מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

דג מרוקאי

דג מרוקאיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 3, 2017
Last modified:דצמבר 21, 2017

Summary:

מתכון לדג מרוקאי חריף, מושלם לארוחת ערב שבת והולך מעולה עם חלה טריה. 

לכל מי שתוהה מה ההבדל בינו לבין חריימה אז למרות הדימיון יש בכל זאת ישנם כמה הבדלים. דג מרוקאי אינו מכיל רסק עגבניות אלא עגבניות טריות בלבד (מה שגורם לרוטב להיות פחות סמיך). דג מרוקאי מבוסס בעיקר על פלפלים אדומים (מתוקים וחריפים) ויש בו יותר שמן.

דג מרוקאי

מצרכים:

4 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח (להשריית הדג)

4 כפות שמן זית

8 פילטים של דג מסוג אמנון (מושט), דניס, בס או מוסר (סה"כ 1 ק"ג)

3 גמבות קטנות חתוכות לרצועות דקות

8 שיני שום פרוסות

1-2 פלפל אדום חריף (צ'ילי) חתוך לפרוסות (*לפי מידת החריפות הרצויה)

2 עגבניות חצויות חתוכות לפלחים דקים

2 כוסות עלי כוסברה קצוצים

1 כוס מים

תיבול: רבע כוס שמן זית, חצי כפית כורכום, 2 כפיות פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מניחים את הפילטים בקערה. מתבלים ב4 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומניחים בצד (בינתיים מתחילים להכין את המתכון).

-מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאג' עם 4 כפות שמן. מוסיפים את הגמבה, השום, העגבניה והפלפל 'צילי. ממליחים עם המלחייה, מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 10 דקות. מוסיפים כוס מים ומתבלים ברבע כוס שמן, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מפזרים כוס כוסברה קצוצה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות עם מכסה.

-מוסיפים את נתחי הדג (אם יש עור בצד אחד שהוא יהיה כלפי מטה), ומכסים אותם ברוטב. מפזרים מעל כוס כוסברה קצוצה, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15-20 דקות.

דג מרוקאי

דג מרוקאי חריף,  דג מרוקאי לשבת

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

201 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    באלי דג סלמון אבל ברוטב חריף, לא מתאים למתכון הזה?
    תודה על האתר המושלם הזה!

    1. מעולהההההה! העברתי לתבנית אחרי הבישול…
      תודה על הסבלנות בתגובות אני משתגעת…

  2. היי אפרת,שמח להכין את המתכונים שלך בכל פעם מחדש,יצא מדהים! בדיוק הניחוחות של שישי אצל סבתא. תודה!

  3. חיפשתי מתכון מוצלח לכמות גדולה של דגים .וכרגיל המתכונים שלך אפעם לא מאכזבים !!!
    הכנתי שתי תבניות כאלה כשאת הרוטב הכנתי בסיר ואת הדגים הכנסתי לתנור עם הרוטב…..
    יצא מעולההההה,טרפו……

    1. אפשר להשאיר את הכמויות כמו שהן (אם אוהבים הרבה רוטב). אם לא אז אפשר להכין מחצית מכל הכמויות.

  4. היי אפרת (:
    את יכולה בבקשה לרשום לי מתכון לכמות של 4 דגים (דיי גדולים)
    או שפשוט לעשות חצי ממה שכתבת?
    תודה

    1. את יודעת להגיד לי כמה גרם כל הפילטים יחד? אם הם גדולים יכול להיות שאפשר להשאיר את הכמות כמו שהיא.

  5. אפרת המדהימה
    הכנתי את המתכון ביום שישי יצא מושלם!!
    לא נשאר פירור…שמתי כוסברה יבשה ועדיים יצא מדהים
    תודה רבה על המתכונים הקלים והמוצלחים 😊

  6. אם אני מכינה יום לפני- אז מה יותר עדיף להכין את כל התבשיל לשמור במקרר- או יותר עדיף להכין רק את הרוטב ואת הדגים להוסיף ביום שישי לבישול קצר?

    thank you

  7. בוקר טוב
    אתר מעולה…אני תמיד נעזרת בו לכל מתכון שאני מחפשת.
    הכנתי שבוע שעבר את הדגים הוספתי גזר וחומוס.
    יצא מעולה
    גם השבוע אני מכינה אותם.
    תודה שבת שלום.

  8. אפרתוששש
    מתה על המתכונים שלך.
    יש לי מספר שאלות:
    א. אם רוצים להוסיף פלחי לימון למתכון באיזה שלב להכניס (חמתי מכניסה ובא לי גם)
    ב. אם רוצים יותר רוטב איך עושים את זה?

    1. היי יפית 🙂
      1. לאחר שמוסיפים את נתחי הדג.
      2. אפשר להוסיף חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים ושליש כוס מים בנוסף לכוס. שימי לב שיכול להיות שיהיה צורך לשפר תיבול או לפחות מליחות אז כדאי לטעום את הרוטב לפני הוספת הדגים.

    1. היי חיה,
      נכון. את הרוטב מומלץ לבשל במחבת. לאחר שהוא מוכן להעביר לתבנית, להוסיף את הדגים עם הכוסברה, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות. לאפות כ-15 דקות. לאחר מכן להסיר את נייר הכסף ולאפות 7-10 דקות נוספות.

    1. היי זוהר,
      2 כפות שמן זית
      גמבה אחת
      4 שיני שום
      חצי פלפל אדום חריף
      עגבניה אחת
      כוס עלי כוסברה קצוצים
      חצי כוס מים
      תיבול: 3 כפות שמן זית, רבע כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור.

  9. תודה על האתר שלך ….בזכותך אני מבשל
    חחחחח
    סיימתי להכין את הדגים אבל לא יצא מספיק רוטב
    יש אפשרות להכין רוטב בנפרד והוסיף ?

    1. אפשר לחמם מחבת נפרדת עם כף שמן ולהוסיף עגבניה גדולה קצוצה, 2 שיני שום כתושות וחצי כוס עגבניות מרוסקות משימורים (אם אין לך אפשר לגרד בפומפיה 2 עגבניות רגילות). להוסיף כרבע כוס מים ולתבל בחצי כפית פפריקה מתוקה, בסביבות רבע-שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל רוטב אחיד.
      אח"כ אפשר להוסיף לתבשיל הדגים ולערבב בעדינות.

  10. אזה דג טעים בחיים לא טעמתי כזה דג
    קניתי את המתכון ואני מתחיל לשווק אותו למשפחה ולחברים

  11. יצא פשוט מהמם! ניסיתי כל מני מתכונים אבל זה הכי הכי מוצלח ומאוד טעים !!! אין מילים , מעכשיו ולתמיד רק ככה אכין את הדג, המון תודה!

  12. יצא מעולה!! כולם ליקקו את האצבעות! חתכתי גם את הגמבה וגם את העגבניות לחצאי פרוסות.מושלם! תודה.

  13. הי,
    יש לי דג קפוא ואין לי סבלנות להשרות אותו במקרר כל הלילה.
    (מתה כבר להכין את המתכון😊))
    האם אני יכולה להשרות את הדג שעתיים בקערה עם מים?
    אם כן, אשמח שתגידי לי איך בדיוק ומה לשים..תודה

    1. כן. תשימי בקערה ותכסי את הדגים במים. רצוי שהדגים יהיו בשקית אטומה כדי שהמים לא יחדרו לדג עצמו.

  14. הי,
    אחרי שניסיתי את החריימה הגיע תור הדג המרוקאי.
    כרגיל יצא מוצלח. 2 מסקנות אישיות (בזכותך):
    1. לא מפחיד לבשל דגים
    2. אני צריכה לקנות סוטאז' גדול יותר
    תודה רבה.

  15. היי, הכנתי פעם שעברה בסיר ויצא מעולה. הפעם אני רוצה להכין את אותו הדבר בתנור. יש איזשהן הוראות מיוחדות? תודה מראש 🙂

    1. היי אביבית,
      את הרוטב ממליצה לבשל במחבת. לאחר שהוא מוכן להעביר לתבנית, להוסיף את הדגים עם הכוסברה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות. מומלץ לכסות עם נייר כסף.

  16. עשיתי את הדג עם כמה שינויים – הוספתי חומוס, פלפל ירוק במקום אדום כי לא היה ואת הדג בלימון ומלח השרתי לילה שלם, לדעתי ההשריה הארוכה ממש תרמה והדג יצא מאוד מאוד טעים!

    תודה רבה על כל המתכונים.

    שבת שלום

  17. מתכון מהמם!!!
    עשיתי 4 מושטים אני בדר"כ לא מתה על דגים ואני בעלי סיימנו את הסיר יצא טעים בטירוף!! שאלה קטנה: אם אני רוצה שיצא הרבה רוטב איזה חומרים להוסיף (לכמות של המתכון המקורי)?

    1. היי שוהם,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לכמות גדולה יותר של רוטב כדאי לשים כוס מים נוספת אבל יהיה כדאי להסמיך את הרוטב על ידי הוספה של 2 כפות רסק עגבניות.

    1. היי רינת,
      פחות מומלץ להשתמש בדגים קפואים מבלי שהופשרו. זה פוגע בטעם ובמרקם של הדג.

  18. היי אפרת. תודה על המתכונים המעולים שלך!
    אם אני משתמשת בדג קפוא, האם צריך להפשיר אותו לפני כן? נניח לילה במקרר כזה? או שאפשר פשוט לשים אותו ככה?
    תודה רבה!

  19. היי אפרת 🙂
    עד כמה קריטי לשים מכסה.
    אין לי מכסה שמתאים לגודל המחבת (כולם קטנים מידי)
    תודה!!

    1. היי עינת,
      אפשר פלפל ירוק חריף.
      אין לשטוף את הדג מהלימון.
      זה דג מרוקאי אז נהוג לשים כמות גדולה של שמן (בדק"כ שמים יותר מרבע כוס). בכל מקרה, אפשר לשים פחות שמן.

    2. היי אפרת, טוב לקח זמן עד שענית אז עשיתי מהראש. כן שטפתי את הדג אבל בכל מקרה יצא טעים. תודה ושבת שלום 🙂

    1. אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של תפוחי אדמה בתחילת הבישול (יחד עם הגמבה והשום).
      חתוך לחתוך לקוביות קטנטנות כדי שזה יספיק להתרכך.

  20. הכנתי אתמול וחזרתי להודות וואו פשוט יצא מושלם הכנתי בלי כוסברה כי לא היה לי אבל עדיין יצא מושלם! שבא לי מתכון טוב שבטוח יצליח אני נכנסת לאתר שלך תודה רבה לך אפרת היקרה

  21. הי אפרת הכנתי את המתכון ושמתי בטעות יותר מידי שמן רגיל. יצא שומני מידי … יש לך פיתרון איך לנטרל את השומניות? תודה רבה ריקי

    1. היי ריקי,
      אין לי רעיון אבל אם השמן צף את יכולה בעזרת כף לנסות להסיר חלק ממנו.

    1. כן אפשר. מומלץ להשתמש בדגים טריים אם רוצים להקפיא.

  22. שלום רב אפרת אני מקבל כל מתכון שלך באהבה אבל בעינין החריפות חובה על הציבור לדעת שהפלפל החריף הוא לא תמיד חריף ולכן אם נקטף באותו תאריך זה לר ישנה באם נשים פלפל חריף אחד או אפילו 5 הירקות והפירות של ימנו שונים בתכלית מלפני 30 שנה המלצתי או להוסיף פפריקה חריפה לפחות כף ואם במקרה טעמנו והפלפל חריף אז מצוין

  23. היי,
    האם ניתן להשתמש בעגבניןת מרוסקות(משימורים) במקום העגבניות הטריות הפרוסות? ואם כן כמה יש לשים?
    תודה!

    1. היי נעה,
      אפשר לשים כחצי כוס עגבניות מרוסקות למרות שבמקרה הזה זה דווקא יותר טעים שמרגישים את חתיכות העגבניות.

  24. הי, רוצה להכין את המתכון לליל הסדר, אם ארצה להוסיף גרגירי חומוס באיזה שלב להכניסם? האם לבשל אותם לפני כן?

    1. זה תלוי. יש לך גרגירי חומוס יבשים, משקית קפואה או משימורים?

  25. היי אפרת, בישלתי לפי המתכון במדויק לפני חודש ויצא מעולה. הייתי רוצה הפעם שיצא יותר חריף כי בפעם הקודמת יצא על גבול המתוק, למרות ששמתי 3 פלפלים חריפים. וגם מכינה הפעם לליל הסדר-20 איש, האם כדאי להכפיל כמות ירקות ותבלינים?

    1. היי אלה,
      זה תלוי בסוג הפלפלים החריפים. אם את מכינה ל-20 אנשים אז אני חושבת שכדאי להכין כמות כפולה של ירקות ותבלינים.
      בכל מקרה אני ממליצה לטעום את הרוטב (לפני הוספת הדגים) ואם את רוצה להעלות את רמת החריפות אז אפשר להוסיף כפית פפריקה חריפה.
      חג שמח 🙂

  26. מתכון מעולההה !!!!
    כולם ליקקו את האצבעות.

    השנה אני אחראית על הדגים לליל הסדר ואני צריכה להכין ל 30 איש:-)
    מה דעתך לגבי הירקות והתבלינים, צריכה להכפיל ב 4 ?

    1. היי יעל,
      לדעתי מספיק להכפיל את הירקות, המים והתבלינים ב-3 גם אם את מכפילה את כמות הדגים ב-4.
      בהצלחה 😉

  27. מתכון מדהים וקל לביצוע.הצעה לשידרוג לפני הכנסת הדגים לטבול אותם בשמן עם כורכום ופלפל אדום

  28. מתכון מעולה!! אני ממש לא בשלנית גדולה, ניסיתי ויצא מושלם! המון המון תודה!!
    בכלל כל האתר מוצלח ביותר 🙂

    1. היי זוהר,
      אפשר להשתמש במחבת בינונית ולהפחית את הכמויות של הרוטב:
      2 כפות שמן זית
      גמבה גדול חתוכה לרצועות דקות
      3 שיני שום פרוסות
      חצי פלפל אדום חריף (צ'ילי) חתוך לפרוסות – לא חובה
      עגבניה חצויה חתוכה לפלחים דקים
      חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
      חצי כוס מים
      תיבול: 3 כפות שמן זית, רבע כפית שטוחה כורכום, כפית פפריקה מתוקה, רבע-שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

    2. בס"ד
      היי !
      הכנתי לשבת 2 פילה דגי אמנון עם כל הכמות שרשמת ל8 דגים ופשוט אין לי מילים !!!! ווואווו רמה גבוהה ביותר , היה ככ טעים ממליצה !.הייתי חייבת לחזור ולעדכןן שיצא כלכך טעים ,אני עדיין המומה שאני הכנתי את זה. תודה רבה רבה רבה את אלופה.(לא שמתי הרבה מהפלפל כי אנחנו לא ככ אוהבים חריף מאוד) . (חייבת לציין שהכנתי גם את האושפלו שלך ויצא פשוט מעדן , הכל התחסל ) (ועם התבלין של שבת בכלל …..טעים !)

  29. אחלה מתכון.
    השתמשתי בנסיכת הנילוס יצא מעולה.
    גם הילדים הקטנים שלי אכלו בהנאה רבה (לא עשיתי חריף)

  30. האם יוצא מוצלח אותו דבר גם בתנור? אני כרגע בלי גז, ויש לי אורחים, חשוב שיצא מושלם בכל מקרה.

    תודה רבה.

    1. היי בר,
      לא ניסיתי לאפות אבל אני הבנתי מאחרים שניסו שזה יוצא מוצלח גם באפיה.

  31. מתכון מעולה!
    אני הרגשתי שהיה צורך להוסיף עוד מים והוספתי בשלב של הוספת הדג לסיר.
    היתה לי הרגשה שיש מעט מדי רוטב, הוספתי בערך 3/4 כוס מים לסיר.
    לאחר 20 דק' בישול הדג עם מכסה סגור, הורדתי את המכסה ונתתי עוד כ 5-7 דק' בישול לצמצום הרוטב.
    וויתרתי על הצ'ילי כי לא אוהבים חריף בבית.
    בנוסף הוספתי גזר אחד חתוך לעיגולים.

    מתכון מעולה! היה טעים מאוד!

  32. ואוווו הכנתי את המתכון בשבוע שעבר (פעם ראשונה שלי שמכינה דג מרוקאי) והיה כ"כ טעים. בן זוגי כ"כ נהנה ,בחיים לא התלהב ככה ממשו שהכנתי. אז תודה רבה לך,מאמצת את המתכון!

    1. היי נעמה,
      את הרוטב אני כן ממליצה לבשל במחבת. לאחר שמוכן להעביר לתבנית ולהוסיף את הדגים ולאפות בתנור. מומלץ לכסות עם נייר כסף.
      חג שמח 🙂

  33. היי, אני כל כך ניהנית מהאתר הזה..תבורכי.

    האםם ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר?..אני רוצה למחר בערב…

    1. תודה רבה! שנה טובה גם לך. כבר עשיתי את המתכון הזה שלך בעבר ויצא ממש טעים! עושה שוב עכשיו

    1. כן, אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של תפוחי אדמה בתחילת הבישול (יחד עם הגמבה והשום).
      חתוך לחתוך לקוביות קטנטנות כדי שזה יספיק להתרכך.

  34. הדג נראה טוב,
    האם יש צורך לשטוף את הדג אחרי שמשרים בלימון ומלח או ישר מכניסים את הדג ללא שטיפה?
    תודה

    1. היי נתי,
      אם אוהבים הרבה רוטב אפשר להשאיר את הכמויות כמו שהן. אם לא אז אפשר להכין מחצית מכל הכמויות.

    1. תודה רבה הדג יצא ממש טעים:)
      שבת הבאה אכין עם דג טונה …הרוטב יצא חריף וטעים והדג יצא ממש טעים רק לא חריף למרות ששפכתי עליו הרבה רוטב,איך אפשר שלהבא גם הדג יצא חריף?
      תודה רבה על המתכונים.

    2. היי קרינה,
      אם הרוטב לא מספיק משפיע על חריפות הדג אפשר להכין את הרוטב שיהיה יותר חריף על-ידי הוספת יותר פלפל חריף או שאפשר לתבל את נתחי הדג עצמם בכפית שטוחה פפריקה חריפה לפני שמוסיפים אותם לרוטב.
      שבוע נפלא 🙂

  35. היי אפרת יש לי דג סלומון קפוא האם יתאים למתכון?ורוצה להוסיף גזר קטן האם אפשר לחתוך לעיגולים?והמים רותחים צריך להוסיף?רוצה גם להכין לשבת:)
    תודה רבה.

    1. כן, אפשר להכין עם סלמון ולהוסיף גזר חתוך לעיגולים.
      מים רגילים או רותחים, לא משנה.

  36. אני רואה ששידרגו את האתר!איזה מהמם יצא!תודה על האתר המושלם, המתכונים המעולים ועל השידרוג!
    יש לי שאלה לגבי המתכון, זה יוצא חריף?אפשר לוותר על הפילפל החריף?

    1. תודה שיר 🙂
      זה יוצא קצת חריף אבל אפשר לוותר על הפלפל החריף.
      יש בזה כ-8 חתיכות דג. זה אמור להספיק לכ-4 מנות בהנחה וכל מנה היא 2 חתיכות.

    2. לא כל כך ממליצה לוותר על הפפריקה אבל אם את ממש לא אוהבת אז שימי 1-2 כפות רסק עגבניות.

    1. אני חושבת שכן, רק כדאי לפרוס אותו דק כדי שיתרכך כמו שצריך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר