מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות סילאן ושקדים

עוגיות סילאן ושקדיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 27, 2018
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

דובשניות סילאן ושקדים מקמח כוסמין מלא – פריכות מבחוץ ורכות בפנים

עוגיות סילאן ושקדים

מצרכים (18-20 עוגיות):

1 ביצה קטנה (M)

כף (12 ג') סוכר

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

רבע כוס (60 מ"ל) סילאן

כוס קמח (125 ג') כוסמין מלא

חצי כוס (50 ג') קמח שקדים או שקדים טחונים דק (*ניתן להמיר באגוזים טחונים דק)

כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה

רבע כפית (2 ג') אבקת סודה לשתיה

כפית שטוחה (4 ג') אבקת קינמון

*אבקת סוכר לציפוי (כ-2 כפות מלאות) 

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה בעזרת כף: ביצה, סוכר, שמן וסילאן.

-מערבבים בקערית נפרדת: קמח כוסמין מלא, קמח שקדים, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ואבקת קינמון.

-מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.

-מכניסים למקפיא לחצי שעה (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).

-מחממים תנור ל-180 מעלות (חשוב לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני האפיה).

-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס"מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס"מ.

-אופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

74 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, אפרת
    אני נהנית כל פעם מחדש לנסות את המתכונים המדהימים שלך..
    רציתי לשאול…
    במתכון שרשום סילאן הכוונה לסילאן טבעי?
    יש אפשרות להמיר את הסילאן במשהו אחר?
    אשמח להתעדכן
    תודה….

    1. היי חני,
      עדיף סילאן טבעי אבל אפשר כל סילאן.
      במקום סילאן אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.

  2. הכנתי את העוגיות לפי ההוראות שכתבת
    ושמתי במקום שקדים אגוזים
    ואני ממש התאכזבתי יצאו עוגיות קשות אבן

    1. העוגיות אמורות לצאת פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. אם הן יצאו קשות זה אומר שהן נאפו בטמפ' גבוהה מידי או שנאפו יותר מידי זמן.
      אפית בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון? כמה זמן אפית?

    2. אם אפית בחום עליון וחום תחתון אז כנראה שהתנור שלך חזק. פעם הבאה כדאי לאפות כ-10 דקות ולא יותר.

    1. באיזה כוס השתמשת?
      העיסה יצאה רכה מאוד גם אחרי שהיתה במקפיא?

    1. אני חושבת שאפשר לשים חצי כוס קמח מצות כוסמין + רבע כוס קמח תפו"א.

  3. ואוווו טעים בטירוף ! נימוחות בעלי עף על זה
    הייתי מוותרת רק על כמות הסוכר לי אישית זה ממש מתוק

  4. הייי אפרת 🙂
    יצאו עוגיות מדהימות!
    גם יום אחרי זה הם עדיין נמסות כאלה בפה!
    מתכון מושלםם, שמור כבר במחברת מתכונים 🙂
    תודה

  5. מושלם!!! אני באמצע הנגלה השניה כי אין לי מושג לאן נעלמו העוגיות מהתבנית:) בקושי הוצאתי אותה מהתנור….
    אפרת את ענקית!!!
    כל מתכון באתר שלך יותר מוצלח מקודמו, את באמת נדירה!
    פתחת לי את העיניים במטבח ואין מי שלא עףףף – ( במיוחד בעלי 🙂 …)
    תודה ענקית ומלא הצלחות!

    1. היי עדי,
      במקום כף סוכר שימי חצי כף דבש (+רבע כוס סילאן שיש במתכון).

  6. לאוכלי בריאות מה אפששר לשים במקום הסוכר למעלה?-רוצה להכין לאמא שלי …..
    והאם אפשר להמיר סילאן באגבה….

    1. את יכולה לוותר על אבקת הסוכר בחלק העליון.
      לגבי אגבה, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.

  7. ערב טוב אפרת
    אפשר להשתמש בקמח קונדיטור ואורז?
    ואם אפשר גם ביצת לארג'- זה מה שיש לי?
    תודה

    1. היי יערית,
      אני מניחה שכן. שימי ⅔ כוס קונדיטור ושליש כוס קמח אורז.
      את יכולה לטרוף את הביצה בקערית ולהוסיף רק שני שליש מהבלילה בתור התחלה. התערובת אמורה לצאת רכה ומעט דביקה אבל לא דביקה מידי. לפי זה תדעי אם להוסיף את השליש הנוסף או לא.

  8. היי אפרת, יש לך מתכונים להכנת יוגורט עם פרות או מעדני וניל/שוקו עם 0% שומן? כמו אלו שמשווקים, רק בהכנה ביתית ואולי בריאה יותר?

  9. היי אפרת, תודה על עוד מתכון לא שגרתי
    כמה שאלות:
    1. באיזה גודל תבנית להשתמש הגדולה או הענקית?
    2.חייב ביצה מדיום או שאם יש לארג' זה גם בסדר?
    3. באיזה שמן להשתמש?
    4. לגרסה ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח כרגיל ללא גלוטן? אם כן כמה לשים והאם משהו נוסף משתנה במתכון (כמות אבקת אפייה למשל)
    5. אשמח להכוונה לגבי יצירת הכדורים – כמה מהתערובת צריך לכל כדור (כפית או כף או משהו אחר, אני ממש לא מנוסה בזה)
    6. את הכדורים יוצרים עם הידיים?
    7. לצורך תכנון זמנים כמה זמן לדעתך יקח להם עד שיתרררו לגמרי?
    המון המון תודה לך

    1. היי אלה,
      1. תבנית ענקית
      2. זה בסדר גם לארג' (*התערובת פשוט תצא קצת יותר דביקה ואולי יהיה צורך לתת לה עוד רבע שעה במקפיא)
      3. קנולה
      4. אני חושבת שאפשר. אין שינוי בכמויות
      5. בסביבות כפית
      6. כן
      7. כרבע שעה

  10. האם ניתן לבצע חלק או כל ההמרות הבאות?
    שמן קוקוס במקום קנולה
    "כמו סוכר" במקום סילאן
    שיפון במקום כוסמין
    אם כן (גם חלקי), האם זה יגרור שינויים נוספים? תודה!

    1. היי דנה,
      אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס נוזלי במקום שמן קנולה.
      לגבי "כמו סוכר", אני מתלבטת כי למעשה הסילאן מוסיף טעם. אם את מנסה אז כדאי להוסיף לתערובת כמה כפות מים לפי הצורך.
      אני פחות אוהבת את הטעם של קמח השיפון בעוגיות ועוגות אבל זה אפשרי.

    1. במקום השקדים אפשר לשים כשליש כוס קמח אבל יותר מוצלח עם אגוזים/שקדים. אפשר להשתמש בקלויים בתנאי שהם לא מלוחים.
      שבת שלום 🌷

  11. היי…
    האם לשטח את העוגיות אחרי שמפזרים אבקת סוכר? או לפני ואז לפדר?

    תודה!!
    אתר מקסים:)
    והתשובות המהירות והמפורטות והיחס המעולה לכולם… תמיד מזמין להיכנס ולנסות.

  12. עשיתי את העוגיות לצערי לא היה לי קמח כוסמין השתמשתי בקמח תופח
    יצא נהדר
    תודה
    נ.ד לא הצלחתי ליצר ססמה ולהתחבר למתכונים שלי

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      *נשלח אליך מייל עם פרטי התחברות.
      יום מקסים 🌷

  13. מאתמול בלילה אני מחפשת מתכון של עוגיות ללא סוכר וללא תחליפי סוכר סינתטיים כך שמאד שמחתי למצוא את המתכון. עוגת התפוז שלך עם דבש וסילאן הפכה לעוגה הקבועה בבית. אשמח לעוד מתכונים כאלו ! ובעיקר אם אפשר עוגיות חמאה עם תחליפי סוכר טבעיים ??? תודה האתר שלך נהדר אני מכינה משם דברים כל הזמן ! ענת

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר