את שאלתך? 😐
      תחליפים שהם נוזליים כמו סילאן, מייפל טבעי וכו' פחות מתאימים כי הם ירטיבו את הבצק.
      אולי אפשר להפחית את כמות הסוכר ל2 כפות ואז המתיקות תהיה מעודנת יותר. אם חשבת על תחליף אחר שלא חשבתי עליו רשמי לי ואשיב לך אם הוא מתאים.
      שנה טובה!

    1. היי רחל,
      העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך 5-7 ימים.
      שנה טובה 🙂

  17. תודה על המתכון,
    הצעת ייעול קטנה,
    מכיוון שרציתי מתכון ב10 דק' ולא כלכך התאים לי להקפיא את הבצק ולהתחיל לעשות עיגולים (מה לעשות לי זה לוקח יותר מ10 דק')
    יצרתי עוגיות בעזרת 2 כפיות (הורדתי ת'בצק על התבנית ונשארתי עם ידיים נקיות)
    לאחר מכן הדבקתי אבקת סוכר על העוגיות בעזרת כפית.
    יצא 10!! ולא פחות חשוב כמעט 10דקות 🙂

    1. היי מיטל,
      כמויות לפי משקל:
      66 גרם שמן
      85 גרם דבש
      60 גרם סוכר
      כפית תמצית וניל
      כפית אבקת קינמון (5 גרם)
      1 ביצה (M או L)
      210 גרם קמח
      כפית שטוחה אבקת אפיה (3 גרם)
      רבע כפית אבקת סודה לשתיה (1-2 גרם)
      שנה טובה!

  18. וואו נראה טעים!!! ה"שיטה" מזכירה לי את ה"עוגיות המושלגות" – שיצא לי טעים בטירוף! מוסיפה לרשימת המתכונים שאכין בע"ה לכבוד ראש השנה! תודה רבה אפרת וערב מקסים 🙂

  19. היי,
    שאלה קצת מצחיקה…
    ניתן להמיר את הדבש בסילאן? וכן גם בעוגות דבש- האם ניתן לעשות זאת?
    תודה רבה!

    1. היי אסתי,
      בגדול אפשר רק שצריך לקחת בחשבון שלדבש יש טעם שונה ועדין יותר מאשר הסילאן שהוא בעל חזק ודומיננטי יותר.
      חשוב גם לציין שהסילאן צובע את העוגות והעוגיות יותר מהדבש.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר